Basset fauve de bretagne verzekeren? Een verzekering voor jouw hond al vanaf €6 per maand

Jouw trouwe Basset fauve de bretagne staat synoniem voor volop vriendschap. Jullie zijn misschien wel onafscheidelijk. Het is geen populair onderwerp: jouw huisdier kan een rottige ziekte krijgen, of een erge verwonding krijgen. In dat geval is het niet leuk om te moeten kiezen tussen jouw huisdier en een factuur van de dierenarts. Een huisdierenverzekering voor jou Basset fauve de bretagne is een oplossing. Voor slechts een paar euro verzeker je jouw viervoeter tegen de meeste medische kosten. Bijvoorbeeld behandeling tegen knie-aandoeningen en transponder plaatsen. Verzekeraars als Reaal of andere aanbieders vergoeden tussen de €1.100 oplopend tot €2.800. Aan de hand van deze pagina tref je betrouwbare Basset fauve de bretagne verzekeringen (mei 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Waarom een huisdierenverzekering afsluiten?

Jouw Basset fauve de bretagne is jouw trouwe viervoeter. Vanzelf verlang je naar de beste zorg voor je dog. Met een dierenverzekering waarborg jij jouw huisdier van optimale zorg. Je kunt denken aan een specifieke ingreep. Je hoeft dan niet in te zitten over financiële zaken. Doorgaans ben je gewoon welkom bij een regionale dierenarts. De onkosten dekt de verzekeraar online. De maximale vergoeding kan oplopen tot €3.800 per jaar.

 • Geen grote onverwachte uitgaven
 • Verzekerd tegen groot aantal behandelingen
 • Voor jonge en oude honden
 • Veel aangesloten dierenartsen
 • Premie vanaf €8,4 per maand

Inslapen & euthanasie

Is jouw hond op leeftijd, of heeft hij een erge aandoening? In een dergelijke situatie is het laten inslapen van je dier mogelijk. Dit heet ook wel euthanasie, en dit doe je bij de dierenarts (kost ongeveer €75), echter kan dit ook lokaal (ongeveer €140). De kosten van inslapen (afmaken) worden deels gedekt in de polis. Aangaande afscheid nemen zijn er diverse opties: begraven, cremeren of destructie.

Steriliseren of Castreren

Castratie zorgt ervoor dat de Basset fauve de bretagne zijn vruchtbaarheid zal verliezen. Dit zorgt vaak ook voor een minder onrustig dier. Dit is doorgaans na 6 maanden al mogelijk. Denk hierbij al wel snel aan €185. Standaard gedekt bij Reaal dier & zorg. Bij veel andere polissen is de castratie een extra dekking.

dierenverzekering-basset-fauve-de-bretagne

Wat kost een Basset fauve de bretagne verzekeren?

Een dierenverzekering is vergelijkbaar met de standaard zorgverzekering bij mensen. Voor een vast bedrag per maand, worden medische kosten (deels) gedekt. Een huisdierenverzekering is beduidend voordeliger dan een normale zorgverzekering. In de basis ligt de prijs tussen €10 en €41 per 4 weken. Maar kost nu echt een verzekering voor m’n dier? Velerlei variabelen liggen ten grondslag aan de premie. Een belangrijke factor is het ras of de kruising van het dier. Evenzeer wordt er gekeken naar het gewicht en de leeftijd van jouw huisdier. Ook het basispakket dat je kiest en het (vrijwillig) eigen risico zijn belangrijke factoren. Een dierenverzekering is er vanaf €7,45 per maand. Razendsnel te weten komen wat de verzekering voor de Basset fauve de bretagne tot op de komma kost? Klik op een maatschappij, voer jouw gegevens in, en check de premie van mei 2024. Alternatief: verzekering Appenzeller Sennenhond afsluiten.

Verzekering afsluiten in 8 stappen
Een goede Basset fauve de bretagne verzekering afsluiten is zo gepiept. Een dekking tegengekomen die niet al te duur is, of die jij betrouwbaar acht? In veel gevallen krijg je de volgende vragen:

 1. Gaat het om een mannetje of vrouwtje?
 2. Kies het ras van jouw hond.
 3. Kies je voor kruising? Markeer dan het gewicht van het dier zodra het volgroeid is.
 4. Wanneer is jouw hond geboren?
 5. Kies jouw woonplaats.
 6. Selecteer de gewenste dekking en indien nodig extra zekerheden (aanvullende dekking).
 7. Markeer de maximum vergoeding per jaar en de hoogte van het eigen risico.
 8. Je krijgt nu de premie per maand te zien. De gekozen dierenverzekering sluit je direct online af, en kan vandaag nog ingaan.

Kosten dierenarts Basset fauve de bretagne

Consult Onkosten
Consult €39
Consult weekend / avond €69
Chippen €44
Vaccinatie €55
Urine onderzoek €15
Bloedonderzoek €52,5
Röntgenfoto €74,5
CT-scan €150
MRI-Scan €725
Castratie Vanaf €195
Sterilisatie Vanaf €300
Tanden en kiezen trekken Vanaf €200
Reinigen gebit Vanaf €67

Welke hondenverzekering moet ik kiezen?

Bezig met een puppy verzekering voor de Basset fauve de bretagne (reu of teef? Graag noemen we verschillende onderdelen waar je op moet letten bij het afsluiten van een polis. Goed om te weten: sluit de polis af voor jouw hond als het nog een puppy is. Je profiteert dan van een voordelige polis. Let daarnaast op de volgende zaken:

1. Jouw premie
Het ras/kruising van de hond hebben invloed op de maandelijkse kosten. Maar, premies zijn per maatschappij erg wisselend. Het vertrekpunt moet zijn premies naast elkaar zetten.

2. Hoe ziet de dekking eruit?
Controleer zorgvuldig wat wel maar ook niet wordt verzekerd. Niet alle geneesmethodes en medicaties worden standaard betaald. Achterhaal altijd de inhoud van het pakket. Is echo ook inbegrepen? En in welke mate krijg ik een vergoeding voor scintigrafie?

3. Max. vergoeding p/jaar
De maximale vergoeding op jaarbasis bedraagt tussen de €1.300 en 2.800. Kies je een hoog bedrag, dan gaat de premie omhoog. Bedenk voor jezelf wat acceptabel is.

4. Eigen risico
Bij een aantal aanbieders werkt men met een eigen risico als een vaststaand bedrag per behandeling. Een aantal andere assuradeurs werken met een percentage van bijv. 20%. Zo’n vast eigen risico is gemiddeld €75, en het percentage is vaak max. 40%. Check ook alles over een Barsoi verzekering.

Dierenverzekering Basset fauve de bretagne vergelijken mei 2024

Jij wilt de beste zorg voor jouw hond. Op dit moment kan je kiezen uit veel pakketten. Bij wie moet ik zijn voor een gewoon goede verzekering? Aan de hand van de vergelijkingstool kan je razendsnel hondenverzekering voor de Basset fauve de bretagne vergelijken. Hier tref je aanbieders als Ohra. Factoren die de premie bepalen zijn factoren als medisch verleden, geslacht, postcode, het ras, gewicht. Verderop ontdek je de 6 grote NL’se dierenverzekeraars. Elke verzekeraar heeft weer zijn voordelen.

petplan-verzekering

Petplan

Opname kliniek
Hond, kat, papegaai en konijn
Ook je pup verzekeren

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Verblijf in kliniek
Dekking op maat
Gebruiksvriendelijk

ohra-verzekering

Ohra

Chemo
Voor hond & kat
Snelle uitkering

inshared-verzekering

Inshared

Reisverzekering
Aanvullende opties
Eenvoudig

hema-verzekering

Hema

Geneesmiddelen
Doorlopende reisverzekering
Hoge klanttevredenheid

aegon-verzekering

Aegon

Radio Therapie
Looptijd: 1 jaar
Goede adviseur

Waar ben ik tegen verzekerd met mijn hondenverzekering?

De dekkingen van een dierenverzekering zijn wisselend. Het gros van de verzekeraars hanteert een basisverzekering. Hiermee ben je al vrij goed verzekerd. Vanzelfsprekend een regulier consult, eenvoudige foto’s, een intensieve opname of medische hulpmiddelen. Doorgaans is de minimale dekking tot 80% van een declaratie. Bij verscheidene partijen kan je het eigen risico kiezen dat bij jou past. Daarnaast er zijn mogelijkheden voor top of totaal polissen. Dit een volledig pakket qua dekking, en het uit te keren bedrag is vaak wel het dubbele. Bekijk alles over: HEMA huisdier dekking.

Aanvullende dierenverzekering
De grote partijen hebben de mogelijkheid voor aanvullende verzekeringen op maat. Het verzekeringstarief gaat omhoog, maar je kunt met een gerust hart slapen. Voorbeelden van populaire aanvullende verzekeringen zijn:

 • Sterilisatie van de hond
 • Crematie
 • Dekking in het buitenland
 • Fysio-trajecten
 • Gebit-module
 • Radio- en chemotherapie

Verzekering Basset fauve de bretagne afsluiten? Altijd een voordelige verzekeringspremie van jouw dierenverzekering!