Boheemse Terrier verzekeren? Een verzekering voor je hond vanaf €9 per maand

Jouw trouwe Boheemse Terrier staat voor onmetelijk veel vriendschap. Misschien is het wel je beste vriend. Je staat er misschien niet altijd bij stil: jouw huisdier kan een rottige ziekte krijgen, of terechtkomen in een ongeval. In dat geval wil je geen keuze hoeven maken tussen jouw maatje en een geldbedrag. Een huisdierenverzekering voor jou Boheemse Terrier kan moeilijke keuzes uit de weg nemen. Vanaf €5,00 verzeker je jouw hond de meeste ziektekosten. Bijvoorbeeld consult of kennelhoest vaccinatie. Assuradeurs als Aegon en lokale verzekeraars staan garant voor bedragen tussen de €1.300 en €5.200. Op deze webpagina vergelijk je bekende Boheemse Terrier verzekeringen (juni 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Waarom een huisdierenverzekering afsluiten?

Jouw Boheemse Terrier is misschien wel je beste vriend. Natuurlijk ga je voor optimale zorg voor hem of haar. Door het afsluiten van een dierenverzekering waarborg je het dier van goede zorg zonder dat het in de papieren loopt. Bijvoorbeeld bij ziekte of een ongeluk. Je hoeft je dan niet druk te maken over geld. Vaak kan je terecht bij een dierenarts in de buurt. De rekening gaat naar de verzekeraar. Vergoedingen lopen op tot €3.500 per jaar.

 • Voorkom hoge kosten
 • Medische ingrepen en medicatie
 • Voor rasdieren en gekruiste honden
 • Mogelijkheid voor eigen dierenarts
 • Beginnend bij €9,95 per maand

Inslapen en euthanasie

Wordt jouw hond een dag je ouder, of is hij ongeneeslijk ziek? In dat geval is laten inslapen soms het beste. Euthanasie vindt plaats bij de dierenarts (circa €85), maar soms is thuis ook een optie (ongeveer €150). Jouw hond laten inslapen (afmaken) wordt voor een deel betaald door de verzekeraars. Wat betreft afscheid zijn er diverse mogelijkheden: begraven, destructie of cremeren.

Steriliseren of Castreren

Het castreren heeft als effect dat je Boheemse Terrier zich niet meer kan voortplanten. Het gedrag verandert vaak in een aangenamer gezinslid. Meestal gebeurt het bij puppy’s. Houdt wel rekening met zo’n €280. Reaal dier & zorg vergoedt het standaard. Bij de meeste andere polissen is het castreren een premium dekking.

dierenverzekering-boheemse-terrier

Wat kost een Boheemse Terrier verzekering?

De dierenverzekering kan je goed vergelijken met de zorgverzekering zoals wij die kennen. Tegen een maandelijkse premie, zijn een heleboel kosten / handelingen gedekt. Een verzekering voor dieren is natuurlijk veel voordeliger dan de zorgpremie die jij en ik betalen. In de basis ligt de prijs tussen €11,25 en €34,5 per maand. Maar kost nu echt een verzekering voor m’n dier? Een aantal onderdelen zijn bepalend voor de kosten. Een belangrijke factor is het ras van jouw viervoeter. Evenzeer wordt er gekeken naar geboortejaar en het gewicht. Ook de gekozen dekking en jouw eigen risico zijn van belang. Jouw hond is verzekerd vanaf €5,85 per maand. Snel achterhalen wat de verzekering voor de Boheemse Terrier concreet kost? Klik op een verzekeraar, vul de vragen over jou en je dier in, en achterhaal de actuele premie van juni 2024. Interessant: verzekering Bearded collie afsluiten.

Hoe sluit ik een verzekering af?
Een Boheemse Terrier verzekering afsluiten is zo gepiept. Een dekking gezien die betaalbaar is, of met een dekking die bij jou past? bij de meeste verzekeraars doorloop je de volgende stappen:

 1. Is jouw hond een reutje of een teefje?
 2. Kies het ras van de hond uit de lijst.
 3. Heb jij een kruising of overig ras? Selecteer dan het gewicht in KG zodra het dier volgroeid is.
 4. Kies de leeftijd van de hond.
 5. Voer je postcode + evt. huisnummer in.
 6. Kies een dekkingspakket en vergeet niet de aanvullende dekkingen.
 7. Markeer de maximum vergoeding per jaar en het vrijwillig eigen risico.
 8. Je ziet direct wat het kost. Je kunt de dierenverzekering meteen online afsluiten.

Prijzen dierenarts Boheemse Terrier

Ingreep Onkosten
Consult €35
Consult weekend / avond €69
Chippen €41
Vaccinatie €49
Urine onderzoek €14,5
Bloedonderzoek €60
Röntgenfoto €68,5
CT-scan €153
MRI-Scan €875
Castratie Vanaf €195
Sterilisatie Vanaf €300
Tanden en kiezen trekken Vanaf €210
Reinigen gebit Vanaf €67

Welke hondenverzekering moet ik kiezen?

Bezig met een puppy verzekering kiezen voor jouw Boheemse Terrier (reu of teef? Hieronder vind je een aantal dingen waar je op moet letten bij het afsluiten van een polis. Goed om te weten: sluit de polis af voor jouw hond als het nog een puppy is. Er is dan meestal wel een laag tarief. Houd ook de volgende factoren in acht:

1. Premie per maand
Het type hond, en z’n leeftijd beïnvloeden de premie per maand Vergeet niet, de tarieven liggen zeer uiteen. Jouw startpunt is dus het vergelijken van de prijzen.

2. Hoe ziet de dekking eruit?
Check zorgvuldig wat er in de basisdekking zit. Niet alle ingrepen en pillen worden standaard betaald. Check altijd de voorwaarden van de polis. Is vaccinaties wel afgedekt? En in hoeverre zijn zaken gedekt als ontwormen?

3. De maximale vergoeding
De maximale vergoeding op jaarbasis ligt tussen de €1.900 en 5.700. Kies je een hoog bedrag, dan betaal je meer premie. Bedenk goed wat je zelf kunt betalen.

4. Eigen risico
Bij een aantal polissen werkt men met een eigen risico als een absoluut bedrag per behandeling/declaratie. Maar andere aanbieders werken met een percentage van bijv. 20%. Een vooraf gekozen bedrag ligt zo rond de €175, bij een percentage ga je vaak richting de 20%. Bekijk ook de opties voor een Black and Tan Coonhound verzekering.

Dierenverzekering Boheemse Terrier vergelijken juni 2024

Jij wilt de ziektekosten van jouw hond verzekeren. Vandaag de dag zijn er veel aanbieders. Hoe vind ik nu snel een verzekering zonder poespas? Door gebruik te maken van de huisdierenverzekering vergelijken kan je erg eenvoudig hondenverzekering voor de Boheemse Terrier vergelijken. Je leest alles over bijv. Petplan. Onderdelen die uiteindelijk de kosten van de verzekering bepalen zijn factoren als medisch verleden, postcode, geslacht, gewicht, leeftijd. Verderop tref je enkele populaire dierenverzekeraars. Elke verzekeraar heeft weer zijn voordelen.

petplan-verzekering

Petplan

14 dagen bedenktijd
Handig dierenadvies
Ongeacht welk ras/afkomst

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Snelle ingangsdatum
Diervriendelijk
Veel rassen te verzekeren

ohra-verzekering

Ohra

Uitgebreide basisdekking
Delta Lloyd
Veel keuzevrijheid

inshared-verzekering

Inshared

Steralisatie
Jaarbeloning
Verantwoord verzekeren

hema-verzekering

Hema

14 dagen bedenktijd
Eenvoudig verzekerd
Geen kleine lettertjes

aegon-verzekering

Aegon

Fysiotherapie
Identificatiechip
Alle kruisingen welkom

Waar ben ik tegen verzekerd met mijn hondenverzekering?

De voorwaarden van een dierenverzekering lopen uiteen. Het gros van de aanbieders werken met een basisverzekering. Hiermee worden algemene kosten gedekt. O.a. een consult bij de dierenarts, röntgenfoto’s, opname + verblijf in kliniek of medische hulpmiddelen. In de regel vergoeden verzekeraars 50% tot 80% van te declareren rekeningen. Niet zelden kan je het vergoedingspercentage zelf kiezen. Bij veel partijen kan je een premium pakket kiezen. Er zijn dan nog meer zaken afgedekt, en het max. bedrag per jaar is dan ook hoger. Lees meer over: OHRA verzekering voor huisdieren.

Aanvullende huisdierenverzekering
De grote organisaties kunnen voorzien in speciale aanvullende verzekeringen op maat. De premie wordt wat duurder, maar je kunt met een gerust hart slapen. Voorbeelden van populaire aanvullende verzekeringen zijn:

 • Castratie
 • Crematie
 • Buitenlanddekking
 • Fysio-trajecten
 • Gebit-dekking
 • Chemo- en radiotherapie

Verzekering Boheemse Terrier afsluiten? Betrouwbare en aantrekkelijke verzekeringspremie voor jouw dierenverzekering!