Braque Francais verzekeren? Een dierenverzekering voor honden vanaf €7 per maand

Jouw trouwe Braque Francais betekent onmetelijk veel gehechtheid. Het hoort bij jouw gezin. Je denkt er liever niet over na: jouw huisdier kan een rottige ziekte krijgen, of een tegenslag krijgen. In zo’n scenario sta je liever niet voor de keuze tussen jouw huisdier en een rekening. Een huisdierenverzekering voor jou Braque Francais is een oplossing. Al vanaf een paar euro per maand is jouw hond verzekerd tegen de meeste medische kosten. Denk dan aan bijvoorbeeld gebit schoonmaken en castratie. Verzekeraars als Hema en nog een aantal assuradeurs keren bedragen uit tussen de €1.700 tot en met € 5.500. Op deze website vind je meer info over nationale Braque Francais verzekeringen (juni 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Waarom heb ik een huisdierenverzekering nodig?

Jouw Braque Francais is jouw maatje. Logischerwijs ga je voor optimale zorg voor jouw viervoeter. Via een dierenverzekering waarborg je jouw huisdier van optimale zorg. Een ongeluk zit in een klein hoekje. In zo’n geval een forse nota. In veel gevallen kies je zelf een dierenarts naar keuze. De factuur declareer je eenvoudig online. Bij sommige aanbieders ontvang je tot wel €3.200 per jaar.

 • Voorkom hoge kosten
 • Uitgebreide medische behandelingen
 • Ook voor kruisingen
 • Meestal zelf dierenarts kiezen
 • Al vanaf €8,3 per maand

Euthanasie en inslapen

Begint je hond op leeftijd te raken, of gewoon te ziek? Hier is het laten inslapen van je dier mogelijk. Voor euthanasie maak je een afspraak bij jouw dierenarts (ongeveer €75), echter kan dit ook lokaal (ongeveer €170). Inslapen (afmaken) wordt grotendeels gedekt door de assuranten. Aangaande afscheid nemen heb je ’n aantal keuzes: destructie, begraven of cremeren.

Castreren of Steriliseren

Castratie zorgt ervoor dat de Braque Francais niet meer vruchtbaar is. Het gedrag verandert vaak in een rustiger dier. Meestal gebeurt het bij puppy’s. Denk hierbij al wel snel aan €195. Bij Real dier & zorg is dit gewoon inbegrepen. Bij een groot aantal andere partijen is een castratie gedekte in het aanvullend pakket.

dierenverzekering-braque-francais

Wat kost een Braque Francais verzekering?

Een dierenverzekering verschilt niet veel van zorgverzekeringen zoals mensen die afsluiten. Binnen een vooraf afgesloten pakket zijn een heleboel kosten / handelingen gedekt. Jouw hond verzekeren is vele malen voordeliger dan een zorgverzekering voor jou en mij. De prijzen variëren enorm, tussen €8,75 – €39 (maandelijks). Wat kost nu het verzekeren van mijn huisdier? Veel variabelen liggen ten grondslag aan de premie. De verzekeraars kijkt primair naar het ras van jouw viervoeter. Natuurlijk wordt er gekeken naar geboortejaar en het gewicht. Ook de dekking die je kiest en het eigen risico hebben invloed. Een dierenverzekering is er vanaf €7,65 per maand. Eenvoudig ontdekken wat de verzekering voor jouw Braque Francais exact kost? Klik op een maatschappij, voer de details over jouw huisdier in, en je ziet meteen hoe hoog de premie van juni 2024 bedraagt. Je kunt ook direct een verzekering Boerenfox afsluiten.

Hoe werkt het afsluiten van een verzekering
Een goede Braque Francais verzekering afsluiten is erg makkelijk. Een aanbieder gezien met een lage premie, of die jij betrouwbaar acht? In veel gevallen ziet het er ongeveer zo uit:

 1. Gaat het om een mannetje of vrouwtje?
 2. Gaat het om een ras of kruising?
 3. Staat het ras er niet bij? Klik dan op het volgroeide gewicht.
 4. Wanneer is jouw hond geboren?
 5. Waar woon jij? Vul je postcode in.
 6. Selecteer de gewenste dekking en vergeet niet de aanvullende dekkingen.
 7. Kies een van de opties m.b.t. de max. vergoeding en kies het eigen risico.
 8. Je ziet direct wat het kost. Klopt het? Dan kan je jouw dierenverzekering online afsluiten.

Dierenarts Tarieven Braque Francais

Situatie Prijzen
Consult €32
Consult weekend / avond €61
Chippen €47
Vaccinatie €55
Urine onderzoek €15
Bloedonderzoek €53,5
Röntgenfoto €77
CT-scan €146
MRI-Scan €725
Castratie Vanaf €175
Sterilisatie Vanaf €320
Tanden en kiezen trekken Vanaf €160
Reinigen gebit Vanaf €72

Welke hondenverzekering past bij mijn dier?

Bezig met een puppy verzekering voor jouw trouwe Braque Francais (reu of teef? Hieronder vind je essentiële variabelen die je in het achterhoofd moet houden bij het afsluiten van de verzekering. Tip: ideaal gezien sluit je de polis af als het nog een puppy is. Je hebt dan te maken met een laag tarief. Houd ook rekening met deze zaken:

1. Maandelijkse premie
Het type hond, en z’n leeftijd bepalen de de premie per maand Let op, er zit behoorlijk verschil tussen de polissen. Start altijd met simpelweg prijzen vergelijken.

2. Type dekking?
Achterhaal zorgvuldig wat er vergoed wordt. Niet alle ingrepen en geneesmiddelen betaalt de verzekeraar. Controleer nauwkeurig de polisvoorwaarden. Wordt consult vergoed of niet? En in welke mate krijg ik een vergoeding voor sterilisatie?

3. Wat wordt er jaarlijks maximaal betaald?
Het bedrag wat je maximaal vergoed krijgt vinden we meestal tussen de €1.100 – 3.400. Ga je voor een hoog bedrag, dan zal het maandelijkse bedrag toenemen. Bereken eens welk bedrag je zelf hebt liggen.

4. Eigen risico
Bij meerdere polissen betekent het eigen risico een vooraf gekozen vast bedrag voor elke declaratie. Enkele andere aanbieders doen dit met een percentage per behandeling. Vaste vergoedingen liggen rond de €125, het procentuele eigen risico ligt rond de 15% per declaratie. Bekijk ook de opties voor een Boxer verzekering.

Dierenverzekering Braque Francais vergelijken juni 2024

Jij wilt de beste zorg voor jouw hond. Vandaag de dag is het aanbod enorm. Hoe vind ik nu snel een kwalitatieve verzekering? Door gebruik te maken van de huisdierenverzekering vergelijken kun je snel en gemakkelijk een hondenverzekering voor de Braque Francais vergelijken. Je leest alles over bijv. Ohra. Variabelen die ten grondslag liggen aan de premie zijn factoren als het ras, postcode, medisch verleden, leeftijd, geslacht. Verderop tref je de meest bekende dierenverzekeraars. We sommen de belangrijkste voordelen voor je op.

petplan-verzekering

Petplan

Heupen verzekerd
Vergoeding tot €5.000 p/jaar
Ook je pup verzekeren

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Operaties
Diervriendelijk
Snelle uitkering

ohra-verzekering

Ohra

Castratie
Tel: 126-4004040
Online account

inshared-verzekering

Inshared

Fysiotherapie
De eerlijke verzekering
Hulp en advies online

hema-verzekering

Hema

Reisverzekering
Binnen 5 minuten geregeld
Online afsluiten

aegon-verzekering

Aegon

Opname kliniek
€3.500 euro per jaar
Veel rassen te verzekeren

Wat wordt er gedekt door de hondenverzekering?

De behandelingen die vergoed worden door een dierenverzekering zijn wisselend. De meeste maatschappijen biedt als uitgangspunt een basisverzekering. Zo zijn de standaard ingrepen afgedekt. Denk aan een consult bij een dierenarts, eenvoudige foto’s, opname + verblijf in kliniek of pillen. Standaard vergoeden verzekeraars 50% tot 80% van gedeclareerde bedragen. Tip: soms kan je het eigen risico kiezen dat bij jou past. Bij veel partijen kan je een premium pakket kiezen. De dekking is hierbij veel uitgebreider, en het uit te keren bedrag is vaak wel het dubbele. Lees meer over: Petplan huisdierdekking.

Aanvullende huisdierenverzekering
Het merendeel van de maatschappijen geven jou de optie voor uitgebreidere pakketten (aanvullende verzekering). De premie zal wat stijgen, maar je komt niet voor verrassingen te staan. Veel voorkomende aanvullende verzekeringen zijn:

 • Sterilisatie en castratie
 • Crematie
 • Verzekerd in het buitenland
 • Fysio-module
 • Gebit
 • Ct-scans

Verzekering Braque Francais afsluiten? Gegarandeerd een lage verzekeringspremie van jullie dierenverzekering!