Boston terrier verzekeren? Een huisdierenverzekering voor honden vanaf €9,25 per maand

Jouw eigen Boston terrier staat voor ontzettend veel gezelligheid. Het is onderdeel van jouw leven. Het is geen populair onderwerp: jouw viervoeter kan ziek worden, of een aanrijding krijgen. Dan is het niet leuk om te moeten kiezen tussen jouw huisdier en een flinke nota van de arts. Een huisdierenverzekering voor de Boston terrier kan moeilijke keuzes uit de weg nemen. Al vanaf een paar euro per maand ben je verzekerd tegen verwondingen of aandoeningen. Denk hierbij aan bloedonderzoek en sterilisatie. Assuradeurs als Aegon en andere aanbieders hanteren vergoedingen schommelend tussen de €1.000 tot wel €4.600. Op deze webpagina vind je meer info over gangbare Boston terrier verzekeringen (juli 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Waarom een huisdierenverzekering afsluiten?

Jouw Boston terrier is jouw maatje. Natuurlijk wil je optimale zorg voor je dog. Via een dierenverzekering garandeer jij het dier van de juiste zorg als het nodig is. Denk aan een bepaalde operatie. In zo’n geval hoge rekeningen. Doorgaans kan je terecht bij een regionale dierenarts. De factuur declareer je eenvoudig online. De maximale vergoedingen zijn soms wel €3.200 per jaar.

 • Geen grote onverwachte uitgaven
 • Uitgebreide vergoedingen
 • Ook voor kruisingen
 • Naar je eigen dierenarts
 • Beginnend bij €6,35 per maand

Inslapen en euthanasie

Is jouw hond oud aan het worden, of gewoon te ziek? In een dergelijke situatie is laten inslapen soms het beste. Voor euthanasie maak je een afspraak bij jouw dierenarts (circa €75), echter kan dit ook lokaal (zo’n €160). De kosten van inslapen (afmaken) worden deels gedekt binnen je polis. Wat het afscheid aangaat zijn er verschillende keuzemogelijkheden: cremeren, destructie of begraven.

Steriliseren en Castreren

Het casteren maakt dat een Boston terrier zijn vruchtbaarheid zal verliezen. Het positieve effect is: een vrolijke viervoeter. Meestal gebeurt het bij puppy’s. Denk hierbij al wel snel aan €180. Reaal dier & zorg vergoedt het standaard. Bij veel van de andere partijen is castratie een premium dekking.

dierenverzekering-boston-terrier

Wat kost een Boston terrier verzekering?

Een dierenverzekering verschilt niet veel van zorgverzekeringen zoals mensen die afsluiten. Binnen een vooraf afgesloten pakket vallen een groot aantal medische behandelingen. Het verzekeren van een huisdier is flink goedkoper dan een normale zorgverzekering. In de basis ligt de prijs tussen €16,5 en €34 (maandelijks). Maar kost nu echt een verzekering voor m’n dier? Een aantal onderdelen hebben invloed op de prijs. Het meest belangrijke is het ras. Tevens houden verzekeraars rekening met het gewicht in KG en leeftijd. Ook de dekking die je kiest en de hoogte van het eigen risico werken mee in de premie. Jouw viervoeter is al verzekerd vanaf €8,6 per maand. Ogenblikkelijk te weten komen wat de verzekering voor de Boston terrier nu echt kost? Kies een maatschappij, voer jouw gegevens in, en vind meteen uit hoe hoog de premie van juli 2024 is. Interessant: verzekering Berner Laufhund afsluiten.

Verzekering afsluiten in 8 stappen
Een goede Boston terrier verzekering afsluiten stelt niet veel voor. Een dekking gezien met een lage premie, of een waar jij goede verhalen over hoort? Doorgaans gaat het zo:

 1. Is het een reu of een teef?
 2. Voer het ras van jouw hond in.
 3. Heb jij een kruising of overig ras? Voer dan in het verwachte volgroeide gewicht.
 4. Kies de leeftijd van de hond.
 5. Kies jouw woonplaats.
 6. Je hebt nu keuze uit enkele pakketten en optioneel aanvullende verzekeringen.
 7. Selecteer de gewenste vergoeding en een eigen risico.
 8. Je treft nu de maandpremie. Klopt het? Dan kan je jouw dierenverzekering online afsluiten.

Dierenarts Tarieven Boston terrier

Ingreep Kosten
Consult €44
Consult weekend / avond €69
Chippen €40
Vaccinatie €55
Urine onderzoek €19,5
Bloedonderzoek €59,5
Röntgenfoto €73,5
CT-scan €154
MRI-Scan €825
Castratie Vanaf €200
Sterilisatie Vanaf €315
Tanden en kiezen trekken Vanaf €170
Reinigen gebit Vanaf €71,5

Welke hondenverzekering past bij mij?

Meer weten over een puppy verzekering afsluiten voor de Boston terrier (reu of teef? Graag noemen we nuttige factoren die je in het achterhoofd moet houden bij het vinden van de juiste polis. Handig: sluit de polis af voor jouw hond als het nog een puppy is. Je vindt dan al snel minimale kosten. Let daarnaast op de volgende zaken:

1. Hoogte van de premie
Het soort hond en z’n leeftijd bepalen de de hoogte van de premie. Echter, premies zijn per maatschappij erg wisselend. Jouw startpunt is dus een gedegen prijsvergelijking.

2. Wat wordt er wel en niet vergoed?
Check goed wat wel maar ook niet wordt verzekerd. Niet alle operaties en medicijnen zijn inbegrepen. Check zorgvuldig de inhoud van het pakket. Wordt acupuncturist behandeling vergoed of niet? Of hoe zit het met shockwave therapie?

3. De maximale vergoeding
De maximale vergoeding op jaarbasis is vaak een bedrag tussen de €1.000 en 5.000. Kies je een hoog bedrag, dan ga je meer betalen. Probeer de kosten ongeveer in te schatten.

4. Eigen risico
Bij enkele polissen werkt men met een eigen risico als een bedrag dat je betaalt voor iedere behandeling. Echter, weer andere verzekeraars eisen een percentage voor elke declaratie. Het vaste bedrag ligt rond de €75, percentages zijn rond de 10% of meer. Misschien ook interessant: Bolonka Zwetna verzekering.

Dierenverzekering Boston terrier vergelijken juli 2024

Jij zoekt een goede verzekering voor jouw hond. Sinds een aantal jaren zijn er veel aanbieders. Bij welke aanbieder vind ik een kwalitatieve verzekering? Geholpen door de dierenverzekeringvergelijker kan ook jij probleemloos hondenverzekering voor de Boston terrier vergelijken. Je komt hier in contact met o.a. Petplan. Elementen die ten grondslag liggen aan de premie zijn zaken als gewicht, geslacht, medisch verleden, het ras, leeftijd. Hierna lees je meer over de meest bekende dierenverzekeraars. Per aanbieder tref je belangrijke pluspunten.

petplan-verzekering

Petplan

Aantrekkelijk geprijsd
De nr. 1 dierenverzekering
Gebruiksvriendelijk

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Operaties
Alternatieve therapieën
Geen kleine lettertjes

ohra-verzekering

Ohra

Vandaag nog verzekerd
Delta Lloyd
Alle kruisingen welkom

inshared-verzekering

Inshared

Uitgebreide vergoeding
Staat 24/7 voor jou klaar
Vele tevreden klanten

hema-verzekering

Hema

Operaties
Thuiswinkel waarborg
Gemoedsrust

aegon-verzekering

Aegon

Operaties
Leeftijdsafhankelijk
Gebruiksvriendelijk

Welke kosten dekt de hondenverzekering?

De behandelingen die vergoed worden door een dierenverzekering zijn wisselend. Het gros van de maatschappijen gaat uit van een basisverzekering. Daarmee zijn de standaard ingrepen afgedekt. Natuurlijk een bezoek bij de dierenarts, röntgenfoto’s, opname + verblijf in kliniek of pillen. Gewoonlijk kunnen ze de helft tot 3/4 vergoeden van gedeclareerde bedragen. Handig: steeds vaker kies je dit percentage zelf. Bovendien er zijn mogelijkheden voor top of totaal polissen. Je krijgt dan nog meer dekking, en het uit te keren bedrag is vaak wel het dubbele. Bekijk alles over: Reaal dekking.

Aanvullende hondenverzekering
De grote maatschappijen hebben de beschikking over uitgebreidere pakketten (aanvullende verzekering). Het verzekeringstarief zal wat stijgen, echter ben je verzekerd voor bijna alles! Veel voorkomende aanvullende verzekeringen zijn:

 • Castratie
 • Euthanasie
 • Buitenland-modules
 • Fysio-begeleiding
 • Tandarts module
 • MRI-scan

Verzekering Boston terrier afsluiten? Gewaarborgde lage verzekeringspremie van jouw dierenverzekering!