Berner Laufhund verzekeren? Een huisdierenverzekering voor jouw hond al vanaf €7,75 per maand

Jouw trouwe Berner Laufhund geeft jou volop vriendschap. Het hoort bij jouw gezin. Het is geen populair onderwerp: jouw viervoeter kan ziek worden, of er kan iets anders gebeuren. Dan sta je liever niet voor de keuze tussen jouw maatje en een flinke nota van de arts. Een huisdierenverzekering voor de Berner Laufhund kan moeilijke keuzes uit de weg nemen. Vanaf €5,00 verzeker je jouw hond de meeste medische kosten. Denk dan aan bijvoorbeeld nest enting voor fokkers of lasertherapie. Polissen van bijvoorbeeld Inshared en nog een aantal assuradeurs vergoeden tussen de €1.600 tot en met € 2.500. Op huisdierenverzekeringafsluiten.nl bekijk je Nederlandse Berner Laufhund verzekeringen (april 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Waarom een huisdierenverzekering afsluiten?

Jouw Berner Laufhund is jou heel wat waard. Natuurlijk verlang je naar uitmuntende zorg voor jouw viervoeter. Dankzij een dierenverzekering waarborg jij jouw hond van goede zorg zonder dat het in de papieren loopt. Een ongeluk zit in een klein hoekje. Je hoeft je dan niet druk te maken over geld. Meestal kan je gewoon naar een dierenarts naar keuze. De factuur declareer je eenvoudig online. Bij sommige aanbieders ontvang je tot wel €4.100 per jaar.

 • Altijd geld voor een operatie
 • Geneesmiddelen en onderzoeken
 • Voor puppy’s en oudere honden
 • Veel aangesloten dierenartsen
 • Al verzekerd vanaf €6,15 per maand

Euthanasie & inslapen

Is jouw hond erg oud, of is hij ongeneeslijk ziek? Mogelijk is laten inslapen soms het beste. Dit heet ook wel euthanasie, en dit doe je bij de dierenarts (kosten: €80), maar soms is thuis ook een optie (ongeveer €125). Het proces van inslapen (afmaken) wordt deels gedekt binnen je polis. Inzake het afscheid onderscheiden we een aantal keuzes: cremeren, begraven of destructie.

Castreren en Steriliseren

Castratie zorgt ervoor dat de Berner Laufhund zich niet meer kan voortplanten. Het gedrag verandert vaak in een minder onrustig dier. Het gebeurt vaak op jonge leeftijd. Kosten van sterilisatie zijn al snel €300. Bij Reaal dier & zorg is dit standaard gedekt. Bij de meeste andere aanbieders is een castratie gedekte in het aanvullend pakket.

dierenverzekering-berner-laufhund

Wat kost een Berner Laufhund verzekeren?

Een dierenverzekering werkt hetzelfde als de standaard zorgverzekering bij mensen. Tegen een maandelijkse premie, worden medische kosten (deels) gedekt. Jouw hond verzekeren is veel goedkoper dan de zorgpremie die jij en ik betalen. De prijzen variëren enorm, tussen €9,25 en €41,5 per maand. Maar kost nu echt een verzekering voor m’n dier? Velerlei aspecten zorgen voor de totstandkoming van de premie. De voornaamste variabele is het ras. Daarnaast kijken verzekeraars naar gewicht en leeftijd. Ook het gekozen pakket en het (vrijwillig) eigen risico hebben invloed. Jouw hond is verzekerd vanaf €7,15 per maand. Razendsnel weten wat de verzekering voor jouw Berner Laufhund precies kost? Navigeer naar een maatschappij, beantwoord de vragen, en ontdek de actuele premie van april 2024. Interessant: verzekering Basset artesien normand afsluiten.

Hoe sluit ik snel een huisdierenverzekering af?
Een Berner Laufhund verzekering afsluiten stelt niet veel voor. Een pakket gevonden die niet al te duur is, of een waar jij goede verhalen over hoort? In veel gevallen krijg je de volgende vragen:

 1. Selecteer het geslacht van jouw hond.
 2. Kies het ras van jouw hond.
 3. Kies je voor kruising? Kies dan het verwachte volgroeide gewicht.
 4. Voer de geboortedatum in van jouw hond.
 5. Vul je postcode in.
 6. Kies een dekkingspakket plus eventuele aanvullende dekkingen.
 7. Kies een van de opties m.b.t. de max. vergoeding en selecteer het eigen risico.
 8. Je krijgt nu de premie per maand te zien. Tevreden? Sluit de huisdierenverzekering online af.

Dierenarts Tarieven Berner Laufhund

Consult Onkosten
Consult €44
Consult weekend / avond €71
Chippen €46
Vaccinatie €57
Urine onderzoek €18
Bloedonderzoek €52
Röntgenfoto €77,5
CT-scan €152
MRI-Scan €850
Castratie Vanaf €175
Sterilisatie Vanaf €290
Tanden en kiezen trekken Vanaf €210
Reinigen gebit Vanaf €76

Welke hondenverzekering past bij mij?

Vandaag nog een puppy verzekering voor de Berner Laufhund (reu of teef)? We onderscheiden eennuttige variabelen die je in het achterhoofd moet houden bij het vinden van de juiste polis. Goed om te weten: ideaal gezien sluit je de polis af als het nog een puppy is. Je hebt dan te maken met minimale kosten. Houd ook rekening met deze zaken:

1. Hoogte van de premie
Het soort hond en z’n leeftijd bepalen de de premie per maand Goed om te weten, de maatschappijen verschillen onderling nogal. Start altijd met een prijsvergelijking.

2. Hoe ziet de dekking eruit?
Analyseer zorgvuldig wat wel maar ook niet wordt verzekerd. Niet alle operaties en medicijnen worden vergoed bij elk ras. Achterhaal zorgvuldig de kleine lettertjes. Wordt lasertherapie vergoed of niet? En in welke mate krijg ik een vergoeding voor echo?

3. De maximale vergoeding
De max. vergoeding p/jaar ligt tussen de €1.000 en 4.700. Ga je voor een hoog bedrag, dan gaat de premie omhoog. Bedenk voor jezelf wat acceptabel is.

4. Eigen risico
Bij een aantal partijen is het eigen risico een vooraf gekozen vast bedrag voor elke declaratie. Sommige assuradeurs hanteren een percentage van circa 15%. Zo’n vast eigen risico is gemiddeld €125, en het percentage is vaak 20%, afhankelijk van het pakket. Misschien ook interessant: Bedlington terrier verzekering.

Dierenverzekering Berner Laufhund vergelijken april 2024

Jij zoekt een goede verzekering voor jouw hond. Sinds een aantal jaren kan je kiezen uit veel pakketten. Hoe vind ik nu snel een gewoon goede verzekering? Door gebruik te maken van de vergelijkingstool kan je moeiteloos hondenverzekering voor de Berner Laufhund vergelijken. Hier tref je aanbieders als Aegon. Aspecten die de premie bepalen zijn factoren als gewicht, het ras, leeftijd, geslacht, medisch verleden. Nu achterhaal je de 6 grote NL’se dierenverzekeraars. Per aanbieder tref je belangrijke pluspunten.

petplan-verzekering

Petplan

Buitenlanddekking
Vergoeding tot €5.000 p/jaar
Alle kruisingen welkom

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Geneesmiddelen
€65 preventieve zorg
Ongeacht welk ras/afkomst

ohra-verzekering

Ohra

Castratie
Direct geregeld
Hulp en advies online

inshared-verzekering

Inshared

Snelle ingangsdatum
Aanvullende opties
Online declareren

hema-verzekering

Hema

Buitenlanddekking
Binnen 5 minuten geregeld
Account via internet

aegon-verzekering

Aegon

Castratie
Korte wachttermijn
Goed beoordeeld

Welke kosten dekt de hondenverzekering?

De voorwaarden van een dierenverzekering zijn wisselend. De grote assuradeurs hanteert een basisverzekering. Zodoende zijn de standaard ingrepen afgedekt. O.a. een consult bij de dierenarts, foto’s maken bij de dierenarts, een uitgebreide behandeling of pillen. Gewoonlijk wordt er zo’n 50% tot 75% vergoed van te declareren rekeningen. Bij verscheidene partijen kan je het eigen risico kiezen dat bij jou past. Bovendien is er vaak een “Plus” of “Top” pakket. Dit is een meer complete verzekering, en de verzekeraar biedt jaarlijks een hoger bedrag uit. Lees meer over: HEMA contract.

Aanvullende dierenverzekering
De grote organisaties kunnen je voorzien van aanvullende verzekeringen op maat. Het maandbedrag wordt wat duurder, echter ben je verzekerd voor bijna alles! Om je een beeld te geven van een aantal aanvullende verzekeringen:

 • Sterilisatie van de hond
 • Euthanasie
 • Buitenlanddekking
 • Fysio-dekking
 • Gebit-module
 • Ct-scans

Verzekering Berner Laufhund afsluiten? Gegarandeerd een voordelige verzekeringspremie voor uw dierenverzekering!