Belgische herder verzekeren? Een verzekeringspolis voor jouw hond al vanaf €8,75 per maand

Jouw eigen Belgische herder staat voor ontzettend veel toewijding. Jullie zijn misschien wel onafscheidelijk. Het is geen populair onderwerp: jouw viervoeter kan ziek worden, of een erge verwonding krijgen. In zo’n scenario wil je niet kiezen tussen jouw huisdier en een geldbedrag. Een huisdierenverzekering voor de Belgische herder kan moeilijke keuzes uit de weg nemen. Al vanaf een paar euro per maand verzeker je jouw huisdier tegen de meeste medische kosten. Bijvoorbeeld cocktail vaccinatie of consult. Verzekeraars als Inshared en andere partijen keren bedragen uit tussen de €1.100 en €2.500. Via deze pagina bekijk je gangbare Belgische herder verzekeringen (april 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Waarom heb ik een huisdierenverzekering nodig?

Jouw Belgische herder is jouw trouwe viervoeter. Uiteraard streef je naar het beste voor jouw viervoeter. Door het afsluiten van een dierenverzekering waarborg je het dier van goede zorg zonder dat het in de papieren loopt. Onmisbaar bij bijvoorbeeld een operatie. In zo’n geval geld. Bij veel verzekeraars kan je gewoon naar een dierenarts in de buurt. De nota stuur je (online) naar de verzekeraar. Het maximum uitgekeerde bedrag kan oplopen tot €4.700 per jaar.

 • Niet meer nadenken over financiën
 • Veel operaties zijn verzekerd
 • Voor puppy’s en oudere honden
 • Veel aangesloten dierenartsen
 • Premie vanaf €6,6 per maand

Euthanasie & inslapen

Is de tijd voor je hond gekomen, of heeft hij een erge aandoening? Dan is laten inslapen soms het beste. Voor euthanasie ga je naar de dierenarts (kost ongeveer €100), maar soms is thuis ook een optie (ongeveer €125). Het laten inslapen (afmaken) wordt grotendeels vergoed door de verzekeraars. Inzake het afscheid onderscheiden we een aantal keuzemogelijkheden: destructie, cremeren of begraven.

Steriliseren of Castreren

Het casteren maakt dat een Belgische herder geen pups meer voort kan brengen. Het grote voordeel hiervan is: een minder dominant dier. Dit kan al vrij snel na de bevalling. Houdt wel rekening met zo’n €345. Reaal dier & zorg vergoedt het standaard. Bij het gros van de andere partijen is castreren een premium dekking.

dierenverzekering-belgische-herder

Wat kost een Belgische herder verzekering?

Een dierenverzekering verschilt niet veel van de zorgverzekering zoals wij die kennen. In de overeengekomen polis worden medische kosten (deels) gedekt. Een huisdierenverzekering is flink goedkoper dan een normale zorgverzekering. De prijzen variëren enorm, tussen €8 – €39 per 30 dagen. Wat kost nu het verzekeren van mijn huisdier? Meerdere variabelen zijn bepalend voor de kosten. De verzekeraars kijkt primair naar het ras van jouw hond. Daarnaast wordt er gekeken naar het gewicht en de leeftijd van jouw huisdier. Ook de gekozen dekking en het (vrijwillig) eigen risico bepalen de premie. Jouw hond is verzekerd vanaf €9,35 per maand. Gemakkelijk te weten komen wat de verzekering voor de Belgische herder nu echt kost? Selecteer een maatschappij, voer de details over jouw huisdier in, en je ziet meteen hoe hoog de premie van april 2024 bedraagt. Interessant: verzekering Barbet afsluiten.

Hoe sluit ik een verzekering af?
Zo’n Belgische herder verzekering afsluiten stelt niet veel voor. Een pakket gezien die betaalbaar is, of waar jij veel vertrouwen in hebt? Grofweg werkt het als volgt:

 1. Gaat het om een mannetje of vrouwtje?
 2. Kies het ras van de hond uit de lijst.
 3. Kies je voor kruising? Klik dan op het gewicht in KG zodra het dier volgroeid is.
 4. Hoe oud is jouw hond?
 5. Vul je postcode in.
 6. Selecteer de gewenste dekking en indien nodig extra zekerheden (aanvullende dekking).
 7. Maak een keuze voor de max. vergoeding en kies het eigen risico.
 8. De verzekeraar toont de premie per maand. Het afsluiten van de dierenverzekering doe je gewoon online.

Prijzen dierenarts Belgische herder

Consult Kosten
Consult €32
Consult weekend / avond €60
Chippen €39
Vaccinatie €57
Urine onderzoek €14,5
Bloedonderzoek €60
Röntgenfoto €71
CT-scan €147
MRI-Scan €700
Castratie Vanaf €190
Sterilisatie Vanaf €315
Tanden en kiezen trekken Vanaf €220
Reinigen gebit Vanaf €74

Welke hondenverzekering is voor mij geschikt?

Aan het oriënteren op een puppy verzekering kiezen voor jouw Belgische herder (reu of teef? We behandelen nuttige factoren waar je rekening mee dient te houden bij het vinden van de juiste polis. Wist je dat: sluit op jonge leeftijd een hondenverzekering af voor je puppy. Je vindt dan al snel een aantrekkelijke premie. Vergeet ook niet deze onderdelen:

1. Premie per maand
Het soort hond en z’n leeftijd beïnvloeden de hoogte van de premie. Goed om te weten, de ene polis is de ander niet. Start altijd met simpelweg prijzen vergelijken.

2. Dekkingsgebied van de polis
Achterhaal zorgvuldig hoe het gekozen pakket eruit ziet. Niet alle soorten ziektes en medische hulpmiddelen worden vergoed bij elk ras. Achterhaal grondig de voorwaarden van de polis. Is bloedtransfusies wel afgedekt? En in welke mate krijg ik een vergoeding voor transponder plaatsen?

3. Wat wordt er jaarlijks maximaal vergoed?
Het bedrag wat je maximaal vergoed krijgt is vaak een bedrag tussen de €2.000 – 6.000. Bij een hoge maximale vergoeding, dan zal het maandelijkse bedrag toenemen. Probeer de kosten ongeveer in te schatten.

4. Eigen risico
Bij een aantal verzekeraars betekent het eigen risico een vooraf gekozen vast bedrag voor elke declaratie. Sommige verzekeraars werken met een percentage van bijv. 20%. Bij een vaststaand bedrag moet je denken aan €100, het procentuele eigen risico ligt rond de 20% of meer. Misschien ook interessant: Beagle verzekering.

Dierenverzekering Belgische herder vergelijken april 2024

Jij wilt de zorg voor jouw hond goed regelen. Sinds een aantal jaren is het aanbod enorm. Wat is nu de best geteste verzekering? Aan de hand van huisdierenverzekeringafsluiten.nl kan ook jij probleemloos hondenverzekering voor de Belgische herder vergelijken. Je komt hier in contact met o.a. Reaal. Factoren die uiteindelijk de kosten van de verzekering bepalen zijn bijvoorbeeld gewicht, het ras, medisch verleden, leeftijd, geslacht. Nu ontdek je enkele populaire dierenverzekeraars. Ieder met hun eigen voordelen.

petplan-verzekering

Petplan

Snelle ingangsdatum
Ruim aanbod pakketten
Snelle uitkering

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Tandzorg
Dier & Zorg label
Maximale zekerheid

ohra-verzekering

Ohra

Operaties
Direct geregeld
Begrijpelijk

inshared-verzekering

Inshared

Verblijf in kliniek
Aanvullende opties
Account via internet

hema-verzekering

Hema

Heupen verzekerd
Beste zorg bij ziekte
Ongeacht welk ras/afkomst

aegon-verzekering

Aegon

Vandaag nog verzekerd
Leeftijdsafhankelijk
Vrije dierenarts keuze

Welke kosten dekt de hondenverzekering?

De behandelingen die vergoed worden door een dierenverzekering zijn wisselend. De genoemde maatschappijen biedt als uitgangspunt een basisverzekering. Zodoende zijn de standaard ingrepen afgedekt. O.a. een consult bij de dierenarts, een röntgenfoto laten maken, specifieke operaties of andere hulpmiddelen. Standaard kunnen ze de helft tot 3/4 vergoeden van de rekening. Soms kies je zelf het eigen risico. Daarnaast er zijn mogelijkheden voor top of totaal polissen. Je krijgt dan nog meer dekking, en de verzekeraar biedt jaarlijks een hoger bedrag uit. Klik verder naar: Reaal contract.

Aanvullende hondenverzekering
Het gros van de maatschappijen hebben de mogelijkheid voor unieke aanvullende verzekering (pakketten). De polis zelf zal wellicht toenemen, maar jij hoeft je nergens meer druk om te maken. Aanvullende verzekeringen die regelmatig worden afgesloten zijn:

 • Sterilisatie
 • Cremeren
 • Europa dekking
 • Fysio-trajecten
 • Tand-module
 • Ct-scans

Verzekering Belgische herder afsluiten? Gegarandeerd een lage verzekeringspremie van de dierenverzekering!