Beauceron verzekeren? Een huisdierenverzekering voor je hond vanaf €6 per maand

Jouw trouwe Beauceron staat synoniem voor onmetelijk veel gezelligheid. Misschien is het wel je beste vriend. Je hoort het eigenlijk liever niet: jouw hond kan een bepaalde kwaal hebben, of een tegenslag krijgen. In zo’n scenario wil je niet kiezen tussen jouw maatje en jouw portemonnee. Een huisdierenverzekering voor jou Beauceron biedt dan uitkomst. Vanaf €5,00 verzeker je jouw huisdier tegen de meeste ziektekosten. Denk hierbij aan vaccinaties en Europese medische zorg. Verzekeraars als Aegon of andere aanbieders staan garant voor bedragen tussen de €1.100 tot en met € 2.600. Via deze pagina vind je meer info over bekende Beauceron verzekeringen (juli 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Waarom heb ik een huisdierenverzekering nodig?

Jouw Beauceron is jouw trouwe kameraad. Logischerwijs ga je voor optimale zorg voor jouw huisdier. Met een dierenverzekering waarborg jij jouw huisdier van de juiste zorg als het nodig is. Een ongeluk zit in een klein hoekje. Je hoeft dan niet in te zitten over geld. Doorgaans ben je gewoon welkom bij een dierenarts in de buurt. De factuur declareer je eenvoudig online. Vergoedingen lopen op tot €4.700 per jaar.

 • Altijd geld voor een operatie
 • Geneesmiddelen en onderzoeken
 • Voor puppy’s en oudere honden
 • Vaak geen verplichte dierenartsen
 • Vanaf €9,75 per maand

Inslapen & euthanasie

Begint je hond op leeftijd te raken, of gewoon te ziek? Dan is het laten inslapen van je dier mogelijk. Euthanasie regel je bij de dierenarts (circa €90), maar is ook op locatie mogelijk (vaak €140). Het laten inslapen (afmaken) wordt grotendeels vergoed door de verzekeraar. Ten aanzien van het afscheid onderscheiden we een aantal varianten: destructie, begraven of cremeren.

Steriliseren en Castreren

Het castreren zorgt ervoor dat de Beauceron geen pups meer voort kan brengen. Het positieve effect is: een minder onrustig dier. Vaak doet men dit in het 1e levensjaar. Kosten van sterilisatie zijn al snel €330. Bij Reaal dier & zorg is dit standaard gedekt. Bij de meeste andere polissen is castreren als extra optie te verzekeren.

dierenverzekering-beauceron

Wat kost een Beauceron verzekering?

De dierenverzekering kan je goed vergelijken met de zorgverzekering zoals wij die kennen. Voor een vast bedrag per maand, zijn een heleboel kosten / handelingen gedekt. Een verzekering voor dieren is veel betaalbaarder dan een normale zorgverzekering. De kosten variëren tussen €17 en €27 per 4 weken. Maar hoe komt de prijs voor een verzekering tot stand? Een aantal elementen zijn bepalend voor de kosten. De voornaamste variabele is het ras. Daarnaast wordt er gekeken naar het gewicht en de leeftijd van jouw huisdier. Ook het gekozen pakket en het gekozen eigen risico worden meegenomen. Jouw viervoeter is al verzekerd vanaf €9,55 per maand. Nu uitvinden wat de verzekering voor jouw Beauceron precies kost? Kies direct een van de partijen, vul de gevraagde gegevens in, en je ziet meteen hoe hoog de premie van juli 2024 bedraagt. Alternatief: verzekering Australische terrier afsluiten.

Verzekering afsluiten in 8 stappen
Een geschikte Beauceron verzekering afsluiten is zo gepiept. Een dekking aangetroffen die betaalbaar is, of juist met de beste voorwaarden? Normaliter krijg je de volgende vragen:

 1. Is het een reu of een teef?
 2. Gaat het om een ras of kruising?
 3. Betreft het een kruising? Klik dan op het verwachte volgroeide gewicht.
 4. Hoe oud is jouw hond?
 5. Kies jouw woonplaats.
 6. Selecteer de gewenste dekking en indien nodig extra zekerheden (aanvullende dekking).
 7. Selecteer de gewenste vergoeding en kies het eigen risico.
 8. De verzekeraar toont de premie per maand. Tevreden? Sluit de huisdierenverzekering online af.

Prijslijst dierenarts Beauceron

Behandeling Vergoeding
Consult €39
Consult weekend / avond €65
Chippen €46
Vaccinatie €55
Urine onderzoek €18
Bloedonderzoek €54
Röntgenfoto €70,5
CT-scan €145
MRI-Scan €750
Castratie Vanaf €180
Sterilisatie Vanaf €330
Tanden en kiezen trekken Vanaf €170
Reinigen gebit Vanaf €65,5

Welke hondenverzekering is voor mij geschikt?

Meer weten over een puppy verzekering kiezen voor jouw Beauceron (reu of teef? Hieronder vind je verschillende variabelen waar je rekening mee dient te houden bij het kiezen van een aanbieder. Handig: sluit op jonge leeftijd een hondenverzekering af voor je puppy. Je hebt dan altijd een lage premie. Houd ook de volgende factoren in acht:

1. Kosten per maand (premie)
Het soort hond en z’n leeftijd liggen ten grondslag aan de premie per maand Maar, de premies per maand lopen enorm uiteen. Stap 1 is dus premies naast elkaar zetten.

2. Wat wordt er wel/niet verzekerd?
Achterhaal altijd wat er wel/niet is inbegrepen. Niet alle soorten ziektes en geneesmiddelen zijn inbegrepen. Bekijk grondig de polisvoorwaarden. Wordt radiotherapie ook gedekt? En in welke mate krijg ik een vergoeding voor bestraling?

3. Wat wordt er jaarlijks maximaal betaald?
De max. vergoeding p/jaar is vaak een bedrag tussen de €1.500 – 6.300. Selecteer je €3.500 of meer, dan gaat de premie omhoog. Bedenk goed wat je zelf kunt betalen.

4. Eigen risico
Bij enkele partijen werkt men met een eigen risico als een vast bedrag per declaratie. Enkele andere polissen werken met een percentage van bijv. 20%. Vaste vergoedingen liggen rond de €50, percentages zijn rond de 20%. Bekijk ook de opties voor een Basset griffon vendeen verzekering.

Dierenverzekering Beauceron vergelijken juli 2024

Jij wilt niet voor verrassingen komen te staan. Op dit moment vinden we talloze verzekeraars. Bij wie moet ik zijn voor een verzekering zonder poespas? Geholpen door de huisdierenverzekering vergelijken kan je razendsnel hondenverzekering voor de Beauceron vergelijken. Je komt hier in contact met o.a. Aegon. Variabelen die ten grondslag liggen aan de premie zijn o.a. postcode, geslacht, het ras, medisch verleden, gewicht. Hierna achterhaal je de meest gekozen dierenverzekeraars. We sommen de belangrijkste voordelen voor je op.

petplan-verzekering

Petplan

14 dagen bedenktijd
De nr. 1 dierenverzekering
Snelle uitkering

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Vaccinaties
Dekking op maat
Alle kruisingen welkom

ohra-verzekering

Ohra

Aanvullende dekkingen
Ook andere verzekeringen
Ook voor puppy’s

inshared-verzekering

Inshared

Opname kliniek
Ruim 175.000 klanten
Maximale zekerheid

hema-verzekering

Hema

Scherpe premie
Dagelijks opzegbaar
Online declareren

aegon-verzekering

Aegon

Dekking op maat
Keurmerk
Vele tevreden klanten

Waar ben ik tegen verzekerd met mijn hondenverzekering?

De voorwaarden van een dierenverzekering zijn wisselend. De genoemde partijen hanteert een basisverzekering. Hiermee worden algemene kosten gedekt. Je moet denken aan een bezoek aan de arts, foto’s maken bij de dierenarts, specifieke operaties of medicijnen. Doorgaans is men in staat tot 75% – 80% te compenseren van de gemaakte kosten. Soms selecteer je zelf hoeveel % je zelf betaalt. Ook kun je een totaalpakket of plus-polis nemen. Er zijn dan nog meer zaken afgedekt, en de verzekeraar biedt jaarlijks een hoger bedrag uit. Check ook: HEMA huisdierpakket.

Aanvullende hondenverzekering
De Nederlandse verzekeringsbedrijven kunnen je voorzien van unieke aanvullende verzekering (pakketten). Het verzekeringstarief zal wat stijgen, maar je komt niet voor verrassingen te staan. Aanvullende verzekeringen die regelmatig worden afgesloten zijn:

 • Uw hond steriliseren
 • Euthanasie
 • Dekking in het buitenland
 • Fysio-dekking
 • Tandarts
 • Bloedonderzoek

Verzekering Beauceron afsluiten? Gewaarborgde scherpe verzekeringspremie voor de dierenverzekering!