Berner Sennen verzekeren? Een huisdierverzekering voor honden vanaf €6,5 per maand

De Berner Sennen staat synoniem voor een hoop toewijding. Het hoort bij jouw gezin. Het is niet leuk om te bedenken: jouw hond kan een bepaalde kwaal hebben, of een aanrijding krijgen. Dan sta je liever niet voor de keuze tussen jouw maatje en een rekening. Een huisdierenverzekering voor jouw Berner Sennen biedt dan uitkomst. Voor een kleine premie verzeker je jouw huisdier tegen veel voorkomende ingrepen. Je moet dan denken aan chippen of vaccinaties. Maatschappijen als Petplan of andere partijen vergoeden tussen de €1.100 tot en met € 5.500. Op deze website ontdek je alle Berner Sennen verzekeringen (mei 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Waarom een huisdierenverzekering afsluiten?

Jouw Berner Sennen is jouw maatje. Natuurlijk ga je voor de beste zorg voor je dog. Dankzij een dierenverzekering verzeker je jouw huisdier van de juiste zorg mocht het zover komen. Onmisbaar bij bijvoorbeeld een operatie. Je hoeft je dan niet druk te maken over een flinke rekening van de arts. Doorgaans kan je terecht bij een dierenarts in de buurt. De factuur declareer je eenvoudig online. Bij sommige aanbieders ontvang je tot wel €3.200 per jaar.

 • Niet meer nadenken over financiën
 • Verzekerd tegen groot aantal behandelingen
 • Ook voor kruisingen
 • Meestal zelf dierenarts kiezen
 • Beginnend bij €8,85 per maand

Inslapen en euthanasie

Is jouw hond erg oud, of gewoon te ziek? In een dergelijke situatie is laten inslapen soms het beste. Euthanasie regel je bij de dierenarts (om en nabij €75), maar is ook op locatie mogelijk (zo’n €155). Inslapen (afmaken) wordt grotendeels gedekt in de polis. Wat het afscheid aangaat zijn er verschillende keuzemogelijkheden: begraven, cremeren of destructie.

Steriliseren en Castreren

Castratie zorgt ervoor dat de Berner Sennen zich niet meer kan voortplanten. Dit zorgt vaak ook voor een leuker huisdier. Dit is doorgaans na 6 maanden al mogelijk. Denk hierbij al wel snel aan €185. Reaal dier & zorg vergoedt het standaard. Bij de meeste andere assuranten is castreren als extra optie te verzekeren.

dierenverzekering-berner-sennen

Wat kost een Berner Sennen verzekeren?

De dierenverzekering kan je goed vergelijken met zorgverzekeringen zoals mensen die afsluiten. Binnen een vooraf afgesloten pakket worden operaties en medicijnen grotendeels vergoed. Een huisdierenverzekering is natuurlijk veel goedkoper dan een verzekering voor mensen. In de basis ligt de prijs tussen €10,5 – €41,5 per maand. Wat kost nu het verzekeren van mijn huisdier? Meerdere aspecten bepalen de premie. De verzekeraars kijkt primair naar het ras van jouw hond. Daarnaast tellen ook gewicht en leeftijd. Ook het gekozen pakket en de hoogte van het eigen risico werken mee in de premie. Jouw viervoeter is al verzekerd vanaf €5,35 per maand. Razendsnel ondervinden wat de verzekering voor de Berner Sennen exact kost? Kies direct een aanbieder, vul de vragen over jou en je dier in, en je ziet meteen hoe hoog de premie van mei 2024 bedraagt. Je kunt ook direct een verzekering Wetterhoun afsluiten.

Hoe werkt het afsluiten van een verzekering
Een geschikte Berner Sennen verzekering afsluiten is kinderspel. Een aanbieder gevonden die goedkoop is, of waar jij veel vertrouwen in hebt? Meestal doorloop je de volgende stappen:

 1. Is het een reu of een teef?
 2. Selecteer het ras, of kies een kruising.
 3. Heb jij een kruising of overig ras? Markeer dan het gewicht in KG zodra het dier volgroeid is.
 4. Kies de leeftijd van de hond.
 5. Voer je postcode + evt. huisnummer in.
 6. Kies een dekkingspakket plus eventuele aanvullende dekkingen.
 7. Kies een van de opties m.b.t. de max. vergoeding en de hoogte van het eigen risico.
 8. De kosten staan meteen in beeld. Het afsluiten van de dierenverzekering doe je gewoon online.

Prijzen dierenarts Berner Sennen

Behandeling Vergoeding
Consult €43
Consult weekend / avond €73
Chippen €42
Vaccinatie €50
Urine onderzoek €16
Bloedonderzoek €52,5
Röntgenfoto €76
CT-scan €151
MRI-Scan €875
Castratie Vanaf €195
Sterilisatie Vanaf €290
Tanden en kiezen trekken Vanaf €160
Reinigen gebit Vanaf €77

Welke hondenverzekering past bij mij?

Meer weten over een puppy verzekering voor de Berner Sennen (reu of teef? Graag noemen we verschillende onderdelen die je in het achterhoofd moet houden bij de keuze voor een maatschappij. Wist je dat: ideaal gezien sluit je de polis af als het nog een puppy is. Je hebt dan altijd een lage premie. Vergeet ook niet deze onderdelen:

1. Maandelijkse premie
Het type hond, en z’n leeftijd liggen ten grondslag aan de hoogte van de premie. Maar, er zit behoorlijk verschil tussen de polissen. Begin steevast met het vergelijken van de prijzen.

2. Type dekking?
Check altijd wat er vergoed wordt. Niet alle aandoeningen en pillen zitten in het basispakket. Achterhaal nauwkeurig de voorwaarden van de polis. Is gebitsbehandeling ook inbegrepen? En wat kan ik verwachten omtrent acupuncturist behandeling?

3. Maximum uitkering per jaar
De maximum uitkering per jaar bedraagt tussen de €1.700 – 4.300. Wil je een lekker hoog bedrag, dan gaat de premie omhoog. Bedenk voor jezelf wat acceptabel is.

4. Eigen risico
Bij meerdere polissen werkt men met een eigen risico als een vast bedrag per declaratie. Een aantal andere polissen werken met een percentage van bijv. 20%. Vaste vergoedingen liggen rond de €75, percentages zijn rond de 20%, afhankelijk van het pakket. Mogelijk ook relevant: Zwitserse Sennenhond verzekering.

Dierenverzekering Berner Sennen vergelijken mei 2024

Jij wilt niet voor verrassingen komen te staan. Sinds een aantal jaren kan je kiezen uit veel pakketten. Hoe vind ik nu snel een verzekering zonder poespas? Op basis van de dierenverzekeringvergelijker kan je moeiteloos hondenverzekering voor de Berner Sennen vergelijken. Wij vergelijken onder andere Ohra. Factoren die uiteindelijk de kosten van de verzekering bepalen zijn onder andere medisch verleden, geslacht, leeftijd, het ras, postcode. Hierna bekijk je een aantal erkende dierenverzekeraars. Elke verzekeraar heeft weer zijn voordelen.

petplan-verzekering

Petplan

Rontgenonderzoek
Samengesteld door artsen
Begrijpelijk

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Steralisatie
Alternatieve therapieën
Alle kruisingen welkom

ohra-verzekering

Ohra

Reisverzekering
Tel: 126-4004040
Goed beoordeeld

inshared-verzekering

Inshared

Opname kliniek
Staat 24/7 voor jou klaar
Snelle uitkering

hema-verzekering

Hema

Tandzorg
Dagelijks opzegbaar
Ongeacht welk ras/afkomst

aegon-verzekering

Aegon

Eigen risico kiezen
Ook narcose
Declaren via internet

Welke dekking biedt mijn hondenverzekering?

De behandelingen die vergoed worden door een dierenverzekering zijn wisselend. Het gros van de maatschappijen biedt als uitgangspunt een basisverzekering. Zodoende ben je afgedekt tegen veel voorkomende kosten. Denk aan een consult bij een dierenarts, röntgenfoto’s, opname in een kliniekof medische hulpmiddelen. In de regel is de minimale dekking tot 80% van een declaratie. Bij een aantal aanbieders kies je dit percentage zelf. Bovendien er zijn mogelijkheden voor top of totaal polissen. Je krijgt dan nog meer dekking, en het max. bedrag per jaar is dan ook hoger. Lees meer over: Nieuws en actualiteiten.

Aanvullende dierenverzekering
Het merendeel van de verzekeringsmaatschappijen kunnen je voorzien van extra aanvullende verzekeringen. Het maandbedrag zal wat stijgen, echter ben je verzekerd voor bijna alles! Om je een beeld te geven van een aantal aanvullende verzekeringen:

 • Castratie / Sterilisatie
 • Euthanasie
 • Verzekerd in het buitenland
 • Fysio-dekking
 • Tand-module
 • Chemo- en radiotherapie

Verzekering Berner Sennen afsluiten? Gegarandeerd een voordelige verzekeringspremie van jullie dierenverzekering!