Basset hound verzekeren? Een verzekering voor honden al vanaf €6,5 per maand

Jouw eigen Basset hound staat voor geweldig veel toewijding. Misschien is het wel je beste vriend. Het is niet leuk om te bedenken: ook jouw hond kan ziek worden, of een ongeluk krijgen. In zo’n scenario sta je liever niet voor de keuze tussen jullie hond en een geldbedrag. Een huisdierenverzekering voor jou Basset hound biedt dan uitkomst. Voor een kleine premie verzeker je jouw hond verwondingen of aandoeningen. Denk hierbij aan heupbehandeling of transponder plaatsen. Assuradeurs als Aegon en nog een aantal assuradeurs keren bedragen uit tussen de €1.300 tot wel €4.100. Op deze website vind je meer info over alle Basset hound verzekeringen (april 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Wat zijn de voordelen van een huisdierenverzekering?

Jouw Basset hound is jouw trouwe kameraad. Vanzelf verlang je naar optimale zorg voor jouw huisdier. Door het afsluiten van een dierenverzekering verzeker je het dier van de juiste zorg mocht het zover komen. Denk aan een bepaalde operatie. Je hoeft je dan niet druk te maken over hoge rekeningen. Bij veel verzekeraars kan je terecht bij jouw eigen dierenarts. De rekening gaat naar de verzekeraar. De maximale vergoeding kan oplopen tot €3.100 per jaar.

 • Geen zorgen meer over geld
 • Medische ingrepen en medicatie
 • Voor puppy’s en oudere honden
 • Meestal zelf dierenarts kiezen
 • Al vanaf €6,25 per maand

Euthanasie & inslapen

Is jouw hond erg oud, of is hij ongeneeslijk ziek? Mogelijk is inslapen een mogelijkheid. Voor euthanasie ga je naar de dierenarts (ongeveer €80), maar soms is thuis ook een optie (plus minus €110). Inslapen (afmaken) wordt grotendeels gedekt in de polis. Omtrent het afscheid zijn er verschillende opties: begraven, cremeren of destructie.

Steriliseren en Castreren

Het castreren heeft als effect dat je Basset hound geen puppies meer kan verwekken. Het positieve effect is: een aangenamer gezinslid. Dit kan al vrij snel na de bevalling. Denk hierbij al wel snel aan €295. Bij Reaal dier & zorg is dit standaard gedekt. Bij veel andere partijen is de castratie een premium dekking.

dierenverzekering-basset-hound

Wat kost een Basset hound verzekering?

Een dierenverzekering verschilt niet veel van zorgverzekeringen zoals mensen die afsluiten. Voor een vast bedrag per maand, ben je verzekerd tegen allerlei medische kosten. Het verzekeren van een huisdier is natuurlijk veel voordeliger dan een zorgverzekering voor jou en mij. De prijzen variëren enorm, tussen €15,75 – €28,5 per maand. Maar kost nu echt een verzekering voor m’n dier? Allerlei variabelen zijn bepalend voor de kosten. Wat als eerste telt is het ras van jouw hond. Vanzelfsprekend tellen ook gewicht en leeftijd. Ook de dekking die je kiest en de hoogte van het eigen risico bepalen de premie. Een verzekering is er al vanaf €5,6 per maand. Direct weten wat de verzekering voor jouw Basset hound exact kost? Klik op een aanbieder, voer jouw gegevens in, en je ziet meteen hoe hoog de premie van april 2024 bedraagt. Interessant: verzekering Australian cattle dog afsluiten.

Verzekering afsluiten in 8 stappen
Een Basset hound verzekering afsluiten stelt niet veel voor. Een aanbieder tegengekomen die goedkoop is, of waar jij veel vertrouwen in hebt? Normaliter krijg je de volgende vragen:

 1. Selecteer het geslacht van jouw hond.
 2. Voer het ras van jouw hond in.
 3. Gaat het om een kruising? Voer dan in het verwachte volgroeide gewicht.
 4. Wanneer is jouw hond geboren?
 5. Waar woon jij? Vul je postcode in.
 6. Kies een dekkingspakket en regel direct online aanvullende verzekeringen.
 7. Maak een keuze voor de max. vergoeding en een eigen risico.
 8. De verzekeraar toont de premie per maand. Je kunt de dierenverzekering meteen online afsluiten.

Prijzen dierenarts Basset hound

Situatie Kosten
Consult €33
Consult weekend / avond €73
Chippen €48
Vaccinatie €49
Urine onderzoek €16,5
Bloedonderzoek €59,5
Röntgenfoto €74,5
CT-scan €149
MRI-Scan €800
Castratie Vanaf €215
Sterilisatie Vanaf €300
Tanden en kiezen trekken Vanaf €170
Reinigen gebit Vanaf €72

Welke hondenverzekering moet ik kiezen?

Vandaag nog een puppy verzekering voor jouw Basset hound (reu of teef? Graag noemen we nuttige factoren die belangrijk zijn bij het afsluiten van een polis. Tip: sluit de verzekering zo vroeg mogelijk af (bij een puppy). Je hebt dan te maken met een lage premie. Houd ook de volgende factoren in acht:

1. Kosten per maand (premie)
Het ras/kruising van de hond beïnvloeden de premie per maand Goed om te weten, de premies per maand lopen enorm uiteen. Het vertrekpunt moet zijn premies naast elkaar zetten.

2. Wat wordt er wel en niet vergoed?
Check grondig hoe het gekozen pakket eruit ziet. Niet alle therapieën en geneesmiddelen worden standaard betaald. Controleer grondig de polisvoorwaarden. Is titeren vergoed of niet? Of hoe zit het met gedragstherapie?

3. Wat wordt er jaarlijks maximaal betaald?
De maximale vergoeding per jaar vinden we meestal tussen de €2.000 en 3.100. Ga je voor een hoog bedrag, dan ga je meer betalen. Noteer voor jezelf de max. kosten die jij verwacht.

4. Eigen risico
Bij sommige verzekeraars giet met het eigen risico in een bedrag dat je betaalt voor iedere behandeling. Maar andere verzekeraars werken met een percentage van bijv. 20%. Een vooraf gekozen bedrag ligt zo rond de €75, bij een percentage ga je vaak richting de ongeveer 30%. Bekijk ook de opties voor een Basset artesien normand verzekering.

Dierenverzekering Basset hound vergelijken april 2024

Jij wilt de ziektekosten van jouw hond verzekeren. Sinds een aantal jaren vinden we talloze verzekeraars. Wat is nu een verzekering op maat? Aan de hand van de vergelijkingstool kan jij binnen een paar minuten hondenverzekering voor de Basset hound vergelijken. Je leest alles over bijv. Petplan. Factoren die uiteindelijk de kosten van de verzekering bepalen zijn zaken als geslacht, postcode, gewicht, medisch verleden, het ras. Hieronder achterhaal je de 6 grote NL’se dierenverzekeraars. Elk met eigen pluspunten.

petplan-verzekering

Petplan

Fysiotherapie
Met tips & weetjes
Gebruiksvriendelijk

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Uitgebreide basisdekking
280.000+ klanten
Eenvoudig

ohra-verzekering

Ohra

Dekking op maat
WhatsApp service
Goede adviseur

inshared-verzekering

Inshared

Steralisatie
Aanvullende opties
Account via internet

hema-verzekering

Hema

Verblijf in kliniek
Thuiswinkel waarborg
Veel rassen te verzekeren

aegon-verzekering

Aegon

Buitenlanddekking
Geen erfelijke ziektes
Gebruiksvriendelijk

Welke dekking biedt mijn hondenverzekering?

De behandelingen die vergoed worden door een dierenverzekering lopen uiteen. De meeste partijen werken met een basisverzekering. Zodoende ben je al vrij goed verzekerd. O.a. een consult bij de dierenarts, een röntgenfoto laten maken, een uitgebreide behandeling of pillen. In de regel kunnen ze de helft tot 3/4 vergoeden van de gemaakte kosten. Soms kan je het vergoedingspercentage zelf kiezen. Bij het gros van de aanbieders kan je een premium pakket kiezen. Dit is een meer complete verzekering, met een hogere maximale vergoeding per jaar. Bekijk alles over: OHRA huisdierpakket.

Aanvullende verzekering voor jouw hond
De nationale partijen geven jou de optie voor aanvullende verzekeringen. Het kostenplaatje valt iets hoger uit, maar je kunt met een gerust hart slapen. Aanvullende verzekeringen die regelmatig worden afgesloten zijn:

 • Sterilisatie en castratie
 • Uitvaart
 • Verzekerd in het buitenland
 • Fysio-module
 • Gebit-module
 • Chemo/radiotherapie

Verzekering Basset hound afsluiten? Gegarandeerd een goedkope verzekeringspremie voor jullie dierenverzekering!