Bolognezer verzekeren? Een dierenverzekering voor uw hond vanaf €8,75 per maand

Jouw Bolognezer biedt jou geweldig veel gezelligheid. Een onderdeel van de familie. Het is niet leuk om te bedenken: hij kan iets onder de leden krijgen of een erge verwonding krijgen. In zo’n scenario wordt je niet graag gedwongen te kiezen tussen jouw huisdier en een rekening. Een huisdierenverzekering voor de Bolognezer biedt dan uitkomst. Vanaf €5,00 ben je verzekerd tegen veel behandelingen en medicaties. Onder andere transponder plaatsen en/of behandeling tegen knie-aandoeningen. Aanbieders als Inshared en verschillende andere partijen hanteren vergoedingen schommelend tussen de €1.500 oplopend tot €4.900. Via deze pagina vind je meer info over gangbare Bolognezer verzekeringen (juni 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Wat zijn de voordelen van een huisdierenverzekering?

Jouw Bolognezer is misschien wel je beste vriend. Vanzelf wil je uitmuntende zorg voor jouw huisdier. Via een dierenverzekering verzeker je jouw maatje van de beste zorg. Je kunt denken aan een specifieke ingreep. Je hoeft je dan niet druk te maken over een forse nota. Bij veel aanbieders kies je zelf de dichtsbijzijndste dierenarts. De nota stuur je (online) naar de verzekeraar. De maximale vergoedingen zijn soms wel €3.500 per jaar.

 • Geen grote onverwachte uitgaven
 • Medische ingrepen en medicatie
 • Voor jonge en oude honden
 • Vrije keuze dierenarts
 • Al vanaf €9,95 per maand

Inslapen en euthanasie

Is jouw hond erg oud, of heeft hij te lijden onder een erge ziekte? In zo’n geval is laten inslapen soms het beste. Dit heet ook wel euthanasie, en dit doe je bij de dierenarts (ongeveer €100), maar mogelijk ook thuis (vaak €155). Het laten inslapen (afmaken) wordt grotendeels vergoed door de verzekeraar. Inzake het afscheid zijn er verschillende opties: cremeren, destructie of begraven.

Steriliseren of Castreren

Het casteren maakt dat een Bolognezer geen pups meer voort kan brengen. Vaak resulteert het ook in een minder dominant dier. Dit is doorgaans na 6 maanden al mogelijk. Kosten van sterilisatie zijn al snel €260. Bij Reaal dier & zorg is dit standaard gedekt. Bij veel andere polissen is de castratie gedekte in het aanvullend pakket.

dierenverzekering-bolognezer

Wat kost een Bolognezer verzekeren?

De dierenverzekering kan je goed vergelijken met de zorgverzekering zoals wij die kennen. In de overeengekomen polis worden operaties en medicijnen grotendeels vergoed. Een verzekering voor dieren is flink goedkoper dan een zorgverzekering voor jou en mij. De prijzen variëren enorm, tussen €12,5 en €42 (maandelijks). Maar kost nu echt een verzekering voor m’n dier? Een aantal onderdelen zorgen voor de totstandkoming van de premie. Het meest belangrijke is het ras van jouw viervoeter. Ook kijken verzekeraars naar geboortejaar en het gewicht. Ook het gekozen pakket en het (vrijwillig) eigen risico worden meegenomen. Jouw viervoeter is al verzekerd vanaf €9,75 per maand. Ogenblikkelijk achterhalen wat de verzekering voor de Bolognezer exact kost? Kies een aanbieder, beantwoord de vragen, en ontdek de actuele premie van juni 2024. Je kunt ook direct een verzekering Beauceron afsluiten.

Hoe sluit ik snel een huisdierenverzekering af?
Zo’n Bolognezer verzekering afsluiten is erg makkelijk. Een dekking gevonden met een aantrekkelijke polis, of juist met de beste voorwaarden? Grofweg ziet het er ongeveer zo uit:

 1. Is het een reu of een teef?
 2. Gaat het om een ras of kruising?
 3. Is jouw hond een kruising? Voer dan in het gewicht in KG zodra het dier volgroeid is.
 4. Hoe oud is jouw hond?
 5. Waar woon jij? Vul je postcode in.
 6. Kies jouw basisdekking en vergeet niet de aanvullende dekkingen.
 7. Markeer de maximum vergoeding per jaar en bepaal het eigen risico.
 8. Je ziet nu wat de maandelijkse polis is. Tevreden? Sluit de huisdierenverzekering online af.

Dierenarts Tarieven Bolognezer

Ingreep Vergoeding
Consult €38
Consult weekend / avond €59
Chippen €40
Vaccinatie €55
Urine onderzoek €15,5
Bloedonderzoek €59
Röntgenfoto €68,5
CT-scan €152
MRI-Scan €850
Castratie Vanaf €200
Sterilisatie Vanaf €295
Tanden en kiezen trekken Vanaf €195
Reinigen gebit Vanaf €71,5

Welke hondenverzekering moet ik kiezen?

Vandaag nog een puppy verzekering voor jouw trouwe Bolognezer (reu of teef? Graag noemen we een aantal zaken die je in het achterhoofd moet houden bij het kiezen van een aanbieder. Goed om te weten: ideaal gezien sluit je de polis af als het nog een puppy is. Je profiteert dan van een aantrekkelijke premie. Let daarnaast op de volgende zaken:

1. Premie per maand
Het ras/kruising van de hond zijn grotendeels verantwoordelijk voor de maandelijkse premie Let op, er zit behoorlijk verschil tussen de polissen. Jouw startpunt is dus een gedegen prijsvergelijking.

2. Type dekking?
Analyseer nauwkeurig wat er wel/niet is inbegrepen. Niet alle aandoeningen en medicaties zijn inbegrepen. Check altijd de voorwaarden van de verzekeraar. Is acupuncturist behandeling ook gedekt? En in welke mate krijg ik een vergoeding voor acupuncturist behandeling?

3. De maximale vergoeding
De maximum uitkering per jaar schommelt tussen de €1.400 – 4.300. Ga je voor een hoog bedrag, dan stijgt de premie. Noteer voor jezelf de max. kosten die jij verwacht.

4. Eigen risico
Bij een aantal verzekeraars is het eigen risico een vaststaand bedrag per behandeling. Een aantal andere verzekeraars eisen een percentage voor elke declaratie. Vaste vergoedingen liggen rond de €75, bij een percentage ga je vaak richting de max. 40%. Misschien ook interessant: Bloedhond verzekering.

Dierenverzekering Bolognezer vergelijken juni 2024

Jij wilt de zorg voor jouw hond goed regelen. Deze tijd vinden we talloze verzekeraars. Wat is nu de best geteste verzekering? Door gebruik te maken van de huisdierenverzekering vergelijken kun je snel en gemakkelijk een hondenverzekering voor de Bolognezer vergelijken. Wij vergelijken onder andere Petplan. Aspecten die ten grondslag liggen aan de premie zijn factoren als postcode, gewicht, geslacht, leeftijd, het ras. Hierna bekijk je enkele populaire dierenverzekeraars. Elk met eigen pluspunten.

petplan-verzekering

Petplan

Uitgebreide basisdekking
De enige echte specialist
Vrije dierenarts keuze

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Geneesmiddelen
Ook heupen en ellebogen
Begrijpelijk

ohra-verzekering

Ohra

Rontgenonderzoek
Voor hond & kat
Alle honden welkom

inshared-verzekering

Inshared

Fysiotherapie
170.000 + verzekerden
Geen kleine lettertjes

hema-verzekering

Hema

Kies je eigen dekking
Binnen 5 minuten geregeld
Snelle uitkering

aegon-verzekering

Aegon

Reisverzekering
Lage poliskosten
Veel rassen te verzekeren

Wat wordt er gedekt door de hondenverzekering?

De polisvoorwaarden van een dierenverzekering zijn per aanbieder weer anders. De meeste partijen biedt een soort van basisverzekering. Daarmee worden algemene kosten gedekt. Natuurlijk een bezoek bij de dierenarts, foto’s maken bij de dierenarts, specifieke operaties of geneesmiddelen. In de regel wordt er zo’n 50% tot 75% vergoed van gedeclareerde bedragen. Niet zelden kies je zelf het eigen risico. Bij het gros van de aanbieders er zijn mogelijkheden voor top of totaal polissen. Dit is een meer complete verzekering, en het max. bedrag per jaar is dan ook hoger. Lees meer over: Reaal verzekering voor huisdieren.

Aanvullende huisdierenverzekering
Het merendeel van de organisaties geven jou de optie voor unieke aanvullende verzekering (pakketten). Het verzekeringstarief wordt wat duurder, echter ben je verzekerd voor bijna alles! Aanvullende verzekeringen die regelmatig worden afgesloten zijn:

 • Castratie van de hond
 • Cremeren
 • Buitenland-modules
 • Fysio-dekking
 • Tand-dekking
 • Chemo- en radiotherapie

Verzekering Bolognezer afsluiten? Zeker een goedkope verzekeringspremie van jullie dierenverzekering!