Beierse Bergzweethond verzekeren? Een huisdierenverzekering voor honden vanaf €9,5 per maand

Jouw Beierse Bergzweethond biedt jou onmetelijk veel gehechtheid. Het hoort bij jouw gezin. Je denkt er liever niet over na: jouw hond kan een aandoening krijgen, of een ongeluk krijgen. Dan sta je liever niet voor de keuze tussen je hond en een geldbedrag. Een huisdierenverzekering voor de Beierse Bergzweethond biedt dan uitkomst. Voor slechts een paar euro verzeker je jouw viervoeter tegen veel voorkomende ingrepen. Denk hierbij aan kennelhoest vaccinatie en echo. Assuradeurs als Reaal of lokale verzekeraars keren bedragen uit tussen de €1.000 tot en met € 3.000. Op deze website bekijk je favoriete Beierse Bergzweethond verzekeringen (juli 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Wat zijn de voordelen van een huisdierenverzekering?

Jouw Beierse Bergzweethond is jouw maatje. Natuurlijk wil je optimale zorg voor jouw huisdier. Door het afsluiten van een dierenverzekering waarborg je het diertje van optimale zorg. Bijvoorbeeld bij ziekte of een ongeluk. Je hoeft dan niet in te zitten over hoge rekeningen. Bij veel verzekeraars kan je gewoon naar een lokale dierenarts. De onkosten dekt de verzekeraar online. De maximale vergoedingen zijn soms wel €4.200 per jaar.

 • Altijd geld voor een operatie
 • Medische ingrepen en medicatie
 • Ook voor kruisingen
 • Naar je eigen dierenarts
 • Al vanaf €8,3 per maand

Inslapen en euthanasie

Is jouw hond erg oud, of heeft hij te lijden onder een erge ziekte? In een dergelijke situatie is laten inslapen soms het beste. Voor euthanasie ga je naar de dierenarts (ongeveer €80), maar soms is thuis ook een optie (vaak €145). Jouw hond laten inslapen (afmaken) wordt voor een deel betaald binnen je polis. Wat het afscheid aangaat zijn er verschillende varianten: destructie, cremeren of begraven.

Castratie of Sterilisatie

Het casteren maakt dat een Beierse Bergzweethond zijn vruchtbaarheid zal verliezen. Het grote voordeel hiervan is: een aangenamer dier. Het gebeurt vaak op jonge leeftijd. Kosten van sterilisatie zijn al snel €220. Reaal dier & zorg vergoedt het standaard. Bij een groot aantal andere partijen is de castratie een extra dekking.

dierenverzekering-beierse-bergzweethond

Wat kost een Beierse Bergzweethond verzekering?

Een dierenverzekering verschilt niet veel van de standaard zorgverzekering bij mensen. Tegen een maandelijkse premie, zijn een heleboel kosten / handelingen gedekt. Een huisdierenverzekering is veel goedkoper dan de zorgpremie die jij en ik betalen. De premie ligt tussen de €12,75 – €28 per 30 dagen. Maar kost nu echt een verzekering voor m’n dier? Veel factoren zorgen voor de totstandkoming van de premie. De verzekeraars kijkt primair naar het type ras of de kruising. Natuurlijk spelen er ook zaken als het gewicht en de leeftijd van jouw huisdier. Ook het basispakket dat je kiest en jouw eigen risico zijn van belang. Jouw hond is verzekerd vanaf €7,7 per maand. Razendsnel ondervinden wat de verzekering voor de Beierse Bergzweethond precies kost? Kies direct een verzekeraar, vul de gevraagde gegevens in, en check de premie van juli 2024. Interessant: verzekering Bandog afsluiten.

Hoe werkt het afsluiten van een verzekering
Een goede Beierse Bergzweethond verzekering afsluiten stelt niet veel voor. Een aanbieder gespot die goedkoop is, of juist met de beste voorwaarden? Meestal ziet het er ongeveer zo uit:

 1. Is het een reu of een teef?
 2. Kies het ras van de hond uit de lijst.
 3. Staat het ras er niet bij? Markeer dan het gewicht van het dier zodra het volgroeid is.
 4. Voer de geboortedatum in van jouw hond.
 5. Waar woon jij? Vul je postcode in.
 6. Markeer de gewenste dekking plus eventuele aanvullende dekkingen.
 7. Selecteer de gewenste vergoeding en een eigen risico.
 8. Je krijgt nu de premie per maand te zien. Klopt het? Dan kan je jouw dierenverzekering online afsluiten.

Tarieven dierenarts Beierse Bergzweethond

Consult Onkosten
Consult €42
Consult weekend / avond €72
Chippen €40
Vaccinatie €53
Urine onderzoek €18
Bloedonderzoek €53,5
Röntgenfoto €79,5
CT-scan €151
MRI-Scan €875
Castratie Vanaf €175
Sterilisatie Vanaf €290
Tanden en kiezen trekken Vanaf €175
Reinigen gebit Vanaf €68

Welke hondenverzekering voor mijn viervoeter?

Overweeg jij een puppy verzekering voor jouw Beierse Bergzweethond (reu of teef? Graag noemen we belangrijke variabelen waar je rekening mee dient te houden bij het vinden van de juiste polis. Goed om te weten: sluit de verzekering zo vroeg mogelijk af (bij een puppy). Je hebt dan te maken met een lage premie. Vergeet ook niet deze onderdelen:

1. Kosten per maand (premie)
Het type hond, en z’n leeftijd bepalen grotendeels de maandelijkse premie Goed om te weten, de tarieven liggen zeer uiteen. Start altijd met een prijsvergelijking.

2. Wat wordt er wel en niet vergoed?
Bekijk altijd wat er in de basisdekking zit. Niet alle operaties en pillen betaalt de verzekeraar. Check grondig de polisvoorwaarden. Wordt bloedonderzoek wel of niet vergoed? En in hoeverre zijn zaken gedekt als nest enting voor fokkers?

3. Maximum vergoeding
Het bedrag wat je maximaal vergoed krijgt bedraagt tussen de €1.600 en 3.100. Ga je voor een hoog bedrag, dan gaat de premie omhoog. Bedenk goed wat je zelf kunt betalen.

4. Eigen risico
Bij enkele assuradeurs giet met het eigen risico in een absoluut bedrag per behandeling/declaratie. Enkele andere verzekeraars vragen een percentage per behandeling. Een vooraf gekozen bedrag ligt zo rond de €100, kies je een percentage dan moet je denken aan ongeveer 30%. Misschien ook interessant: Bayrischer Gebirgsschweisshund verzekering.

Dierenverzekering Beierse Bergzweethond vergelijken juli 2024

Jij wilt niet voor verrassingen komen te staan. Op dit moment is er nogal wat te kiezen. Wat is nu een verzekering op maat? Aan de hand van de huisdierenverzekering vergelijken kan je zonder problemen hondenverzekering voor de Beierse Bergzweethond vergelijken. Je leest alles over bijv. Ohra. Aspecten die invloed hebben op de premie zijn zaken als gewicht, postcode, medisch verleden, geslacht, het ras. Verderop achterhaal je een aantal erkende dierenverzekeraars. Elk met eigen pluspunten.

petplan-verzekering

Petplan

Scherpe premie
4 pakketten
Eenvoudig

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Uitgebreide vergoeding
Bewust of Comfort
Vele tevreden klanten

ohra-verzekering

Ohra

Eigen risico kiezen
Tel: 126-4004040
Alle kruisingen welkom

inshared-verzekering

Inshared

Snelle ingangsdatum
Aanvullende opties
Gemoedsrust

hema-verzekering

Hema

Snelle klantenservice
Scherpe premie rasdieren
Gebruiksvriendelijk

aegon-verzekering

Aegon

Verblijf in kliniek
Looptijd: 1 jaar
Hoge klanttevredenheid

Welke kosten dekt de hondenverzekering?

De dekkingen van een dierenverzekering lopen uiteen. De meeste assuradeurs biedt een soort van basisverzekering. Hiermee ben je al vrij goed verzekerd. Natuurlijk een bezoek bij de dierenarts, foto’s maken bij de dierenarts, een uitgebreide behandeling of andere hulpmiddelen. Doorgaans kunnen ze de helft tot 3/4 vergoeden van gedeclareerde bedragen. Tip: soms kan je het vergoedingspercentage zelf kiezen. Bovendien is er vaak een “Plus” of “Top” pakket. Dit een volledig pakket qua dekking, en het max. bedrag per jaar is dan ook hoger. Check ook: OHRA contract.

Aanvullende verzekering
Het gros van de partijen bieden daarnaast extra aanvullende verzekeringen. Het verzekeringstarief zal wat stijgen, maar je komt niet voor verrassingen te staan. Om je een beeld te geven van een aantal aanvullende verzekeringen:

 • Castratie / Sterilisatie
 • Uitvaart
 • Verzekerd in het buitenland
 • Fysio-begeleiding
 • Tandarts
 • MRI-scan

Verzekering Beierse Bergzweethond afsluiten? Betrouwbare en goedkope verzekeringspremie voor een dierenverzekering!