Brandl Brak verzekeren? Een dierenverzekering voor honden vanaf €9,25 per maand

Herkenbaar? Jouw Brandl Brak staat voor geweldig veel gezelligheid. Het is onderdeel van jouw leven. Je denkt er liever niet over na: ook jouw hond kan ziek worden, of een erge verwonding krijgen. In dat geval wil je geen keuze hoeven maken tussen jullie hond en een flinke nota van de arts. Een huisdierenverzekering voor de Brandl Brak is een oplossing. Voor een kleine premie verzeker je jouw hond veel behandelingen en medicaties. Onder andere gedragstherapie en MRI-scan. Aanbieders als Inshared en andere aanbieders vergoeden tussen de €1.500 oplopend tot €3.500. Op huisdierenverzekeringafsluiten.nl bekijk je alle Brandl Brak verzekeringen (juni 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Waarom heb ik een huisdierenverzekering nodig?

Jouw Brandl Brak is jouw trouwe viervoeter. Uiteraard verlang je naar optimale zorg voor hem of haar. Geholpen door een dierenverzekering waarborg jij het diertje van de juiste zorg mocht het zover komen. Je kunt denken aan een specifieke ingreep. Je hebt zo geen stress over geld. Vaak kan je gewoon naar jouw eigen dierenarts. De factuur declareer je eenvoudig online. Bij sommige aanbieders ontvang je tot wel €3.300 per jaar.

 • Geen grote onverwachte uitgaven
 • Medische ingrepen en medicatie
 • Voor puppy’s en oudere honden
 • Meestal zelf dierenarts kiezen
 • Al vanaf €6 per maand

Inslapen en euthanasie

Is jouw hond erg oud, of heeft hij een erge aandoening? In een dergelijke situatie is het laten inslapen van dieren een keuze. Euthanasie vindt plaats bij de dierenarts (kosten: €75), maar is ook op locatie mogelijk (vaak €165). De kosten van inslapen (afmaken) worden deels gedekt door de assuranten. Inzake het afscheid heb je enkele keuzes: begraven, cremeren of destructie.

Sterilisatie of Castratie

Het castreren heeft als effect dat je Brandl Brak geen pups meer voort kan brengen. Het gedrag verandert vaak in een aangenamer gezinslid. Het gebeurt vaak op jonge leeftijd. Kosten van sterilisatie zijn al snel €260. Standaard gedekt bij Reaal dier & zorg. Bij veel andere verzekeraars is castratie een premium dekking.

dierenverzekering-brandl-brak

Wat kost een Brandl Brak verzekering?

Een dierenverzekering werkt hetzelfde als de zorgverzekering zoals wij die kennen. Voor een vast bedrag per maand, zijn een heleboel kosten / handelingen gedekt. Het verzekeren van een huisdier is aanmerkelijk voordeliger dan een verzekering voor mensen. De premie ligt tussen de €12,75 en €27 per 30 dagen. Hoe berekenen ze de premie voor mijn huisdier? Allerlei aspecten zorgen voor de totstandkoming van de premie. Een belangrijke factor is het ras van jouw viervoeter. Uiteraard kijken verzekeraars naar het gewicht en de leeftijd van jouw huisdier. Ook de dekking die je kiest en het gekozen eigen risico zijn van belang. Een huisdierenverzekering sluit je af vanaf €6,85 per maand. Meteen ondervinden wat de verzekering voor de Brandl Brak exact kost? Klik op een van de partijen, voer jouw gegevens in, en ontdek de actuele premie van juni 2024. Alternatief: verzekering Bloedhond afsluiten.

Hoe moet ik een dierenverzekering afsluiten?
Zo’n Brandl Brak verzekering afsluiten stelt niet veel voor. Een verzekeraar aangetroffen die niet al te duur is, of waar jij veel vertrouwen in hebt? Meestal doorloop je de volgende stappen:

 1. Is jouw hond een reutje of een teefje?
 2. Selecteer het ras, of kies een kruising.
 3. Heb je te maken met een kruising? Klik dan op het gewicht van de hond zodra het uitgegroeid is.
 4. Kies de leeftijd van de hond.
 5. Kies jouw woonplaats.
 6. Kies een dekkingspakket en vergeet niet de aanvullende dekkingen.
 7. Maak een keuze voor de max. vergoeding en een eigen risico.
 8. De verzekeraar toont de premie per maand. Het afsluiten van de dierenverzekering doe je gewoon online.

Prijslijst dierenarts Brandl Brak

Situatie Kosten
Consult €40
Consult weekend / avond €67
Chippen €45
Vaccinatie €58
Urine onderzoek €15,5
Bloedonderzoek €54,5
Röntgenfoto €74
CT-scan €145
MRI-Scan €825
Castratie Vanaf €200
Sterilisatie Vanaf €295
Tanden en kiezen trekken Vanaf €175
Reinigen gebit Vanaf €72

Welke hondenverzekering past bij mij?

Meer weten over een puppy verzekering afsluiten voor de Brandl Brak (reu of teef)? We onderscheiden eenbelangrijke dingen die van belang zijn bij de keuze voor een maatschappij. Tip: sluit op jonge leeftijd een hondenverzekering af voor je puppy. Je profiteert dan van een lage premie. Maar ook deze zaken zijn van belang:

1. Maandelijkse premie
Het type hond, en z’n leeftijd hebben invloed op de premie Let op, prijzen verschillen nogal per aanbieder. De basis is een prijsvergelijking.

2. Type dekking?
Controleer grondig wat er wel/niet is inbegrepen. Niet alle ingrepen en medicijnen worden standaard betaald. Analyseer goed de kleine lettertjes. Wordt bloedonderzoek vergoed of niet? En hoe gaat het met titeren?

3. De maximale vergoeding
De maximum uitkering per jaar bedraagt tussen de €1.500 – 6.200. Kies je een hoog bedrag, dan ga je meer betalen. Probeer de kosten ongeveer in te schatten.

4. Eigen risico
Bij een aantal assuradeurs betaal je het eigen risico als een vaststaand bedrag per behandeling. Enkele andere assuradeurs eisen een percentage voor elke declaratie. Het vaste bedrag ligt rond de €50, bij een percentage ga je vaak richting de 10% of meer. Mogelijk ook relevant: Border terrier verzekering.

Dierenverzekering Brandl Brak vergelijken juni 2024

Jij wilt de zorg voor jouw hond goed regelen. Op dit moment vinden we talloze verzekeraars. Bij welke aanbieder vind ik een gewoon goede verzekering? Aan de hand van de vergelijkingstool kan jij binnen een paar minuten hondenverzekering voor de Brandl Brak vergelijken. Je leest alles over bijv. Petplan. Aspecten die ten grondslag liggen aan de premie zijn factoren als gewicht, medisch verleden, postcode, het ras, leeftijd. Hierna achterhaal je de meest bekende dierenverzekeraars. We sommen de belangrijkste voordelen voor je op.

petplan-verzekering

Petplan

Verblijf in kliniek
Handig dierenadvies
Veel rassen te verzekeren

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Vaccinaties
Ook heupen en ellebogen
Alle rassen welkom

ohra-verzekering

Ohra

Chemo
Tel: 126-4004040
Hulp en advies online

inshared-verzekering

Inshared

Snelle klantenservice
We all benefit
Vele tevreden klanten

hema-verzekering

Hema

Uitgebreide basisdekking
Dagelijks opzegbaar
Online account

aegon-verzekering

Aegon

Reisverzekering
Looptijd: 1 jaar
Gemoedsrust

Welke kosten dekt de hondenverzekering?

De dekkingen van een dierenverzekering lopen uiteen. De erkende maatschappijen biedt als uitgangspunt een basisverzekering. Met deze polis zijn de standaard ingrepen afgedekt. Natuurlijk een bezoek bij de dierenarts, eenvoudige foto’s, opname + verblijf in kliniek of geneesmiddelen. Standaard is de minimale dekking tot 80% van de gemaakte kosten. In sommige gevallen bepaal je zelf het eigen risico. Bij het gros van de aanbieders is er vaak een “Plus” of “Top” pakket. Je krijgt dan nog meer dekking, en de verzekeraar biedt jaarlijks een hoger bedrag uit. Check ook: AEGON dekking.

Aanvullende huisdierenverzekering
Veel van de assuradeurs hebben de mogelijkheid voor unieke aanvullende verzekering (pakketten). De polis zelf gaat omhoog, maar jij hoeft je nergens meer druk om te maken. Veel voorkomende aanvullende verzekeringen zijn:

 • Castratie van de hond
 • Euthanasie + crematie
 • Dekking in het buitenland
 • Fysio-module
 • Gebit-module
 • Ct-scans

Verzekering Brandl Brak afsluiten? Betrouwbare en voordelige verzekeringspremie van jullie dierenverzekering!