Basset bleu de gascogne verzekeren? Een huisdierverzekering voor uw hond vanaf €6 per maand

Jouw eigen Basset bleu de gascogne geeft jou onmetelijk veel liefde. Een onderdeel van de familie. Je denkt er liever niet over na: hij kan iets onder de leden krijgen of een aanrijding krijgen. In dat geval wil je niet kiezen tussen je hond en een geldbedrag. Een huisdierenverzekering voor jouw Basset bleu de gascogne biedt dan uitkomst. Al vanaf een paar euro per maand verzeker je jouw huisdier tegen de meeste ziektekosten. Denk dan aan bijvoorbeeld gebit schoonmaken of gedragstherapie. Maatschappijen als Ohra en verschillende andere partijen werken met max. vergoedingen variërend van €1.600 tot en met € 4.700. Op deze website bekijk je favoriete Basset bleu de gascogne verzekeringen (mei 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Wat zijn de voordelen van een huisdierenverzekering?

Jouw Basset bleu de gascogne is jouw trouwe viervoeter. Logischerwijs wens je optimale zorg voor je dog. Door het afsluiten van een dierenverzekering verzeker jij het diertje van de beste zorg. Denk aan een bepaalde operatie. Je hoeft je dan niet druk te maken over hoge rekeningen. Bij veel verzekeraars kies je zelf de dichtsbijzijndste dierenarts. De nota stuur je (online) naar de verzekeraar. Vergoedingen lopen op tot €3.000 per jaar.

 • Geen financiële verrassingen
 • Geneesmiddelen en onderzoeken
 • Voor rasdieren en gekruiste honden
 • Mogelijkheid voor eigen dierenarts
 • Vanaf €9,7 per maand

Euthanasie & inslapen

Begint je hond op leeftijd te raken, of heeft hij te lijden onder een erge ziekte? Wellicht is laten inslapen soms het beste. Dit heet ook wel euthanasie, en dit doe je bij de dierenarts (kosten: €90), maar kan ook bij jou thuis (circa €125). Jouw hond laten inslapen (afmaken) wordt voor een deel betaald door een verzekeringsmaatschappij. Omtrent het afscheid zijn er verschillende keuzemogelijkheden: begraven, destructie of cremeren.

Steriliseren of Castreren

Het casteren maakt dat een Basset bleu de gascogne niet meer vruchtbaar is. Het positieve effect is: een minder dominant dier. Vaak doet men dit in het 1e levensjaar. Houdt wel rekening met zo’n €295. Reaal dier & zorg vergoedt het standaard. Bij de meeste andere partijen is castratie een aanvullende verzekering.

dierenverzekering-basset-bleu-de-gascogne

Wat kost een Basset bleu de gascogne verzekering?

De dierenverzekering kan je goed vergelijken met de zorgverzekeringen van Univé, FBTO of VGZ. In ruil voor een terugkerende premie zijn een heleboel kosten / handelingen gedekt. Jouw hond verzekeren is beduidend goedkoper dan een normale zorgverzekering. De kosten variëren tussen €17,5 en €29 per maand. Op basis waarvan wordt de verzekering voor dieren berekend? Velerlei onderdelen bepalen de premie. Het meest belangrijke is het type ras of de kruising. Evenzeer houden verzekeraars rekening met geboortejaar en het gewicht. Ook het verzekeringspakket en jouw eigen risico hebben invloed. Jouw hond is verzekerd vanaf €8,7 per maand. Ogenblikkelijk te weten komen wat de verzekering voor de Basset bleu de gascogne concreet kost? Kies direct een verzekeraar, vul de vragen over jou en je dier in, en je ziet meteen hoe hoog de premie van mei 2024 bedraagt. Je kunt ook direct een verzekering Anatolische herder afsluiten.

Hoe sluit ik een verzekering af?
Een Basset bleu de gascogne verzekering afsluiten is zo gepiept. Een dekking gevonden met een lage premie, of een waar jij goede verhalen over hoort? In veel gevallen ziet het er ongeveer zo uit:

 1. Selecteer het geslacht van jouw hond.
 2. Selecteer het ras, of kies een kruising.
 3. Is jouw hond een kruising? Selecteer dan het gewicht in KG zodra het dier volgroeid is.
 4. Wanneer is jouw hond geboren?
 5. Voer de postcode (1234AB) in.
 6. Markeer de gewenste dekking en indien nodig extra zekerheden (aanvullende dekking).
 7. Markeer de maximum vergoeding per jaar en selecteer het eigen risico.
 8. De kosten staan meteen in beeld. Klopt het? Dan kan je jouw dierenverzekering online afsluiten.

Prijzen dierenarts Basset bleu de gascogne

Situatie Prijzen
Consult €34
Consult weekend / avond €74
Chippen €47
Vaccinatie €55
Urine onderzoek €18
Bloedonderzoek €56,5
Röntgenfoto €69,5
CT-scan €158
MRI-Scan €800
Castratie Vanaf €200
Sterilisatie Vanaf €275
Tanden en kiezen trekken Vanaf €185
Reinigen gebit Vanaf €77

Welke hondenverzekering past bij mijn dier?

Meer weten over een puppy verzekering kiezen voor jouw Basset bleu de gascogne (reu of teef? We behandelen nuttige zaken waar je rekening mee dient te houden bij het afsluiten van de verzekering. Advies: sluit de polis af voor jouw hond als het nog een puppy is. Er is dan meestal wel een laag tarief. Houd ook rekening met deze zaken:

1. Premie per maand
Het ras, gewicht en leeftijd bepalen de de premie Maar, de premies per maand lopen enorm uiteen. Begin steevast met een prijsvergelijking.

2. Hoe ziet de dekking eruit?
Controleer goed hoe het gekozen pakket eruit ziet. Niet alle therapieën en medicaties betaalt de verzekeraar. Bekijk altijd de voorwaarden van de verzekeraar. Is gedragstherapie ook inbegrepen? Of hoe zit het met lasertherapie?

3. Maximum vergoeding
De max. vergoeding p/jaar is vaak een bedrag tussen de €1.200 t/m 6.000. Ga je voor een hoog bedrag, dan stijgt de premie. Bedenk voor jezelf wat acceptabel is.

4. Eigen risico
Bij enkele verzekeraars is het eigen risico een vast bedrag per declaratie. Maar andere assuradeurs hanteren een percentage van circa 15%. Vaste vergoedingen liggen rond de €150, kies je een percentage dan moet je denken aan 15% per declaratie. We hebben ook info over: Bandog verzekering.

Dierenverzekering Basset bleu de gascogne vergelijken mei 2024

Jij zoekt een goede verzekering voor jouw hond. Op dit moment zijn er veel aanbieders. Hoe vind ik nu snel een verzekering op maat? Op basis van deze website kan je zonder problemen hondenverzekering voor de Basset bleu de gascogne vergelijken. Hier tref je aanbieders als Petplan. Factoren die invloed hebben op de premie zijn o.a. het ras, gewicht, postcode, geslacht, medisch verleden. Hierna achterhaal je de meest bekende dierenverzekeraars. Elke verzekeraar heeft weer zijn voordelen.

petplan-verzekering

Petplan

Crematie
Met tips & weetjes
Alle rassen welkom

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Operaties
Alternatieve therapieën
Declaren via internet

ohra-verzekering

Ohra

Snelle ingangsdatum
Voor hond & kat
Goede adviseur

inshared-verzekering

Inshared

Verblijf in kliniek
170.000 + verzekerden
Ook voor puppy’s

hema-verzekering

Hema

Vaccinaties
No-nonsense
Ook je pup verzekeren

aegon-verzekering

Aegon

Operaties
Leeftijdsafhankelijk
Veel keuzevrijheid

Wat wordt er gedekt door de hondenverzekering?

De behandelingen die vergoed worden door een dierenverzekering verschillen per verzekeraar. De grote verzekeraars biedt als uitgangspunt een basisverzekering. Zodoende ben je afgedekt tegen veel voorkomende kosten. Je moet denken aan een bezoek aan de arts, röntgenfoto’s, specifieke operaties of hulpmiddelen. Standaard kunnen ze de helft tot 3/4 vergoeden van een declaratie. In sommige gevallen kies je dit percentage zelf. Ook er zijn mogelijkheden voor top of totaal polissen. Dit is een meer complete verzekering, en je kunt aanspraak maken op een hogere uitkering. Klik verder naar: Petplan huisdier dekking.

Aanvullende hondenverzekering
De erkende assuradeurs kunnen voorzien in speciale unieke aanvullende verzekering (pakketten). De polis zelf zal wat stijgen, maar jij hoeft je nergens meer druk om te maken. Aanvullende verzekeringen die regelmatig worden afgesloten zijn:

 • Sterilisatie en castratie
 • Crematie
 • Buitenlanddekking
 • Fysio-begeleiding
 • Tandarts
 • Ct-scans

Verzekering Basset bleu de gascogne afsluiten? Altijd een lage verzekeringspremie van de dierenverzekering!