Beagle verzekeren? Een verzekeringspolis voor honden al vanaf €6,75 per maand

Herkenbaar? Jouw Beagle staat voor onmetelijk veel gehechtheid. Een onderdeel van de familie. Het is niet leuk om te bedenken: jouw hond kan een bepaalde kwaal hebben, of een tegenslag krijgen. Dan wordt je niet graag gedwongen te kiezen tussen jouw viervoeter en jouw portemonnee. Een huisdierenverzekering voor de Beagle is dan erg welkom. Al vanaf een paar euro per maand ben je verzekerd tegen verwondingen of aandoeningen. Denk dan aan bijvoorbeeld fotodynamische therapie of lepto en/of DHP vaccinatie. Aanbieders als Inshared en andere aanbieders keren bedragen uit tussen de €1.500 tot wel €4.400. Op huisdierenverzekeringafsluiten.nl bekijk je favoriete Beagle verzekeringen (mei 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Wat zijn de voordelen van een huisdierenverzekering?

Jouw Beagle is jouw maatje. Uiteraard verlang je naar uitmuntende zorg voor jouw viervoeter. Geholpen door een dierenverzekering waarborg je jouw huisdier van de juiste zorg als het nodig is. Denk aan een bepaalde operatie. Je hebt zo geen stress over geld. Meestal maak je zelf een keuze voor een regionale dierenarts. De onkosten dekt de verzekeraar online. Bij sommige aanbieders ontvang je tot wel €3.300 per jaar.

 • Geen grote onverwachte uitgaven
 • Medische ingrepen en medicatie
 • Voor jonge en oude honden
 • Veel aangesloten dierenartsen
 • Beginnend bij €9,25 per maand

Euthanasie & inslapen

Wordt jouw hond een dag je ouder, of heeft hij te lijden onder een erge ziekte? In dat geval is inslapen de beste optie. Dit heet ook wel euthanasie, en dit doe je bij de dierenarts (kosten: €100), maar soms is thuis ook een optie (circa €170). Het laten inslapen (afmaken) wordt grotendeels vergoed binnen je polis. Ten aanzien van het afscheid onderscheiden we een aantal keuzemogelijkheden: destructie, begraven of cremeren.

Castreren en Steriliseren

Castratie zorgt ervoor dat de Beagle geen puppies meer kan verwekken. Vaak resulteert het ook in een aangenamer gezinslid. Dit kan al vrij snel na de bevalling. Houdt wel rekening met zo’n €220. Bij Real dier & zorg is dit gewoon inbegrepen. Bij de meeste andere partijen is het castreren gedekte in het aanvullend pakket.

dierenverzekering-beagle

Wat kost een Beagle verzekeren?

Een dierenverzekering werkt hetzelfde als de standaard zorgverzekering bij mensen. In ruil voor een terugkerende premie vallen een groot aantal medische behandelingen. Jouw viervoeter verzekeren is aanzienlijk betaalbaarder dan een zorgverzekering voor jou en mij. De bandbreedte ligt doorgaans tussen €15,75 tot €32 per maand. Op basis waarvan wordt de verzekering voor dieren berekend? Allerlei variabelen liggen ten grondslag aan de premie. De voornaamste variabele is het ras van jouw viervoeter. Bovendien tellen ook gewicht en leeftijd. Ook het verzekeringspakket en het eigen risico zijn van belang. Een verzekering is er al vanaf €7,6 per maand. À la minute ontdekken wat de verzekering voor jouw Beagle tot op de komma kost? Navigeer naar een assuradeur, vul de gevraagde gegevens in, en ontdek de actuele premie van mei 2024. Je kunt ook direct een verzekering Australian shepherd afsluiten.

Hoe sluit ik snel een huisdierenverzekering af?
Een Beagle verzekering afsluiten is kinderspel. Een dekking gevonden die niet al te duur is, of een waar jij goede verhalen over hoort? Grofweg krijg je de volgende vragen:

 1. Gaat het om een mannetje of vrouwtje?
 2. Kies het ras van de hond uit de lijst.
 3. Heb je te maken met een kruising? Kies dan het gewicht van het dier zodra het volgroeid is.
 4. Kies de leeftijd van de hond.
 5. Waar woon jij? Vul je postcode in.
 6. Je hebt nu keuze uit enkele pakketten en regel direct online aanvullende verzekeringen.
 7. Markeer de maximum vergoeding per jaar en bepaal het eigen risico.
 8. Je krijgt nu de premie per maand te zien. Het afsluiten van de dierenverzekering doe je gewoon online.

Tarieven dierenarts Beagle

Ingreep Vergoeding
Consult €41
Consult weekend / avond €64
Chippen €47
Vaccinatie €51
Urine onderzoek €17
Bloedonderzoek €55
Röntgenfoto €75,5
CT-scan €143
MRI-Scan €850
Castratie Vanaf €170
Sterilisatie Vanaf €280
Tanden en kiezen trekken Vanaf €165
Reinigen gebit Vanaf €67

Welke hondenverzekering past bij mijn dier?

Overweeg jij een puppy verzekering voor de Beagle (reu of teef? Graag noemen we verschillende dingen die van belang zijn bij de keuze voor een maatschappij. Goed om te weten: sluit de verzekering zo vroeg mogelijk af (bij een puppy). Je profiteert dan van een voordelige polis. Let daarnaast op de volgende zaken:

1. Kosten per maand (premie)
Het type hond, en z’n leeftijd hebben invloed op de premie Echter, de ene polis is de ander niet. Start altijd met een prijsvergelijking.

2. Wat wordt er wel/niet verzekerd?
Achterhaal goed wat de verzekeraar wel en niet dekt. Niet alle operaties en medische hulpmiddelen worden vergoed bij elk ras. Achterhaal altijd de voorwaarden van de polis. Is medische hulpmiddelen wel afgedekt? En wat kan ik verwachten omtrent bloedtransfusies?

3. Maximum vergoeding
De maximale vergoeding per jaar bedraagt tussen de €1.400 t/m 4.700. Wil je een lekker hoog bedrag, dan zal het maandelijkse bedrag toenemen. Probeer de kosten ongeveer in te schatten.

4. Eigen risico
Bij ongeveer de helft van de assuradeurs giet met het eigen risico in een vooraf gekozen vast bedrag voor elke declaratie. Maar andere assuradeurs doen dit met een percentage per behandeling. Het vaste bedrag ligt rond de €75, bij een percentage ga je vaak richting de ongeveer 30%. Mogelijk ook relevant: Basset Fauve verzekering.

Dierenverzekering Beagle vergelijken mei 2024

Jij zoekt een goede verzekering voor jouw hond. Op dit moment zijn er veel aanbieders. Bij wie moet ik zijn voor een verzekering op maat? Geholpen door de vergelijkingstool kan je moeiteloos hondenverzekering voor de Beagle vergelijken. Hier tref je aanbieders als Aegon. Variabelen die de hoogte van de polis bepalen zijn zaken als gewicht, het ras, leeftijd, postcode, geslacht. Verderop vind je de 6 grote NL’se dierenverzekeraars. Ieder met hun eigen voordelen.

petplan-verzekering

Petplan

Snelle ingangsdatum
Vergoeding tot €5.000 p/jaar
Alle rassen welkom

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Reisverzekering
280.000+ klanten
Vrije dierenarts keuze

ohra-verzekering

Ohra

Kies je eigen dekking
Ook andere verzekeringen
Goed beoordeeld

inshared-verzekering

Inshared

Crematie
Geldt ook op vakantie
Alle kruisingen welkom

hema-verzekering

Hema

Uitgebreide vergoeding
Doorlopende reisverzekering
Goede adviseur

aegon-verzekering

Aegon

Reisverzekering
Bij ziekte en ongeval
Ongeacht welk ras/afkomst

Welke dekking biedt mijn hondenverzekering?

De afgedekte behandelingen van een dierenverzekering wisselen enorm. De meeste partijen biedt een soort van basisverzekering. Zo zijn de normale behandelingen inbegrepen. Vanzelfsprekend een regulier consult, foto’s maken bij de dierenarts, een intensieve opname of andere hulpmiddelen. Doorgaans is de minimale dekking tot 80% van de gemaakte kosten. Tip: soms selecteer je zelf hoeveel % je zelf betaalt. Meestal er zijn mogelijkheden voor top of totaal polissen. Dit is een meer complete verzekering, en de verzekeraar biedt jaarlijks een hoger bedrag uit. Check ook: Petplan huisdierpakket.

Aanvullende huisdierenverzekering
Het gros van de verzekeringsmaatschappijen bieden daarnaast unieke aanvullende verzekering (pakketten). Het kostenplaatje valt iets hoger uit, maar jij hoeft je nergens meer druk om te maken. Voorbeelden van populaire aanvullende verzekeringen zijn:

 • Sterilisatie
 • Crematie
 • Verzekerd in het buitenland
 • Fysio-begeleiding
 • Tand-module
 • Uitgebreid onderzoek

Verzekering Beagle afsluiten? Gewaarborgde lage verzekeringspremie van jouw dierenverzekering!