Border terrier verzekeren? Een huisdierenverzekering voor honden al vanaf €9,5 per maand

Jouw trouwe Border terrier betekent onmetelijk veel vriendschap. Jullie zijn misschien wel onafscheidelijk. Je denkt er liever niet over na: hij kan iets onder de leden krijgen of een erge verwonding krijgen. Dan wordt je niet graag gedwongen te kiezen tussen jouw huisdier en een geldbedrag. Een huisdierenverzekering voor de Border terrier biedt dan uitkomst. Voor slechts een paar euro ben je verzekerd tegen veel voorkomende ingrepen. Onder andere Rabiës vaccinatie en/of CT-scan. Verzekeraars als Ohra en nog een aantal assuradeurs hanteren vergoedingen schommelend tussen de €1.900 en €3.300. Op deze webpagina bekijk je bekende Border terrier verzekeringen (juli 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Wat zijn de voordelen van een huisdierenverzekering?

Jouw Border terrier is misschien wel je beste vriend. Natuurlijk ga je voor het beste voor jouw viervoeter. Geholpen door een dierenverzekering garandeer jij jouw viervoeter van goede zorg zonder dat het in de papieren loopt. Denk aan een bepaalde operatie. Je hoeft dan niet in te zitten over financiële zaken. Bij veel verzekeraars ben je gewoon welkom bij de dichtsbijzijndste dierenarts. De rekening gaat naar de verzekeraar. De maximale vergoedingen zijn soms wel €3.400 per jaar.

 • Geen grote onverwachte uitgaven
 • Geneesmiddelen en onderzoeken
 • Voor rasdieren en gekruiste honden
 • Vaak geen verplichte dierenartsen
 • Al vanaf €8,25 per maand

Inslapen & euthanasie

Begint je hond op leeftijd te raken, of heeft hij een erge aandoening? Dan is inslapen de beste optie. Euthanasie vindt plaats bij de dierenarts (kost ongeveer €85), maar kan ook bij jou thuis (ongeveer €145). Het laten inslapen (afmaken) wordt grotendeels vergoed door de verzekeraar. Wat betreft afscheid zijn er diverse keuzemogelijkheden: begraven, destructie of cremeren.

Steriliseren en Castreren

Het casteren maakt dat een Border terrier geen puppies meer kan verwekken. Het positieve effect is: een huisdier dat minder wegloopt. Vaak doet men dit in het 1e levensjaar. Kosten van sterilisatie zijn al snel €215. Reaal dier & zorg vergoedt het standaard. Bij de meeste andere polissen is castreren een extra dekking.

dierenverzekering-border-terrier

Wat kost een Border terrier verzekering?

Een dierenverzekering verschilt niet veel van een zorgverzekering voor mensen. Tegen een maandelijkse premie, worden medische kosten (deels) gedekt. Een verzekering voor dieren is aanzienlijk voordeliger dan een normale zorgverzekering. De prijzen variëren enorm, tussen €10 – €40,5 per maand. Hoe berekenen ze de premie voor mijn huisdier? Verschillende elementen liggen ten grondslag aan de premie. Wat als eerste telt is het ras van jouw viervoeter. Ook wordt er gekeken naar geboortejaar en het gewicht. Ook het basispakket dat je kiest en het gekozen eigen risico worden meegenomen. Een dierenverzekering is er vanaf €5,30 per maand. Nu achterhalen wat de verzekering voor de Border terrier exact kost? Navigeer naar een verzekeraar, beantwoord de vragen, en ontdek de actuele premie van juli 2024. Check ook: verzekering Berghond van de Maremmen en Abruzzen afsluiten.

Verzekering afsluiten in 8 stappen
Zo’n Border terrier verzekering afsluiten stelt niet veel voor. Een pakket aangetroffen die goedkoop is, of die jij betrouwbaar acht? In de regel krijg je de volgende vragen:

 1. Selecteer het geslacht van jouw hond.
 2. Gaat het om een ras of kruising?
 3. Staat het ras er niet bij? Klik dan op het volgroeide gewicht.
 4. Wanneer is jouw hond geboren?
 5. Waar woon jij? Vul je postcode in.
 6. Kies jouw basisdekking en regel direct online aanvullende verzekeringen.
 7. Geef jouw voorkeur door betreft de maximale vergoeding en kies het eigen risico.
 8. De kosten staan meteen in beeld. De gekozen dierenverzekering sluit je direct online af, en kan vandaag nog ingaan.

Dierenarts Tarieven Border terrier

Consult Onkosten
Consult €34
Consult weekend / avond €72
Chippen €43
Vaccinatie €58
Urine onderzoek €18
Bloedonderzoek €54,5
Röntgenfoto €76,5
CT-scan €148
MRI-Scan €825
Castratie Vanaf €220
Sterilisatie Vanaf €280
Tanden en kiezen trekken Vanaf €195
Reinigen gebit Vanaf €71

Welke hondenverzekering moet ik kiezen?

Meer weten over een puppy verzekering kiezen voor jouw Border terrier (reu of teef)? Er zijn een aantal zaken nuttige onderdelen waar je op moet letten bij het kiezen van een aanbieder. Wist je dat: sluit de verzekering zo vroeg mogelijk af (bij een puppy). Er is dan meestal wel een voordelige polis. Houd ook rekening met deze zaken:

1. Hoogte van de premie
Het ras/kruising van de hond bepalen grotendeels de maandelijkse premie Echter, premies zijn per maatschappij erg wisselend. Stap 1 is dus premies naast elkaar zetten.

2. Hoe ziet de dekking eruit?
Achterhaal grondig wat de verzekeraar wel en niet dekt. Niet alle operaties en pillen zitten in het basispakket. Analyseer zorgvuldig de inhoud van het pakket. Wordt gebit schoonmaken wel of niet vergoed? En in hoeverre zijn zaken gedekt als lasertherapie?

3. Maximum uitkering per jaar
De maximum uitkering per jaar ligt tussen de €1.800 – 6.400. Kies je een hoog bedrag, dan gaat de premie omhoog. Bedenk goed wat je zelf kunt betalen.

4. Eigen risico
Bij ongeveer de helft van de assuradeurs betekent het eigen risico een absoluut bedrag per behandeling/declaratie. Maar andere aanbieders eisen een percentage voor elke declaratie. Bij een vaststaand bedrag moet je denken aan €150, percentages zijn rond de 30%. Bekijk ook de opties voor een Bolognezer verzekering.

Dierenverzekering Border terrier vergelijken juli 2024

Jij wilt de beste zorg voor jouw hond. Vandaag de dag is het aanbod enorm. Waar vind ik nu een verzekering op maat? Door gebruik te maken van de huisdierenverzekering vergelijken kan jij binnen een paar minuten hondenverzekering voor de Border terrier vergelijken. Je komt hier in contact met o.a. Reaal. Onderdelen die uiteindelijk de kosten van de verzekering bepalen zijn o.a. het ras, medisch verleden, geslacht, leeftijd, postcode. Hierna ontdek je een aantal erkende dierenverzekeraars. Per aanbieder tref je belangrijke pluspunten.

petplan-verzekering

Petplan

Heupen verzekerd
Samengesteld door artsen
Goed beoordeeld

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Kies je eigen dekking
Bewust of Comfort
Alle rassen welkom

ohra-verzekering

Ohra

Scherpe premie
Zelf dierenarts kiezen
Snelle uitkering

inshared-verzekering

Inshared

Reisverzekering
50% vergoeding mogelijk
Geen kleine lettertjes

hema-verzekering

Hema

Operaties
No-nonsense
Alle honden welkom

aegon-verzekering

Aegon

14 dagen bedenktijd
€3.500 euro per jaar
Veel rassen te verzekeren

Welke kosten dekt de hondenverzekering?

De behandelingen die vergoed worden door een dierenverzekering lopen uiteen. De meeste aanbieders biedt een soort van basisverzekering. Hiermee ben je al vrij goed verzekerd. Vanzelfsprekend een regulier consult, een röntgenfoto laten maken, een uitgebreide behandeling of medicijnen. Doorgaans kunnen ze de helft tot 3/4 vergoeden van een declaratie. Bij een aantal aanbieders bepaal je zelf het eigen risico. Ook kan je een premium pakket kiezen. Er zijn dan nog meer zaken afgedekt, en het uit te keren bedrag is vaak wel het dubbele. Klik verder naar: OHRA dekking.

Aanvullende hondenverzekering
De grote assuradeurs kunnen je voorzien van uitgebreidere pakketten (aanvullende verzekering). Het verzekeringstarief valt iets hoger uit, maar jij hoeft je nergens meer druk om te maken. Veel voorkomende aanvullende verzekeringen zijn:

 • Sterilisatie van de hond
 • Cremeren
 • Verzekerd in het buitenland
 • Fysio-module
 • Gebit-module
 • Chemo- en radiotherapie

Verzekering Border terrier afsluiten? Gegarandeerd een voordelige verzekeringspremie voor jouw dierenverzekering!