Border collie verzekeren? Een verzekeringspolis voor jouw hond al vanaf €8,75 per maand

De Border collie biedt jou geweldig veel liefde. Een onderdeel van de familie. Je hoort het eigenlijk liever niet: jouw hond kan een aandoening krijgen, of een aanrijding krijgen. In zo’n scenario wil je geen keuze hoeven maken tussen jouw maatje en een rekening. Een huisdierenverzekering voor jouw Border collie kan moeilijke keuzes uit de weg nemen. Voor een kleine premie is jouw hond verzekerd tegen de meeste medische kosten. Je moet dan denken aan Europese medische zorg of bloeddrukmeting. Verzekeraars als Petplan en verschillende andere partijen hanteren vergoedingen schommelend tussen de €1.000 tot en met € 2.500. Op deze webpagina vind je meer info over Nederlandse Border collie verzekeringen (juni 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Waarom een huisdierenverzekering afsluiten?

Jouw Border collie is jou heel wat waard. Uiteraard ga je voor optimale zorg voor je dog. Via een dierenverzekering waarborg je het dier van de beste zorg. Bijvoorbeeld bij ziekte of een ongeluk. Je hoeft je dan niet druk te maken over hoge rekeningen. Bij veel verzekeraars ben je gewoon welkom bij de dichtsbijzijndste dierenarts. Declareren van rekeningen gaat gemakkelijk. Bij sommige aanbieders ontvang je tot wel €4.900 per jaar.

 • Geen financiële verrassingen
 • Veel operaties zijn verzekerd
 • Voor puppy’s en oudere honden
 • Veel aangesloten dierenartsen
 • Al vanaf €7,2 per maand

Euthanasie en inslapen

Is jouw hond oud aan het worden, of heeft hij een erge aandoening? In een dergelijke situatie is het laten inslapen van je dier mogelijk. Euthanasie regel je bij de dierenarts (kosten: €75), maar kan ook bij jou thuis (ongeveer €175). Het proces van inslapen (afmaken) wordt deels gedekt binnen je polis. Inzake het afscheid onderscheiden we een aantal keuzemogelijkheden: begraven, destructie of cremeren.

Castratie of Sterilisatie

Het castreren zorgt ervoor dat de Border collie zijn vruchtbaarheid zal verliezen. Het gedrag verandert vaak in een aangenamer dier. Dit kan al vrij snel na de bevalling. Kosten van sterilisatie zijn al snel €240. Reaal dier & zorg vergoedt het standaard. Bij de meeste andere partijen is castreren een extra dekking.

dierenverzekering-border-collie

Wat kost een Border collie verzekering?

Een dierenverzekering werkt hetzelfde als zorgverzekeringen zoals mensen die afsluiten. Binnen een vooraf afgesloten pakket ben je verzekerd tegen allerlei medische kosten. Het verzekeren van een huisdier is flink goedkoper dan een verzekering voor mensen. In de basis ligt de prijs tussen €14,5 en €38,5 (maandelijks). Wat kost nu het verzekeren van mijn huisdier? Een aantal factoren zorgen voor de totstandkoming van de premie. Wat als eerste telt is het type ras of de kruising. Daarnaast spelen er ook zaken als de leeftijd en het gewicht. Ook de dekking die je kiest en jouw eigen risico zijn van belang. Jouw viervoeter is al verzekerd vanaf €6,1 per maand. Gemakkelijk uitvinden wat de verzekering voor jouw Border collie precies kost? Kies direct een maatschappij, vul de gevraagde gegevens in, en achterhaal de actuele premie van juni 2024. Interessant: verzekering Bergamasco afsluiten.

Verzekering afsluiten in 8 stappen
Een geschikte Border collie verzekering afsluiten is zo gepiept. Een dekking gevonden die goedkoop is, of die jij betrouwbaar acht? Normaal gesproken ziet het er ongeveer zo uit:

 1. Selecteer het geslacht van jouw hond.
 2. Kies het ras van de hond uit de lijst.
 3. Heb jij een kruising of overig ras? Selecteer dan het gewicht van de hond zodra het uitgegroeid is.
 4. Wanneer is jouw hond geboren?
 5. Vul je postcode in.
 6. Je hebt nu keuze uit enkele pakketten en indien nodig extra zekerheden (aanvullende dekking).
 7. Kies een van de opties m.b.t. de max. vergoeding en kies het eigen risico.
 8. De verzekeraar toont de premie per maand. Het afsluiten van de dierenverzekering doe je gewoon online.

Tarieven dierenarts Border collie

Consult Tarieven
Consult €35
Consult weekend / avond €74
Chippen €46
Vaccinatie €48
Urine onderzoek €15,5
Bloedonderzoek €56,5
Röntgenfoto €72
CT-scan €144
MRI-Scan €800
Castratie Vanaf €225
Sterilisatie Vanaf €285
Tanden en kiezen trekken Vanaf €180
Reinigen gebit Vanaf €75,5

Welke hondenverzekering past bij mijn dier?

Aan het oriënteren op een puppy verzekering voor de Border collie (reu of teef)? We onderscheiden eenessentiële factoren die je niet moet vergeten bij het afsluiten van een polis. Advies: sluit op jonge leeftijd een hondenverzekering af voor je puppy. Je hebt dan te maken met een lage premie. Let daarnaast op de volgende zaken:

1. Premie per maand
Het soort hond en z’n leeftijd liggen ten grondslag aan de premie Echter, de maatschappijen verschillen onderling nogal. Jouw startpunt is dus een gedegen prijsvergelijking.

2. Wat wordt er wel en niet vergoed?
Check goed wat de verzekeraar wel en niet dekt. Niet alle behandelingen en pillen worden standaard betaald. Check goed de kleine lettertjes. Is KC of Pneumo vaccinatie wel of niet vergoed? En welke garanties zijn er met fysiotherapie?

3. Maximum vergoeding
De maximum uitkering per jaar ligt tussen de €1.100 t/m 4.500. Kies je een hoog bedrag, dan ga je meer betalen. Probeer de kosten ongeveer in te schatten.

4. Eigen risico
Bij enkele polissen giet met het eigen risico in een absoluut bedrag per behandeling/declaratie. Sommige aanbieders doen dit met een percentage per behandeling. Vaste vergoedingen liggen rond de €150, percentages zijn rond de 15 – 25%. We hebben ook info over: Boheemse Terrier verzekering.

Dierenverzekering Border collie vergelijken juni 2024

Jij zoekt een verzekering voor jouw viervoeter. Vandaag de dag is er nogal wat te kiezen. Hoe vind ik nu snel de beste of goedkoopste verzekering? Door gebruik te maken van onze vergelijker kan jij binnen een paar minuten hondenverzekering voor de Border collie vergelijken. Je komt hier in contact met o.a. Aegon. Elementen die invloed hebben op de premie zijn onder andere medisch verleden, leeftijd, het ras, geslacht, postcode. Hieronder bekijk je de meest bekende dierenverzekeraars. Elk met eigen pluspunten.

petplan-verzekering

Petplan

Aantrekkelijk geprijsd
Ruim aanbod pakketten
Goed beoordeeld

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Snelle ingangsdatum
€65 preventieve zorg
Ongeacht welk ras/afkomst

ohra-verzekering

Ohra

Heupen verzekerd
Voor hond & kat
Snelle uitkering

inshared-verzekering

Inshared

Uitgebreide basisdekking
We all benefit
Begrijpelijk

hema-verzekering

Hema

Radio Therapie
Prima basisdekking
Alle kruisingen welkom

aegon-verzekering

Aegon

Vandaag nog verzekerd
€3.500 euro per jaar
Goed beoordeeld

Waar ben ik tegen verzekerd met mijn hondenverzekering?

De polisvoorwaarden van een dierenverzekering lopen uiteen. Het merendeel van de partijen werken met een basisverzekering. Zo ben je al vrij goed verzekerd. Vanzelfsprekend een regulier consult, een röntgenfoto laten maken, een uitgebreide behandeling of hulpmiddelen. Doorgaans is de minimale dekking tot 80% van de gemaakte kosten. Soms kies je zelf het eigen risico. Niet zelden is er vaak een “Plus” of “Top” pakket. Dit is een meer complete verzekering, en de verzekeraar biedt jaarlijks een hoger bedrag uit. Bekijk alles over: AEGON verzekering voor huisdieren.

Aanvullende verzekering
Het gros van de organisaties bieden daarnaast aanvullende verzekeringen. Het verzekeringstarief zal wat stijgen, maar het biedt meer zekerheid. Vaak afgesloten aanvullende verzekeringen zijn:

 • Castratie van de hond
 • Uitvaart
 • Europa dekking
 • Fysio-begeleiding
 • Tandheelkunde
 • Uitgebreid onderzoek

Verzekering Border collie afsluiten? Altijd een voordelige verzekeringspremie voor uw dierenverzekering!