Ca de Bou verzekeren? Een verzekeringspolis voor honden vanaf €7,75 per maand

Jouw trouwe Ca de Bou biedt jou geweldig veel vriendschap. Het is onderdeel van jouw leven. Het is niet leuk om te bedenken: jouw huisdier kan een rottige ziekte krijgen, of terechtkomen in een ongeval. In dat geval wil je geen keuze hoeven maken tussen jouw huisdier en een geldbedrag. Een huisdierenverzekering voor jouw Ca de Bou biedt dan uitkomst. Tegen een klein bedrag per maand verzeker je jouw huisdier tegen veel behandelingen en medicaties. Denk dan aan bijvoorbeeld huidallergie behandeling of bloedonderzoek. Assuradeurs als Aegon of verschillende andere partijen vergoeden tussen de €1.300 en €3.500. Op huisdierenverzekeringafsluiten.nl vergelijk je nationale Ca de Bou verzekeringen (juni 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Wat zijn de voordelen van een huisdierenverzekering?

Jouw Ca de Bou is jouw trouwe viervoeter. Natuurlijk wil je uitmuntende zorg voor jouw hond. Met een dierenverzekering waarborg jij het dier van de juiste zorg als het nodig is. Bijvoorbeeld bij ziekte of een ongeluk. Je hoeft niet na te denken over een forse nota. Meestal maak je zelf een keuze voor een dierenarts in de buurt. De rekening gaat naar de verzekeraar. De maximale vergoedingen zijn soms wel €3.200 per jaar.

 • Niet meer nadenken over financiën
 • Geneesmiddelen en onderzoeken
 • Alle rassen en kruisingen zijn welkom
 • Naar je eigen dierenarts
 • Al verzekerd vanaf €9,95 per maand

Inslapen & euthanasie

Is jouw hond erg oud, of is hij ongeneeslijk ziek? In dat geval is het laten inslapen van dieren een keuze. Euthanasie regel je bij de dierenarts (om en nabij €80), maar is ook op locatie mogelijk (zo’n €180). Het laten inslapen (afmaken) wordt grotendeels vergoed in de polis. Wat het afscheid aangaat onderscheiden we een aantal mogelijkheden: cremeren, begraven of destructie.

Castratie en Sterilisatie

Castratie zorgt ervoor dat de Ca de Bou niet meer vruchtbaar is. Vaak resulteert het ook in een aangenamer gezinslid. Meestal gebeurt het bij puppy’s. Houdt wel rekening met zo’n €230. Standaard gedekt bij Reaal dier & zorg. Bij veel andere assuranten is castratie een aanvullende verzekering.

dierenverzekering-ca-de-bou

Wat kost een Ca de Bou verzekering?

De dierenverzekering kan je goed vergelijken met de zorgverzekering zoals wij die kennen. In ruil voor een terugkerende premie worden medische kosten (deels) gedekt. Een huisdierenverzekering is flink goedkoper dan een verzekering voor mensen. In de basis ligt de prijs tussen €13,5 en €41 per maand. Maar kost nu echt een verzekering voor m’n dier? Veel elementen zorgen voor de totstandkoming van de premie. De verzekeraars kijkt primair naar het ras of de kruising van het dier. Ook tellen ook het gewicht en de leeftijd van jouw huisdier. Ook de gekozen dekking en het gekozen eigen risico zijn belangrijke factoren. Jouw viervoeter is al verzekerd vanaf €9,2 per maand. Snel ondervinden wat de verzekering voor de Ca de Bou tot op de komma kost? Kies een van de partijen, beantwoord de vragen, en check de premie van juni 2024. Interessant: verzekering Boxer afsluiten.

Verzekering afsluiten in 8 stappen
Een Ca de Bou verzekering afsluiten regel je snel & eenvoudig. Een pakket gespot met een lage premie, of met een dekking die bij jou past? Normaliter werkt het als volgt:

 1. Gaat het om een mannetje of vrouwtje?
 2. Kies het ras van jouw hond.
 3. Betreft het een kruising? Kies dan het gewicht van de hond zodra het uitgegroeid is.
 4. Kies de leeftijd van de hond.
 5. Kies jouw woonplaats.
 6. Markeer de gewenste dekking plus eventuele aanvullende dekkingen.
 7. Maak een keuze voor de max. vergoeding en bepaal het eigen risico.
 8. De kosten staan meteen in beeld. Je kunt de dierenverzekering meteen online afsluiten.

Prijzen dierenarts Ca de Bou

Ingreep Onkosten
Consult €36
Consult weekend / avond €72
Chippen €42
Vaccinatie €49
Urine onderzoek €17
Bloedonderzoek €50
Röntgenfoto €77
CT-scan €156
MRI-Scan €775
Castratie Vanaf €230
Sterilisatie Vanaf €280
Tanden en kiezen trekken Vanaf €205
Reinigen gebit Vanaf €66,5

Welke hondenverzekering voor mijn viervoeter?

Vandaag nog een puppy verzekering afsluiten voor de Ca de Bou (reu of teef? Graag noemen we verschillende zaken die belangrijk zijn bij het vinden van de juiste polis. Goed om te weten: sluit de polis af voor jouw hond als het nog een puppy is. Je vindt dan al snel een laag tarief. Maar ook deze zaken zijn van belang:

1. Hoogte van de premie
Het soort hond en z’n leeftijd beïnvloeden de premie per maand Goed om te weten, de tarieven liggen zeer uiteen. Start altijd met premies naast elkaar zetten.

2. Hoe ziet de dekking eruit?
Check goed wat er in de basisdekking zit. Niet alle ingrepen en geneesmiddelen worden standaard betaald. Analyseer altijd de voorwaarden van de polis. Wordt bloeddrukmeting vergoed of niet? En wat kan ik verwachten omtrent transponder plaatsen?

3. Maximum vergoeding
De maximale vergoeding op jaarbasis ligt tussen de €1.900 – 4.500. Bij een hoge maximale vergoeding, dan ga je meer betalen. Bedenk goed wat je zelf kunt betalen.

4. Eigen risico
Bij ongeveer de helft van de polissen werkt men met een eigen risico als een vaststaand bedrag per behandeling. Sommige verzekeraars werken met een percentage van bijv. 20%. Het vaste bedrag ligt rond de €50, percentages zijn rond de 30%. Misschien ook interessant: Buhund verzekering.

Dierenverzekering Ca de Bou vergelijken juni 2024

Jij wilt niet voor verrassingen komen te staan. Tegenwoordig vinden we talloze verzekeraars. Hoe vind ik nu snel een verzekering op maat? Geholpen door onze vergelijker kan je simpel & snel hondenverzekering voor de Ca de Bou vergelijken. Hier tref je aanbieders als Reaal dier & zorg. Factoren die uiteindelijk de kosten van de verzekering bepalen zijn o.a. gewicht, het ras, medisch verleden, leeftijd, postcode. Nu vind je de meest bekende dierenverzekeraars. Elke verzekeraar heeft weer zijn voordelen.

petplan-verzekering

Petplan

Scherpe premie
Vergoeding tot €5.000 p/jaar
Goede adviseur

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Dekking op maat
€65 preventieve zorg
Online declareren

ohra-verzekering

Ohra

Buitenlanddekking
WhatsApp service
Alle rassen welkom

inshared-verzekering

Inshared

Tandzorg
Ruim 175.000 klanten
Verantwoord verzekeren

hema-verzekering

Hema

Fysiotherapie
Scherpe premie rasdieren
Hoge klanttevredenheid

aegon-verzekering

Aegon

Heupen verzekerd
Leeftijdsafhankelijk
Ook je pup verzekeren

Wat betaalt mijn hondenverzekering?

De behandelingen die vergoed worden door een dierenverzekering zijn wisselend. De genoemde assuradeurs biedt als uitgangspunt een basisverzekering. Zo zijn de meest standaard kosten gedekt. Voorbeelden hiervan zijn consults, foto’s maken bij de dierenarts, opname in een kliniekof geneesmiddelen. Normaliter is de minimale dekking tot 80% van de rekening. Handig: steeds vaker kan je het vergoedingspercentage zelf kiezen. Niet zelden zijn er duurdere “top” pakketten. Dit een volledig pakket qua dekking, en het uit te keren bedrag is vaak wel het dubbele. Klik verder naar: verzekering OHRA afsluiten.

Aanvullende verzekering
De grote verzekeringsbedrijven hebben de mogelijkheid voor unieke aanvullende verzekering (pakketten). Het verzekeringstarief gaat omhoog, maar het biedt meer zekerheid. Vaak afgesloten aanvullende verzekeringen zijn:

 • Uw hond castreren
 • Cremeren
 • Verzekerd in het buitenland
 • Fysio-dekking
 • Gebit
 • MRI-scan

Verzekering Ca de Bou afsluiten? Gewaarborgde aantrekkelijke verzekeringspremie van jullie dierenverzekering!