Broholmer verzekeren? Een verzekeringspolis voor een hond al vanaf €6,5 per maand

Jouw trouwe Broholmer staat voor volop gehechtheid. Jullie zijn misschien wel onafscheidelijk. Het is geen populair onderwerp: jouw viervoeter kan ziek worden, of een ongeluk krijgen. Dan is het niet leuk om te moeten kiezen tussen jouw huisdier en een rekening. Een huisdierenverzekering voor jou Broholmer biedt dan uitkomst. Tegen een klein bedrag per maand verzeker je jouw huisdier tegen veel voorkomende ingrepen. Denk dan aan bijvoorbeeld behandeling tegen knie-aandoeningen en chippen. Verzekeraars als Petplan of verschillende andere partijen keren bedragen uit tussen de €1.200 tot wel €3.700. Op huisdierenverzekeringafsluiten.nl vergelijk je gangbare Broholmer verzekeringen (mei 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Waarom een huisdierenverzekering afsluiten?

Jouw Broholmer is jouw maatje. Uiteraard wil je het beste voor jouw viervoeter. Geholpen door een dierenverzekering waarborg je jouw hond van de beste zorg. Bijvoorbeeld bij ziekte of een ongeluk. Je hoeft niet na te denken over geld. Vaak kan je terecht bij de dichtsbijzijndste dierenarts. De factuur declareer je eenvoudig online. De maximale vergoeding kan oplopen tot €5.000 per jaar.

 • Voorkom hoge kosten
 • Uitgebreide vergoedingen
 • Voor rasdieren en gekruiste honden
 • Mogelijkheid voor eigen dierenarts
 • Al verzekerd vanaf €9 per maand

Inslapen en euthanasie

Is de tijd voor je hond gekomen, of gewoon te ziek? In een dergelijke situatie is inslapen de beste optie. Voor euthanasie ga je naar de dierenarts (kost ongeveer €80), maar kan ook bij jou thuis (circa €160). De kosten van inslapen (afmaken) worden deels gedekt in de polis. Wat het afscheid aangaat heb je enkele opties: destructie, cremeren of begraven.

Steriliseren of Castreren

Het castreren zorgt ervoor dat de Broholmer zich niet meer kan voortplanten. Het gedrag verandert vaak in een huisdier dat minder wegloopt. Dit kan al vrij snel na de bevalling. Kosten van sterilisatie zijn al snel €215. Bij Real dier & zorg is dit gewoon inbegrepen. Bij veel andere partijen is het castreren een premium dekking.

dierenverzekering-broholmer

Wat kost een Broholmer verzekering?

Een dierenverzekering is vergelijkbaar met de standaard zorgverzekering bij mensen. In de overeengekomen polis zijn een heleboel kosten / handelingen gedekt. Een huisdierenverzekering is aanzienlijk goedkoper dan een verzekering voor mensen. De kosten variëren tussen €18 – €44,5 per 4 weken. Hoe berekenen ze de premie voor mijn huisdier? Veel variabelen zorgen voor de totstandkoming van de premie. De voornaamste variabele is het ras van jouw viervoeter. Tevens tellen ook geboortejaar en het gewicht. Ook de gekozen dekking en het gekozen eigen risico werken mee in de premie. Een verzekering is er al vanaf €6,6 per maand. Gemakkelijk uitvinden wat de verzekering voor jouw Broholmer tot op de komma kost? Navigeer naar een verzekeraar, voer jouw gegevens in, en ontdek de actuele premie van mei 2024. Alternatief: verzekering Boomer afsluiten.

Verzekering afsluiten in 8 stappen
Zo’n Broholmer verzekering afsluiten stelt niet veel voor. Een pakket aangetroffen die niet al te duur is, of waar jij veel vertrouwen in hebt? Meestal werkt het als volgt:

 1. Is het een reu of een teef?
 2. Gaat het om een ras of kruising?
 3. Kies je voor kruising? Selecteer dan het verwachte volgroeide gewicht.
 4. Kies de leeftijd van de hond.
 5. Voer je postcode + evt. huisnummer in.
 6. Je hebt nu keuze uit enkele pakketten plus eventuele aanvullende dekkingen.
 7. Maak een keuze voor de max. vergoeding en het vrijwillig eigen risico.
 8. De verzekeraar toont de premie per maand. Het afsluiten van de dierenverzekering doe je gewoon online.

Tarieven dierenarts Broholmer

Situatie Kosten
Consult €36
Consult weekend / avond €59
Chippen €49
Vaccinatie €49
Urine onderzoek €14,5
Bloedonderzoek €60
Röntgenfoto €70,5
CT-scan €152
MRI-Scan €875
Castratie Vanaf €195
Sterilisatie Vanaf €285
Tanden en kiezen trekken Vanaf €215
Reinigen gebit Vanaf €77,5

Welke hondenverzekering voor mijn viervoeter?

Aan het oriënteren op een puppy verzekering voor jouw trouwe Broholmer (reu of teef? Graag noemen we verschillende factoren waar je rekening mee dient te houden bij de keuze voor een maatschappij. Wist je dat: sluit de polis af voor jouw hond als het nog een puppy is. Er is dan meestal wel een lage premie. Maar ook deze zaken zijn van belang:

1. Jouw premie
De te verzekeren hond (gewicht, ras) liggen ten grondslag aan de maandelijkse kosten. Vergeet niet, er zit behoorlijk verschil tussen de polissen. Stap 1 is dus premies naast elkaar zetten.

2. Wat wordt er wel/niet verzekerd?
Controleer altijd wat er wel/niet is inbegrepen. Niet alle ingrepen en geneesmiddelen zitten in het basispakket. Controleer nauwkeurig de kleine lettertjes. Is titeren wel of niet vergoed? En in welke mate krijg ik een vergoeding voor consult?

3. Wat wordt er jaarlijks maximaal vergoed?
De maximum uitkering per jaar vinden we meestal tussen de €1.600 – 6.400. Ga je voor een hoog bedrag, dan gaat de premie omhoog. Bereken eens welk bedrag je zelf hebt liggen.

4. Eigen risico
Bij een aantal aanbieders werkt men met een eigen risico als een vaststaand bedrag per behandeling. Echter, weer andere partijen eisen een percentage voor elke declaratie. Bij een vaststaand bedrag moet je denken aan €75, en het percentage is vaak circa 35%. Check ook alles over een Braque du Bourbonnais verzekering.

Dierenverzekering Broholmer vergelijken mei 2024

Jij wilt de ziektekosten van jouw hond verzekeren. Vandaag de dag zijn er veel aanbieders. Hoe vind ik nu snel een gewoon goede verzekering? Door gebruik te maken van huisdierenverzekeringafsluiten.nl kan je simpel & snel hondenverzekering voor de Broholmer vergelijken. Je vind de voor- en nadelen van Aegon. Variabelen die ten grondslag liggen aan de premie zijn zaken als het ras, medisch verleden, geslacht, postcode, leeftijd. Hierna vind je de 6 grote NL’se dierenverzekeraars. Ieder met hun eigen voordelen.

petplan-verzekering

Petplan

Uitgebreide vergoeding
4 pakketten
Ook je pup verzekeren

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Uitgebreide basisdekking
Bewust of Comfort
Ook voor puppy’s

ohra-verzekering

Ohra

Aanvullende dekkingen
Tel: 126-4004040
Begrijpelijk

inshared-verzekering

Inshared

Aanvullende dekkingen
Health check
Goed beoordeeld

hema-verzekering

Hema

Crematie
Binnen 5 minuten geregeld
Declaren via internet

aegon-verzekering

Aegon

Snelle ingangsdatum
Geen erfelijke ziektes
Ook je pup verzekeren

Welke dekking biedt mijn hondenverzekering?

De voorwaarden van een dierenverzekering lopen uiteen. De genoemde aanbieders biedt een soort van basisverzekering. Daarmee zijn de normale behandelingen inbegrepen. Voorbeelden hiervan zijn consults, foto’s maken bij de dierenarts, een uitgebreide behandeling of hulpmiddelen. In de regel vergoeden verzekeraars 50% tot 80% van een declaratie. Bij een aantal aanbieders kies je zelf het eigen risico. Meestal er zijn mogelijkheden voor top of totaal polissen. Dit een volledig pakket qua dekking, en je kunt aanspraak maken op een hogere uitkering. Lees meer over: Alle verzekeraars.

Aanvullende hondenverzekering
Steeds meer aanbieders bieden daarnaast extra aanvullende verzekeringen. Het maandbedrag valt iets hoger uit, maar je komt niet voor verrassingen te staan. Om je een beeld te geven van een aantal aanvullende verzekeringen:

 • Castratie / Sterilisatie
 • Uitvaart
 • Buitenlanddekking
 • Fysio-dekking
 • Gebit
 • Chemo- en radiotherapie

Verzekering Broholmer afsluiten? Gegarandeerd een aantrekkelijke verzekeringspremie voor jouw dierenverzekering!