Berner sennenhond verzekeren? Een verzekeringspolis voor een hond al vanaf €7,25 per maand

De Berner sennenhond staat voor volop liefde. Het is onderdeel van jouw leven. Je denkt er liever niet over na: hij kan iets onder de leden krijgen of een ongeluk krijgen. Dan wordt je niet graag gedwongen te kiezen tussen jouw maatje en een factuur van de dierenarts. Een huisdierenverzekering voor de Berner sennenhond is een oplossing. Voor slechts een paar euro verzeker je jouw huisdier tegen veel behandelingen en medicaties. Je moet dan denken aan cocktail vaccinatie of KC of Pneumo vaccinatie. Verzekeraars als Inshared en lokale verzekeraars werken met max. vergoedingen variërend van €1.200 en €5.200. Via deze pagina vind je gangbare Berner sennenhond verzekeringen (april 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
petplan-verzekering v.a. €5,57 v.a. €4,41 €0 - €250 €5000 Meer over Petplan
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
hema-verzekering v.a. €13,00 v.a. €10,26 €45 €3000 Meer over Hema
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Waarom een huisdierenverzekering afsluiten?

Jouw Berner sennenhond is jouw trouwe kameraad. Logischerwijs verlang je naar de best mogelijke zorg voor je dog. Met behulp van zo’n dierenverzekering verzeker je het diertje van de juiste zorg als het nodig is. Onmisbaar bij bijvoorbeeld een operatie. Je hoeft dan niet in te zitten over geld. In veel gevallen kies je zelf een regionale dierenarts. De factuur declareer je eenvoudig online. Bij sommige aanbieders ontvang je tot wel €4.100 per jaar.

 • Voorkom hoge kosten
 • Geneesmiddelen en onderzoeken
 • Voor rasdieren en gekruiste honden
 • Naar je eigen dierenarts
 • Premie vanaf €7,7 per maand

Inslapen & euthanasie

Is jouw hond op leeftijd, of heeft hij een erge aandoening? Wellicht is inslapen de beste optie. Dit heet ook wel euthanasie, en dit doe je bij de dierenarts (kosten: €90), maar soms is thuis ook een optie (circa €150). Het laten inslapen (afmaken) wordt grotendeels vergoed in de polis. Ten aanzien van het afscheid zijn er diverse keuzes: cremeren, destructie of begraven.

Castratie of Sterilisatie

Castratie zorgt ervoor dat de Berner sennenhond zich niet meer kan voortplanten. Het positieve effect is: een aangenamer gezinslid. Dit kan al vrij snel na de bevalling. Houdt wel rekening met zo’n €215. Reaal dier & zorg vergoedt het standaard. Bij de meeste andere aanbieders is castratie een extra dekking.

dierenverzekering-berner-sennenhond

Wat kost een Berner sennenhond verzekeren?

Een dierenverzekering is vergelijkbaar met de zorgverzekering zoals wij die kennen. Tegen een maandelijkse premie, worden medische kosten (deels) gedekt. Jouw hond verzekeren is aanzienlijk goedkoper dan de zorgpremie die jij en ik betalen. De kosten variëren tussen €10,5 en €31 (maandelijks). Op basis waarvan wordt de verzekering voor dieren berekend? Meerdere variabelen hebben invloed op de prijs. De voornaamste variabele is het ras of de kruising van het dier. Daarnaast spelen er ook zaken als de leeftijd en het gewicht. Ook de dekking die je kiest en het (vrijwillig) eigen risico zijn van belang. Een huisdierenverzekering sluit je af vanaf €8,3 per maand. Snel ondervinden wat de verzekering voor de Berner sennenhond exact kost? Kies een verzekeraar, voer de details over jouw huisdier in, en vind meteen uit hoe hoog de premie van april 2024 is. Interessant: verzekering Basset bleu de gascogne afsluiten.

Hoe sluit ik een verzekering af?
Een goede Berner sennenhond verzekering afsluiten is erg makkelijk. Een aanbieder gezien met een lage premie, of waar je een goed gevoel bij hebt? Doorgaans gaat het zo:

 1. Selecteer het geslacht van jouw hond.
 2. Kies het ras van de hond uit de lijst.
 3. Kies je voor kruising? Klik dan op het gewicht van het dier zodra het volgroeid is.
 4. Hoe oud is jouw hond?
 5. Vul je postcode in.
 6. Selecteer de gewenste dekking plus eventuele aanvullende dekkingen.
 7. Selecteer de gewenste vergoeding en kies het eigen risico.
 8. Je treft nu de maandpremie. Je kunt de dierenverzekering meteen online afsluiten.

Prijslijst dierenarts Berner sennenhond

Consult Onkosten
Consult €42
Consult weekend / avond €66
Chippen €47
Vaccinatie €51
Urine onderzoek €14,5
Bloedonderzoek €54
Röntgenfoto €79,5
CT-scan €146
MRI-Scan €825
Castratie Vanaf €195
Sterilisatie Vanaf €315
Tanden en kiezen trekken Vanaf €200
Reinigen gebit Vanaf €78

Welke hondenverzekering is voor mij geschikt?

Overweeg jij een puppy verzekering afsluiten voor de Berner sennenhond (reu of teef)? We onderscheiden eenessentiële onderdelen waar je op moet letten bij de keuze voor een maatschappij. Advies: sluit op jonge leeftijd een hondenverzekering af voor je puppy. Je hebt dan altijd een aantrekkelijke premie. Houd ook de volgende factoren in acht:

1. Maandelijkse premie
Het soort hond en z’n leeftijd zijn grotendeels verantwoordelijk voor de maandelijkse kosten. Goed om te weten, de maatschappijen verschillen onderling nogal. Stap 1 is dus premies naast elkaar zetten.

2. Hoe ziet de dekking eruit?
Achterhaal goed wat er in de basisdekking zit. Niet alle behandelingen en geneesmiddelen zitten in het basispakket. Analyseer grondig de voorwaarden van de verzekeraar. Wordt CT-scan wel of niet vergoed? En in hoeverre zijn zaken gedekt als huidallergie behandeling?

3. Maximum vergoeding
De maximale vergoeding per jaar ligt tussen de €1.600 – 5.900. Bij een hoge maximale vergoeding, dan ga je meer betalen. Bedenk voor jezelf wat acceptabel is.

4. Eigen risico
Bij ongeveer de helft van de polissen werkt men met een eigen risico als een bedrag dat je betaalt voor iedere behandeling. Een aantal andere polissen vragen een percentage per behandeling. Zo’n vast eigen risico is gemiddeld €50, kies je een percentage dan moet je denken aan ongeveer 30%. Check ook alles over een Beierse Bergzweethond verzekering.

Dierenverzekering Berner sennenhond vergelijken april 2024

Jij zoekt een verzekering voor jouw viervoeter. Deze tijd kan je kiezen uit veel pakketten. Wat is nu de best geteste verzekering? Op basis van onze vergelijker kan ook jij probleemloos hondenverzekering voor de Berner sennenhond vergelijken. Je vind de voor- en nadelen van Ohra. Aspecten die invloed hebben op de premie zijn factoren als het ras, gewicht, medisch verleden, geslacht, leeftijd. Hierna achterhaal je de meest bekende dierenverzekeraars. We sommen de belangrijkste voordelen voor je op.

petplan-verzekering

Petplan

14 dagen bedenktijd
Hond, kat, papegaai en konijn
Maximale zekerheid

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Fysiotherapie
Dier & Zorg label
Ook je pup verzekeren

ohra-verzekering

Ohra

14 dagen bedenktijd
€2500 – €5000
Ook voor puppy’s

inshared-verzekering

Inshared

Fysiotherapie
Advertentie bij vermissing
Maximale zekerheid

hema-verzekering

Hema

Fysiotherapie
Scherpe premie rasdieren
Gebruiksvriendelijk

aegon-verzekering

Aegon

14 dagen bedenktijd
Bij ziekte en ongeval
Account via internet

Waar ben ik tegen verzekerd met mijn hondenverzekering?

De dekkingen van een dierenverzekering lopen uiteen. De nationale partijen biedt als uitgangspunt een basisverzekering. Zo zijn de meest standaard kosten gedekt. Voorbeelden hiervan zijn consults, eenvoudige foto’s, een ingreep of hulpmiddelen. Normaliter vergoeden verzekeraars 50% tot 80% van te declareren rekeningen. Niet zelden kan je het vergoedingspercentage zelf kiezen. Bij het gros van de aanbieders zijn er duurdere “top” pakketten. Er zijn dan nog meer zaken afgedekt, en het max. bedrag per jaar is dan ook hoger. Lees meer over: AEGON contract.

Aanvullende verzekering
Steeds meer assuradeurs kunnen voorzien in speciale extra aanvullende verzekeringen. De premie wordt wat duurder, maar je komt niet voor verrassingen te staan. Om je een beeld te geven van een aantal aanvullende verzekeringen:

 • Uw hond castreren
 • Crematie
 • Buitenland-modules
 • Fysio-begeleiding
 • Tand-module
 • Chemo/radiotherapie

Verzekering Berner sennenhond afsluiten? Zeker een lage verzekeringspremie voor uw dierenverzekering!