Boomer verzekeren? Een huisdierenverzekering voor een hond al vanaf €6,5 per maand

De Boomer biedt jou volop vriendschap. Misschien is het wel je beste vriend. Je staat er misschien niet altijd bij stil: jouw viervoeter kan ziek worden, of een erge verwonding krijgen. In zo’n scenario wil je niet kiezen tussen jullie hond en een geldbedrag. Een huisdierenverzekering voor jou Boomer is dan erg welkom. Tegen een klein bedrag per maand verzeker je jouw viervoeter tegen de meeste ziektekosten. Denk hierbij aan CT-scan en elleboogbehandeling. Aanbieders als Inshared en verschillende andere partijen hanteren vergoedingen schommelend tussen de €2.000 tot en met € 3.600. Op huisdierenverzekeringafsluiten.nl vind je gangbare Boomer verzekeringen (april 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Waarom een huisdierenverzekering afsluiten?

Jouw Boomer is jouw maatje. Vanzelfsprekend wens je het allerbeste voor je dog. Dankzij een dierenverzekering garandeer je jouw viervoeter van de juiste zorg mocht het zover komen. Denk aan een bepaalde operatie. Je hebt zo geen stress over een forse nota. Meestal kies je zelf een lokale dierenarts. Declareren van rekeningen gaat gemakkelijk. De maximale vergoeding kan oplopen tot €4.300 per jaar.

 • Geen grote onverwachte uitgaven
 • Uitgebreide medische behandelingen
 • Voor puppy’s en oudere honden
 • Vrije keuze dierenarts
 • Al vanaf €8,7 per maand

Inslapen en euthanasie

Is jouw hond erg oud, of is hij ongeneeslijk ziek? In dat geval is laten inslapen soms het beste. Voor euthanasie maak je een afspraak bij jouw dierenarts (om en nabij €95), maar mogelijk ook thuis (vaak €140). De kosten van inslapen (afmaken) worden deels gedekt door een verzekeringsmaatschappij. Omtrent het afscheid zijn er diverse keuzes: destructie, cremeren of begraven.

Castratie en Sterilisatie

Het casteren maakt dat een Boomer zich niet meer kan voortplanten. Het positieve effect is: een huisdier dat minder wegloopt. Vaak doet men dit in het 1e levensjaar. Houdt wel rekening met zo’n €265. Standaard gedekt bij Reaal dier & zorg. Bij het gros van de andere verzekeraars is een castratie een extra dekking.

dierenverzekering-boomer

Wat kost een Boomer verzekering?

De dierenverzekering kan je goed vergelijken met de zorgverzekering zoals wij die kennen. Binnen een vooraf afgesloten pakket worden medische kosten (deels) gedekt. Het verzekeren van een huisdier is stukken voordeliger dan een zorgverzekering voor jou en mij. De premie ligt tussen de €11,75 – €35,5 per maand. Hoe berekenen ze de premie voor mijn huisdier? Een aantal variabelen zijn bepalend voor de kosten. Het meest belangrijke is het ras van jouw hond. Vanzelfsprekend wordt er gekeken naar het gewicht en de leeftijd van jouw huisdier. Ook de dekking die je kiest en de hoogte van het eigen risico hebben invloed. Een verzekering is er al vanaf €7,15 per maand. Onmiddellijk uitvinden wat de verzekering voor jouw Boomer exact kost? Kies direct een verzekeraar, vul de vragen over jou en je dier in, en check de premie van april 2024. Je kunt ook direct een verzekering Beierse Bergzweethond afsluiten.

Hoe sluit ik snel een huisdierenverzekering af?
Zo’n Boomer verzekering afsluiten stelt niet veel voor. Een dekking aangetroffen die goedkoop is, of waar jij veel vertrouwen in hebt? bij de meeste verzekeraars doorloop je de volgende stappen:

 1. Kies het geslacht van het dier (man of vrouw).
 2. Selecteer het ras, of kies een kruising.
 3. Heb jij een kruising of overig ras? Kies dan het verwachte volgroeide gewicht.
 4. Selecteer de leeftijd van het dier.
 5. Waar woon jij? Vul je postcode in.
 6. Markeer de gewenste dekking en vergeet niet de aanvullende dekkingen.
 7. Selecteer de gewenste vergoeding en kies een eigen risico.
 8. Je krijgt nu de premie per maand te zien. De gekozen dierenverzekering sluit je direct online af, en kan vandaag nog ingaan.

Prijslijst dierenarts Boomer

Ingreep Prijzen
Consult €34
Consult weekend / avond €70
Chippen €43
Vaccinatie €54
Urine onderzoek €18,5
Bloedonderzoek €56,5
Röntgenfoto €79
CT-scan €154
MRI-Scan €700
Castratie Vanaf €190
Sterilisatie Vanaf €305
Tanden en kiezen trekken Vanaf €175
Reinigen gebit Vanaf €77

Welke hondenverzekering past bij mij?

Vandaag nog een puppy verzekering kiezen voor jouw Boomer (reu of teef? We behandelen essentiële onderdelen die je in het achterhoofd moet houden bij het afsluiten van een polis. Handig: sluit de verzekering zo vroeg mogelijk af (bij een puppy). Je hebt dan te maken met een voordelige polis. Houd ook rekening met deze zaken:

1. Kosten per maand (premie)
Het ras, gewicht en leeftijd liggen ten grondslag aan de hoogte van de premie. Let op, de tarieven liggen zeer uiteen. Jouw startpunt is dus premies naast elkaar zetten.

2. Hoe ziet de dekking eruit?
Achterhaal zorgvuldig wat de verzekeraar wel en niet dekt. Niet alle therapieën en medische hulpmiddelen worden standaard betaald. Check altijd de kleine lettertjes. Is bloedonderzoek ook inbegrepen? En hoe gaat het met echo?

3. Maximum vergoeding
De maximale vergoeding op jaarbasis bedraagt tussen de €1.200 – 3.600. Wil je een lekker hoog bedrag, dan zal het maandelijkse bedrag toenemen. Dit verschilt per situatie.

4. Eigen risico
Bij ongeveer de helft van de verzekeraars betaal je het eigen risico als een bedrag dat je betaalt voor iedere behandeling. Een aantal andere polissen werken met een percentage van bijv. 20%. Vaste vergoedingen liggen rond de €50, het procentuele eigen risico ligt rond de 15% per declaratie. Check ook alles over een Boerboel verzekering.

Dierenverzekering Boomer vergelijken april 2024

Jij wilt de beste zorg voor jouw hond. Deze tijd vinden we talloze verzekeraars. Bij welke aanbieder vind ik een gewoon goede verzekering? Geholpen door de dierenverzekeringvergelijker kan je moeiteloos hondenverzekering voor de Boomer vergelijken. Je leest alles over bijv. Aegon. Factoren die uiteindelijk de kosten van de verzekering bepalen zijn onder andere medisch verleden, leeftijd, geslacht, postcode, gewicht. Hieronder bekijk je enkele populaire dierenverzekeraars. Elke verzekeraar heeft weer zijn voordelen.

petplan-verzekering

Petplan

Eigen risico kiezen
Ruim aanbod pakketten
Verantwoord verzekeren

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Vandaag nog verzekerd
€65 preventieve zorg
Gemoedsrust

ohra-verzekering

Ohra

Fysiotherapie
Basis, Plus en Top
Vrije dierenarts keuze

inshared-verzekering

Inshared

Castratie
Staat 24/7 voor jou klaar
Ook je pup verzekeren

hema-verzekering

Hema

Kies je eigen dekking
Binnen 5 minuten geregeld
Hoge klanttevredenheid

aegon-verzekering

Aegon

Fysiotherapie
Bij ziekte en ongeval
Ook voor puppy’s

Welke dekking biedt mijn hondenverzekering?

De behandelingen die vergoed worden door een dierenverzekering wisselen enorm. De Nederlandse partijen werken met een basisverzekering. Hiermee zijn de standaard ingrepen afgedekt. Vanzelfsprekend een regulier consult, foto’s maken bij de dierenarts, een noodzakelijke operatie of medische hulpmiddelen. In het algemeen wordt er zo’n 50% tot 75% vergoed van de rekening. Handig: steeds vaker kan je het vergoedingspercentage zelf kiezen. Bovendien er zijn mogelijkheden voor top of totaal polissen. De dekking is hierbij veel uitgebreider, en je kunt aanspraak maken op een hogere uitkering. Bekijk alles over: Inshared verzekering voor huisdieren.

Aanvullende hondenverzekering
De Nederlandse verzekeraars kunnen voorzien in speciale aanvullende verzekeringen. Het verzekeringstarief zal wat stijgen, maar jij hoeft je nergens meer druk om te maken. Vaak afgesloten aanvullende verzekeringen zijn:

 • Uw hond castreren
 • Crematie
 • Dekking in het buitenland
 • Fysio-module
 • Gebit
 • Ct-scans

Verzekering Boomer afsluiten? Zeker een aantrekkelijke verzekeringspremie voor jouw dierenverzekering!