Basset Fauve verzekeren? Een verzekeringspolis voor een hond al vanaf €6,25 per maand

Jouw trouwe Basset Fauve betekent ontzettend veel gezelligheid. Het is onderdeel van jouw leven. Je staat er misschien niet altijd bij stil: jouw viervoeter kan ziek worden, of een ongeluk krijgen. In zo’n scenario wil je geen keuze hoeven maken tussen jullie hond en jouw portemonnee. Een huisdierenverzekering voor jou Basset Fauve kan moeilijke keuzes uit de weg nemen. Voor slechts een paar euro verzeker je jouw viervoeter tegen veel voorkomende ingrepen. Denk dan aan bijvoorbeeld radioactieve jodium behandelingen of puppie vaccinatie. Maatschappijen als Aegon en lokale verzekeraars vergoeden tussen de €1.500 oplopend tot €4.100. Op deze webpagina bekijk je Nederlandse Basset Fauve verzekeringen (mei 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Waarom een huisdierenverzekering afsluiten?

Jouw Basset Fauve is jou heel wat waard. Vanzelfsprekend wil je de best mogelijke zorg voor je dog. Met behulp van zo’n dierenverzekering garandeer jij jouw huisdier van optimale zorg. Denk aan een bepaalde operatie. Je hebt zo geen stress over een flinke rekening van de arts. Bij veel verzekeraars kan je gewoon naar een dierenarts naar keuze. Declareren van rekeningen gaat gemakkelijk. Het maximum uitgekeerde bedrag kan oplopen tot €4.700 per jaar.

 • Geen financiële verrassingen
 • Uitgebreide vergoedingen
 • Ook voor kruisingen
 • Mogelijkheid voor eigen dierenarts
 • Al vanaf €5,35 per maand

Euthanasie en inslapen

Begint je hond op leeftijd te raken, of heeft hij te lijden onder een erge ziekte? Mogelijk is inslapen de beste optie. Euthanasie regel je bij de dierenarts (circa €85), maar kan ook bij jou thuis (vaak €130). De kosten van inslapen (afmaken) worden deels gedekt door de verzekeraar. Aangaande afscheid nemen zijn er diverse mogelijkheden: begraven, cremeren of destructie.

Sterilisatie en Castratie

Het effect van castratie is dat jouw Basset Fauve zijn vruchtbaarheid zal verliezen. Het positieve effect is: een minder onrustig dier. Dit is doorgaans na 6 maanden al mogelijk. Houdt wel rekening met zo’n €315. Bij Reaal dier & zorg is dit standaard gedekt. Bij een groot aantal andere aanbieders is castreren gedekte in het aanvullend pakket.

dierenverzekering-basset-fauve

Wat kost een Basset Fauve verzekering?

Een dierenverzekering verschilt niet veel van de zorgverzekering zoals wij die kennen. Binnen een vooraf afgesloten pakket zijn een heleboel kosten / handelingen gedekt. Een verzekering voor dieren is flink goedkoper dan een verzekering voor mensen. De prijzen variëren enorm, tussen €17,5 – €39,5 per 4 weken. Maar kost nu echt een verzekering voor m’n dier? Een aantal onderdelen bepalen de premie. De voornaamste variabele is het ras. Evenzeer tellen ook geboortejaar en het gewicht. Ook het basispakket dat je kiest en jouw eigen risico bepalen de premie. Een huisdierenverzekering sluit je af vanaf €6,8 per maand. Moeiteloos ondervinden wat de verzekering voor de Basset Fauve nu echt kost? Kies direct een aanbieder, beantwoord de vragen, en achterhaal de actuele premie van mei 2024. Je kunt ook direct een verzekering Anglo Francais de Petite Venerie afsluiten.

Hoe sluit ik een verzekering af?
Zo’n Basset Fauve verzekering afsluiten is kinderspel. Een polis aangetroffen met een aantrekkelijke polis, of waar je een goed gevoel bij hebt? In de regel werkt het als volgt:

 1. Is jouw hond een reutje of een teefje?
 2. Voer het ras van jouw hond in.
 3. Heb je te maken met een kruising? Voer dan in het verwachte volgroeide gewicht.
 4. Wanneer is jouw hond geboren?
 5. Kies jouw woonplaats.
 6. Kies jouw basisdekking en regel direct online aanvullende verzekeringen.
 7. Selecteer de gewenste vergoeding en selecteer het eigen risico.
 8. Je krijgt nu de premie per maand te zien. Je kunt de dierenverzekering meteen online afsluiten.

Tarieven dierenarts Basset Fauve

Ingreep Onkosten
Consult €38
Consult weekend / avond €65
Chippen €46
Vaccinatie €55
Urine onderzoek €17,5
Bloedonderzoek €56,5
Röntgenfoto €71,5
CT-scan €143
MRI-Scan €775
Castratie Vanaf €215
Sterilisatie Vanaf €270
Tanden en kiezen trekken Vanaf €190
Reinigen gebit Vanaf €68

Welke hondenverzekering is voor mij geschikt?

Bezig met een puppy verzekering afsluiten voor de Basset Fauve (reu of teef)? Er zijn een aantal zaken essentiële factoren die je in het achterhoofd moet houden bij het kiezen van een aanbieder. Tip: sluit de verzekering zo vroeg mogelijk af (bij een puppy). Je hebt dan altijd een lage premie. Let daarnaast op de volgende zaken:

1. Kosten per maand (premie)
Het type hond, en z’n leeftijd bepalen de de maandelijkse kosten. Echter, de tarieven liggen zeer uiteen. Stap 1 is dus een prijsvergelijking.

2. Wat wordt er wel en niet vergoed?
Check altijd wat wel maar ook niet wordt verzekerd. Niet alle aandoeningen en medische hulpmiddelen worden vergoed bij elk ras. Achterhaal nauwkeurig de polisvoorwaarden. Wordt homeopaat behandeling ook inbegrepen? En wat kan ik verwachten omtrent titeren?

3. Maximum uitkering per jaar
De max. vergoeding p/jaar bedraagt tussen de €1.700 – 6.100. Selecteer je €3.500 of meer, dan zal het maandelijkse bedrag toenemen. Noteer voor jezelf de max. kosten die jij verwacht.

4. Eigen risico
Bij enkele assuradeurs betekent het eigen risico een absoluut bedrag per behandeling/declaratie. Sommige partijen werken met een percentage van bijv. 20%. Het vaste bedrag ligt rond de €75, percentages zijn rond de 25%. We hebben ook info over: Barbet verzekering.

Dierenverzekering Basset Fauve vergelijken mei 2024

Jij zoekt een goede verzekering voor jouw hond. Sinds een aantal jaren is het aanbod enorm. Wat is nu een kwalitatieve verzekering? Geholpen door de dierenverzekeringvergelijker kan je in een paar minuten hondenverzekering voor de Basset Fauve vergelijken. Hier tref je aanbieders als Aegon. Factoren die de hoogte van de polis bepalen zijn factoren als het ras, postcode, leeftijd, gewicht, geslacht. Hierna achterhaal je de meest gekozen dierenverzekeraars. Elke verzekeraar heeft weer zijn voordelen.

petplan-verzekering

Petplan

Scherpe premie
Handig dierenadvies
Declaren via internet

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Steralisatie
Bewust of Comfort
Snelle uitkering

ohra-verzekering

Ohra

Buitenlanddekking
Tel: 126-4004040
Verantwoord verzekeren

inshared-verzekering

Inshared

Verblijf in kliniek
Advertentie bij vermissing
Vele tevreden klanten

hema-verzekering

Hema

Opname kliniek
Dagelijks opzegbaar
Alle kruisingen welkom

aegon-verzekering

Aegon

Buitenlanddekking
Leeftijdsafhankelijk
Gebruiksvriendelijk

Wat wordt er gedekt door de hondenverzekering?

De polisvoorwaarden van een dierenverzekering wisselen enorm. De grote aanbieders werken met een basisverzekering. Daarmee zijn de normale behandelingen inbegrepen. Je moet denken aan een bezoek aan de arts, een röntgenfoto laten maken, opname + verblijf in kliniek of andere hulpmiddelen. Vaak wordt er zo’n 50% tot 75% vergoed van de gemaakte kosten. In sommige gevallen kan je het vergoedingspercentage zelf kiezen. Ook kun je een totaalpakket of plus-polis nemen. Dit is een meer complete verzekering, met een hogere maximale vergoeding per jaar. Lees meer over: Inshared huisdier dekking.

Aanvullende huisdierenverzekering
Steeds meer assuradeurs kunnen voorzien in speciale extra aanvullende verzekeringen. Het maandbedrag zal wat stijgen, maar jij hoeft je nergens meer druk om te maken. Vaak afgesloten aanvullende verzekeringen zijn:

 • Sterilisatie
 • Euthanasie
 • Europa dekking
 • Fysio-trajecten
 • Gebit-dekking
 • Ct-scans

Verzekering Basset Fauve afsluiten? Gegarandeerd een voordelige verzekeringspremie voor uw dierenverzekering!