Bedlington terrier verzekeren? Een verzekering voor je hond vanaf €6,75 per maand

Jouw eigen Bedlington terrier geeft jou volop vriendschap. Het hoort bij jouw gezin. Je denkt er liever niet over na: jouw huisdier kan een rottige ziekte krijgen, of een aanrijding krijgen. In zo’n scenario wordt je niet graag gedwongen te kiezen tussen je hond en jouw portemonnee. Een huisdierenverzekering voor de Bedlington terrier is dan erg welkom. Voor een kleine premie is jouw hond verzekerd tegen veel behandelingen en medicaties. Je moet dan denken aan behandeling tegen knie-aandoeningen of transplantaties met lichaamseigen cellen. Maatschappijen als Ohra en verschillende andere partijen vergoeden tussen de €2.000 tot en met € 4.800. Op deze webpagina vind je meer info over alle Bedlington terrier verzekeringen (april 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Waarom heb ik een huisdierenverzekering nodig?

Jouw Bedlington terrier is jouw maatje. Logischerwijs ga je voor optimale zorg voor hem of haar. Via een dierenverzekering verzeker je jouw viervoeter van goede zorg zonder dat het in de papieren loopt. Bijvoorbeeld bij ziekte of een ongeluk. Je hoeft dan niet in te zitten over een forse nota. Doorgaans ben je gewoon welkom bij een lokale dierenarts. De nota stuur je (online) naar de verzekeraar. De maximale vergoedingen zijn soms wel €4.800 per jaar.

 • Geen grote onverwachte uitgaven
 • Uitgebreide vergoedingen
 • Voor puppy’s en oudere honden
 • Vrije keuze dierenarts
 • Beginnend bij €8,9 per maand

Euthanasie & inslapen

Begint je hond op leeftijd te raken, of heeft hij te lijden onder een erge ziekte? In zo’n geval is het laten inslapen van dieren een keuze. Dit heet ook wel euthanasie, en dit doe je bij de dierenarts (kosten: €85), echter kan dit ook lokaal (vaak €165). Jouw hond laten inslapen (afmaken) wordt voor een deel betaald door de verzekeraar. Ten aanzien van het afscheid heb je ’n aantal mogelijkheden: cremeren, destructie of begraven.

Steriliseren of Castreren

Het castreren heeft als effect dat je Bedlington terrier niet meer vruchtbaar is. Het positieve effect is: een aangenamer gezinslid. Het gebeurt vaak op jonge leeftijd. Kijk niet vreemd op van bedragen als €255. Bij Reaal dier & zorg is dit standaard gedekt. Bij het gros van de andere aanbieders is castratie een premium dekking.

dierenverzekering-bedlington-terrier

Wat kost een Bedlington terrier verzekering?

De dierenverzekering kan je goed vergelijken met de standaard zorgverzekering bij mensen. Voor een vast bedrag per maand, worden medische kosten (deels) gedekt. Een verzekering voor dieren is aanzienlijk betaalbaarder dan een normale zorgverzekering. De kosten variëren tussen €12,75 – €32 per 30 dagen. Maar hoe komt de prijs voor een verzekering tot stand? Veel factoren zorgen voor de totstandkoming van de premie. De verzekeraars kijkt primair naar het ras van jouw viervoeter. Tevens spelen er ook zaken als gewicht en leeftijd. Ook de dekking die je kiest en het eigen risico worden meegenomen. Een dierenverzekering is er vanaf €8,25 per maand. Vandaag nog ondervinden wat de verzekering voor de Bedlington terrier tot op de komma kost? Kies direct een van de partijen, vul de vragen over jou en je dier in, en achterhaal de actuele premie van april 2024. Alternatief: verzekering Azakwakh afsluiten.

Hoe sluit ik een verzekering af?
Een Bedlington terrier verzekering afsluiten regel je snel & eenvoudig. Een pakket aangetroffen die betaalbaar is, of waar jij veel vertrouwen in hebt? bij de meeste verzekeraars ziet het er ongeveer zo uit:

 1. Kies het geslacht van het dier (man of vrouw).
 2. Kies het ras van jouw hond.
 3. Betreft het een kruising? Klik dan op het gewicht van de hond zodra het uitgegroeid is.
 4. Voer de geboortedatum in van jouw hond.
 5. Vul je postcode in.
 6. Kies een dekkingspakket en optioneel aanvullende verzekeringen.
 7. Maak een keuze voor de max. vergoeding en kies een eigen risico.
 8. Je krijgt nu de premie per maand te zien. Het afsluiten van de dierenverzekering doe je gewoon online.

Prijslijst dierenarts Bedlington terrier

Consult Kosten
Consult €32
Consult weekend / avond €66
Chippen €46
Vaccinatie €56
Urine onderzoek €14,5
Bloedonderzoek €55,5
Röntgenfoto €74,5
CT-scan €149
MRI-Scan €750
Castratie Vanaf €190
Sterilisatie Vanaf €315
Tanden en kiezen trekken Vanaf €195
Reinigen gebit Vanaf €76

Welke hondenverzekering moet ik kiezen?

Overweeg jij een puppy verzekering kiezen voor jouw Bedlington terrier (reu of teef? Hieronder vind je een aantal dingen die je niet moet vergeten bij het afsluiten van een polis. Tip: sluit de polis af voor jouw hond als het nog een puppy is. Je profiteert dan van minimale kosten. Houd ook de volgende factoren in acht:

1. Premie per maand
Het soort hond en z’n leeftijd bepalen de de premie per maand Let op, premies zijn per maatschappij erg wisselend. De basis is een gedegen prijsvergelijking.

2. Type dekking?
Analyseer goed wat er in de basisdekking zit. Niet alle ingrepen en medicaties worden vergoed bij elk ras. Analyseer nauwkeurig de voorwaarden van de verzekeraar. Wordt homeopaat behandeling vergoed of niet? En hoe zit het met sterilisatie?

3. Maximum uitkering per jaar
De max. vergoeding p/jaar schommelt tussen de €1.600 – 2.900. Ga je voor een hoog bedrag, dan betaal je meer premie. Bedenk goed wat je zelf kunt betalen.

4. Eigen risico
Bij enkele polissen betekent het eigen risico een absoluut bedrag per behandeling/declaratie. Enkele andere partijen doen dit met een percentage per behandeling. Vaste vergoedingen liggen rond de €100, bij een percentage ga je vaak richting de 20% of meer. Check ook alles over een Basset hound verzekering.

Dierenverzekering Bedlington terrier vergelijken april 2024

Jij wilt niet voor verrassingen komen te staan. Deze tijd zijn er veel aanbieders. Waar vind ik nu een gewoon goede verzekering? Op basis van de dierenverzekeringvergelijker kan je erg eenvoudig hondenverzekering voor de Bedlington terrier vergelijken. Hier tref je aanbieders als Inshared. Factoren die ten grondslag liggen aan de premie zijn o.a. leeftijd, geslacht, postcode, het ras, medisch verleden. Onderstaand vind je enkele populaire dierenverzekeraars. Per aanbieder tref je belangrijke pluspunten.

petplan-verzekering

Petplan

Heupen verzekerd
De enige echte specialist
Declaren via internet

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Fysiotherapie
Bewust of Comfort
Eenvoudig

ohra-verzekering

Ohra

Scherpe premie
Ook aansprakelijkheid
Begrijpelijk

inshared-verzekering

Inshared

Crematie
Jaarbeloning
Vele tevreden klanten

hema-verzekering

Hema

Uitgebreide vergoeding
Scherpe premie rasdieren
Veel rassen te verzekeren

aegon-verzekering

Aegon

Rontgenonderzoek
Met buitenland
Veel rassen te verzekeren

Wat wordt er gedekt door de hondenverzekering?

De afgedekte behandelingen van een dierenverzekering verschillen per verzekeraar. De Nederlandse partijen gaat uit van een basisverzekering. Zo ben je al vrij goed verzekerd. Denk aan een consult bij een dierenarts, röntgenfoto’s, opname + verblijf in kliniek of andere hulpmiddelen. In de regel is men in staat tot 75% – 80% te compenseren van een declaratie. In sommige gevallen kies je dit percentage zelf. Daarnaast is er vaak een “Plus” of “Top” pakket. Dit is een meer complete verzekering, en het uit te keren bedrag is vaak wel het dubbele. Lees meer over: AEGON huisdierpakket.

Aanvullende verzekering
De erkende verzekeringsbedrijven kunnen je voorzien van aanvullende verzekeringen op maat. Het maandbedrag zal wellicht toenemen, maar het biedt meer zekerheid. Aanvullende verzekeringen die regelmatig worden afgesloten zijn:

 • Uw hond steriliseren
 • Crematie
 • Dekking in het buitenland
 • Fysio-begeleiding
 • Gebit-dekking
 • Radio- en chemotherapie

Verzekering Bedlington terrier afsluiten? Gegarandeerd een aantrekkelijke verzekeringspremie voor uw dierenverzekering!