Basset griffon vendeen verzekeren? Een verzekeringspolis voor je hond vanaf €7 per maand

Jouw eigen Basset griffon vendeen staat voor volop gehechtheid. Een onderdeel van de familie. Het is geen populair onderwerp: jouw hond kan een bepaalde kwaal hebben, of er kan iets anders gebeuren. In zo’n scenario wil je niet kiezen tussen jouw viervoeter en een flinke nota van de arts. Een huisdierenverzekering voor jouw Basset griffon vendeen is een oplossing. Tegen een klein bedrag per maand verzeker je jouw huisdier tegen veel behandelingen en medicaties. Bijvoorbeeld shockwave therapie en titeren. Maatschappijen als Hema en andere partijen keren bedragen uit tussen de €1.300 oplopend tot €2.600. Via deze pagina ontdek je nationale Basset griffon vendeen verzekeringen (juni 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Waarom heb ik een huisdierenverzekering nodig?

Jouw Basset griffon vendeen is jouw trouwe viervoeter. Logischerwijs wens je het allerbeste voor jouw hond. Met een dierenverzekering waarborg jij jouw maatje van de juiste zorg mocht het zover komen. Denk aan een bepaalde operatie. Je hebt zo geen stress over financiële zaken. Bij veel aanbieders ben je gewoon welkom bij een dierenarts in de buurt. De nota stuur je (online) naar de verzekeraar. Het maximum uitgekeerde bedrag kan oplopen tot €4.500 per jaar.

 • Voorkom hoge kosten
 • Verzekerd tegen groot aantal behandelingen
 • Ook voor kruisingen
 • Mogelijkheid voor eigen dierenarts
 • Vanaf €6,4 per maand

Inslapen & euthanasie

Begint je hond op leeftijd te raken, of gewoon te ziek? Mogelijk is inslapen een mogelijkheid. Dit heet ook wel euthanasie, en dit doe je bij de dierenarts (om en nabij €100), echter kan dit ook lokaal (ongeveer €160). Het proces van inslapen (afmaken) wordt deels gedekt door de verzekeraars. Inzake het afscheid onderscheiden we een aantal opties: destructie, begraven of cremeren.

Sterilisatie of Castratie

Het castreren heeft als effect dat je Basset griffon vendeen zijn vruchtbaarheid zal verliezen. Vaak resulteert het ook in een rustiger dier. Dit kan al vrij snel na de bevalling. Kosten van sterilisatie zijn al snel €205. Reaal dier & zorg vergoedt het standaard. Bij veel van de andere polissen is castreren als extra optie te verzekeren.

dierenverzekering-basset-griffon-vendeen

Wat kost een Basset griffon vendeen verzekering?

Een dierenverzekering is eigenlijk hetzelfde als zorgverzekeringen zoals mensen die afsluiten. In de overeengekomen polis worden medische kosten (deels) gedekt. Een verzekering voor dieren is veel betaalbaarder dan de zorgpremie die jij en ik betalen. De premie ligt tussen de €15,25 en €38,5 per 30 dagen. Wat kost nu het verzekeren van mijn huisdier? Meerdere onderdelen bepalen de premie. De voornaamste variabele is het ras. Evenzeer tellen ook gewicht en leeftijd. Ook de dekking die je kiest en het eigen risico bepalen de premie. Jouw viervoeter is al verzekerd vanaf €7,65 per maand. Eenvoudig uitvinden wat de verzekering voor jouw Basset griffon vendeen exact kost? Selecteer een aanbieder, vul de vragen over jou en je dier in, en ontdek de actuele premie van juni 2024. Interessant: verzekering Argentijnse Dog afsluiten.

Hoe sluit ik een verzekering af?
Zo’n Basset griffon vendeen verzekering afsluiten stelt niet veel voor. Een dekking gespot met een lage premie, of waar je een goed gevoel bij hebt? Doorgaans werkt het als volgt:

 1. Selecteer het geslacht van jouw hond.
 2. Kies het ras van jouw hond.
 3. Heb je te maken met een kruising? Voer dan in het verwachte volgroeide gewicht.
 4. Wanneer is jouw hond geboren?
 5. Kies jouw woonplaats.
 6. Kies jouw basisdekking en indien nodig extra zekerheden (aanvullende dekking).
 7. Markeer de maximum vergoeding per jaar en selecteer het eigen risico.
 8. Je treft nu de maandpremie. Het afsluiten van de dierenverzekering doe je gewoon online.

Prijslijst dierenarts Basset griffon vendeen

Behandeling Prijzen
Consult €41
Consult weekend / avond €74
Chippen €39
Vaccinatie €48
Urine onderzoek €18,5
Bloedonderzoek €55,5
Röntgenfoto €79
CT-scan €159
MRI-Scan €850
Castratie Vanaf €200
Sterilisatie Vanaf €310
Tanden en kiezen trekken Vanaf €195
Reinigen gebit Vanaf €69

Welke hondenverzekering past bij mijn dier?

Overweeg jij een puppy verzekering afsluiten voor de Basset griffon vendeen (reu of teef? Hieronder vind je een aantal factoren die je in het achterhoofd moet houden bij het afsluiten van de verzekering. Tip: sluit op jonge leeftijd een hondenverzekering af voor je puppy. Je hebt dan te maken met minimale kosten. Houd ook de volgende factoren in acht:

1. Kosten per maand (premie)
Het ras/kruising van de hond bepalen grotendeels de maandelijkse premie Vergeet niet, de maatschappijen verschillen onderling nogal. Begin steevast met het vergelijken van de prijzen.

2. Dekkingsgebied van de polis
Analyseer zorgvuldig wat wel maar ook niet wordt verzekerd. Niet alle soorten ziektes en pillen zijn inbegrepen. Controleer altijd de voorwaarden van de verzekeraar. Wordt nest enting voor fokkers vergoed of niet? En hoe gaat het met lasertherapie?

3. Max. vergoeding p/jaar
De maximale vergoeding per jaar ligt tussen de €1.800 t/m 6.100. Wil je een lekker hoog bedrag, dan ga je meer betalen. Dit verschilt per situatie.

4. Eigen risico
Bij meerdere assuradeurs betekent het eigen risico een bedrag dat je betaalt voor iedere behandeling. Sommige assuradeurs hanteren een percentage van circa 15%. Bij een vaststaand bedrag moet je denken aan €100, en het percentage is vaak max. 40%. Check ook alles over een Basenji verzekering.

Dierenverzekering Basset griffon vendeen vergelijken juni 2024

Jij wilt de ziektekosten van jouw hond verzekeren. Op dit moment is er nogal wat te kiezen. Bij welke aanbieder vind ik de beste of goedkoopste verzekering? Via deze website kan jij binnen een paar minuten hondenverzekering voor de Basset griffon vendeen vergelijken. Je leest alles over bijv. Ohra. Variabelen die ten grondslag liggen aan de premie zijn factoren als leeftijd, medisch verleden, het ras, postcode, gewicht. Hierna ontdek je de meest gekozen dierenverzekeraars. Per aanbieder tref je belangrijke pluspunten.

petplan-verzekering

Petplan

Snelle klantenservice
Handig dierenadvies
Hoge klanttevredenheid

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Tandzorg
Betrouwbaar Reaal
Veel keuzevrijheid

ohra-verzekering

Ohra

Ellebogen verzekerd
Ook aansprakelijkheid
Alle honden welkom

inshared-verzekering

Inshared

Operaties
De eerlijke verzekering
Goede adviseur

hema-verzekering

Hema

Geneesmiddelen
No-nonsense
Ook je pup verzekeren

aegon-verzekering

Aegon

Geneesmiddelen
Leeftijdsafhankelijk
Begrijpelijk

Welke dekking biedt mijn hondenverzekering?

De dekkingen van een dierenverzekering zijn wisselend. Het gros van de assuradeurs biedt als uitgangspunt een basisverzekering. Hiermee worden algemene kosten gedekt. Denk aan een consult bij een dierenarts, een röntgenfoto laten maken, opname in een kliniekof medische hulpmiddelen. Vaak wordt er zo’n 50% tot 75% vergoed van een declaratie. Bij een aantal aanbieders kan je het eigen risico kiezen dat bij jou past. Niet zelden kun je een totaalpakket of plus-polis nemen. Je krijgt dan nog meer dekking, en het uit te keren bedrag is vaak wel het dubbele. Lees meer over: AEGON huisdier dekking.

Aanvullende hondenverzekering
Veel van de maatschappijen bieden daarnaast uitgebreidere pakketten (aanvullende verzekering). Het maandbedrag zal wat stijgen, echter ben je verzekerd voor bijna alles! Voorbeelden van populaire aanvullende verzekeringen zijn:

 • Castratie
 • Euthanasie
 • Verzekerd in het buitenland
 • Fysio-trajecten
 • Tand-module
 • Ct-scans

Verzekering Basset griffon vendeen afsluiten? Zeker een aantrekkelijke verzekeringspremie van jullie dierenverzekering!