Westfalen Terrier verzekeren? Een dierenverzekering voor honden vanaf €8,25 per maand

Jouw trouwe Westfalen Terrier geeft jou geweldig veel gezelligheid. Misschien is het wel je beste vriend. Het is geen populair onderwerp: jouw hond kan een aandoening krijgen, of terechtkomen in een ongeval. In zo’n scenario is het niet leuk om te moeten kiezen tussen jullie hond en een factuur van de dierenarts. Een huisdierenverzekering voor jou Westfalen Terrier is dan erg welkom. Voor slechts een paar euro ben je verzekerd tegen verwondingen of aandoeningen. Onder andere radiotherapie en/of puppie vaccinatie. Aanbieders als Petplan of verschillende andere partijen vergoeden tussen de €1.400 oplopend tot €2.800. Op deze website vind je favoriete Westfalen Terrier verzekeringen (juli 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Waarom een huisdierenverzekering afsluiten?

Jouw Westfalen Terrier is jouw trouwe viervoeter. Vanzelf wens je het beste voor hem of haar. Door het afsluiten van een dierenverzekering verzeker jij jouw maatje van optimale zorg. Onmisbaar bij bijvoorbeeld een operatie. Je hebt zo geen stress over een flinke rekening van de arts. Steeds vaker kan je gewoon naar een dierenarts in de buurt. De onkosten dekt de verzekeraar online. Bij sommige aanbieders ontvang je tot wel €4.700 per jaar.

 • Niet meer nadenken over financiën
 • Uitgebreide medische behandelingen
 • Voor rasdieren en gekruiste honden
 • Naar je eigen dierenarts
 • Beginnend bij €8,05 per maand

Inslapen & euthanasie

Is jouw hond erg oud, of heeft hij een erge aandoening? Wellicht is laten inslapen soms het beste. Dit heet ook wel euthanasie, en dit doe je bij de dierenarts (kosten: €100), maar is ook op locatie mogelijk (vaak €165). Het laten inslapen (afmaken) wordt grotendeels vergoed door de verzekeraars. Ten aanzien van het afscheid onderscheiden we een aantal mogelijkheden: begraven, cremeren of destructie.

Castreren of Steriliseren

Het effect van castratie is dat jouw Westfalen Terrier niet meer vruchtbaar is. Dit zorgt vaak ook voor een rustiger dier. Dit is doorgaans na 6 maanden al mogelijk. Kosten van sterilisatie zijn al snel €260. Reaal dier & zorg vergoedt het standaard. Bij veel andere partijen is een castratie een aanvullende verzekering.

dierenverzekering-westfalen-terrier

Wat kost een Westfalen Terrier verzekering?

Een dierenverzekering is vergelijkbaar met een zorgverzekering voor mensen. Voor een vast bedrag per maand, vallen een groot aantal medische behandelingen. Jouw viervoeter verzekeren is flink goedkoper dan een zorgverzekering voor jou en mij. De prijzen variëren enorm, tussen €13,25 en €34,5 per maand. Wat kost nu het verzekeren van mijn huisdier? Een aantal factoren hebben invloed op de prijs. De voornaamste variabele is het ras van jouw hond. Natuurlijk kijken verzekeraars naar geboortejaar en het gewicht. Ook het verzekeringspakket en het eigen risico werken mee in de premie. Een huisdierenverzekering sluit je af vanaf €6,65 per maand. Vandaag nog ondervinden wat de verzekering voor de Westfalen Terrier nu echt kost? Kies direct een aanbieder, voer de details over jouw huisdier in, en je ziet meteen hoe hoog de premie van juli 2024 bedraagt. Je kunt ook direct een verzekering Turkse herder afsluiten.

Hoe sluit ik snel een huisdierenverzekering af?
Een goede Westfalen Terrier verzekering afsluiten is in een paar minuten geregeld. Een dekking tegengekomen met een aantrekkelijke polis, of die jij betrouwbaar acht? Gewoonlijk krijg je de volgende vragen:

 1. Gaat het om een mannetje of vrouwtje?
 2. Selecteer het ras, of kies een kruising.
 3. Heb jij een kruising of overig ras? Kies dan het gewicht in KG zodra het dier volgroeid is.
 4. Voer de geboortedatum in van jouw hond.
 5. Kies jouw woonplaats.
 6. Markeer de gewenste dekking en indien nodig extra zekerheden (aanvullende dekking).
 7. Maak een keuze voor de max. vergoeding en het vrijwillig eigen risico.
 8. Je ziet direct wat het kost. De gekozen dierenverzekering sluit je direct online af, en kan vandaag nog ingaan.

Dierenarts Tarieven Westfalen Terrier

Consult Vergoeding
Consult €42
Consult weekend / avond €62
Chippen €44
Vaccinatie €56
Urine onderzoek €19,5
Bloedonderzoek €53,5
Röntgenfoto €68,5
CT-scan €153
MRI-Scan €800
Castratie Vanaf €220
Sterilisatie Vanaf €290
Tanden en kiezen trekken Vanaf €175
Reinigen gebit Vanaf €65,5

Welke hondenverzekering past bij mijn dier?

Bezig met een puppy verzekering afsluiten voor de Westfalen Terrier (reu of teef)? Er zijn een aantal zaken essentiële dingen waar je rekening mee dient te houden bij het kiezen van een aanbieder. Handig: sluit de polis af voor jouw hond als het nog een puppy is. Je vindt dan al snel een laag tarief. Maar ook deze zaken zijn van belang:

1. Jouw premie
Het ras, gewicht en leeftijd liggen ten grondslag aan de premie Echter, verzekeraars hanteren uiteenlopende tarieven. Start altijd met een gedegen prijsvergelijking.

2. Wat wordt er wel en niet vergoed?
Bekijk nauwkeurig wat wel maar ook niet wordt verzekerd. Niet alle aandoeningen en medicaties worden standaard betaald. Check goed de voorwaarden van de polis. Is radioactieve jodium behandelingen wel vergoed voor mijn hond? En hoe gaat het met Europese medische zorg?

3. Maximum uitkering per jaar
Het bedrag wat je maximaal vergoed krijgt schommelt tussen de €1.900 – 3.200. Kies je een hoog bedrag, dan zal het maandelijkse bedrag toenemen. Bedenk goed wat je zelf kunt betalen.

4. Eigen risico
Bij meerdere partijen is het eigen risico een bedrag dat je betaalt voor iedere behandeling. Enkele andere assuradeurs doen dit met een percentage per behandeling. Zo’n vast eigen risico is gemiddeld €50, kies je een percentage dan moet je denken aan 35%. Check ook alles over een Welsh corgi pembroke verzekering.

Dierenverzekering Westfalen Terrier vergelijken juli 2024

Jij wilt de zorg voor jouw hond goed regelen. Vandaag de dag vinden we talloze verzekeraars. Hoe vind ik nu snel een kwalitatieve verzekering? Aan de hand van onze vergelijker kan je moeiteloos hondenverzekering voor de Westfalen Terrier vergelijken. Je vind de voor- en nadelen van Inshared. Aspecten die de premie bepalen zijn zaken als medisch verleden, postcode, geslacht, leeftijd, gewicht. Onderstaand lees je meer over de 6 grote NL’se dierenverzekeraars. Ieder met hun eigen voordelen.

petplan-verzekering

Petplan

Radio Therapie
4 pakketten
Hulp en advies online

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Aanvullende dekkingen
Dekking op maat
Gebruiksvriendelijk

ohra-verzekering

Ohra

Crematie
WhatsApp service
Vrije dierenarts keuze

inshared-verzekering

Inshared

Tandzorg
Jaarbeloning
Snelle uitkering

hema-verzekering

Hema

Aanvullende dekkingen
Wat je van Hema verwacht
Goed beoordeeld

aegon-verzekering

Aegon

Tandzorg
Ook narcose
Begrijpelijk

Waar ben ik tegen verzekerd met mijn hondenverzekering?

De behandelingen die vergoed worden door een dierenverzekering lopen uiteen. De genoemde verzekeraars hanteert een basisverzekering. Zodoende worden algemene kosten gedekt. Vanzelfsprekend een regulier consult, röntgenfoto’s, een ingreep of pillen. In het algemeen vergoeden verzekeraars 50% tot 80% van gedeclareerde bedragen. Handig: steeds vaker bepaal je zelf het eigen risico. Bij veel partijen er zijn mogelijkheden voor top of totaal polissen. Er zijn dan nog meer zaken afgedekt, en de verzekeraar biedt jaarlijks een hoger bedrag uit. Lees meer over: Reaal dekking.

Aanvullende verzekering
Het merendeel van de maatschappijen hebben de mogelijkheid voor uitgebreidere pakketten (aanvullende verzekering). Het verzekeringstarief gaat omhoog, maar je komt niet voor verrassingen te staan. Vaak afgesloten aanvullende verzekeringen zijn:

 • Sterilisatie van de hond
 • Crematie
 • Dekking in het buitenland
 • Fysiotherapie
 • Tand-module
 • MRI-scan

Verzekering Westfalen Terrier afsluiten? Betrouwbare en goedkope verzekeringspremie van jouw dierenverzekering!