Bolonka Zwetna verzekeren? Een verzekering voor een hond al vanaf €6 per maand

Jouw trouwe Bolonka Zwetna betekent volop liefde. Het hoort bij jouw gezin. Het is geen populair onderwerp: jouw viervoeter kan ziek worden, of een tegenslag krijgen. Dan is het niet leuk om te moeten kiezen tussen je hond en een geldbedrag. Een huisdierenverzekering voor de Bolonka Zwetna kan moeilijke keuzes uit de weg nemen. Voor een kleine premie verzeker je jouw hond veel voorkomende ingrepen. Onder andere operatie met narcose of chippen. Verzekeraars als Petplan en verschillende andere partijen staan garant voor bedragen tussen de €1.700 en €3.400. Op deze website ontdek je alle Bolonka Zwetna verzekeringen (juni 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Wat zijn de voordelen van een huisdierenverzekering?

Jouw Bolonka Zwetna is jouw maatje. Vanzelf streef je naar het allerbeste voor je dog. Met behulp van zo’n dierenverzekering verzeker jij jouw viervoeter van de juiste zorg als het nodig is. Je kunt denken aan een specifieke ingreep. Je hoeft je dan niet druk te maken over een flinke rekening van de arts. Bij veel aanbieders kies je zelf een regionale dierenarts. Declareren van rekeningen gaat gemakkelijk. Bij sommige aanbieders ontvang je tot wel €4.100 per jaar.

 • Geen zorgen meer over geld
 • Uitgebreide medische behandelingen
 • Alle rassen en kruisingen zijn welkom
 • Naar je eigen dierenarts
 • Vanaf €9,65 per maand

Euthanasie & inslapen

Is jouw hond op leeftijd, of heeft hij te lijden onder een erge ziekte? Hier is het laten inslapen van dieren een keuze. Dit heet ook wel euthanasie, en dit doe je bij de dierenarts (ongeveer €75), maar is ook op locatie mogelijk (vaak €165). Het laten inslapen (afmaken) wordt grotendeels vergoed door de assuranten. Inzake het afscheid heb je ’n aantal opties: begraven, destructie of cremeren.

Castratie of Sterilisatie

Het casteren maakt dat een Bolonka Zwetna geen pups meer voort kan brengen. Het grote voordeel hiervan is: een aangenamer dier. Meestal gebeurt het bij puppy’s. Denk hierbij al wel snel aan €200. Bij Reaal dier & zorg is dit standaard gedekt. Bij veel van de andere assuranten is het castreren een aanvullende verzekering.

dierenverzekering-bolonka-zwetna

Wat kost een Bolonka Zwetna verzekering?

Een dierenverzekering verschilt niet veel van een zorgverzekering voor mensen. In ruil voor een terugkerende premie zijn een heleboel kosten / handelingen gedekt. Een verzekering voor dieren is beduidend goedkoper dan een zorgverzekering voor jou en mij. In de basis ligt de prijs tussen €10,25 – €30 (maandelijks). Op basis waarvan wordt de verzekering voor dieren berekend? Verschillende factoren zorgen voor de totstandkoming van de premie. De verzekeraars kijkt primair naar het ras. Tevens kijken verzekeraars naar de leeftijd en het gewicht. Ook de dekking die je kiest en het (vrijwillig) eigen risico bepalen de premie. Een dierenverzekering is er vanaf €6,9 per maand. Onmiddellijk ondervinden wat de verzekering voor de Bolonka Zwetna tot op de komma kost? Kies direct een assuradeur, voer de details over jouw huisdier in, en je ziet meteen hoe hoog de premie van juni 2024 bedraagt. Alternatief: verzekering Bedlington terrier afsluiten.

Verzekering afsluiten in 8 stappen
Een geschikte Bolonka Zwetna verzekering afsluiten is erg makkelijk. Een pakket tegengekomen die niet al te duur is, of waar jij veel vertrouwen in hebt? Normaal gesproken krijg je de volgende vragen:

 1. Kies het geslacht van het dier (man of vrouw).
 2. Kies het ras van jouw hond.
 3. Gaat het om een kruising? Kies dan het gewicht van het dier zodra het volgroeid is.
 4. Voer de geboortedatum in van jouw hond.
 5. Kies jouw woonplaats.
 6. Kies een dekkingspakket en optioneel aanvullende verzekeringen.
 7. Selecteer de gewenste vergoeding en kies een eigen risico.
 8. Je krijgt nu de premie per maand te zien. De gekozen dierenverzekering sluit je direct online af, en kan vandaag nog ingaan.

Dierenarts Tarieven Bolonka Zwetna

Consult Tarieven
Consult €44
Consult weekend / avond €61
Chippen €45
Vaccinatie €55
Urine onderzoek €17
Bloedonderzoek €58,5
Röntgenfoto €75,5
CT-scan €147
MRI-Scan €800
Castratie Vanaf €225
Sterilisatie Vanaf €280
Tanden en kiezen trekken Vanaf €205
Reinigen gebit Vanaf €69

Welke hondenverzekering is voor mij geschikt?

Bezig met een puppy verzekering voor jouw Bolonka Zwetna (reu of teef? Graag noemen we verschillende dingen waar je op moet letten bij het kiezen van een aanbieder. Tip: sluit de polis af voor jouw hond als het nog een puppy is. Je hebt dan te maken met een lage premie. Houd ook de volgende factoren in acht:

1. Kosten per maand (premie)
Het type hond, en z’n leeftijd bepalen de de premie per maand Vergeet niet, de tarieven liggen zeer uiteen. Jouw startpunt is dus premies vergelijken.

2. Wat wordt er wel en niet vergoed?
Achterhaal goed hoe het gekozen pakket eruit ziet. Niet alle aandoeningen en geneesmiddelen worden standaard betaald. Achterhaal grondig de polisvoorwaarden. Wordt ontwormen wel vergoed voor mijn hond? Of hoe zit het met operatie met narcose?

3. Maximum uitkering per jaar
De maximale vergoeding per jaar vinden we meestal tussen de €1.500 – 4.600. Selecteer je €3.500 of meer, dan betaal je meer premie. Bedenk goed wat je zelf kunt betalen.

4. Eigen risico
Bij sommige aanbieders is het eigen risico een absoluut bedrag per behandeling/declaratie. Enkele andere assuradeurs hanteren een percentage van circa 15%. Het vaste bedrag ligt rond de €50, het procentuele eigen risico ligt rond de 35%. Mogelijk ook relevant: Bobtail verzekering.

Dierenverzekering Bolonka Zwetna vergelijken juni 2024

Jij wilt jouw hond verzekeren. Op dit moment is het aanbod enorm. Wat is nu een verzekering op maat? Door gebruik te maken van de vergelijkingstool kan je erg eenvoudig hondenverzekering voor de Bolonka Zwetna vergelijken. Je vind de voor- en nadelen van Hema. Factoren die invloed hebben op de premie zijn onder andere het ras, gewicht, geslacht, medisch verleden, leeftijd. Hieronder ontdek je een aantal erkende dierenverzekeraars. We sommen de belangrijkste voordelen voor je op.

petplan-verzekering

Petplan

Fysiotherapie
Met tips & weetjes
Gemoedsrust

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Tandzorg
Dier & Zorg label
Begrijpelijk

ohra-verzekering

Ohra

Uitgebreide basisdekking
€2500 – €5000
Goed beoordeeld

inshared-verzekering

Inshared

Uitgebreide basisdekking
170.000 + verzekerden
Hulp en advies online

hema-verzekering

Hema

Radio Therapie
No-nonsense
Online declareren

aegon-verzekering

Aegon

Vaccinaties
Identificatiechip
Ook voor puppy’s

Wat wordt er gedekt door de hondenverzekering?

De voorwaarden van een dierenverzekering lopen uiteen. De Nederlandse maatschappijen werken met een basisverzekering. Zo zijn de normale behandelingen inbegrepen. Voorbeelden hiervan zijn consults, foto’s maken bij de dierenarts, opname + verblijf in kliniek of geneesmiddelen. In het algemeen vergoeden verzekeraars 50% tot 80% van gedeclareerde bedragen. In sommige gevallen bepaal je zelf het eigen risico. Bij het gros van de aanbieders kun je een totaalpakket of plus-polis nemen. Dit een volledig pakket qua dekking, en de verzekeraar biedt jaarlijks een hoger bedrag uit. Check ook: Petplan verzekering voor huisdieren.

Aanvullende dierenverzekering
Het merendeel van de partijen kunnen voorzien in speciale aanvullende verzekeringen. Het kostenplaatje zal wellicht toenemen, maar jij hoeft je nergens meer druk om te maken. Aanvullende verzekeringen die regelmatig worden afgesloten zijn:

 • Sterilisatie
 • Crematie
 • Verzekerd in het buitenland
 • Fysio-dekking
 • Tandarts module
 • Chemo- en radiotherapie

Verzekering Bolonka Zwetna afsluiten? Gewaarborgde goedkope verzekeringspremie voor uw dierenverzekering!