Briard verzekeren? Een verzekering voor jouw hond al vanaf €8 per maand

Herkenbaar? Jouw Briard staat synoniem voor onmetelijk veel liefde. Een onderdeel van de familie. Het is geen populair onderwerp: hij kan iets onder de leden krijgen of een tegenslag krijgen. Dan is het niet leuk om te moeten kiezen tussen jouw maatje en een factuur van de dierenarts. Een huisdierenverzekering voor jou Briard biedt dan uitkomst. Voor slechts een paar euro is jouw hond verzekerd tegen de meeste medische kosten. Je moet dan denken aan elleboogbehandeling of titeren. Polissen van bijvoorbeeld Hema en lokale verzekeraars werken met max. vergoedingen variërend van €1.500 en €3.200. Op deze webpagina bekijk je gangbare Briard verzekeringen (juli 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Waarom een huisdierenverzekering afsluiten?

Jouw Briard is misschien wel je beste vriend. Vanzelf verlang je naar uitmuntende zorg voor jouw hond. Geholpen door een dierenverzekering garandeer jij jouw huisdier van de juiste zorg mocht het zover komen. Bijvoorbeeld bij ziekte of een ongeluk. Je hoeft niet na te denken over een flinke rekening van de arts. In veel gevallen kan je gewoon naar een lokale dierenarts. De rekening gaat naar de verzekeraar. De maximale vergoeding kan oplopen tot €3.700 per jaar.

 • Altijd geld voor een operatie
 • Geneesmiddelen en onderzoeken
 • Voor puppy’s en oudere honden
 • Meestal zelf dierenarts kiezen
 • Al vanaf €7,55 per maand

Euthanasie & inslapen

Is jouw hond op leeftijd, of gewoon te ziek? Hier is inslapen de beste optie. Voor euthanasie maak je een afspraak bij jouw dierenarts (circa €90), maar soms is thuis ook een optie (plus minus €180). De kosten van inslapen (afmaken) worden deels gedekt in de polis. Aangaande afscheid nemen zijn er verschillende varianten: cremeren, begraven of destructie.

Castreren en Steriliseren

Het castreren zorgt ervoor dat de Briard zijn vruchtbaarheid zal verliezen. Het grote voordeel hiervan is: een huisdier dat minder wegloopt. Vaak doet men dit in het 1e levensjaar. Kosten van sterilisatie zijn al snel €305. Bij Reaal dier & zorg is dit standaard gedekt. Bij een groot aantal andere partijen is een castratie een premium dekking.

dierenverzekering-briard

Wat kost een Briard verzekeren?

Een dierenverzekering is eigenlijk hetzelfde als zorgverzekeringen zoals mensen die afsluiten. In de overeengekomen polis vallen een groot aantal medische behandelingen. Het verzekeren van een huisdier is stukken betaalbaarder dan de zorgpremie die jij en ik betalen. De premie ligt tussen de €16,5 – €27 per 4 weken. Wat kost nu het verzekeren van mijn huisdier? Een aantal elementen liggen ten grondslag aan de premie. Een belangrijke factor is het type ras of de kruising. Natuurlijk spelen er ook zaken als de leeftijd en het gewicht. Ook de dekking die je kiest en de hoogte van het eigen risico zijn belangrijke factoren. Jouw hond is verzekerd vanaf €8,2 per maand. Snel weten wat de verzekering voor jouw Briard concreet kost? Kies een van de partijen, vul de vragen over jou en je dier in, en vind meteen uit hoe hoog de premie van juli 2024 is. Check ook: verzekering Bolognezer afsluiten.

Verzekering afsluiten in 8 stappen
Een Briard verzekering afsluiten is in een paar minuten geregeld. Een verzekeraar aangetroffen met een lage premie, of met een dekking die bij jou past? In de regel doorloop je de volgende stappen:

 1. Is jouw hond een reutje of een teefje?
 2. Gaat het om een ras of kruising?
 3. Is jouw hond een kruising? Markeer dan het gewicht van de hond zodra het uitgegroeid is.
 4. Voer de geboortedatum in van jouw hond.
 5. Kies jouw woonplaats.
 6. Markeer de gewenste dekking en optioneel aanvullende verzekeringen.
 7. Maak een keuze voor de max. vergoeding en het vrijwillig eigen risico.
 8. Je ziet nu wat de maandelijkse polis is. Tevreden? Sluit de huisdierenverzekering online af.

Dierenarts Tarieven Briard

Behandeling Prijzen
Consult €43
Consult weekend / avond €65
Chippen €39
Vaccinatie €56
Urine onderzoek €14,5
Bloedonderzoek €51
Röntgenfoto €76
CT-scan €144
MRI-Scan €800
Castratie Vanaf €180
Sterilisatie Vanaf €305
Tanden en kiezen trekken Vanaf €215
Reinigen gebit Vanaf €69,5

Welke hondenverzekering past bij mij?

Meer weten over een puppy verzekering voor jouw Briard (reu of teef? Hieronder vind je belangrijke variabelen waar je op moet letten bij het vinden van de juiste polis. Wist je dat: sluit de verzekering zo vroeg mogelijk af (bij een puppy). Je vindt dan al snel een voordelige polis. Vergeet ook niet deze onderdelen:

1. Kosten per maand (premie)
De te verzekeren hond (gewicht, ras) beïnvloeden de maandelijkse premie Goed om te weten, prijzen verschillen nogal per aanbieder. Begin steevast met het vergelijken van de prijzen.

2. Dekkingsgebied van de polis
Achterhaal nauwkeurig wat er in de basisdekking zit. Niet alle soorten ziektes en medische hulpmiddelen zitten in het basispakket. Controleer goed de polisvoorwaarden. Is transplantaties met lichaamseigen cellen wel afgedekt? En in hoeverre zijn zaken gedekt als cocktail vaccinatie?

3. Maximum uitkering per jaar
De maximum uitkering per jaar is vaak een bedrag tussen de €1.600 en 5.800. Ga je voor een hoog bedrag, dan gaat de premie omhoog. Probeer de kosten ongeveer in te schatten.

4. Eigen risico
Bij meerdere aanbieders is het eigen risico een vaststaand bedrag per behandeling. Een aantal andere partijen eisen een percentage voor elke declaratie. Het vaste bedrag ligt rond de €125, percentages zijn rond de 30%. Bekijk ook de opties voor een Brandl Brak verzekering.

Dierenverzekering Briard vergelijken juli 2024

Jij wilt jouw hond verzekeren. Vandaag de dag vinden we talloze verzekeraars. Wat is nu een verzekering zonder poespas? Door gebruik te maken van de huisdierenverzekering vergelijken kan jij binnen een paar minuten hondenverzekering voor de Briard vergelijken. Hier tref je aanbieders als Aegon. Aspecten die uiteindelijk de kosten van de verzekering bepalen zijn o.a. gewicht, medisch verleden, leeftijd, postcode, het ras. Verderop tref je een aantal erkende dierenverzekeraars. Elke verzekeraar heeft weer zijn voordelen.

petplan-verzekering

Petplan

Fysiotherapie
Vergoeding tot €5.000 p/jaar
Goed beoordeeld

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

14 dagen bedenktijd
Ook heupen en ellebogen
Uitstekend beoordeeld

ohra-verzekering

Ohra

Eigen risico kiezen
Zelf dierenarts kiezen
Voor de allerkleinsten

inshared-verzekering

Inshared

Radio Therapie
Medische kosten tot €3.500
Ook je pup verzekeren

hema-verzekering

Hema

Chemo
Scherpe premie rasdieren
Hulp en advies online

aegon-verzekering

Aegon

Heupen verzekerd
Looptijd: 1 jaar
Online account

Wat betaalt mijn hondenverzekering?

De afgedekte behandelingen van een dierenverzekering zijn wisselend. De meeste aanbieders hanteert een basisverzekering. Met deze polis zijn de meest standaard kosten gedekt. Denk aan een consult bij een dierenarts, een röntgenfoto laten maken, specifieke operaties of andere hulpmiddelen. Vaak vergoeden verzekeraars 50% tot 80% van de rekening. Bij een aantal aanbieders kan je het eigen risico kiezen dat bij jou past. Ook kan je een premium pakket kiezen. Dit een volledig pakket qua dekking, en het max. bedrag per jaar is dan ook hoger. Bekijk alles over: HEMA huisdierdekking.

Aanvullende huisdierenverzekering
Veel van de verzekeraars hebben de beschikking over aanvullende verzekeringen op maat. Het maandbedrag zal wellicht toenemen, maar het biedt meer zekerheid. Aanvullende verzekeringen die regelmatig worden afgesloten zijn:

 • Sterilisatie
 • Cremeren
 • Europa dekking
 • Fysiotherapie
 • Tand-module
 • Chemo/radiotherapie

Verzekering Briard afsluiten? Altijd een aantrekkelijke verzekeringspremie van je dierenverzekering!