Bloedhond verzekeren? Een dierenverzekering voor een hond al vanaf €7,25 per maand

De Bloedhond biedt jou geweldig veel gehechtheid. Jullie zijn misschien wel onafscheidelijk. Je staat er misschien niet altijd bij stil: hij kan iets onder de leden krijgen of een tegenslag krijgen. In zo’n scenario wordt je niet graag gedwongen te kiezen tussen jouw huisdier en een geldbedrag. Een huisdierenverzekering voor jou Bloedhond is een oplossing. Vanaf €5,00 verzeker je jouw viervoeter tegen de meeste ziektekosten. Denk dan aan bijvoorbeeld behandeling tegen knie-aandoeningen en/of ontvlooien. Maatschappijen als Hema en lokale verzekeraars staan garant voor bedragen tussen de €1.800 en €4.400. Aan de hand van deze pagina tref je erkende Bloedhond verzekeringen (juni 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Waarom een huisdierenverzekering afsluiten?

Jouw Bloedhond is jouw trouwe viervoeter. Vanzelfsprekend wens je optimale zorg voor jouw hond. Met behulp van zo’n dierenverzekering verzeker jij het dier van optimale zorg. Onmisbaar bij bijvoorbeeld een operatie. Je hoeft je dan niet druk te maken over hoge rekeningen. In veel gevallen kan je terecht bij een dierenarts in de buurt. De onkosten dekt de verzekeraar online. Bij sommige aanbieders ontvang je tot wel €3.500 per jaar.

 • Niet meer nadenken over financiën
 • Verzekerd tegen groot aantal behandelingen
 • Voor rasdieren en gekruiste honden
 • Mogelijkheid voor eigen dierenarts
 • Premie vanaf €8,9 per maand

Euthanasie en inslapen

Wordt jouw hond een dag je ouder, of heeft hij een erge aandoening? Dan is het laten inslapen van je dier mogelijk. Euthanasie regel je bij de dierenarts (om en nabij €85), maar mogelijk ook thuis (ongeveer €110). Inslapen (afmaken) wordt grotendeels gedekt door de assuranten. Wat betreft afscheid zijn er diverse opties: begraven, destructie of cremeren.

Castreren en Steriliseren

Het effect van castratie is dat jouw Bloedhond geen pups meer voort kan brengen. Vaak resulteert het ook in een minder dominant dier. Dit is doorgaans na 6 maanden al mogelijk. Sterilisatie kost al gauw €270. Bij Reaal dier & zorg is dit standaard gedekt. Bij veel andere verzekeraars is castratie een aanvullende verzekering.

dierenverzekering-bloedhond

Wat kost een Bloedhond verzekering?

De dierenverzekering kan je goed vergelijken met de zorgverzekering zoals wij die kennen. Voor een vast bedrag per maand, zijn een heleboel kosten / handelingen gedekt. Jouw viervoeter verzekeren is flink goedkoper dan een normale zorgverzekering. De kosten variëren tussen €17,5 – €25 per maand. Wat kost nu het verzekeren van mijn huisdier? Veel variabelen liggen ten grondslag aan de premie. De voornaamste variabele is het type ras of de kruising. Tevens spelen er ook zaken als geboortejaar en het gewicht. Ook de gekozen dekking en het (vrijwillig) eigen risico werken mee in de premie. Jouw viervoeter is al verzekerd vanaf €6,4 per maand. Gelijk te weten komen wat de verzekering voor de Bloedhond concreet kost? Kies direct een maatschappij, vul de gevraagde gegevens in, en vind meteen uit hoe hoog de premie van juni 2024 is. Alternatief: verzekering Basset griffon vendeen afsluiten.

Hoe moet ik een dierenverzekering afsluiten?
Een geschikte Bloedhond verzekering afsluiten is kinderspel. Een pakket aangetroffen die betaalbaar is, of waar jij veel vertrouwen in hebt? Grofweg werkt het als volgt:

 1. Kies het geslacht van het dier (man of vrouw).
 2. Kies het ras van jouw hond.
 3. Kies je voor kruising? Selecteer dan het gewicht van de hond zodra het uitgegroeid is.
 4. Voer de geboortedatum in van jouw hond.
 5. Voer de postcode (1234AB) in.
 6. Selecteer de gewenste dekking en optioneel aanvullende verzekeringen.
 7. Kies een van de opties m.b.t. de max. vergoeding en kies een eigen risico.
 8. De kosten staan meteen in beeld. De gekozen dierenverzekering sluit je direct online af, en kan vandaag nog ingaan.

Tarieven dierenarts Bloedhond

Situatie Onkosten
Consult €34
Consult weekend / avond €59
Chippen €39
Vaccinatie €58
Urine onderzoek €14,5
Bloedonderzoek €59
Röntgenfoto €70
CT-scan €158
MRI-Scan €725
Castratie Vanaf €185
Sterilisatie Vanaf €300
Tanden en kiezen trekken Vanaf €200
Reinigen gebit Vanaf €68,5

Welke hondenverzekering past bij mij?

Aan het oriënteren op een puppy verzekering voor de Bloedhond (reu of teef? We behandelen een aantal dingen die van belang zijn bij het afsluiten van een polis. Handig: sluit de polis af voor jouw hond als het nog een puppy is. Er is dan meestal wel een aantrekkelijke premie. Maar ook deze zaken zijn van belang:

1. Jouw premie
Het soort hond en z’n leeftijd liggen ten grondslag aan de maandelijkse premie Echter, premies zijn per maatschappij erg wisselend. Begin steevast met premies vergelijken.

2. Dekkingsgebied van de polis
Bekijk nauwkeurig wat er vergoed wordt. Niet alle geneesmethodes en medicaties zijn inbegrepen. Controleer grondig de voorwaarden van de verzekeraar. Wordt isotopenonderzoek wel afgedekt? En hoe zit het met radioactieve jodium behandelingen?

3. Maximum vergoeding
De maximale vergoeding op jaarbasis is vaak een bedrag tussen de €1.800 – 6.400. Bij een hoge maximale vergoeding, dan betaal je meer premie. Bereken eens welk bedrag je zelf hebt liggen.

4. Eigen risico
Bij enkele partijen giet met het eigen risico in een bedrag dat je betaalt voor iedere behandeling. Sommige partijen werken met een percentage van bijv. 20%. Vaste vergoedingen liggen rond de €100, kies je een percentage dan moet je denken aan ongeveer 30%. We hebben ook info over: Berghond van de Maremmen en Abruzzen verzekering.

Dierenverzekering Bloedhond vergelijken juni 2024

Jij wilt de beste zorg voor jouw hond. Op dit moment is er nogal wat te kiezen. Wat is nu een verzekering zonder poespas? Aan de hand van onze vergelijker kan jij binnen een paar minuten hondenverzekering voor de Bloedhond vergelijken. Je leest alles over bijv. Petplan. Aspecten die de hoogte van de polis bepalen zijn bijvoorbeeld het ras, medisch verleden, gewicht, leeftijd, geslacht. Verderop achterhaal je de 6 grote NL’se dierenverzekeraars. Elke verzekeraar heeft weer zijn voordelen.

petplan-verzekering

Petplan

Reisverzekering
Samengesteld door artsen
Geen kleine lettertjes

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Eigen risico kiezen
Ook heupen en ellebogen
Online afsluiten

ohra-verzekering

Ohra

Verblijf in kliniek
Eenvoudig opzeggen
Declaren via internet

inshared-verzekering

Inshared

Kies je eigen dekking
50% vergoeding mogelijk
Gemoedsrust

hema-verzekering

Hema

Vandaag nog verzekerd
Verbond van verzekeraars
Eenvoudig

aegon-verzekering

Aegon

Rontgenonderzoek
Lage poliskosten
Declaren via internet

Waar ben ik tegen verzekerd met mijn hondenverzekering?

De afgedekte behandelingen van een dierenverzekering zijn per aanbieder weer anders. De genoemde maatschappijen biedt een soort van basisverzekering. Zo ben je afgedekt tegen veel voorkomende kosten. Je moet denken aan een bezoek aan de arts, een röntgenfoto laten maken, een uitgebreide behandeling of medicijnen. Vaak wordt er zo’n 50% tot 75% vergoed van de gemaakte kosten. Niet zelden bepaal je zelf het eigen risico. Bij veel partijen kan je een premium pakket kiezen. Je krijgt dan nog meer dekking, en het uit te keren bedrag is vaak wel het dubbele. Bezoek ook: Petplan verzekering voor dieren.

Aanvullende verzekering voor jouw hond
De erkende partijen geven jou de optie voor aanvullende verzekeringen. Het kostenplaatje valt iets hoger uit, echter ben je verzekerd voor bijna alles! Veel voorkomende aanvullende verzekeringen zijn:

 • Sterilisatie van de hond
 • Cremeren
 • Dekking in het buitenland
 • Fysio-trajecten
 • Tand-dekking
 • Uitgebreid onderzoek

Verzekering Bloedhond afsluiten? Betrouwbare en lage verzekeringspremie van de dierenverzekering!