Black and Tan Coonhound verzekeren? Een huisdierenverzekering voor jouw hond al vanaf €9,25 per maand

Jouw Black and Tan Coonhound geeft jou onmetelijk veel toewijding. Misschien is het wel je beste vriend. Het is geen populair onderwerp: jouw huisdier kan een rottige ziekte krijgen, of een tegenslag krijgen. In zo’n scenario wil je geen keuze hoeven maken tussen jouw maatje en een geldbedrag. Een huisdierenverzekering voor de Black and Tan Coonhound biedt dan uitkomst. Voor een kleine premie ben je verzekerd tegen de meeste ziektekosten. Denk dan aan bijvoorbeeld behandeling tegen knie-aandoeningen of sterilisatie. Polissen van bijvoorbeeld Ohra en nog een aantal assuradeurs staan garant voor bedragen tussen de €1.800 tot wel €4.700. Op huisdierenverzekeringafsluiten.nl vergelijk je alle Black and Tan Coonhound verzekeringen (mei 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Waarom een huisdierenverzekering afsluiten?

Jouw Black and Tan Coonhound is misschien wel je beste vriend. Uiteraard streef je naar de beste zorg voor je dog. Met een dierenverzekering waarborg jij jouw viervoeter van de beste zorg. Een ongeluk zit in een klein hoekje. Je hoeft niet na te denken over een forse nota. Bij veel verzekeraars maak je zelf een keuze voor de dichtsbijzijndste dierenarts. Declareren van rekeningen gaat gemakkelijk. Vergoedingen lopen op tot €3.900 per jaar.

 • Geen financiële verrassingen
 • Veel operaties zijn verzekerd
 • Voor puppy’s en oudere honden
 • Vaak geen verplichte dierenartsen
 • Beginnend bij €8,85 per maand

Inslapen & euthanasie

Is jouw hond erg oud, of heeft hij een erge aandoening? Hier is inslapen de beste optie. Voor euthanasie maak je een afspraak bij jouw dierenarts (om en nabij €100), maar mogelijk ook thuis (plus minus €180). Jouw hond laten inslapen (afmaken) wordt voor een deel betaald binnen je polis. Ten aanzien van het afscheid heb je enkele keuzemogelijkheden: destructie, begraven of cremeren.

Steriliseren en Castreren

Het casteren maakt dat een Black and Tan Coonhound zich niet meer kan voortplanten. Het positieve effect is: een minder onrustig dier. Dit is doorgaans na 6 maanden al mogelijk. Denk hierbij al wel snel aan €330. Reaal dier & zorg vergoedt het standaard. Bij het gros van de andere verzekeraars is castratie een aanvullende verzekering.

dierenverzekering-black-and-tan-coonhound

Wat kost een Black and Tan Coonhound verzekering?

De dierenverzekering kan je goed vergelijken met een zorgverzekering voor mensen. In ruil voor een terugkerende premie worden medische kosten (deels) gedekt. Een verzekering voor dieren is aanzienlijk betaalbaarder dan de zorgpremie die jij en ik betalen. De bandbreedte ligt doorgaans tussen €17,75 en €44,5 per 4 weken. Op basis waarvan wordt de verzekering voor dieren berekend? Veel onderdelen zijn bepalend voor de kosten. De voornaamste variabele is het ras van jouw hond. Bovendien houden verzekeraars rekening met geboortejaar en het gewicht. Ook de dekking die je kiest en het gekozen eigen risico zijn van belang. Een huisdierenverzekering sluit je af vanaf €8,35 per maand. Direct ontdekken wat de verzekering voor jouw Black and Tan Coonhound precies kost? Klik op een assuradeur, voer jouw gegevens in, en achterhaal de actuele premie van mei 2024. Alternatief: verzekering Basset fauve de bretagne afsluiten.

Verzekering afsluiten in 8 stappen
Een Black and Tan Coonhound verzekering afsluiten is in een paar minuten geregeld. Een dekking aangetroffen die niet al te duur is, of juist met de beste voorwaarden? Doorgaans doorloop je de volgende stappen:

 1. Gaat het om een mannetje of vrouwtje?
 2. Kies het ras van de hond uit de lijst.
 3. Heb je te maken met een kruising? Voer dan in het verwachte volgroeide gewicht.
 4. Voer de geboortedatum in van jouw hond.
 5. Voer je postcode + evt. huisnummer in.
 6. Kies jouw basisdekking en vergeet niet de aanvullende dekkingen.
 7. Geef jouw voorkeur door betreft de maximale vergoeding en kies een eigen risico.
 8. Je ziet nu wat de maandelijkse polis is. Je kunt de dierenverzekering meteen online afsluiten.

Prijzen dierenarts Black and Tan Coonhound

Consult Vergoeding
Consult €33
Consult weekend / avond €60
Chippen €39
Vaccinatie €48
Urine onderzoek €19
Bloedonderzoek €54,5
Röntgenfoto €72,5
CT-scan €159
MRI-Scan €775
Castratie Vanaf €175
Sterilisatie Vanaf €295
Tanden en kiezen trekken Vanaf €195
Reinigen gebit Vanaf €67,5

Welke hondenverzekering past bij mijn dier?

Overweeg jij een puppy verzekering voor de Black and Tan Coonhound (reu of teef)? We onderscheiden eenbelangrijke onderdelen waar je op moet letten bij het kiezen van een aanbieder. Advies: ideaal gezien sluit je de polis af als het nog een puppy is. Je profiteert dan van een laag tarief. Maar ook deze zaken zijn van belang:

1. Premie per maand
Het type hond, en z’n leeftijd bepalen de de premie Goed om te weten, verzekeraars hanteren uiteenlopende tarieven. Jouw startpunt is dus simpelweg prijzen vergelijken.

2. Wat wordt er wel/niet verzekerd?
Analyseer grondig wat er vergoed wordt. Niet alle geneesmethodes en geneesmiddelen zitten in het basispakket. Bekijk altijd de voorwaarden van de verzekeraar. Is operatie met narcose vergoed of niet? En hoe zit het met chippen?

3. De maximale vergoeding
De maximale vergoeding per jaar ligt tussen de €1.000 en 2.900. Wil je een lekker hoog bedrag, dan ga je meer betalen. Probeer de kosten ongeveer in te schatten.

4. Eigen risico
Bij een aantal aanbieders is het eigen risico een absoluut bedrag per behandeling/declaratie. Enkele andere aanbieders doen dit met een percentage per behandeling. Een vooraf gekozen bedrag ligt zo rond de €50, en het percentage is vaak ongeveer 30%. Bekijk ook de opties voor een Bergamasco verzekering.

Dierenverzekering Black and Tan Coonhound vergelijken mei 2024

Jij zoekt een goede verzekering voor jouw hond. Op dit moment vinden we talloze verzekeraars. Bij welke aanbieder vind ik een kwalitatieve verzekering? Via deze website kan jij zonder gedoe hondenverzekering voor de Black and Tan Coonhound vergelijken. Je vind de voor- en nadelen van Reaal dier & zorg. Factoren die de hoogte van de polis bepalen zijn o.a. postcode, leeftijd, medisch verleden, geslacht, gewicht. Verderop tref je de meest gekozen dierenverzekeraars. Ieder met hun eigen voordelen.

petplan-verzekering

Petplan

Operaties
De enige echte specialist
Geen kleine lettertjes

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

14 dagen bedenktijd
Dekking op maat
Alle kruisingen welkom

ohra-verzekering

Ohra

14 dagen bedenktijd
Ook andere verzekeringen
Alle honden welkom

inshared-verzekering

Inshared

Steralisatie
170.000 + verzekerden
Vele tevreden klanten

hema-verzekering

Hema

Scherpe premie
Eenvoudig verzekerd
Online afsluiten

aegon-verzekering

Aegon

Dekking op maat
Leeftijdsafhankelijk
Alle kruisingen welkom

Welke kosten dekt de hondenverzekering?

De voorwaarden van een dierenverzekering zijn per aanbieder weer anders. De meeste aanbieders werken met een basisverzekering. Hiermee worden algemene kosten gedekt. O.a. een consult bij de dierenarts, een röntgenfoto laten maken, een uitgebreide behandeling of pillen. Vaak vergoeden verzekeraars 50% tot 80% van de rekening. In sommige gevallen kan je het vergoedingspercentage zelf kiezen. Bij het gros van de aanbieders zijn er duurdere “top” pakketten. Er zijn dan nog meer zaken afgedekt, en het max. bedrag per jaar is dan ook hoger. Bekijk alles over: Reaal dier & zorg verzekering voor dieren.

Aanvullende verzekering voor jouw hond
Veel van de verzekeringsmaatschappijen hebben de beschikking over unieke aanvullende verzekering (pakketten). Het maandbedrag wordt wat duurder, maar jij hoeft je nergens meer druk om te maken. Om je een beeld te geven van een aantal aanvullende verzekeringen:

 • Sterilisatie
 • Euthanasie
 • Dekking in het buitenland
 • Fysio-module
 • Gebit
 • Chemo/radiotherapie

Verzekering Black and Tan Coonhound afsluiten? Gewaarborgde lage verzekeringspremie voor uw dierenverzekering!