Bayrischer Gebirgsschweisshund verzekeren? Een verzekering voor honden vanaf €8,75 per maand

Jouw trouwe Bayrischer Gebirgsschweisshund staat voor geweldig veel liefde. Misschien is het wel je beste vriend. Het is geen populair onderwerp: jouw huisdier kan een rottige ziekte krijgen, of terechtkomen in een ongeval. Dan wil je niet kiezen tussen jullie hond en jouw portemonnee. Een huisdierenverzekering voor jouw Bayrischer Gebirgsschweisshund biedt dan uitkomst. Tegen een klein bedrag per maand is jouw hond verzekerd tegen veel voorkomende ingrepen. Onder andere cocktail vaccinatie of elleboogbehandeling. Assuradeurs als Aegon en andere aanbieders keren bedragen uit tussen de €1.300 en €3.200. Via deze pagina vind je meer info over nationale Bayrischer Gebirgsschweisshund verzekeringen (mei 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Waarom een huisdierenverzekering afsluiten?

Jouw Bayrischer Gebirgsschweisshund is jouw trouwe kameraad. Logischerwijs streef je naar uitmuntende zorg voor jouw viervoeter. Dankzij een dierenverzekering verzeker jij het dier van de juiste zorg mocht het zover komen. Onmisbaar bij bijvoorbeeld een operatie. Je hoeft dan niet in te zitten over hoge rekeningen. Bij veel aanbieders ben je gewoon welkom bij een dierenarts in de buurt. Declareren van rekeningen gaat gemakkelijk. De maximale vergoeding kan oplopen tot €4.400 per jaar.

 • Geen financiële verrassingen
 • Geneesmiddelen en onderzoeken
 • Voor jonge en oude honden
 • Veel aangesloten dierenartsen
 • Vanaf €7,2 per maand

Euthanasie en inslapen

Is jouw hond op leeftijd, of heeft hij te lijden onder een erge ziekte? In dat geval is het laten inslapen van je dier mogelijk. Euthanasie regel je bij de dierenarts (ongeveer €80), maar kan ook bij jou thuis (ongeveer €145). Het laten inslapen (afmaken) wordt grotendeels vergoed door een verzekeringsmaatschappij. Wat het afscheid aangaat zijn er verschillende keuzemogelijkheden: destructie, begraven of cremeren.

Castratie of Sterilisatie

Het casteren maakt dat een Bayrischer Gebirgsschweisshund niet meer vruchtbaar is. Het gedrag verandert vaak in een rustiger dier. Dit is doorgaans na 6 maanden al mogelijk. Kosten van sterilisatie zijn al snel €290. Bij Reaal dier & zorg is dit standaard gedekt. Bij de meeste andere polissen is de castratie als extra optie te verzekeren.

dierenverzekering-bayrischer-gebirgsschweisshund

Wat kost een Bayrischer Gebirgsschweisshund verzekering?

Een dierenverzekering verschilt niet veel van de zorgverzekeringen van Univé, FBTO of VGZ. Voor een vast bedrag per maand, vallen een groot aantal medische behandelingen. Jouw viervoeter verzekeren is aanzienlijk voordeliger dan een polis voor mensen. In de basis ligt de prijs tussen €8,5 en €34,5 per 30 dagen. Maar hoe komt de prijs voor een verzekering tot stand? Verschillende onderdelen zijn bepalend voor de kosten. De voornaamste variabele is het type ras of de kruising. Evenzeer spelen er ook zaken als gewicht en leeftijd. Ook de dekking die je kiest en het (vrijwillig) eigen risico zijn belangrijke factoren. Een verzekering is er al vanaf €9,6 per maand. Gemakkelijk uitvinden wat de verzekering voor jouw Bayrischer Gebirgsschweisshund nu echt kost? Kies direct een maatschappij, voer jouw gegevens in, en vind meteen uit hoe hoog de premie van mei 2024 is. Je kunt ook direct een verzekering Australian kelpie afsluiten.

Hoe werkt het afsluiten van een verzekering
Zo’n Bayrischer Gebirgsschweisshund verzekering afsluiten is kinderspel. Een pakket gezien met een lage premie, of waar je een goed gevoel bij hebt? Grofweg krijg je de volgende vragen:

 1. Gaat het om een mannetje of vrouwtje?
 2. Selecteer het ras, of kies een kruising.
 3. Gaat het om een kruising? Klik dan op het gewicht van de hond zodra het uitgegroeid is.
 4. Wanneer is jouw hond geboren?
 5. Waar woon jij? Vul je postcode in.
 6. Markeer de gewenste dekking en vergeet niet de aanvullende dekkingen.
 7. Kies een van de opties m.b.t. de max. vergoeding en selecteer het eigen risico.
 8. Je krijgt nu de premie per maand te zien. Het afsluiten van de dierenverzekering doe je gewoon online.

Tarieven dierenarts Bayrischer Gebirgsschweisshund

Ingreep Tarieven
Consult €39
Consult weekend / avond €71
Chippen €44
Vaccinatie €58
Urine onderzoek €14,5
Bloedonderzoek €59,5
Röntgenfoto €79,5
CT-scan €140
MRI-Scan €875
Castratie Vanaf €205
Sterilisatie Vanaf €305
Tanden en kiezen trekken Vanaf €210
Reinigen gebit Vanaf €68,5

Welke hondenverzekering past bij mij?

Overweeg jij een puppy verzekering kiezen voor jouw Bayrischer Gebirgsschweisshund (reu of teef? Graag noemen we een aantal variabelen waar je rekening mee dient te houden bij het kiezen van een aanbieder. Advies: sluit de polis af voor jouw hond als het nog een puppy is. Er is dan meestal wel een laag tarief. Houd ook rekening met deze zaken:

1. Kosten per maand (premie)
De te verzekeren hond (gewicht, ras) bepalen grotendeels de premie per maand Goed om te weten, de premies per maand lopen enorm uiteen. Stap 1 is dus premies naast elkaar zetten.

2. Wat wordt er wel en niet vergoed?
Analyseer zorgvuldig wat de verzekeraar wel en niet dekt. Niet alle operaties en medische hulpmiddelen betaalt de verzekeraar. Achterhaal grondig de kleine lettertjes. Wordt chippen wel of niet vergoed? En welke garanties zijn er met CT-scan?

3. Max. vergoeding p/jaar
De maximale vergoeding per jaar schommelt tussen de €1.200 en 4.500. Selecteer je €3.500 of meer, dan gaat de premie omhoog. Probeer de kosten ongeveer in te schatten.

4. Eigen risico
Bij ongeveer de helft van de verzekeraars betaal je het eigen risico als een absoluut bedrag per behandeling/declaratie. Enkele andere partijen vragen een percentage per behandeling. Bij een vaststaand bedrag moet je denken aan €125, en het percentage is vaak ongeveer 30%. Check ook alles over een Basset bleu de gascogne verzekering.

Dierenverzekering Bayrischer Gebirgsschweisshund vergelijken mei 2024

Jij zoekt een verzekering voor jouw viervoeter. Deze tijd vinden we talloze verzekeraars. Wat is nu een verzekering op maat? Door gebruik te maken van de dierenverzekeringvergelijker kan ook jij probleemloos hondenverzekering voor de Bayrischer Gebirgsschweisshund vergelijken. Je vind de voor- en nadelen van Reaal. Factoren die ten grondslag liggen aan de premie zijn bijvoorbeeld leeftijd, het ras, geslacht, gewicht, postcode. Hierna bekijk je een aantal erkende dierenverzekeraars. Elk met eigen pluspunten.

petplan-verzekering

Petplan

Steralisatie
De enige echte specialist
Alle kruisingen welkom

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Geneesmiddelen
Dekking op maat
Alle rassen welkom

ohra-verzekering

Ohra

Tandzorg
Direct geregeld
Ook voor puppy’s

inshared-verzekering

Inshared

Castratie
De eerlijke verzekering
Snelle uitkering

hema-verzekering

Hema

Opname kliniek
Dagelijks opzegbaar
Alle rassen welkom

aegon-verzekering

Aegon

Opname kliniek
Lage poliskosten
Ook je pup verzekeren

Wat wordt er gedekt door de hondenverzekering?

De polisvoorwaarden van een dierenverzekering lopen uiteen. De nationale aanbieders biedt als uitgangspunt een basisverzekering. Zo ben je afgedekt tegen veel voorkomende kosten. Vanzelfsprekend een regulier consult, foto’s maken bij de dierenarts, opname in een kliniekof pillen. In het algemeen vergoeden verzekeraars 50% tot 80% van gedeclareerde bedragen. Bij een aantal aanbieders selecteer je zelf hoeveel % je zelf betaalt. Meestal zijn er duurdere “top” pakketten. Er zijn dan nog meer zaken afgedekt, en je kunt aanspraak maken op een hogere uitkering. Check ook: Reaal huisdierpakket.

Aanvullende verzekering voor jouw hond
De nationale maatschappijen kunnen voorzien in speciale aanvullende verzekeringen. Het verzekeringstarief zal wat stijgen, maar je komt niet voor verrassingen te staan. Aanvullende verzekeringen die regelmatig worden afgesloten zijn:

 • Castratie van de hond
 • Euthanasie
 • Europa dekking
 • Fysio-module
 • Tandarts
 • Bloedonderzoek

Verzekering Bayrischer Gebirgsschweisshund afsluiten? Altijd een aantrekkelijke verzekeringspremie voor uw dierenverzekering!