Braque Saint Germain verzekeren? Een dierenverzekering voor honden vanaf €8,75 per maand

Jouw trouwe Braque Saint Germain staat voor een hoop gehechtheid. Misschien is het wel je beste vriend. Je staat er misschien niet altijd bij stil: hij kan iets onder de leden krijgen of een aanrijding krijgen. Dan is het niet leuk om te moeten kiezen tussen jullie hond en jouw portemonnee. Een huisdierenverzekering voor de Braque Saint Germain biedt dan uitkomst. Tegen een klein bedrag per maand verzeker je jouw hond veel behandelingen en medicaties. Onder andere transponder plaatsen en behandeling tegen knie-aandoeningen. Aanbieders als Aegon en andere aanbieders keren bedragen uit tussen de €1.600 tot en met € 2.800. Op deze webpagina vergelijk je betrouwbare Braque Saint Germain verzekeringen (juli 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Waarom heb ik een huisdierenverzekering nodig?

Jouw Braque Saint Germain is jouw trouwe viervoeter. Logischerwijs wil je het allerbeste voor jouw huisdier. Via een dierenverzekering waarborg je jouw viervoeter van de beste zorg. Onmisbaar bij bijvoorbeeld een operatie. In zo’n geval geld. Bij veel aanbieders kies je zelf een dierenarts naar keuze. De factuur declareer je eenvoudig online. Bij sommige aanbieders ontvang je tot wel €4.200 per jaar.

 • Voorkom hoge kosten
 • Uitgebreide vergoedingen
 • Voor rasdieren en gekruiste honden
 • Vrije keuze dierenarts
 • Vanaf €8,1 per maand

Inslapen en euthanasie

Is jouw hond erg oud, of is hij ernstig ziek? Wellicht is inslapen een mogelijkheid. Dit heet ook wel euthanasie, en dit doe je bij de dierenarts (kosten: €100), maar mogelijk ook thuis (ongeveer €180). Jouw hond laten inslapen (afmaken) wordt voor een deel betaald door de verzekeraar. Aangaande afscheid nemen heb je ’n aantal mogelijkheden: destructie, begraven of cremeren.

Sterilisatie en Castratie

Het effect van castratie is dat jouw Braque Saint Germain geen puppies meer kan verwekken. Vaak resulteert het ook in een minder dominant dier. Dit is doorgaans na 6 maanden al mogelijk. Houdt wel rekening met zo’n €280. Reaal dier & zorg vergoedt het standaard. Bij een groot aantal andere assuranten is castratie als extra optie te verzekeren.

dierenverzekering-braque-saint-germain

Wat kost een Braque Saint Germain verzekeren?

Een dierenverzekering is vergelijkbaar met de zorgverzekeringen van Univé, FBTO of VGZ. In de overeengekomen polis zijn een heleboel kosten / handelingen gedekt. Een huisdierenverzekering is aanmerkelijk voordeliger dan een zorgverzekering voor jou en mij. In de basis ligt de prijs tussen €12 – €32,5 per maand. Maar kost nu echt een verzekering voor m’n dier? Meerdere onderdelen liggen ten grondslag aan de premie. Wat als eerste telt is het ras van jouw hond. Vanzelfsprekend spelen er ook zaken als het gewicht in KG en leeftijd. Ook het basispakket dat je kiest en het (vrijwillig) eigen risico zijn belangrijke factoren. Een verzekering is er al vanaf €9,8 per maand. Razendsnel ontdekken wat de verzekering voor jouw Braque Saint Germain exact kost? Kies direct een verzekeraar, vul de vragen over jou en je dier in, en achterhaal de actuele premie van juli 2024. Alternatief: verzekering Boheemse Terrier afsluiten.

Hoe werkt het afsluiten van een verzekering
Zo’n Braque Saint Germain verzekering afsluiten is erg makkelijk. Een polis tegengekomen die betaalbaar is, of juist met de beste voorwaarden? Normaliter doorloop je de volgende stappen:

 1. Gaat het om een mannetje of vrouwtje?
 2. Kies het ras van de hond uit de lijst.
 3. Gaat het om een kruising? Kies dan het gewicht van de hond zodra het uitgegroeid is.
 4. Hoe oud is jouw hond?
 5. Waar woon jij? Vul je postcode in.
 6. Selecteer de gewenste dekking en indien nodig extra zekerheden (aanvullende dekking).
 7. Kies een van de opties m.b.t. de max. vergoeding en kies een eigen risico.
 8. Je treft nu de maandpremie. Tevreden? Sluit de huisdierenverzekering online af.

Dierenarts Tarieven Braque Saint Germain

Ingreep Tarieven
Consult €32
Consult weekend / avond €61
Chippen €48
Vaccinatie €48
Urine onderzoek €17
Bloedonderzoek €52,5
Röntgenfoto €72,5
CT-scan €158
MRI-Scan €725
Castratie Vanaf €190
Sterilisatie Vanaf €290
Tanden en kiezen trekken Vanaf €220
Reinigen gebit Vanaf €74,5

Welke hondenverzekering voor mijn viervoeter?

Aan het oriënteren op een puppy verzekering afsluiten voor de Braque Saint Germain (reu of teef)? Er zijn een aantal zaken verschillende onderdelen die je niet moet vergeten bij het afsluiten van de verzekering. Advies: sluit de polis af voor jouw hond als het nog een puppy is. Je profiteert dan van minimale kosten. Houd ook rekening met deze zaken:

1. Maandelijkse premie
Het soort hond en z’n leeftijd liggen ten grondslag aan de premie per maand Maar, premies zijn per maatschappij erg wisselend. Jouw startpunt is dus simpelweg prijzen vergelijken.

2. Type dekking?
Analyseer altijd wat er vergoed wordt. Niet alle therapieën en medicaties zitten in het basispakket. Controleer grondig de voorwaarden van de polis. Wordt KC of Pneumo vaccinatie wel vergoed voor mijn hond? En welke garanties zijn er met ontvlooien?

3. Maximum vergoeding
Het bedrag wat je maximaal vergoed krijgt schommelt tussen de €1.800 t/m 3.700. Bij een hoge maximale vergoeding, dan zal het maandelijkse bedrag toenemen. Bereken eens welk bedrag je zelf hebt liggen.

4. Eigen risico
Bij meerdere verzekeraars werkt men met een eigen risico als een vaststaand bedrag per behandeling. Enkele andere partijen werken met een percentage van bijv. 20%. Een vooraf gekozen bedrag ligt zo rond de €150, percentages zijn rond de 30%. We hebben ook info over: Bracco italiano verzekering.

Dierenverzekering Braque Saint Germain vergelijken juli 2024

Jij wilt niet voor verrassingen komen te staan. Sinds een aantal jaren vinden we talloze verzekeraars. Wat is nu een verzekering zonder poespas? Geholpen door huisdierenverzekeringafsluiten.nl kan je erg eenvoudig hondenverzekering voor de Braque Saint Germain vergelijken. Je komt hier in contact met o.a. Aegon. Aspecten die uiteindelijk de kosten van de verzekering bepalen zijn bijvoorbeeld postcode, medisch verleden, geslacht, het ras, gewicht. Hierna vind je enkele populaire dierenverzekeraars. Per aanbieder tref je belangrijke pluspunten.

petplan-verzekering

Petplan

Crematie
De nr. 1 dierenverzekering
Online declareren

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Aanvullende dekkingen
Dekking op maat
Goed beoordeeld

ohra-verzekering

Ohra

Fysiotherapie
WhatsApp service
Declaren via internet

inshared-verzekering

Inshared

Rontgenonderzoek
50% vergoeding mogelijk
Online account

hema-verzekering

Hema

Aantrekkelijk geprijsd
Thuiswinkel waarborg
Online declareren

aegon-verzekering

Aegon

Castratie
Geen erfelijke ziektes
Vrije dierenarts keuze

Waar ben ik tegen verzekerd met mijn hondenverzekering?

De afgedekte behandelingen van een dierenverzekering wisselen enorm. Het gros van de partijen werken met een basisverzekering. Zo zijn de normale behandelingen inbegrepen. Vanzelfsprekend een regulier consult, röntgenfoto’s, opname + verblijf in kliniek of hulpmiddelen. Vaak is men in staat tot 75% – 80% te compenseren van gedeclareerde bedragen. Handig: steeds vaker kan je het vergoedingspercentage zelf kiezen. Bovendien zijn er duurdere “top” pakketten. De dekking is hierbij veel uitgebreider, en het uit te keren bedrag is vaak wel het dubbele. Bezoek ook: Inshared huisdierdekking.

Aanvullende dierenverzekering
Het gros van de aanbieders kunnen je voorzien van uitgebreidere pakketten (aanvullende verzekering). Het maandbedrag gaat omhoog, maar je kunt met een gerust hart slapen. Veel voorkomende aanvullende verzekeringen zijn:

 • Sterilisatie
 • Crematie
 • Verzekerd in het buitenland
 • Fysio-begeleiding
 • Tand-dekking
 • Bloedonderzoek

Verzekering Braque Saint Germain afsluiten? Gegarandeerd een voordelige verzekeringspremie voor een dierenverzekering!