Bracco italiano verzekeren? Een verzekeringspolis voor honden al vanaf €6,5 per maand

Jouw eigen Bracco italiano betekent volop toewijding. Jullie zijn misschien wel onafscheidelijk. Je staat er misschien niet altijd bij stil: hij kan iets onder de leden krijgen of een tegenslag krijgen. Dan wordt je niet graag gedwongen te kiezen tussen jouw viervoeter en jouw portemonnee. Een huisdierenverzekering voor de Bracco italiano biedt dan uitkomst. Vanaf €5,00 ben je verzekerd tegen de meeste medische kosten. Denk dan aan bijvoorbeeld ontvlooien of dwang- en sondevoeding. Verzekeraars als Reaal of andere aanbieders vergoeden tussen de €1.900 oplopend tot €5.200. Op deze webpagina ontdek je erkende Bracco italiano verzekeringen (juli 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Wat zijn de voordelen van een huisdierenverzekering?

Jouw Bracco italiano is jouw trouwe kameraad. Natuurlijk streef je naar uitmuntende zorg voor jouw huisdier. Met een dierenverzekering verzeker jij jouw maatje van goede zorg zonder dat het in de papieren loopt. Je kunt denken aan een specifieke ingreep. Je hebt zo geen stress over een flinke rekening van de arts. Bij veel verzekeraars maak je zelf een keuze voor een dierenarts in de buurt. De nota stuur je (online) naar de verzekeraar. Vergoedingen lopen op tot €4.400 per jaar.

 • Niet meer nadenken over financiën
 • Geneesmiddelen en onderzoeken
 • Ook voor kruisingen
 • Naar je eigen dierenarts
 • Al vanaf €8,1 per maand

Euthanasie en inslapen

Is jouw hond op leeftijd, of heeft hij een erge aandoening? In een dergelijke situatie is laten inslapen soms het beste. Voor euthanasie maak je een afspraak bij jouw dierenarts (om en nabij €100), echter kan dit ook lokaal (ongeveer €150). Het proces van inslapen (afmaken) wordt deels gedekt in de polis. Inzake het afscheid heb je enkele keuzemogelijkheden: begraven, destructie of cremeren.

Steriliseren of Castreren

Castratie zorgt ervoor dat de Bracco italiano zich niet meer kan voortplanten. Het gedrag verandert vaak in een rustiger dier. Dit is doorgaans na 6 maanden al mogelijk. Houdt wel rekening met zo’n €185. Reaal dier & zorg vergoedt het standaard. Bij veel van de andere assuranten is castreren gedekte in het aanvullend pakket.

dierenverzekering-bracco-italiano

Wat kost een Bracco italiano verzekering?

De dierenverzekering kan je goed vergelijken met een zorgverzekering voor mensen. Tegen een maandelijkse premie, zijn een heleboel kosten / handelingen gedekt. Het verzekeren van een huisdier is flink betaalbaarder dan een verzekering voor mensen. De prijzen variëren enorm, tussen €11,5 tot €36,5 (maandelijks). Maar kost nu echt een verzekering voor m’n dier? Allerlei variabelen zorgen voor de totstandkoming van de premie. Het meest belangrijke is het ras. Natuurlijk wordt er gekeken naar geboortejaar en het gewicht. Ook het gekozen pakket en het gekozen eigen risico worden meegenomen. Een verzekering is er al vanaf €5,5 per maand. Onmiddellijk uitvinden wat de verzekering voor jouw Bracco italiano nu echt kost? Kies direct een aanbieder, voer de details over jouw huisdier in, en achterhaal de actuele premie van juli 2024. Interessant: verzekering Black and Tan Coonhound afsluiten.

Hoe moet ik een dierenverzekering afsluiten?
Een geschikte Bracco italiano verzekering afsluiten stelt niet veel voor. Een dekking gespot met een lage premie, of met een dekking die bij jou past? Normaliter gaat het zo:

 1. Gaat het om een mannetje of vrouwtje?
 2. Kies het ras van de hond uit de lijst.
 3. Heb je te maken met een kruising? Voer dan in het gewicht van het dier zodra het volgroeid is.
 4. Wanneer is jouw hond geboren?
 5. Voer de postcode (1234AB) in.
 6. Je hebt nu keuze uit enkele pakketten en vergeet niet de aanvullende dekkingen.
 7. Markeer de maximum vergoeding per jaar en kies een eigen risico.
 8. De verzekeraar toont de premie per maand. Het afsluiten van de dierenverzekering doe je gewoon online.

Kosten dierenarts Bracco italiano

Ingreep Tarieven
Consult €45
Consult weekend / avond €60
Chippen €49
Vaccinatie €56
Urine onderzoek €15
Bloedonderzoek €52,5
Röntgenfoto €72
CT-scan €151
MRI-Scan €825
Castratie Vanaf €175
Sterilisatie Vanaf €275
Tanden en kiezen trekken Vanaf €170
Reinigen gebit Vanaf €75

Welke hondenverzekering voor mijn viervoeter?

Overweeg jij een puppy verzekering kiezen voor jouw Bracco italiano (reu of teef? Hieronder vind je verschillende variabelen die van belang zijn bij het kiezen van een aanbieder. Tip: de goedkoopste polis is die voor een puppy. Er is dan meestal wel een aantrekkelijke premie. Houd ook de volgende factoren in acht:

1. Maandelijkse premie
Het soort hond en z’n leeftijd liggen ten grondslag aan de maandelijkse premie Vergeet niet, de maatschappijen verschillen onderling nogal. Start altijd met premies naast elkaar zetten.

2. Type dekking?
Bekijk nauwkeurig wat er in de basisdekking zit. Niet alle geneesmethodes en pillen worden standaard betaald. Check grondig de polisvoorwaarden. Is tumor medicatie wel vergoed voor mijn hond? En hoe gaat het met Rabiës vaccinatie?

3. Maximum uitkering per jaar
De maximale vergoeding per jaar is vaak een bedrag tussen de €1.200 en 5.200. Wil je een lekker hoog bedrag, dan zal het maandelijkse bedrag toenemen. Bedenk voor jezelf wat acceptabel is.

4. Eigen risico
Bij sommige assuradeurs betekent het eigen risico een absoluut bedrag per behandeling/declaratie. Maar andere partijen hanteren een percentage van circa 15%. Vaste vergoedingen liggen rond de €100, en het percentage is vaak 8 tot 50%. We hebben ook info over: Border collie verzekering.

Dierenverzekering Bracco italiano vergelijken juli 2024

Jij zoekt een goede verzekering voor jouw hond. Tegenwoordig is er nogal wat te kiezen. Bij wie moet ik zijn voor een verzekering op maat? Op basis van de huisdierenverzekering vergelijken kan je erg eenvoudig hondenverzekering voor de Bracco italiano vergelijken. Je vind de voor- en nadelen van Hema. Elementen die de premie bepalen zijn onder andere gewicht, postcode, medisch verleden, geslacht, leeftijd. Verderop ontdek je de meest bekende dierenverzekeraars. Per aanbieder tref je belangrijke pluspunten.

petplan-verzekering

Petplan

Reisverzekering
De enige echte specialist
Ook je pup verzekeren

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Operaties
280.000+ klanten
Declaren via internet

ohra-verzekering

Ohra

Snelle klantenservice
Direct geregeld
Eenvoudig

inshared-verzekering

Inshared

Rontgenonderzoek
Advertentie bij vermissing
Vrije dierenarts keuze

hema-verzekering

Hema

Steralisatie
Beste zorg bij ziekte
Declaren via internet

aegon-verzekering

Aegon

Opname kliniek
Lage poliskosten
Ook voor puppy’s

Welke dekking biedt mijn hondenverzekering?

De voorwaarden van een dierenverzekering zijn per aanbieder weer anders. De genoemde partijen werken met een basisverzekering. Zo zijn de standaard ingrepen afgedekt. Vanzelfsprekend een regulier consult, een röntgenfoto laten maken, opname + verblijf in kliniek of hulpmiddelen. In het algemeen vergoeden verzekeraars 50% tot 80% van te declareren rekeningen. Handig: steeds vaker bepaal je zelf het eigen risico. Bij het gros van de aanbieders kan je een premium pakket kiezen. Dit een volledig pakket qua dekking, met een hogere maximale vergoeding per jaar. Bekijk alles over: HEMA dekking.

Aanvullende verzekering voor jouw hond
De nationale verzekeraars hebben de mogelijkheid voor extra aanvullende verzekeringen. Het kostenplaatje zal wat stijgen, maar je komt niet voor verrassingen te staan. Aanvullende verzekeringen die regelmatig worden afgesloten zijn:

 • Castratie van de hond
 • Uitvaart
 • Europa dekking
 • Fysiotherapie
 • Tandarts
 • Chemo/radiotherapie

Verzekering Bracco italiano afsluiten? Gewaarborgde aantrekkelijke verzekeringspremie van de dierenverzekering!