Wetterhoun verzekeren? Een verzekeringspolis voor uw hond vanaf €9,5 per maand

Herkenbaar? Jouw Wetterhoun staat synoniem voor ontzettend veel toewijding. Het is onderdeel van jouw leven. Je hoort het eigenlijk liever niet: jouw viervoeter kan ziek worden, of een erge verwonding krijgen. Dan is het niet leuk om te moeten kiezen tussen je hond en een geldbedrag. Een huisdierenverzekering voor jouw Wetterhoun kan moeilijke keuzes uit de weg nemen. Al vanaf een paar euro per maand ben je verzekerd tegen de meeste medische kosten. Onder andere radiotherapie en/of lepto en/of DHP vaccinatie. Assuradeurs als Hema en nog een aantal assuradeurs staan garant voor bedragen tussen de €1.400 oplopend tot €5.200. Aan de hand van deze pagina vind je meer info over gangbare Wetterhoun verzekeringen (juli 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Wat zijn de voordelen van een huisdierenverzekering?

Jouw Wetterhoun is jouw trouwe viervoeter. Vanzelf ga je voor uitmuntende zorg voor jouw hond. Met behulp van zo’n dierenverzekering waarborg je het diertje van de juiste zorg mocht het zover komen. Bijvoorbeeld bij ziekte of een ongeluk. Je hoeft dan niet in te zitten over financiële zaken. Vaak kan je gewoon naar een lokale dierenarts. De nota stuur je (online) naar de verzekeraar. Vergoedingen lopen op tot €4.900 per jaar.

 • Voorkom hoge kosten
 • Geneesmiddelen en onderzoeken
 • Voor jonge en oude honden
 • Meestal zelf dierenarts kiezen
 • Al verzekerd vanaf €8,95 per maand

Inslapen en euthanasie

Is jouw hond op leeftijd, of is hij ernstig ziek? Dan is inslapen de beste optie. Voor euthanasie maak je een afspraak bij jouw dierenarts (kost ongeveer €70), echter kan dit ook lokaal (zo’n €115). Inslapen (afmaken) wordt grotendeels gedekt door de assuranten. Aangaande afscheid nemen onderscheiden we een aantal opties: destructie, cremeren of begraven.

Sterilisatie en Castratie

Het castreren heeft als effect dat je Wetterhoun geen pups meer voort kan brengen. Het positieve effect is: een aangenamer dier. Vaak doet men dit in het 1e levensjaar. Denk hierbij al wel snel aan €335. Bij Real dier & zorg is dit gewoon inbegrepen. Bij de meeste andere polissen is castreren gedekte in het aanvullend pakket.

dierenverzekering-wetterhoun

Wat kost een Wetterhoun verzekeren?

Een dierenverzekering verschilt niet veel van een zorgverzekering voor mensen. Tegen een maandelijkse premie, worden medische kosten (deels) gedekt. Een huisdierenverzekering is aanmerkelijk voordeliger dan een normale zorgverzekering. De premie ligt tussen de €11,5 tot €35,5 per 4 weken. Wat kost nu het verzekeren van mijn huisdier? Allerlei aspecten hebben invloed op de prijs. De voornaamste variabele is het ras van jouw hond. Ook tellen ook de leeftijd en het gewicht. Ook het basispakket dat je kiest en het gekozen eigen risico hebben invloed. Een verzekering is er al vanaf €9,8 per maand. Meteen ondervinden wat de verzekering voor de Wetterhoun tot op de komma kost? Kies een verzekeraar, vul de vragen over jou en je dier in, en ontdek de actuele premie van juli 2024. Check ook: verzekering Vallhund afsluiten.

Verzekering afsluiten in 8 stappen
Een geschikte Wetterhoun verzekering afsluiten is erg makkelijk. Een dekking gevonden die niet al te duur is, of met een dekking die bij jou past? Gewoonlijk doorloop je de volgende stappen:

 1. Kies het geslacht van het dier (man of vrouw).
 2. Gaat het om een ras of kruising?
 3. Gaat het om een kruising? Klik dan op het gewicht in KG zodra het dier volgroeid is.
 4. Voer de geboortedatum in van jouw hond.
 5. Voer je postcode + evt. huisnummer in.
 6. Selecteer de gewenste dekking en vergeet niet de aanvullende dekkingen.
 7. Geef jouw voorkeur door betreft de maximale vergoeding en kies het eigen risico.
 8. De kosten staan meteen in beeld. Het afsluiten van de dierenverzekering doe je gewoon online.

Prijslijst dierenarts Wetterhoun

Ingreep Onkosten
Consult €32
Consult weekend / avond €73
Chippen €42
Vaccinatie €57
Urine onderzoek €16,5
Bloedonderzoek €56
Röntgenfoto €72,5
CT-scan €140
MRI-Scan €775
Castratie Vanaf €190
Sterilisatie Vanaf €280
Tanden en kiezen trekken Vanaf €175
Reinigen gebit Vanaf €73,5

Welke hondenverzekering past bij mijn dier?

Bezig met een puppy verzekering afsluiten voor de Wetterhoun (reu of teef)? We onderscheiden eenverschillende variabelen die belangrijk zijn bij de keuze voor een maatschappij. Advies: de goedkoopste polis is die voor een puppy. Je profiteert dan van een lage premie. Vergeet ook niet deze onderdelen:

1. Premie per maand
Het ras/kruising van de hond liggen ten grondslag aan de hoogte van de premie. Maar, premies zijn per maatschappij erg wisselend. Jouw startpunt is dus premies naast elkaar zetten.

2. Wat wordt er wel/niet verzekerd?
Bekijk zorgvuldig hoe het gekozen pakket eruit ziet. Niet alle soorten ziektes en geneesmiddelen worden vergoed bij elk ras. Analyseer nauwkeurig de kleine lettertjes. Wordt KC of Pneumo vaccinatie wel of niet vergoed? En wat kan ik verwachten omtrent gebit schoonmaken?

3. Max. vergoeding p/jaar
Het bedrag wat je maximaal vergoed krijgt schommelt tussen de €1.100 t/m 5.300. Kies je een hoog bedrag, dan zal het maandelijkse bedrag toenemen. Noteer voor jezelf de max. kosten die jij verwacht.

4. Eigen risico
Bij enkele aanbieders betaal je het eigen risico als een vooraf gekozen vast bedrag voor elke declaratie. Sommige assuradeurs doen dit met een percentage per behandeling. Het vaste bedrag ligt rond de €125, bij een percentage ga je vaak richting de 35%. Mogelijk ook relevant: Welsh springer spaniel verzekering.

Dierenverzekering Wetterhoun vergelijken juli 2024

Jij wilt de zorg voor jouw hond goed regelen. Vandaag de dag vinden we talloze verzekeraars. Bij welke aanbieder vind ik een verzekering op maat? Aan de hand van deze website kan ook jij probleemloos hondenverzekering voor de Wetterhoun vergelijken. Je vind de voor- en nadelen van Hema. Factoren die de hoogte van de polis bepalen zijn zaken als het ras, geslacht, medisch verleden, gewicht, postcode. Verderop ontdek je een aantal erkende dierenverzekeraars. We sommen de belangrijkste voordelen voor je op.

petplan-verzekering

Petplan

Snelle ingangsdatum
Ruim aanbod pakketten
Maximale zekerheid

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Chemo
Bewust of Comfort
Veel keuzevrijheid

ohra-verzekering

Ohra

Uitgebreide vergoeding
Eenvoudig opzeggen
Gemoedsrust

inshared-verzekering

Inshared

Tandzorg
Health check
Voor de allerkleinsten

hema-verzekering

Hema

Rontgenonderzoek
Dagelijks opzegbaar
Voor de allerkleinsten

aegon-verzekering

Aegon

Reisverzekering
Keurmerk
Uitstekend beoordeeld

Wat betaalt mijn hondenverzekering?

De polisvoorwaarden van een dierenverzekering verschillen per verzekeraar. De meeste partijen gaat uit van een basisverzekering. Met deze polis ben je al vrij goed verzekerd. Vanzelfsprekend een regulier consult, CT-scans, specifieke operaties of medische hulpmiddelen. Standaard vergoeden verzekeraars 50% tot 80% van de rekening. Soms selecteer je zelf hoeveel % je zelf betaalt. Bij veel partijen kan je een premium pakket kiezen. Er zijn dan nog meer zaken afgedekt, en de verzekeraar biedt jaarlijks een hoger bedrag uit. Klik verder naar: Petplan dekking.

Aanvullende huisdierenverzekering
Veel van de verzekeraars bieden daarnaast extra aanvullende verzekeringen. Het maandbedrag wordt wat duurder, maar jij hoeft je nergens meer druk om te maken. Veel voorkomende aanvullende verzekeringen zijn:

 • Sterilisatie van de hond
 • Uitvaart
 • Europa dekking
 • Fysiotherapie
 • Tandartsdekking
 • Radio- en chemotherapie

Verzekering Wetterhoun afsluiten? Gewaarborgde lage verzekeringspremie voor uw dierenverzekering!