Boerboel verzekeren? Een huisdierenverzekering voor een hond al vanaf €9,25 per maand

Jouw Boerboel staat voor geweldig veel liefde. Een onderdeel van de familie. Je staat er misschien niet altijd bij stil: hij kan iets onder de leden krijgen of terechtkomen in een ongeval. Dan sta je liever niet voor de keuze tussen je hond en een factuur van de dierenarts. Een huisdierenverzekering voor jou Boerboel biedt dan uitkomst. Vanaf €5,00 is jouw hond verzekerd tegen veel behandelingen en medicaties. Je moet dan denken aan fotodynamische therapie en transplantaties met lichaamseigen cellen. Polissen van bijvoorbeeld Inshared of andere aanbieders hanteren vergoedingen schommelend tussen de €1.100 oplopend tot €4.200. Op deze webpagina vind je meer info over favoriete Boerboel verzekeringen (april 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Waarom een huisdierenverzekering afsluiten?

Jouw Boerboel is jouw trouwe viervoeter. Vanzelf wil je uitmuntende zorg voor jouw huisdier. Dankzij een dierenverzekering verzeker jij jouw maatje van de juiste zorg mocht het zover komen. Bijvoorbeeld bij ziekte of een ongeluk. Je hebt zo geen stress over een flinke rekening van de arts. Meestal ben je gewoon welkom bij een dierenarts in de buurt. De onkosten dekt de verzekeraar online. Bij sommige aanbieders ontvang je tot wel €3.400 per jaar.

 • Niet meer nadenken over financiën
 • Medische ingrepen en medicatie
 • Voor puppy’s en oudere honden
 • Vaak geen verplichte dierenartsen
 • Premie vanaf €5,9 per maand

Inslapen en euthanasie

Is jouw hond oud aan het worden, of heeft hij te lijden onder een erge ziekte? Wellicht is laten inslapen soms het beste. Dit heet ook wel euthanasie, en dit doe je bij de dierenarts (kost ongeveer €70), maar kan ook bij jou thuis (circa €150). Het laten inslapen (afmaken) wordt grotendeels vergoed binnen je polis. Wat het afscheid aangaat zijn er verschillende varianten: destructie, cremeren of begraven.

Steriliseren of Castreren

Het castreren heeft als effect dat je Boerboel geen pups meer voort kan brengen. Het positieve effect is: een minder dominant dier. Dit kan al vrij snel na de bevalling. Kijk niet vreemd op van bedragen als €300. Reaal dier & zorg vergoedt het standaard. Bij de meeste andere aanbieders is de castratie een aanvullende verzekering.

dierenverzekering-boerboel

Wat kost een Boerboel verzekeren?

Een dierenverzekering werkt hetzelfde als een zorgverzekering voor mensen. Binnen een vooraf afgesloten pakket zijn een heleboel kosten / handelingen gedekt. Jouw hond verzekeren is flink voordeliger dan de zorgpremie die jij en ik betalen. De kosten variëren tussen €10,75 en €26 per maand. Maar hoe komt de prijs voor een verzekering tot stand? Velerlei factoren bepalen de premie. Wat als eerste telt is het type ras of de kruising. Bovendien wordt er gekeken naar het gewicht en de leeftijd van jouw huisdier. Ook het gekozen pakket en het gekozen eigen risico werken mee in de premie. Jouw viervoeter is al verzekerd vanaf €6 per maand. Eenvoudig weten wat de verzekering voor jouw Boerboel nu echt kost? Kies direct een maatschappij, vul de vragen over jou en je dier in, en achterhaal de actuele premie van april 2024. Alternatief: verzekering Bayrischer Gebirgsschweisshund afsluiten.

Hoe werkt het afsluiten van een verzekering
Zo’n Boerboel verzekering afsluiten stelt niet veel voor. Een dekking gezien die goedkoop is, of juist met de beste voorwaarden? Doorgaans ziet het er ongeveer zo uit:

 1. Kies het geslacht van het dier (man of vrouw).
 2. Voer het ras van jouw hond in.
 3. Gaat het om een kruising? Klik dan op het gewicht van de hond zodra het uitgegroeid is.
 4. Hoe oud is jouw hond?
 5. Voer je postcode + evt. huisnummer in.
 6. Markeer de gewenste dekking en optioneel aanvullende verzekeringen.
 7. Maak een keuze voor de max. vergoeding en kies een eigen risico.
 8. Je ziet nu wat de maandelijkse polis is. De gekozen dierenverzekering sluit je direct online af, en kan vandaag nog ingaan.

Kosten dierenarts Boerboel

Consult Prijzen
Consult €44
Consult weekend / avond €70
Chippen €43
Vaccinatie €55
Urine onderzoek €15,5
Bloedonderzoek €50,5
Röntgenfoto €73,5
CT-scan €151
MRI-Scan €700
Castratie Vanaf €185
Sterilisatie Vanaf €320
Tanden en kiezen trekken Vanaf €200
Reinigen gebit Vanaf €65

Welke hondenverzekering voor mijn viervoeter?

Bezig met een puppy verzekering voor de Boerboel (reu of teef)? Er zijn een aantal zaken essentiële variabelen die van belang zijn bij het afsluiten van de verzekering. Handig: sluit de polis af voor jouw hond als het nog een puppy is. Je hebt dan te maken met een lage premie. Maar ook deze zaken zijn van belang:

1. Kosten per maand (premie)
Het ras/kruising van de hond liggen ten grondslag aan de hoogte van de premie. Vergeet niet, premies zijn per maatschappij erg wisselend. Start altijd met een gedegen prijsvergelijking.

2. Dekkingsgebied van de polis
Controleer goed wat wel maar ook niet wordt verzekerd. Niet alle geneesmethodes en medicaties worden vergoed bij elk ras. Controleer grondig de inhoud van het pakket. Wordt castratie wel of niet vergoed? En wat kan ik verwachten omtrent titeren?

3. Max. vergoeding p/jaar
De maximale vergoeding op jaarbasis vinden we meestal tussen de €1.200 – 4.400. Selecteer je €3.500 of meer, dan stijgt de premie. Probeer de kosten ongeveer in te schatten.

4. Eigen risico
Bij een aantal aanbieders werkt men met een eigen risico als een vooraf gekozen vast bedrag voor elke declaratie. Sommige partijen werken met een percentage van bijv. 20%. Een vooraf gekozen bedrag ligt zo rond de €50, bij een percentage ga je vaak richting de max. 40%. Check ook alles over een Berner sennenhond verzekering.

Dierenverzekering Boerboel vergelijken april 2024

Jij zoekt een verzekering voor jouw viervoeter. Deze tijd is er nogal wat te kiezen. Waar vind ik nu een gewoon goede verzekering? Geholpen door de vergelijkingstool kun je snel en gemakkelijk een hondenverzekering voor de Boerboel vergelijken. Je leest alles over bijv. Reaal dier & zorg. Aspecten die uiteindelijk de kosten van de verzekering bepalen zijn zaken als medisch verleden, het ras, gewicht, geslacht, postcode. Verderop bekijk je enkele populaire dierenverzekeraars. Ieder met hun eigen voordelen.

petplan-verzekering

Petplan

Aanvullende dekkingen
Interessante dierenblog
Alle honden welkom

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Chemo
€65 preventieve zorg
Uitstekend beoordeeld

ohra-verzekering

Ohra

Chemo
Tel: 126-4004040
Gebruiksvriendelijk

inshared-verzekering

Inshared

14 dagen bedenktijd
Geldt ook op vakantie
Ook je pup verzekeren

hema-verzekering

Hema

Rontgenonderzoek
Doorlopende reisverzekering
Alle kruisingen welkom

aegon-verzekering

Aegon

Reisverzekering
Leeftijdsafhankelijk
Online afsluiten

Welke dekking biedt mijn hondenverzekering?

De polisvoorwaarden van een dierenverzekering zijn wisselend. De Nederlandse maatschappijen biedt een soort van basisverzekering. Met deze polis ben je al vrij goed verzekerd. Denk aan een consult bij een dierenarts, foto’s maken bij de dierenarts, een intensieve opname of pillen. Standaard is men in staat tot 75% – 80% te compenseren van te declareren rekeningen. Tip: soms kies je dit percentage zelf. Bij veel partijen er zijn mogelijkheden voor top of totaal polissen. Er zijn dan nog meer zaken afgedekt, en het max. bedrag per jaar is dan ook hoger. Bezoek ook: HEMA verzekering voor dieren.

Aanvullende huisdierenverzekering
De nationale verzekeringsmaatschappijen hebben de beschikking over extra aanvullende verzekeringen. De polis zelf zal wellicht toenemen, echter ben je verzekerd voor bijna alles! Voorbeelden van populaire aanvullende verzekeringen zijn:

 • Castratie
 • Euthanasie
 • Verzekerd in het buitenland
 • Fysiotherapie
 • Tand-module
 • MRI-scan

Verzekering Boerboel afsluiten? Zeker een scherpe verzekeringspremie van je dierenverzekering!