Bergamasco verzekeren? Een huisdierverzekering voor jouw hond al vanaf €9,25 per maand

De Bergamasco staat voor ontzettend veel gehechtheid. Jullie zijn misschien wel onafscheidelijk. Je staat er misschien niet altijd bij stil: jouw viervoeter kan ziek worden, of een tegenslag krijgen. Dan sta je liever niet voor de keuze tussen jouw viervoeter en een factuur van de dierenarts. Een huisdierenverzekering voor jouw Bergamasco is een oplossing. Vanaf €5,00 ben je verzekerd tegen veel behandelingen en medicaties. Denk dan aan bijvoorbeeld ontvlooien of vaccinaties. Maatschappijen als Reaal en andere aanbieders vergoeden tussen de €1.100 tot wel €4.300. Aan de hand van deze pagina bekijk je populaire Bergamasco verzekeringen (juni 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Waarom een huisdierenverzekering afsluiten?

Jouw Bergamasco is jou heel wat waard. Uiteraard wens je de best mogelijke zorg voor jouw huisdier. Door het afsluiten van een dierenverzekering garandeer je jouw viervoeter van optimale zorg. Je kunt denken aan een specifieke ingreep. Je hoeft niet na te denken over financiële zaken. Bij veel verzekeraars maak je zelf een keuze voor een dierenarts in de buurt. De nota stuur je (online) naar de verzekeraar. De maximale vergoedingen zijn soms wel €4.500 per jaar.

 • Voorkom hoge kosten
 • Uitgebreide medische behandelingen
 • Voor rasdieren en gekruiste honden
 • Vaak geen verplichte dierenartsen
 • Vanaf €7,15 per maand

Euthanasie en inslapen

Is jouw hond op leeftijd, of is hij ernstig ziek? Wellicht is het laten inslapen van dieren een keuze. Voor euthanasie ga je naar de dierenarts (ongeveer €85), maar soms is thuis ook een optie (plus minus €175). Het proces van inslapen (afmaken) wordt deels gedekt door de assuranten. Ten aanzien van het afscheid zijn er verschillende keuzes: begraven, cremeren of destructie.

Steriliseren en Castreren

Het effect van castratie is dat jouw Bergamasco zich niet meer kan voortplanten. Dit zorgt vaak ook voor een vrolijke viervoeter. Dit is doorgaans na 6 maanden al mogelijk. Denk hierbij al wel snel aan €245. Standaard gedekt bij Reaal dier & zorg. Bij veel van de andere assuranten is castreren gedekte in het aanvullend pakket.

dierenverzekering-bergamasco

Wat kost een Bergamasco verzekering?

Een dierenverzekering is eigenlijk hetzelfde als een zorgverzekering voor mensen. Voor een vast bedrag per maand, worden medische kosten (deels) gedekt. Jouw viervoeter verzekeren is veel betaalbaarder dan een polis voor mensen. De bandbreedte ligt doorgaans tussen €8,5 en €45 per 30 dagen. Wat kost nu het verzekeren van mijn huisdier? Allerlei factoren hebben invloed op de prijs. Wat als eerste telt is het ras van jouw viervoeter. Vanzelfsprekend houden verzekeraars rekening met gewicht en leeftijd. Ook de gekozen dekking en het eigen risico bepalen de premie. Een verzekering is er al vanaf €6 per maand. Razendsnel ondervinden wat de verzekering voor de Bergamasco tot op de komma kost? Kies een verzekeraar, beantwoord de vragen, en ontdek de actuele premie van juni 2024. Suggestie: verzekering Barsoi afsluiten.

Hoe moet ik een dierenverzekering afsluiten?
Zo’n Bergamasco verzekering afsluiten is zo gepiept. Een aanbieder tegengekomen met een aantrekkelijke polis, of een waar jij goede verhalen over hoort? Doorgaans werkt het als volgt:

 1. Is jouw hond een reutje of een teefje?
 2. Kies het ras van de hond uit de lijst.
 3. Betreft het een kruising? Markeer dan het volgroeide gewicht.
 4. Wanneer is jouw hond geboren?
 5. Kies jouw woonplaats.
 6. Selecteer de gewenste dekking en vergeet niet de aanvullende dekkingen.
 7. Kies een van de opties m.b.t. de max. vergoeding en de hoogte van het eigen risico.
 8. Je ziet direct wat het kost. Tevreden? Sluit de huisdierenverzekering online af.

Prijslijst dierenarts Bergamasco

Consult Vergoeding
Consult €44
Consult weekend / avond €69
Chippen €45
Vaccinatie €56
Urine onderzoek €15,5
Bloedonderzoek €53,5
Röntgenfoto €72,5
CT-scan €153
MRI-Scan €850
Castratie Vanaf €225
Sterilisatie Vanaf €270
Tanden en kiezen trekken Vanaf €160
Reinigen gebit Vanaf €67,5

Welke hondenverzekering past bij mijn dier?

Meer weten over een puppy verzekering afsluiten voor de Bergamasco (reu of teef)? Er zijn een aantal zaken essentiële variabelen waar je rekening mee dient te houden bij de keuze voor een maatschappij. Wist je dat: sluit op jonge leeftijd een hondenverzekering af voor je puppy. Er is dan meestal wel een voordelige polis. Houd ook rekening met deze zaken:

1. Hoogte van de premie
Het soort hond en z’n leeftijd beïnvloeden de premie Echter, verzekeraars hanteren uiteenlopende tarieven. Stap 1 is dus premies naast elkaar zetten.

2. Wat wordt er wel/niet verzekerd?
Bekijk nauwkeurig hoe het gekozen pakket eruit ziet. Niet alle behandelingen en medicaties worden standaard betaald. Analyseer zorgvuldig de kleine lettertjes. Is sterilisatie wel of niet vergoed? En welke garanties zijn er met medische hulpmiddelen?

3. Wat wordt er jaarlijks maximaal vergoed?
Het bedrag wat je maximaal vergoed krijgt bedraagt tussen de €1.800 – 4.900. Wil je een lekker hoog bedrag, dan gaat de premie omhoog. Dit verschilt per situatie.

4. Eigen risico
Bij een aantal aanbieders giet met het eigen risico in een vast bedrag per declaratie. Sommige assuradeurs doen dit met een percentage per behandeling. Een vooraf gekozen bedrag ligt zo rond de €50, percentages zijn rond de 20% of meer. Bekijk ook de opties voor een Bearded collie verzekering.

Dierenverzekering Bergamasco vergelijken juni 2024

Jij wilt jouw hond verzekeren. Deze tijd vinden we talloze verzekeraars. Waar vind ik nu de best geteste verzekering? Geholpen door de dierenverzekeringvergelijker kan je moeiteloos hondenverzekering voor de Bergamasco vergelijken. Hier tref je aanbieders als Hema. Variabelen die de hoogte van de polis bepalen zijn o.a. postcode, geslacht, medisch verleden, leeftijd, gewicht. Nu bekijk je een aantal erkende dierenverzekeraars. Elk met eigen pluspunten.

petplan-verzekering

Petplan

Rontgenonderzoek
Ruim aanbod pakketten
Ook je pup verzekeren

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Vandaag nog verzekerd
Ook heupen en ellebogen
Geen kleine lettertjes

ohra-verzekering

Ohra

Operaties
Voor hond & kat
Online afsluiten

inshared-verzekering

Inshared

Dekking op maat
De eerlijke verzekering
Veel keuzevrijheid

hema-verzekering

Hema

Reisverzekering
Dagelijks opzegbaar
Gebruiksvriendelijk

aegon-verzekering

Aegon

Aanvullende dekkingen
Keurmerk
Online account

Welke dekking biedt mijn hondenverzekering?

De dekkingen van een dierenverzekering wisselen enorm. De grote maatschappijen gaat uit van een basisverzekering. Zo zijn de normale behandelingen inbegrepen. Voorbeelden hiervan zijn consults, röntgenfoto’s, een uitgebreide behandeling of pillen. In de regel kunnen ze de helft tot 3/4 vergoeden van de gemaakte kosten. In sommige gevallen kan je het vergoedingspercentage zelf kiezen. Ook zijn er duurdere “top” pakketten. Er zijn dan nog meer zaken afgedekt, met een hogere maximale vergoeding per jaar. Bekijk alles over: Petplan contract.

Aanvullende huisdierenverzekering
Steeds meer verzekeringsbedrijven kunnen je voorzien van extra aanvullende verzekeringen. Het kostenplaatje valt iets hoger uit, echter ben je verzekerd voor bijna alles! Veel voorkomende aanvullende verzekeringen zijn:

 • Castratie
 • Euthanasie
 • Dekking in het buitenland
 • Fysio-module
 • Gebit-module
 • Radio- en chemotherapie

Verzekering Bergamasco afsluiten? Gegarandeerd een voordelige verzekeringspremie voor jouw dierenverzekering!