Braque du Bourbonnais verzekeren? Een verzekering voor jouw hond al vanaf €8,75 per maand

De Braque du Bourbonnais staat synoniem voor volop gezelligheid. Jullie zijn misschien wel onafscheidelijk. Je staat er misschien niet altijd bij stil: ook jouw hond kan ziek worden, of terechtkomen in een ongeval. In zo’n scenario wil je niet kiezen tussen jullie hond en een rekening. Een huisdierenverzekering voor jouw Braque du Bourbonnais is een oplossing. Tegen een klein bedrag per maand is jouw hond verzekerd tegen veel behandelingen en medicaties. Je moet dan denken aan vaccinaties en titeren. Aanbieders als Petplan of nog een aantal assuradeurs staan garant voor bedragen tussen de €1.400 oplopend tot €4.400. Via deze pagina tref je Nederlandse Braque du Bourbonnais verzekeringen (april 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Waarom een huisdierenverzekering afsluiten?

Jouw Braque du Bourbonnais is jouw maatje. Uiteraard wil je het allerbeste voor hem of haar. Via een dierenverzekering waarborg jij jouw maatje van de beste zorg. Bijvoorbeeld bij ziekte of een ongeluk. Je hebt zo geen stress over hoge rekeningen. Meestal kies je zelf een regionale dierenarts. De rekening gaat naar de verzekeraar. De maximale vergoeding kan oplopen tot €4.100 per jaar.

 • Geen grote onverwachte uitgaven
 • Veel operaties zijn verzekerd
 • Alle rassen en kruisingen zijn welkom
 • Naar je eigen dierenarts
 • Vanaf €6,9 per maand

Inslapen en euthanasie

Is jouw hond erg oud, of gewoon te ziek? Dan is het laten inslapen van je dier mogelijk. Voor euthanasie ga je naar de dierenarts (kosten: €70), maar is ook op locatie mogelijk (zo’n €170). Jouw hond laten inslapen (afmaken) wordt voor een deel betaald door een verzekeringsmaatschappij. Omtrent het afscheid heb je ’n aantal keuzemogelijkheden: begraven, cremeren of destructie.

Castratie of Sterilisatie

Castratie zorgt ervoor dat de Braque du Bourbonnais geen pups meer voort kan brengen. Het gedrag verandert vaak in een minder dominant dier. Dit is doorgaans na 6 maanden al mogelijk. Kosten van sterilisatie zijn al snel €260. Reaal dier & zorg vergoedt het standaard. Bij de meeste andere polissen is castratie een premium dekking.

dierenverzekering-braque-du-bourbonnais

Wat kost een Braque du Bourbonnais verzekeren?

Een dierenverzekering verschilt niet veel van zorgverzekeringen zoals mensen die afsluiten. In de overeengekomen polis worden medische kosten (deels) gedekt. Het verzekeren van een huisdier is aanmerkelijk voordeliger dan een verzekering voor mensen. De premie ligt tussen de €11,5 tot €34,5 per 30 dagen. Maar hoe komt de prijs voor een verzekering tot stand? Veel aspecten zijn bepalend voor de kosten. De verzekeraars kijkt primair naar het ras. Natuurlijk wordt er gekeken naar het gewicht en de leeftijd van jouw huisdier. Ook de gekozen dekking en het (vrijwillig) eigen risico zijn van belang. Jouw viervoeter is al verzekerd vanaf €7,9 per maand. Vandaag nog ontdekken wat de verzekering voor jouw Braque du Bourbonnais exact kost? Kies direct een verzekeraar, beantwoord de vragen, en vind meteen uit hoe hoog de premie van april 2024 is. Je kunt ook direct een verzekering Boerboel afsluiten.

Hoe moet ik een dierenverzekering afsluiten?
Een Braque du Bourbonnais verzekering afsluiten regel je snel & eenvoudig. Een verzekeraar gezien die goedkoop is, of waar jij veel vertrouwen in hebt? Doorgaans werkt het als volgt:

 1. Kies het geslacht van het dier (man of vrouw).
 2. Selecteer het ras, of kies een kruising.
 3. Betreft het een kruising? Klik dan op het gewicht van het dier zodra het volgroeid is.
 4. Kies de leeftijd van de hond.
 5. Voer je postcode + evt. huisnummer in.
 6. Markeer de gewenste dekking en indien nodig extra zekerheden (aanvullende dekking).
 7. Markeer de maximum vergoeding per jaar en de hoogte van het eigen risico.
 8. Je ziet nu wat de maandelijkse polis is. Je kunt de dierenverzekering meteen online afsluiten.

Prijslijst dierenarts Braque du Bourbonnais

Situatie Vergoeding
Consult €36
Consult weekend / avond €66
Chippen €46
Vaccinatie €48
Urine onderzoek €15
Bloedonderzoek €53
Röntgenfoto €70
CT-scan €159
MRI-Scan €700
Castratie Vanaf €220
Sterilisatie Vanaf €295
Tanden en kiezen trekken Vanaf €220
Reinigen gebit Vanaf €66

Welke hondenverzekering past bij mijn dier?

Meer weten over een puppy verzekering voor de Braque du Bourbonnais (reu of teef? We behandelen nuttige zaken waar je op moet letten bij de keuze voor een maatschappij. Tip: de goedkoopste polis is die voor een puppy. Je hebt dan te maken met minimale kosten. Houd ook de volgende factoren in acht:

1. Hoogte van de premie
De te verzekeren hond (gewicht, ras) beïnvloeden de hoogte van de premie. Echter, verzekeraars hanteren uiteenlopende tarieven. Jouw startpunt is dus het vergelijken van de prijzen.

2. Wat wordt er wel en niet vergoed?
Bekijk nauwkeurig wat er wel/niet is inbegrepen. Niet alle therapieën en medicijnen zijn inbegrepen. Controleer grondig de inhoud van het pakket. Wordt bloedonderzoek wel vergoed voor mijn hond? En hoe gaat het met gebit schoonmaken?

3. Wat wordt er jaarlijks maximaal betaald?
De maximale vergoeding op jaarbasis schommelt tussen de €1.100 t/m 3.600. Bij een hoge maximale vergoeding, dan zal het maandelijkse bedrag toenemen. Bedenk voor jezelf wat acceptabel is.

4. Eigen risico
Bij een aantal aanbieders betekent het eigen risico een vast bedrag per declaratie. Sommige polissen eisen een percentage voor elke declaratie. Bij een vaststaand bedrag moet je denken aan €50, percentages zijn rond de 30%. Check ook alles over een Bouvier verzekering.

Dierenverzekering Braque du Bourbonnais vergelijken april 2024

Jij zoekt een goede verzekering voor jouw hond. Op dit moment is het aanbod enorm. Waar vind ik nu een verzekering zonder poespas? Via onze vergelijker kan je zonder problemen hondenverzekering voor de Braque du Bourbonnais vergelijken. Wij vergelijken onder andere Reaal dier & zorg. Onderdelen die de premie bepalen zijn o.a. geslacht, medisch verleden, postcode, het ras, leeftijd. Hieronder bekijk je de meest gekozen dierenverzekeraars. Ieder met hun eigen voordelen.

petplan-verzekering

Petplan

Rontgenonderzoek
Interessante dierenblog
Geen kleine lettertjes

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Dekking op maat
280.000+ klanten
Veel keuzevrijheid

ohra-verzekering

Ohra

Eigen risico kiezen
Delta Lloyd
Online afsluiten

inshared-verzekering

Inshared

Opname kliniek
Jaarbeloning
Begrijpelijk

hema-verzekering

Hema

Radio Therapie
Prima basisdekking
Snelle uitkering

aegon-verzekering

Aegon

Rontgenonderzoek
Korte wachttermijn
Goede adviseur

Wat wordt er gedekt door de hondenverzekering?

De dekkingen van een dierenverzekering wisselen enorm. De nationale partijen biedt een soort van basisverzekering. Zo worden algemene kosten gedekt. Vanzelfsprekend een regulier consult, foto’s maken bij de dierenarts, opname + verblijf in kliniek of medicijnen. Vaak is de minimale dekking tot 80% van de rekening. Bij verscheidene partijen kan je het vergoedingspercentage zelf kiezen. Niet zelden kun je een totaalpakket of plus-polis nemen. Er zijn dan nog meer zaken afgedekt, met een hogere maximale vergoeding per jaar. Klik verder naar: Reaal dier & zorg huisdierdekking.

Aanvullende hondenverzekering
Veel van de verzekeringsbedrijven hebben de mogelijkheid voor uitgebreidere pakketten (aanvullende verzekering). Het verzekeringstarief valt iets hoger uit, maar jij hoeft je nergens meer druk om te maken. Aanvullende verzekeringen die regelmatig worden afgesloten zijn:

 • Sterilisatie van de hond
 • Crematie
 • Verzekerd in het buitenland
 • Fysiotherapie
 • Tand-module
 • Bloedonderzoek

Verzekering Braque du Bourbonnais afsluiten? Zeker een scherpe verzekeringspremie voor de dierenverzekering!