Bobtail verzekeren? Een verzekering voor uw hond vanaf €7,25 per maand

Jouw eigen Bobtail staat synoniem voor volop liefde. Jullie zijn misschien wel onafscheidelijk. Je hoort het eigenlijk liever niet: jouw huisdier kan een rottige ziekte krijgen, of terechtkomen in een ongeval. Dan wil je geen keuze hoeven maken tussen je hond en een flinke nota van de arts. Een huisdierenverzekering voor jou Bobtail kan moeilijke keuzes uit de weg nemen. Voor een kleine premie verzeker je jouw hond de meeste ziektekosten. Bijvoorbeeld scintigrafie en/of bloedtransfusies. Assuradeurs als Ohra of andere aanbieders vergoeden tussen de €1.200 tot en met € 4.600. Aan de hand van deze pagina vind je gangbare Bobtail verzekeringen (juni 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Wat zijn de voordelen van een huisdierenverzekering?

Jouw Bobtail is misschien wel je beste vriend. Vanzelfsprekend wil je optimale zorg voor jouw huisdier. Via een dierenverzekering garandeer jij jouw maatje van de beste zorg. Onmisbaar bij bijvoorbeeld een operatie. Je hebt zo geen stress over een forse nota. Vaak maak je zelf een keuze voor een lokale dierenarts. De factuur declareer je eenvoudig online. Bij sommige aanbieders ontvang je tot wel €3.100 per jaar.

 • Geen financiële verrassingen
 • Geneesmiddelen en onderzoeken
 • Voor puppy’s en oudere honden
 • Mogelijkheid voor eigen dierenarts
 • Al verzekerd vanaf €7,2 per maand

Euthanasie en inslapen

Is de tijd voor je hond gekomen, of is hij ernstig ziek? In dat geval is het laten inslapen van dieren een keuze. Euthanasie vindt plaats bij de dierenarts (kost ongeveer €100), maar mogelijk ook thuis (plus minus €170). Het laten inslapen (afmaken) wordt grotendeels vergoed binnen je polis. Aangaande afscheid nemen zijn er verschillende varianten: begraven, destructie of cremeren.

Steriliseren of Castreren

Het casteren maakt dat een Bobtail niet meer vruchtbaar is. Dit zorgt vaak ook voor een rustiger dier. Dit is doorgaans na 6 maanden al mogelijk. Denk hierbij al wel snel aan €195. Reaal dier & zorg vergoedt het standaard. Bij veel van de andere aanbieders is een castratie een premium dekking.

dierenverzekering-bobtail

Wat kost een Bobtail verzekering?

Een dierenverzekering verschilt niet veel van de standaard zorgverzekering bij mensen. In de overeengekomen polis ben je verzekerd tegen allerlei medische kosten. Het verzekeren van een huisdier is stukken goedkoper dan de zorgpremie die jij en ik betalen. De prijzen variëren enorm, tussen €14,75 en €41,5 per maand. Maar kost nu echt een verzekering voor m’n dier? Verschillende elementen bepalen de premie. Het meest belangrijke is het ras. Vanzelfsprekend wordt er gekeken naar het gewicht in KG en leeftijd. Ook het basispakket dat je kiest en het (vrijwillig) eigen risico worden meegenomen. Een verzekering is er al vanaf €9,55 per maand. Snel achterhalen wat de verzekering voor de Bobtail exact kost? Selecteer een assuradeur, voer jouw gegevens in, en je ziet meteen hoe hoog de premie van juni 2024 bedraagt. Check ook: verzekering Basset hound afsluiten.

Hoe moet ik een dierenverzekering afsluiten?
Zo’n Bobtail verzekering afsluiten is erg makkelijk. Een verzekeraar tegengekomen die betaalbaar is, of waar jij veel vertrouwen in hebt? Normaal gesproken werkt het als volgt:

 1. Selecteer het geslacht van jouw hond.
 2. Kies het ras van de hond uit de lijst.
 3. Betreft het een kruising? Voer dan in het gewicht van het dier zodra het volgroeid is.
 4. Voer de geboortedatum in van jouw hond.
 5. Waar woon jij? Vul je postcode in.
 6. Kies jouw basisdekking en regel direct online aanvullende verzekeringen.
 7. Selecteer de gewenste vergoeding en een eigen risico.
 8. Je ziet nu wat de maandelijkse polis is. Je kunt de dierenverzekering meteen online afsluiten.

Prijslijst dierenarts Bobtail

Ingreep Vergoeding
Consult €40
Consult weekend / avond €70
Chippen €46
Vaccinatie €52
Urine onderzoek €19
Bloedonderzoek €54,5
Röntgenfoto €79
CT-scan €158
MRI-Scan €775
Castratie Vanaf €190
Sterilisatie Vanaf €295
Tanden en kiezen trekken Vanaf €180
Reinigen gebit Vanaf €75,5

Welke hondenverzekering moet ik kiezen?

Aan het oriënteren op een puppy verzekering voor jouw Bobtail (reu of teef? Graag noemen we verschillende variabelen die je in het achterhoofd moet houden bij het afsluiten van de verzekering. Tip: sluit de verzekering zo vroeg mogelijk af (bij een puppy). Er is dan meestal wel minimale kosten. Houd ook rekening met deze zaken:

1. Hoogte van de premie
Het ras, gewicht en leeftijd bepalen grotendeels de hoogte van de premie. Goed om te weten, prijzen verschillen nogal per aanbieder. Het vertrekpunt moet zijn een gedegen prijsvergelijking.

2. Hoe ziet de dekking eruit?
Controleer altijd wat er vergoed wordt. Niet alle soorten ziektes en medische hulpmiddelen zitten in het basispakket. Check altijd de voorwaarden van de polis. Wordt isotopenonderzoek wel vergoed voor mijn hond? En hoe gaat het met vaccinaties?

3. Maximum vergoeding
De max. vergoeding p/jaar ligt tussen de €1.300 t/m 5.200. Kies je een hoog bedrag, dan zal het maandelijkse bedrag toenemen. Bedenk goed wat je zelf kunt betalen.

4. Eigen risico
Bij een aantal verzekeraars giet met het eigen risico in een vaststaand bedrag per behandeling. Sommige partijen vragen een percentage per behandeling. Zo’n vast eigen risico is gemiddeld €125, bij een percentage ga je vaak richting de 8 tot 50%. Bekijk ook de opties voor een Berner Laufhund verzekering.

Dierenverzekering Bobtail vergelijken juni 2024

Jij zoekt een goede verzekering voor jouw hond. Op dit moment is er nogal wat te kiezen. Waar vind ik nu een verzekering op maat? Via huisdierenverzekeringafsluiten.nl kan jij zonder gedoe hondenverzekering voor de Bobtail vergelijken. Wij vergelijken onder andere Aegon. Aspecten die de hoogte van de polis bepalen zijn o.a. gewicht, postcode, medisch verleden, het ras, leeftijd. Verderop ontdek je een aantal erkende dierenverzekeraars. Elk met eigen pluspunten.

petplan-verzekering

Petplan

Snelle klantenservice
4 pakketten
Goed beoordeeld

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Aanvullende dekkingen
€65 preventieve zorg
Hoge klanttevredenheid

ohra-verzekering

Ohra

Verblijf in kliniek
Ook andere verzekeringen
Ook voor puppy’s

inshared-verzekering

Inshared

Snelle ingangsdatum
Advertentie bij vermissing
Gemoedsrust

hema-verzekering

Hema

Fysiotherapie
Binnen 5 minuten geregeld
Declaren via internet

aegon-verzekering

Aegon

Aanvullende dekkingen
€3.500 euro per jaar
Veel keuzevrijheid

Waar ben ik tegen verzekerd met mijn hondenverzekering?

De behandelingen die vergoed worden door een dierenverzekering zijn wisselend. De genoemde partijen biedt als uitgangspunt een basisverzekering. Zodoende ben je al vrij goed verzekerd. Denk aan een consult bij een dierenarts, foto’s maken bij de dierenarts, specifieke operaties of andere hulpmiddelen. Gewoonlijk kunnen ze de helft tot 3/4 vergoeden van de gemaakte kosten. Bij een aantal aanbieders kan je het eigen risico kiezen dat bij jou past. Bovendien zijn er duurdere “top” pakketten. Er zijn dan nog meer zaken afgedekt, en het uit te keren bedrag is vaak wel het dubbele. Bekijk alles over: Inshared verzekering voor dieren.

Aanvullende huisdierenverzekering
De erkende organisaties geven jou de optie voor uitgebreidere pakketten (aanvullende verzekering). Het kostenplaatje zal wat stijgen, maar je kunt met een gerust hart slapen. Veel voorkomende aanvullende verzekeringen zijn:

 • Sterilisatie en castratie
 • Cremeren
 • Buitenlanddekking
 • Fysio-trajecten
 • Gebit
 • Uitgebreid onderzoek

Verzekering Bobtail afsluiten? Betrouwbare en scherpe verzekeringspremie voor uw dierenverzekering!