Bouvier verzekeren? Een verzekeringspakket voor uw hond vanaf €7,5 per maand

De Bouvier betekent onmetelijk veel gehechtheid. Een onderdeel van de familie. Je hoort het eigenlijk liever niet: jouw hond kan een aandoening krijgen, of een erge verwonding krijgen. In dat geval is het niet leuk om te moeten kiezen tussen jouw viervoeter en een factuur van de dierenarts. Een huisdierenverzekering voor de Bouvier biedt dan uitkomst. Voor een kleine premie verzeker je jouw hond veel behandelingen en medicaties. Denk dan aan bijvoorbeeld cocktail vaccinatie en cocktail vaccinatie. Verzekeraars als Aegon en nog een aantal assuradeurs staan garant voor bedragen tussen de €1.300 oplopend tot €3.000. Via deze pagina ontdek je nationale Bouvier verzekeringen (mei 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Waarom een huisdierenverzekering afsluiten?

Jouw Bouvier is jouw trouwe kameraad. Natuurlijk streef je naar de beste zorg voor jouw hond. Geholpen door een dierenverzekering garandeer jij jouw maatje van de juiste zorg mocht het zover komen. Onmisbaar bij bijvoorbeeld een operatie. Je hoeft dan niet in te zitten over financiële zaken. In veel gevallen kan je terecht bij een regionale dierenarts. Declareren van rekeningen gaat gemakkelijk. Het maximum uitgekeerde bedrag kan oplopen tot €4.100 per jaar.

 • Altijd geld voor een operatie
 • Medische ingrepen en medicatie
 • Ook voor kruisingen
 • Mogelijkheid voor eigen dierenarts
 • Vanaf €8,75 per maand

Inslapen & euthanasie

Is jouw hond erg oud, of is hij ernstig ziek? In een dergelijke situatie is laten inslapen soms het beste. Dit heet ook wel euthanasie, en dit doe je bij de dierenarts (om en nabij €90), maar soms is thuis ook een optie (circa €160). Het proces van inslapen (afmaken) wordt deels gedekt in de polis. Aangaande afscheid nemen zijn er verschillende varianten: destructie, begraven of cremeren.

Steriliseren of Castreren

Het castreren heeft als effect dat je Bouvier geen pups meer voort kan brengen. Het positieve effect is: een aangenamer dier. Dit is doorgaans na 6 maanden al mogelijk. Houdt wel rekening met zo’n €245. Bij Reaal dier & zorg is dit standaard gedekt. Bij het gros van de andere polissen is een castratie als extra optie te verzekeren.

dierenverzekering-bouvier

Wat kost een Bouvier verzekering?

Een dierenverzekering is eigenlijk hetzelfde als zorgverzekeringen zoals mensen die afsluiten. In ruil voor een terugkerende premie ben je verzekerd tegen allerlei medische kosten. Jouw viervoeter verzekeren is stukken voordeliger dan een normale zorgverzekering. De prijzen variëren enorm, tussen €11,75 – €36 (maandelijks). Maar hoe komt de prijs voor een verzekering tot stand? Een aantal onderdelen zijn bepalend voor de kosten. De voornaamste variabele is het ras van jouw viervoeter. Vanzelfsprekend spelen er ook zaken als geboortejaar en het gewicht. Ook de dekking die je kiest en het eigen risico werken mee in de premie. Een huisdierenverzekering sluit je af vanaf €7,05 per maand. Moeiteloos ontdekken wat de verzekering voor jouw Bouvier precies kost? Navigeer naar een maatschappij, voer de details over jouw huisdier in, en check de premie van mei 2024. Alternatief: verzekering Berner sennenhond afsluiten.

Hoe moet ik een dierenverzekering afsluiten?
Zo’n Bouvier verzekering afsluiten is in een paar minuten geregeld. Een verzekeraar gevonden die betaalbaar is, of juist met de beste voorwaarden? In de regel krijg je de volgende vragen:

 1. Is het een reu of een teef?
 2. Voer het ras van jouw hond in.
 3. Betreft het een kruising? Markeer dan het verwachte volgroeide gewicht.
 4. Wanneer is jouw hond geboren?
 5. Voer je postcode + evt. huisnummer in.
 6. Markeer de gewenste dekking en vergeet niet de aanvullende dekkingen.
 7. Maak een keuze voor de max. vergoeding en het vrijwillig eigen risico.
 8. Je ziet nu wat de maandelijkse polis is. Klopt het? Dan kan je jouw dierenverzekering online afsluiten.

Kosten dierenarts Bouvier

Situatie Onkosten
Consult €40
Consult weekend / avond €66
Chippen €46
Vaccinatie €57
Urine onderzoek €17,5
Bloedonderzoek €57,5
Röntgenfoto €71,5
CT-scan €143
MRI-Scan €725
Castratie Vanaf €225
Sterilisatie Vanaf €315
Tanden en kiezen trekken Vanaf €210
Reinigen gebit Vanaf €78

Welke hondenverzekering voor mijn viervoeter?

Overweeg jij een puppy verzekering voor jouw Bouvier (reu of teef? Graag noemen we verschillende factoren waar je op moet letten bij de keuze voor een maatschappij. Handig: ideaal gezien sluit je de polis af als het nog een puppy is. Je hebt dan altijd een aantrekkelijke premie. Houd ook de volgende factoren in acht:

1. Jouw premie
Het soort hond en z’n leeftijd bepalen grotendeels de hoogte van de premie. Echter, premies zijn per maatschappij erg wisselend. Start altijd met premies naast elkaar zetten.

2. Wat wordt er wel en niet vergoed?
Check goed wat er vergoed wordt. Niet alle operaties en medicaties zitten in het basispakket. Bekijk zorgvuldig de kleine lettertjes. Wordt transponder plaatsen ook gedekt? En in hoeverre zijn zaken gedekt als ontwormen?

3. Wat wordt er jaarlijks maximaal vergoed?
Het bedrag wat je maximaal vergoed krijgt bedraagt tussen de €1.700 – 5.400. Kies je een hoog bedrag, dan gaat de premie omhoog. Probeer de kosten ongeveer in te schatten.

4. Eigen risico
Bij enkele aanbieders werkt men met een eigen risico als een vooraf gekozen vast bedrag voor elke declaratie. Enkele andere verzekeraars doen dit met een percentage per behandeling. Het vaste bedrag ligt rond de €100, percentages zijn rond de 20% of meer. Mogelijk ook relevant: Boomer verzekering.

Dierenverzekering Bouvier vergelijken mei 2024

Jij wilt jouw hond verzekeren. Sinds een aantal jaren vinden we talloze verzekeraars. Hoe vind ik nu snel een verzekering zonder poespas? Geholpen door huisdierenverzekeringafsluiten.nl kan jij binnen een paar minuten hondenverzekering voor de Bouvier vergelijken. Je leest alles over bijv. Ohra. Onderdelen die uiteindelijk de kosten van de verzekering bepalen zijn bijvoorbeeld leeftijd, postcode, medisch verleden, gewicht, het ras. Hierna lees je meer over enkele populaire dierenverzekeraars. We sommen de belangrijkste voordelen voor je op.

petplan-verzekering

Petplan

Uitgebreide basisdekking
Diergeneeskunde Utrecht
Geen kleine lettertjes

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Vandaag nog verzekerd
Diervriendelijk
Maximale zekerheid

ohra-verzekering

Ohra

Geneesmiddelen
Ook aansprakelijkheid
Online account

inshared-verzekering

Inshared

Aantrekkelijk geprijsd
Ruim 175.000 klanten
Online afsluiten

hema-verzekering

Hema

Reisverzekering
Eenvoudig verzekerd
Uitstekend beoordeeld

aegon-verzekering

Aegon

Ellebogen verzekerd
Keurmerk
Goede adviseur

Waar ben ik tegen verzekerd met mijn hondenverzekering?

De afgedekte behandelingen van een dierenverzekering lopen uiteen. De Nederlandse assuradeurs werken met een basisverzekering. Met deze polis zijn de standaard ingrepen afgedekt. Natuurlijk een bezoek bij de dierenarts, CT-scans, opname + verblijf in kliniek of hulpmiddelen. In de regel is de minimale dekking tot 80% van een declaratie. Bij verscheidene partijen kan je het vergoedingspercentage zelf kiezen. Bij veel partijen er zijn mogelijkheden voor top of totaal polissen. Je krijgt dan nog meer dekking, en je kunt aanspraak maken op een hogere uitkering. Bezoek ook: Petplan dekking.

Aanvullende verzekering
Veel van de verzekeraars kunnen voorzien in speciale unieke aanvullende verzekering (pakketten). De polis zelf zal wat stijgen, maar je komt niet voor verrassingen te staan. Om je een beeld te geven van een aantal aanvullende verzekeringen:

 • Sterilisatie en castratie
 • Euthanasie
 • Buitenlanddekking
 • Fysio-trajecten
 • Gebit
 • Uitgebreid onderzoek

Verzekering Bouvier afsluiten? Gegarandeerd een aantrekkelijke verzekeringspremie van jullie dierenverzekering!