Bull terrier verzekeren? Een huisdierverzekering voor honden al vanaf €6,25 per maand

Jouw trouwe Bull terrier betekent volop gezelligheid. Het is onderdeel van jouw leven. Je hoort het eigenlijk liever niet: jouw huisdier kan een rottige ziekte krijgen, of een erge verwonding krijgen. In zo’n scenario sta je liever niet voor de keuze tussen jouw huisdier en een rekening. Een huisdierenverzekering voor jouw Bull terrier biedt dan uitkomst. Voor een kleine premie is jouw hond verzekerd tegen de meeste medische kosten. Bijvoorbeeld homeopaat behandeling of castratie. Maatschappijen als Aegon of andere partijen staan garant voor bedragen tussen de €1.300 tot wel €4.900. Aan de hand van deze pagina tref je populaire Bull terrier verzekeringen (juli 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Waarom een huisdierenverzekering afsluiten?

Jouw Bull terrier is jouw trouwe viervoeter. Uiteraard wens je het beste voor je dog. Door het afsluiten van een dierenverzekering waarborg je jouw hond van optimale zorg. Denk aan een bepaalde operatie. Je hebt zo geen stress over financiële zaken. Steeds vaker maak je zelf een keuze voor jouw eigen dierenarts. Declareren van rekeningen gaat gemakkelijk. Vergoedingen lopen op tot €4.300 per jaar.

 • Voorkom hoge kosten
 • Uitgebreide vergoedingen
 • Voor jonge en oude honden
 • Veel aangesloten dierenartsen
 • Beginnend bij €9,15 per maand

Euthanasie en inslapen

Begint je hond op leeftijd te raken, of gewoon te ziek? In zo’n geval is inslapen de beste optie. Dit heet ook wel euthanasie, en dit doe je bij de dierenarts (kost ongeveer €90), maar kan ook bij jou thuis (vaak €150). Het proces van inslapen (afmaken) wordt deels gedekt in de polis. Wat betreft afscheid zijn er diverse varianten: begraven, destructie of cremeren.

Sterilisatie en Castratie

Het castreren zorgt ervoor dat de Bull terrier geen pups meer voort kan brengen. Het positieve effect is: een aangenamer dier. Vaak doet men dit in het 1e levensjaar. Kijk niet vreemd op van bedragen als €345. Bij Real dier & zorg is dit gewoon inbegrepen. Bij veel andere partijen is het castreren een aanvullende verzekering.

dierenverzekering-bull-terrier

Wat kost een Bull terrier verzekering?

De dierenverzekering kan je goed vergelijken met de standaard zorgverzekering bij mensen. In de overeengekomen polis zijn een heleboel kosten / handelingen gedekt. Een verzekering voor dieren is aanmerkelijk betaalbaarder dan een verzekering voor mensen. In de basis ligt de prijs tussen €9,5 tot €27,5 per 4 weken. Maar hoe komt de prijs voor een verzekering tot stand? Velerlei onderdelen hebben invloed op de prijs. Het meest belangrijke is het ras van jouw viervoeter. Uiteraard houden verzekeraars rekening met gewicht en leeftijd. Ook het gekozen pakket en de hoogte van het eigen risico werken mee in de premie. Jouw viervoeter is al verzekerd vanaf €5,85 per maand. Moeiteloos ondervinden wat de verzekering voor de Bull terrier concreet kost? Kies een aanbieder, vul de vragen over jou en je dier in, en check de premie van juli 2024. Check ook: verzekering Border collie afsluiten.

Hoe sluit ik snel een huisdierenverzekering af?
Een geschikte Bull terrier verzekering afsluiten stelt niet veel voor. Een polis tegengekomen met een lage premie, of waar jij veel vertrouwen in hebt? Normaal gesproken werkt het als volgt:

 1. Is het een reu of een teef?
 2. Selecteer het ras, of kies een kruising.
 3. Is jouw hond een kruising? Voer dan in het gewicht van de hond zodra het uitgegroeid is.
 4. Wanneer is jouw hond geboren?
 5. Vul je postcode in.
 6. Selecteer de gewenste dekking en indien nodig extra zekerheden (aanvullende dekking).
 7. Geef jouw voorkeur door betreft de maximale vergoeding en het vrijwillig eigen risico.
 8. De verzekeraar toont de premie per maand. Het afsluiten van de dierenverzekering doe je gewoon online.

Prijslijst dierenarts Bull terrier

Consult Vergoeding
Consult €40
Consult weekend / avond €71
Chippen €44
Vaccinatie €50
Urine onderzoek €18,5
Bloedonderzoek €58
Röntgenfoto €73,5
CT-scan €151
MRI-Scan €725
Castratie Vanaf €180
Sterilisatie Vanaf €280
Tanden en kiezen trekken Vanaf €180
Reinigen gebit Vanaf €66

Welke hondenverzekering moet ik kiezen?

Meer weten over een puppy verzekering afsluiten voor de Bull terrier (reu of teef)? Er zijn een aantal zaken nuttige factoren die van belang zijn bij het vinden van de juiste polis. Handig: sluit de polis af voor jouw hond als het nog een puppy is. Je vindt dan al snel een aantrekkelijke premie. Let daarnaast op de volgende zaken:

1. Maandelijkse premie
Het soort hond en z’n leeftijd zijn grotendeels verantwoordelijk voor de premie Vergeet niet, de premies per maand lopen enorm uiteen. Stap 1 is dus premies naast elkaar zetten.

2. Dekkingsgebied van de polis
Analyseer nauwkeurig wat wel maar ook niet wordt verzekerd. Niet alle therapieën en medische hulpmiddelen zijn inbegrepen. Bekijk goed de kleine lettertjes. Wordt castratie wel afgedekt? En in hoeverre zijn zaken gedekt als fysiotherapie?

3. Maximum uitkering per jaar
De maximum uitkering per jaar ligt tussen de €1.900 en 5.600. Bij een hoge maximale vergoeding, dan ga je meer betalen. Noteer voor jezelf de max. kosten die jij verwacht.

4. Eigen risico
Bij sommige polissen werkt men met een eigen risico als een absoluut bedrag per behandeling/declaratie. Enkele andere polissen hanteren een percentage van circa 15%. Het vaste bedrag ligt rond de €100, kies je een percentage dan moet je denken aan max. 40%. Mogelijk ook relevant: Braque Saint Germain verzekering.

Dierenverzekering Bull terrier vergelijken juli 2024

Jij wilt niet voor verrassingen komen te staan. Op dit moment is het aanbod enorm. Bij welke aanbieder vind ik een gewoon goede verzekering? Door gebruik te maken van huisdierenverzekeringafsluiten.nl kan je simpel & snel hondenverzekering voor de Bull terrier vergelijken. Hier tref je aanbieders als Inshared. Elementen die invloed hebben op de premie zijn onder andere het ras, postcode, geslacht, gewicht, leeftijd. Hierna vind je de 6 grote NL’se dierenverzekeraars. Elke verzekeraar heeft weer zijn voordelen.

petplan-verzekering

Petplan

Reisverzekering
Met tips & weetjes
Online afsluiten

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Aanvullende dekkingen
Diervriendelijk
Begrijpelijk

ohra-verzekering

Ohra

Kies je eigen dekking
Basis, Plus en Top
Online afsluiten

inshared-verzekering

Inshared

Opname kliniek
Jaarbeloning
Vrije dierenarts keuze

hema-verzekering

Hema

Vandaag nog verzekerd
Eenvoudig verzekerd
Goede adviseur

aegon-verzekering

Aegon

Snelle ingangsdatum
Looptijd: 1 jaar
Snelle uitkering

Welke kosten dekt de hondenverzekering?

De voorwaarden van een dierenverzekering zijn wisselend. Het merendeel van de assuradeurs gaat uit van een basisverzekering. Hiermee zijn de normale behandelingen inbegrepen. Je moet denken aan een bezoek aan de arts, een röntgenfoto laten maken, een noodzakelijke operatie of medicijnen. In het algemeen vergoeden verzekeraars 50% tot 80% van te declareren rekeningen. Handig: steeds vaker kan je het vergoedingspercentage zelf kiezen. Meestal er zijn mogelijkheden voor top of totaal polissen. Er zijn dan nog meer zaken afgedekt, en je kunt aanspraak maken op een hogere uitkering. Lees meer over: Overzicht huisdierverzekeringen.

Aanvullende huisdierenverzekering
De nationale partijen kunnen je voorzien van extra aanvullende verzekeringen. De premie gaat omhoog, maar jij hoeft je nergens meer druk om te maken. Vaak afgesloten aanvullende verzekeringen zijn:

 • Sterilisatie en castratie
 • Euthanasie + crematie
 • Buitenlanddekking
 • Fysio-trajecten
 • Gebit-module
 • MRI-scan

Verzekering Bull terrier afsluiten? Gewaarborgde aantrekkelijke verzekeringspremie voor een dierenverzekering!