Bichon frise verzekeren? Een huisdierenverzekering voor jouw hond al vanaf €6,75 per maand

De Bichon frise geeft jou onmetelijk veel toewijding. Jullie zijn misschien wel onafscheidelijk. Je staat er misschien niet altijd bij stil: jouw viervoeter kan ziek worden, of een tegenslag krijgen. In zo’n scenario sta je liever niet voor de keuze tussen je hond en een factuur van de dierenarts. Een huisdierenverzekering voor jouw Bichon frise is een oplossing. Voor een kleine premie ben je verzekerd tegen de meeste ziektekosten. Denk hierbij aan sterilisatie of castratie. Verzekeraars als Ohra en nog een aantal assuradeurs vergoeden tussen de €1.800 en €3.100. Op deze webpagina ontdek je nationale Bichon frise verzekeringen (juni 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Wat zijn de voordelen van een huisdierenverzekering?

Jouw Bichon frise is misschien wel je beste vriend. Vanzelfsprekend wens je de best mogelijke zorg voor jouw hond. Dankzij een dierenverzekering verzeker je jouw viervoeter van goede zorg zonder dat het in de papieren loopt. Bijvoorbeeld bij ziekte of een ongeluk. Je hoeft je dan niet druk te maken over een forse nota. In veel gevallen kies je zelf de dichtsbijzijndste dierenarts. De factuur declareer je eenvoudig online. De maximale vergoedingen zijn soms wel €4.600 per jaar.

 • Geen financiële verrassingen
 • Verzekerd tegen groot aantal behandelingen
 • Voor jonge en oude honden
 • Meestal zelf dierenarts kiezen
 • Al vanaf €6,7 per maand

Euthanasie en inslapen

Is jouw hond oud aan het worden, of gewoon te ziek? Mogelijk is inslapen de beste optie. Voor euthanasie maak je een afspraak bij jouw dierenarts (circa €75), maar soms is thuis ook een optie (circa €155). De kosten van inslapen (afmaken) worden deels gedekt door een verzekeringsmaatschappij. Aangaande afscheid nemen onderscheiden we een aantal keuzes: destructie, begraven of cremeren.

Sterilisatie en Castratie

Het castreren zorgt ervoor dat de Bichon frise zich niet meer kan voortplanten. Het grote voordeel hiervan is: een vrolijke viervoeter. Dit is doorgaans na 6 maanden al mogelijk. Denk hierbij al wel snel aan €310. Bij Real dier & zorg is dit gewoon inbegrepen. Bij de meeste andere polissen is castreren als extra optie te verzekeren.

dierenverzekering-bichon-frise

Wat kost een Bichon frise verzekering?

Een dierenverzekering verschilt niet veel van de zorgverzekering zoals wij die kennen. Voor een vast bedrag per maand, zijn een heleboel kosten / handelingen gedekt. Jouw viervoeter verzekeren is aanmerkelijk goedkoper dan een normale zorgverzekering. De bandbreedte ligt doorgaans tussen €12 – €30,5 (maandelijks). Hoe berekenen ze de premie voor mijn huisdier? Veel variabelen zorgen voor de totstandkoming van de premie. De voornaamste variabele is het type ras of de kruising. Daarnaast spelen er ook zaken als gewicht en leeftijd. Ook het verzekeringspakket en jouw eigen risico hebben invloed. Een dierenverzekering is er vanaf €8,6 per maand. Snel ondervinden wat de verzekering voor de Bichon frise nu echt kost? Kies direct een assuradeur, vul de vragen over jou en je dier in, en achterhaal de actuele premie van juni 2024. Suggestie: verzekering Basset Fauve afsluiten.

Verzekering afsluiten in 8 stappen
Een geschikte Bichon frise verzekering afsluiten is zo gepiept. Een verzekeraar gevonden die goedkoop is, of waar je een goed gevoel bij hebt? bij de meeste verzekeraars werkt het als volgt:

 1. Selecteer het geslacht van jouw hond.
 2. Voer het ras van jouw hond in.
 3. Is jouw hond een kruising? Kies dan het verwachte volgroeide gewicht.
 4. Selecteer de leeftijd van het dier.
 5. Waar woon jij? Vul je postcode in.
 6. Je hebt nu keuze uit enkele pakketten en regel direct online aanvullende verzekeringen.
 7. Selecteer de gewenste vergoeding en bepaal het eigen risico.
 8. Je ziet direct wat het kost. De gekozen dierenverzekering sluit je direct online af, en kan vandaag nog ingaan.

Dierenarts Tarieven Bichon frise

Behandeling Kosten
Consult €33
Consult weekend / avond €70
Chippen €44
Vaccinatie €54
Urine onderzoek €15
Bloedonderzoek €58,5
Röntgenfoto €68
CT-scan €159
MRI-Scan €775
Castratie Vanaf €180
Sterilisatie Vanaf €280
Tanden en kiezen trekken Vanaf €220
Reinigen gebit Vanaf €66,5

Welke hondenverzekering is voor mij geschikt?

Vandaag nog een puppy verzekering voor de Bichon frise (reu of teef? Graag noemen we verschillende variabelen die je niet moet vergeten bij het afsluiten van een polis. Goed om te weten: sluit de polis af voor jouw hond als het nog een puppy is. Je profiteert dan van een aantrekkelijke premie. Vergeet ook niet deze onderdelen:

1. Maandelijkse premie
Het type hond, en z’n leeftijd hebben invloed op de premie Echter, de maatschappijen verschillen onderling nogal. Jouw startpunt is dus een prijsvergelijking.

2. Wat wordt er wel en niet vergoed?
Check zorgvuldig wat er vergoed wordt. Niet alle ingrepen en medicijnen worden vergoed bij elk ras. Check grondig de inhoud van het pakket. Wordt acupuncturist behandeling wel of niet vergoed? Of hoe zit het met radiotherapie?

3. Maximum vergoeding
De maximum uitkering per jaar schommelt tussen de €1.800 t/m 3.200. Bij een hoge maximale vergoeding, dan betaal je meer premie. Noteer voor jezelf de max. kosten die jij verwacht.

4. Eigen risico
Bij ongeveer de helft van de polissen betaal je het eigen risico als een vaststaand bedrag per behandeling. Een aantal andere aanbieders doen dit met een percentage per behandeling. Vaste vergoedingen liggen rond de €175, het procentuele eigen risico ligt rond de 20% of meer. Misschien ook interessant: Belgische herder verzekering.

Dierenverzekering Bichon frise vergelijken juni 2024

Jij wilt niet voor verrassingen komen te staan. Vandaag de dag is er nogal wat te kiezen. Wat is nu een verzekering op maat? Op basis van de vergelijkingstool kan je simpel & snel hondenverzekering voor de Bichon frise vergelijken. Je komt hier in contact met o.a. Hema. Factoren die de hoogte van de polis bepalen zijn onder andere geslacht, postcode, medisch verleden, gewicht, leeftijd. Verderop vind je de 6 grote NL’se dierenverzekeraars. Elke verzekeraar heeft weer zijn voordelen.

petplan-verzekering

Petplan

Crematie
Ruim aanbod pakketten
Veel keuzevrijheid

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Buitenlanddekking
Tel: 072-5180280
Declaren via internet

ohra-verzekering

Ohra

Heupen verzekerd
Basis, Plus en Top
Account via internet

inshared-verzekering

Inshared

Dekking op maat
Medische kosten tot €3.500
Eenvoudig

hema-verzekering

Hema

Castratie
Thuiswinkel waarborg
Begrijpelijk

aegon-verzekering

Aegon

Tandzorg
€3.500 euro per jaar
Veel keuzevrijheid

Wat betaalt mijn hondenverzekering?

De voorwaarden van een dierenverzekering wisselen enorm. De nationale aanbieders werken met een basisverzekering. Met deze polis zijn de meest standaard kosten gedekt. Voorbeelden hiervan zijn consults, röntgenfoto’s, opname in een kliniekof andere hulpmiddelen. Vaak is de minimale dekking tot 80% van gedeclareerde bedragen. Bij verscheidene partijen kies je dit percentage zelf. Bij veel partijen zijn er duurdere “top” pakketten. Dit is een meer complete verzekering, met een hogere maximale vergoeding per jaar. Klik verder naar: OHRA verzekering voor dieren.

Aanvullende verzekering
Het gros van de verzekeringsbedrijven hebben de mogelijkheid voor unieke aanvullende verzekering (pakketten). De polis zelf wordt wat duurder, maar het biedt meer zekerheid. Aanvullende verzekeringen die regelmatig worden afgesloten zijn:

 • Uw hond steriliseren
 • Cremeren
 • Europa dekking
 • Fysio-begeleiding
 • Tandarts module
 • Chemo/radiotherapie

Verzekering Bichon frise afsluiten? Altijd een lage verzekeringspremie van je dierenverzekering!