Buhund verzekeren? Een verzekeringspolis voor jouw hond al vanaf €7,25 per maand

Jouw Buhund betekent onmetelijk veel toewijding. Het is onderdeel van jouw leven. Je denkt er liever niet over na: jouw hond kan een bepaalde kwaal hebben, of er kan iets anders gebeuren. In zo’n scenario is het niet leuk om te moeten kiezen tussen jouw viervoeter en een rekening. Een huisdierenverzekering voor de Buhund is dan erg welkom. Voor een kleine premie verzeker je jouw hond verwondingen of aandoeningen. Bijvoorbeeld dwang- en sondevoeding of ontvlooien. Polissen van bijvoorbeeld Ohra of andere aanbieders keren bedragen uit tussen de €1.800 en €3.500. Op deze website tref je erkende Buhund verzekeringen (juni 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Wat zijn de voordelen van een huisdierenverzekering?

Jouw Buhund is jouw trouwe kameraad. Logischerwijs wens je de beste zorg voor jouw hond. Door het afsluiten van een dierenverzekering waarborg je het diertje van de juiste zorg mocht het zover komen. Onmisbaar bij bijvoorbeeld een operatie. Je hoeft je dan niet druk te maken over financiële zaken. Vaak kies je zelf jouw eigen dierenarts. De factuur declareer je eenvoudig online. De maximale vergoeding kan oplopen tot €3.700 per jaar.

 • Voorkom hoge kosten
 • Uitgebreide vergoedingen
 • Voor puppy’s en oudere honden
 • Veel aangesloten dierenartsen
 • Vanaf €7,55 per maand

Euthanasie en inslapen

Is jouw hond erg oud, of gewoon te ziek? Hier is inslapen een mogelijkheid. Euthanasie vindt plaats bij de dierenarts (ongeveer €85), maar soms is thuis ook een optie (zo’n €150). Het proces van inslapen (afmaken) wordt deels gedekt binnen je polis. Ten aanzien van het afscheid zijn er diverse keuzemogelijkheden: begraven, cremeren of destructie.

Castreren of Steriliseren

Het castreren heeft als effect dat je Buhund zich niet meer kan voortplanten. Dit zorgt vaak ook voor een aangenamer dier. Dit is doorgaans na 6 maanden al mogelijk. Denk hierbij al wel snel aan €235. Standaard gedekt bij Reaal dier & zorg. Bij het gros van de andere aanbieders is het castreren gedekte in het aanvullend pakket.

dierenverzekering-buhund

Wat kost een Buhund verzekeren?

Een dierenverzekering werkt hetzelfde als de zorgverzekeringen van Univé, FBTO of VGZ. In ruil voor een terugkerende premie worden medische kosten (deels) gedekt. Jouw hond verzekeren is vele malen betaalbaarder dan een verzekering voor mensen. In de basis ligt de prijs tussen €16,25 – €29,5 per 30 dagen. Wat kost nu het verzekeren van mijn huisdier? Veel elementen zorgen voor de totstandkoming van de premie. De voornaamste variabele is het ras van jouw viervoeter. Uiteraard houden verzekeraars rekening met gewicht en leeftijd. Ook het basispakket dat je kiest en het gekozen eigen risico zijn van belang. Een verzekering is er al vanaf €6,1 per maand. Meteen uitvinden wat de verzekering voor jouw Buhund precies kost? Navigeer naar een van de partijen, voer jouw gegevens in, en vind meteen uit hoe hoog de premie van juni 2024 is. Suggestie: verzekering Bordeaux Dog afsluiten.

Verzekering afsluiten in 8 stappen
Een geschikte Buhund verzekering afsluiten regel je snel & eenvoudig. Een aanbieder gezien met een lage premie, of een waar jij goede verhalen over hoort? Gewoonlijk doorloop je de volgende stappen:

 1. Kies het geslacht van het dier (man of vrouw).
 2. Selecteer het ras, of kies een kruising.
 3. Kies je voor kruising? Selecteer dan het gewicht van het dier zodra het volgroeid is.
 4. Hoe oud is jouw hond?
 5. Waar woon jij? Vul je postcode in.
 6. Markeer de gewenste dekking en vergeet niet de aanvullende dekkingen.
 7. Markeer de maximum vergoeding per jaar en het vrijwillig eigen risico.
 8. Je treft nu de maandpremie. Je kunt de dierenverzekering meteen online afsluiten.

Kosten dierenarts Buhund

Consult Onkosten
Consult €32
Consult weekend / avond €59
Chippen €46
Vaccinatie €56
Urine onderzoek €17
Bloedonderzoek €58,5
Röntgenfoto €76
CT-scan €148
MRI-Scan €775
Castratie Vanaf €185
Sterilisatie Vanaf €275
Tanden en kiezen trekken Vanaf €210
Reinigen gebit Vanaf €66,5

Welke hondenverzekering voor mijn viervoeter?

Aan het oriënteren op een puppy verzekering voor jouw trouwe Buhund (reu of teef)? Er zijn een aantal zaken essentiële variabelen waar je op moet letten bij de keuze voor een maatschappij. Wist je dat: sluit de verzekering zo vroeg mogelijk af (bij een puppy). Je vindt dan al snel een aantrekkelijke premie. Let daarnaast op de volgende zaken:

1. Jouw premie
Het soort hond en z’n leeftijd hebben invloed op de premie Echter, de premies per maand lopen enorm uiteen. Stap 1 is dus een gedegen prijsvergelijking.

2. Wat wordt er wel/niet verzekerd?
Analyseer grondig hoe het gekozen pakket eruit ziet. Niet alle geneesmethodes en pillen betaalt de verzekeraar. Check zorgvuldig de inhoud van het pakket. Is operatie met narcose wel vergoed voor mijn hond? En hoe gaat het met castratie?

3. Wat wordt er jaarlijks maximaal vergoed?
De maximale vergoeding op jaarbasis is vaak een bedrag tussen de €1.900 – 2.800. Ga je voor een hoog bedrag, dan betaal je meer premie. Bedenk voor jezelf wat acceptabel is.

4. Eigen risico
Bij ongeveer de helft van de polissen giet met het eigen risico in een absoluut bedrag per behandeling/declaratie. Echter, weer andere aanbieders eisen een percentage voor elke declaratie. Vaste vergoedingen liggen rond de €150, bij een percentage ga je vaak richting de 15 – 25%. We hebben ook info over: Braque Francais verzekering.

Dierenverzekering Buhund vergelijken juni 2024

Jij wilt de zorg voor jouw hond goed regelen. Op dit moment is er nogal wat te kiezen. Wat is nu een kwalitatieve verzekering? Geholpen door huisdierenverzekeringafsluiten.nl kan jij zonder gedoe hondenverzekering voor de Buhund vergelijken. Wij vergelijken onder andere Petplan. Onderdelen die de premie bepalen zijn bijvoorbeeld het ras, geslacht, gewicht, postcode, medisch verleden. Onderstaand achterhaal je een aantal erkende dierenverzekeraars. We sommen de belangrijkste voordelen voor je op.

petplan-verzekering

Petplan

Operaties
De nr. 1 dierenverzekering
Vele tevreden klanten

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Chemo
€65 preventieve zorg
Voor de allerkleinsten

ohra-verzekering

Ohra

Crematie
WhatsApp service
Gebruiksvriendelijk

inshared-verzekering

Inshared

Uitgebreide basisdekking
Ruim 175.000 klanten
Alle rassen welkom

hema-verzekering

Hema

Kies je eigen dekking
Verbond van verzekeraars
Geen kleine lettertjes

aegon-verzekering

Aegon

Operaties
Bij ziekte en ongeval
Declaren via internet

Welke dekking biedt mijn hondenverzekering?

De voorwaarden van een dierenverzekering verschillen per verzekeraar. De erkende maatschappijen werken met een basisverzekering. Zodoende worden algemene kosten gedekt. Voorbeelden hiervan zijn consults, röntgenfoto’s, een ingreep of medicijnen. In de regel is men in staat tot 75% – 80% te compenseren van een declaratie. Tip: soms bepaal je zelf het eigen risico. Meestal er zijn mogelijkheden voor top of totaal polissen. De dekking is hierbij veel uitgebreider, met een hogere maximale vergoeding per jaar. Lees meer over: Overzicht verzekeraars.

Aanvullende verzekering
De erkende maatschappijen kunnen voorzien in speciale aanvullende verzekeringen op maat. De premie zal wellicht toenemen, echter ben je verzekerd voor bijna alles! Voorbeelden van populaire aanvullende verzekeringen zijn:

 • Sterilisatie van de hond
 • Cremeren
 • Europa dekking
 • Fysio-begeleiding
 • Tandheelkunde
 • Radio- en chemotherapie

Verzekering Buhund afsluiten? Zeker een voordelige verzekeringspremie voor uw dierenverzekering!