Boxer verzekeren? Een verzekeringspakket voor je hond vanaf €8 per maand

Herkenbaar? Jouw Boxer geeft jou onmetelijk veel vriendschap. Misschien is het wel je beste vriend. Je denkt er liever niet over na: jouw hond kan een aandoening krijgen, of een aanrijding krijgen. In dat geval wil je niet kiezen tussen jullie hond en een factuur van de dierenarts. Een huisdierenverzekering voor jou Boxer kan moeilijke keuzes uit de weg nemen. Al vanaf een paar euro per maand ben je verzekerd tegen veel voorkomende ingrepen. Denk dan aan bijvoorbeeld radioactieve jodium behandelingen en ontvlooien. Verzekeraars als Petplan en nog een aantal assuradeurs keren bedragen uit tussen de €1.900 en €4.100. Op huisdierenverzekeringafsluiten.nl vind je meer info over gangbare Boxer verzekeringen (mei 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Wat zijn de voordelen van een huisdierenverzekering?

Jouw Boxer is jouw trouwe viervoeter. Vanzelf wil je uitstekende zorg voor jouw hond. Met een dierenverzekering waarborg je jouw huisdier van de juiste zorg mocht het zover komen. Bijvoorbeeld bij ziekte of een ongeluk. Je hoeft je dan niet druk te maken over financiële zaken. Bij veel aanbieders kan je gewoon naar jouw eigen dierenarts. De onkosten dekt de verzekeraar online. Bij sommige aanbieders ontvang je tot wel €3.400 per jaar.

 • Niet meer nadenken over financiën
 • Uitgebreide vergoedingen
 • Voor jonge en oude honden
 • Veel aangesloten dierenartsen
 • Al verzekerd vanaf €7,9 per maand

Inslapen & euthanasie

Is de tijd voor je hond gekomen, of heeft hij een erge aandoening? Hier is het laten inslapen van je dier mogelijk. Voor euthanasie maak je een afspraak bij jouw dierenarts (om en nabij €75), maar soms is thuis ook een optie (vaak €165). Het proces van inslapen (afmaken) wordt deels gedekt door de verzekeraars. Aangaande afscheid nemen heb je enkele keuzes: begraven, destructie of cremeren.

Castreren en Steriliseren

Het castreren zorgt ervoor dat de Boxer niet meer vruchtbaar is. Vaak resulteert het ook in een leuker huisdier. Dit kan al vrij snel na de bevalling. Kijk niet vreemd op van bedragen als €290. Bij Reaal dier & zorg is dit standaard gedekt. Bij de meeste andere assuranten is de castratie een aanvullende verzekering.

dierenverzekering-boxer

Wat kost een Boxer verzekeren?

Een dierenverzekering verschilt niet veel van de standaard zorgverzekering bij mensen. Tegen een maandelijkse premie, zijn een heleboel kosten / handelingen gedekt. Een huisdierenverzekering is flink voordeliger dan een zorgverzekering voor jou en mij. De premie ligt tussen de €12,5 en €26,5 per 4 weken. Maar hoe komt de prijs voor een verzekering tot stand? Veel elementen hebben invloed op de prijs. De verzekeraars kijkt primair naar het ras van jouw hond. Bovendien spelen er ook zaken als de leeftijd en het gewicht. Ook het gekozen pakket en jouw eigen risico hebben invloed. Een verzekering is er al vanaf €6,2 per maand. Binnen een paar minuten te weten komen wat de verzekering voor de Boxer concreet kost? Kies direct een aanbieder, voer de details over jouw huisdier in, en check de premie van mei 2024. Suggestie: verzekering Bichon frise afsluiten.

Hoe werkt het afsluiten van een verzekering
Een goede Boxer verzekering afsluiten is in een paar minuten geregeld. Een dekking gezien die niet al te duur is, of die jij betrouwbaar acht? bij de meeste verzekeraars gaat het zo:

 1. Gaat het om een mannetje of vrouwtje?
 2. Gaat het om een ras of kruising?
 3. Gaat het om een kruising? Voer dan in het verwachte volgroeide gewicht.
 4. Hoe oud is jouw hond?
 5. Kies jouw woonplaats.
 6. Selecteer de gewenste dekking en vergeet niet de aanvullende dekkingen.
 7. Geef jouw voorkeur door betreft de maximale vergoeding en kies het eigen risico.
 8. Je ziet nu wat de maandelijkse polis is. Het afsluiten van de dierenverzekering doe je gewoon online.

Tarieven dierenarts Boxer

Behandeling Onkosten
Consult €32
Consult weekend / avond €68
Chippen €46
Vaccinatie €53
Urine onderzoek €16
Bloedonderzoek €50,5
Röntgenfoto €69,5
CT-scan €150
MRI-Scan €875
Castratie Vanaf €200
Sterilisatie Vanaf €330
Tanden en kiezen trekken Vanaf €215
Reinigen gebit Vanaf €66,5

Welke hondenverzekering past bij mijn dier?

Overweeg jij een puppy verzekering kiezen voor jouw Boxer (reu of teef)? Er zijn een aantal zaken essentiële factoren waar je op moet letten bij het vinden van de juiste polis. Handig: sluit de verzekering zo vroeg mogelijk af (bij een puppy). Je hebt dan te maken met een voordelige polis. Maar ook deze zaken zijn van belang:

1. Premie per maand
Het ras, gewicht en leeftijd bepalen grotendeels de premie per maand Echter, de premies per maand lopen enorm uiteen. Stap 1 is dus simpelweg prijzen vergelijken.

2. Wat wordt er wel en niet vergoed?
Analyseer altijd wat de verzekeraar wel en niet dekt. Niet alle ingrepen en medicaties zijn inbegrepen. Achterhaal grondig de voorwaarden van de verzekeraar. Is castratie ook inbegrepen? En wat kan ik verwachten omtrent transplantaties met lichaamseigen cellen?

3. De maximale vergoeding
De maximale vergoeding per jaar ligt tussen de €1.000 en 4.000. Kies je een hoog bedrag, dan zal het maandelijkse bedrag toenemen. Bedenk voor jezelf wat acceptabel is.

4. Eigen risico
Bij ongeveer de helft van de partijen betekent het eigen risico een bedrag dat je betaalt voor iedere behandeling. Een aantal andere assuradeurs eisen een percentage voor elke declaratie. Vaste vergoedingen liggen rond de €50, percentages zijn rond de 20%, afhankelijk van het pakket. Check ook alles over een Bordeaux Dog verzekering.

Dierenverzekering Boxer vergelijken mei 2024

Jij wilt de ziektekosten van jouw hond verzekeren. Vandaag de dag kan je kiezen uit veel pakketten. Hoe vind ik nu snel een gewoon goede verzekering? Op basis van de huisdierenverzekering vergelijken kan jij binnen een paar minuten hondenverzekering voor de Boxer vergelijken. Je vind de voor- en nadelen van Reaal. Onderdelen die de hoogte van de polis bepalen zijn o.a. het ras, gewicht, postcode, leeftijd, geslacht. Hieronder lees je meer over de 6 grote NL’se dierenverzekeraars. Per aanbieder tref je belangrijke pluspunten.

petplan-verzekering

Petplan

14 dagen bedenktijd
Interessante dierenblog
Goede adviseur

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Steralisatie
€65 preventieve zorg
Begrijpelijk

ohra-verzekering

Ohra

Vaccinaties
Eenvoudig opzeggen
Maximale zekerheid

inshared-verzekering

Inshared

Rontgenonderzoek
3 pakketten
Begrijpelijk

hema-verzekering

Hema

Scherpe premie
Doorlopende reisverzekering
Uitstekend beoordeeld

aegon-verzekering

Aegon

Ellebogen verzekerd
€3.500 euro per jaar
Online afsluiten

Wat wordt er gedekt door de hondenverzekering?

De voorwaarden van een dierenverzekering zijn per aanbieder weer anders. De erkende verzekeraars biedt als uitgangspunt een basisverzekering. Met deze polis zijn de meest standaard kosten gedekt. Voorbeelden hiervan zijn consults, een röntgenfoto laten maken, opname in een kliniekof geneesmiddelen. Standaard kunnen ze de helft tot 3/4 vergoeden van de gemaakte kosten. Bij een aantal aanbieders kies je zelf het eigen risico. Meestal is er vaak een “Plus” of “Top” pakket. Dit is een meer complete verzekering, en je kunt aanspraak maken op een hogere uitkering. Bezoek ook: Inshared dekking.

Aanvullende hondenverzekering
De nationale organisaties hebben de mogelijkheid voor uitgebreidere pakketten (aanvullende verzekering). Het kostenplaatje wordt wat duurder, maar het biedt meer zekerheid. Om je een beeld te geven van een aantal aanvullende verzekeringen:

 • Sterilisatie en castratie
 • Crematie
 • Buitenland-modules
 • Fysio-module
 • Tandarts
 • Bloedonderzoek

Verzekering Boxer afsluiten? Gegarandeerd een scherpe verzekeringspremie voor jullie dierenverzekering!