Bearded collie verzekeren? Een verzekering voor een hond al vanaf €9,75 per maand

Jouw trouwe Bearded collie staat voor onmetelijk veel gezelligheid. Het hoort bij jouw gezin. Je staat er misschien niet altijd bij stil: jouw hond kan een aandoening krijgen, of een aanrijding krijgen. Dan wil je niet kiezen tussen jouw viervoeter en een geldbedrag. Een huisdierenverzekering voor de Bearded collie kan moeilijke keuzes uit de weg nemen. Tegen een klein bedrag per maand verzeker je jouw hond de meeste medische kosten. Bijvoorbeeld kennelhoest vaccinatie en gebitsbehandeling. Maatschappijen als Ohra en verschillende andere partijen keren bedragen uit tussen de €1.600 tot wel €4.200. Op huisdierenverzekeringafsluiten.nl vergelijk je erkende Bearded collie verzekeringen (mei 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Wat zijn de voordelen van een huisdierenverzekering?

Jouw Bearded collie is misschien wel je beste vriend. Vanzelf ga je voor optimale zorg voor hem of haar. Met een dierenverzekering waarborg je jouw hond van de juiste zorg mocht het zover komen. Denk aan een bepaalde operatie. Je hoeft dan niet in te zitten over geld. Bij veel verzekeraars ben je gewoon welkom bij een dierenarts in de buurt. De rekening gaat naar de verzekeraar. Bij sommige aanbieders ontvang je tot wel €4.600 per jaar.

 • Geen financiële verrassingen
 • Geneesmiddelen en onderzoeken
 • Ook voor kruisingen
 • Mogelijkheid voor eigen dierenarts
 • Premie vanaf €9,05 per maand

Inslapen en euthanasie

Is jouw hond erg oud, of is hij ernstig ziek? Wellicht is inslapen een mogelijkheid. Euthanasie regel je bij de dierenarts (ongeveer €70), maar soms is thuis ook een optie (zo’n €125). Het proces van inslapen (afmaken) wordt deels gedekt door de verzekeraars. Wat het afscheid aangaat onderscheiden we een aantal keuzemogelijkheden: begraven, cremeren of destructie.

Steriliseren en Castreren

Castratie zorgt ervoor dat de Bearded collie geen puppies meer kan verwekken. Vaak resulteert het ook in een vrolijke viervoeter. Meestal gebeurt het bij puppy’s. Houdt wel rekening met zo’n €285. Standaard gedekt bij Reaal dier & zorg. Bij veel andere aanbieders is castreren een aanvullende verzekering.

dierenverzekering-bearded-collie

Wat kost een Bearded collie verzekering?

Een dierenverzekering is vergelijkbaar met de zorgverzekeringen van Univé, FBTO of VGZ. Binnen een vooraf afgesloten pakket worden medische kosten (deels) gedekt. Een huisdierenverzekering is vele malen voordeliger dan een polis voor mensen. In de basis ligt de prijs tussen €8 – €35,5 per 4 weken. Wat kost nu het verzekeren van mijn huisdier? Meerdere elementen bepalen de premie. De verzekeraars kijkt primair naar het ras van jouw viervoeter. Vanzelfsprekend kijken verzekeraars naar het gewicht en de leeftijd van jouw huisdier. Ook het verzekeringspakket en het (vrijwillig) eigen risico hebben invloed. Een huisdierenverzekering sluit je af vanaf €9,95 per maand. Gemakkelijk ontdekken wat de verzekering voor jouw Bearded collie nu echt kost? Navigeer naar een van de partijen, vul de vragen over jou en je dier in, en ontdek de actuele premie van mei 2024. Suggestie: verzekering Australian Silky Terrier afsluiten.

Hoe werkt het afsluiten van een verzekering
Een geschikte Bearded collie verzekering afsluiten stelt niet veel voor. Een polis aangetroffen die niet al te duur is, of een waar jij goede verhalen over hoort? Meestal gaat het zo:

 1. Kies het geslacht van het dier (man of vrouw).
 2. Gaat het om een ras of kruising?
 3. Heb jij een kruising of overig ras? Kies dan het gewicht in KG zodra het dier volgroeid is.
 4. Wanneer is jouw hond geboren?
 5. Voer de postcode (1234AB) in.
 6. Kies jouw basisdekking en optioneel aanvullende verzekeringen.
 7. Selecteer de gewenste vergoeding en bepaal het eigen risico.
 8. Je ziet direct wat het kost. Je kunt de dierenverzekering meteen online afsluiten.

Prijslijst dierenarts Bearded collie

Consult Kosten
Consult €39
Consult weekend / avond €59
Chippen €43
Vaccinatie €49
Urine onderzoek €18,5
Bloedonderzoek €52
Röntgenfoto €72,5
CT-scan €153
MRI-Scan €825
Castratie Vanaf €205
Sterilisatie Vanaf €310
Tanden en kiezen trekken Vanaf €175
Reinigen gebit Vanaf €66,5

Welke hondenverzekering past bij mij?

Overweeg jij een puppy verzekering voor jouw Bearded collie (reu of teef? We behandelen nuttige dingen waar je rekening mee dient te houden bij het kiezen van een aanbieder. Handig: de goedkoopste polis is die voor een puppy. Je hebt dan te maken met minimale kosten. Let daarnaast op de volgende zaken:

1. Hoogte van de premie
Het soort hond en z’n leeftijd zijn grotendeels verantwoordelijk voor de maandelijkse premie Maar, de ene polis is de ander niet. Begin steevast met het vergelijken van de prijzen.

2. Type dekking?
Analyseer zorgvuldig wat er wel/niet is inbegrepen. Niet alle behandelingen en medische hulpmiddelen worden standaard betaald. Achterhaal nauwkeurig de voorwaarden van de polis. Is homeopaat behandeling ook inbegrepen? En hoe zit het met ontwormen?

3. Max. vergoeding p/jaar
De maximum uitkering per jaar bedraagt tussen de €1.000 t/m 5.200. Bij een hoge maximale vergoeding, dan stijgt de premie. Bedenk voor jezelf wat acceptabel is.

4. Eigen risico
Bij meerdere assuradeurs is het eigen risico een vaststaand bedrag per behandeling. Enkele andere polissen eisen een percentage voor elke declaratie. Het vaste bedrag ligt rond de €125, percentages zijn rond de 15 – 25%. Bekijk ook de opties voor een Basset fauve de bretagne verzekering.

Dierenverzekering Bearded collie vergelijken mei 2024

Jij wilt de beste zorg voor jouw hond. Deze tijd vinden we talloze verzekeraars. Wat is nu een gewoon goede verzekering? Geholpen door onze vergelijker kan jij zonder gedoe hondenverzekering voor de Bearded collie vergelijken. Je leest alles over bijv. Aegon. Onderdelen die de premie bepalen zijn o.a. medisch verleden, het ras, geslacht, gewicht, leeftijd. Hieronder bekijk je de 6 grote NL’se dierenverzekeraars. Per aanbieder tref je belangrijke pluspunten.

petplan-verzekering

Petplan

Snelle klantenservice
Diergeneeskunde Utrecht
Alle honden welkom

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Operaties
Bewust of Comfort
Veel rassen te verzekeren

ohra-verzekering

Ohra

Dekking op maat
Delta Lloyd
Begrijpelijk

inshared-verzekering

Inshared

Steralisatie
Health check
Online declareren

hema-verzekering

Hema

Radio Therapie
Thuiswinkel waarborg
Hoge klanttevredenheid

aegon-verzekering

Aegon

Verblijf in kliniek
Keurmerk
Alle kruisingen welkom

Wat wordt er gedekt door de hondenverzekering?

De behandelingen die vergoed worden door een dierenverzekering lopen uiteen. De Nederlandse aanbieders werken met een basisverzekering. Met deze polis zijn de normale behandelingen inbegrepen. O.a. een consult bij de dierenarts, eenvoudige foto’s, opname + verblijf in kliniek of hulpmiddelen. Doorgaans kunnen ze de helft tot 3/4 vergoeden van een declaratie. In sommige gevallen selecteer je zelf hoeveel % je zelf betaalt. Daarnaast kun je een totaalpakket of plus-polis nemen. Dit een volledig pakket qua dekking, en de verzekeraar biedt jaarlijks een hoger bedrag uit. Bekijk alles over: Inshared huisdierpakket.

Aanvullende dierenverzekering
De grote maatschappijen geven jou de optie voor aanvullende verzekeringen op maat. De polis zelf zal wat stijgen, maar je kunt met een gerust hart slapen. Om je een beeld te geven van een aantal aanvullende verzekeringen:

 • Uw hond castreren
 • Cremeren
 • Buitenlanddekking
 • Fysio-dekking
 • Tandheelkunde
 • Chemo/radiotherapie

Verzekering Bearded collie afsluiten? Altijd een voordelige verzekeringspremie van je dierenverzekering!