Cairn terrier verzekeren? Een huisdierenverzekering voor uw hond vanaf €9 per maand

Jouw trouwe Cairn terrier staat voor ontzettend veel liefde. Het hoort bij jouw gezin. Je denkt er liever niet over na: hij kan iets onder de leden krijgen of een erge verwonding krijgen. In dat geval sta je liever niet voor de keuze tussen jouw maatje en een rekening. Een huisdierenverzekering voor jou Cairn terrier biedt dan uitkomst. Voor een kleine premie verzeker je jouw huisdier tegen veel voorkomende ingrepen. Denk dan aan bijvoorbeeld transponder plaatsen of CT-scan. Aanbieders als Aegon en lokale verzekeraars hanteren vergoedingen schommelend tussen de €1.000 tot en met € 2.500. Op deze webpagina vind je meer info over Nederlandse Cairn terrier verzekeringen (april 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
petplan-verzekering v.a. €5,57 v.a. €4,41 €0 - €250 €5000 Meer over Petplan
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
hema-verzekering v.a. €13,00 v.a. €10,26 €45 €3000 Meer over Hema
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Waarom een huisdierenverzekering afsluiten?

Jouw Cairn terrier is jouw maatje. Vanzelfsprekend streef je naar de beste zorg voor hem of haar. Met behulp van zo’n dierenverzekering verzeker jij jouw viervoeter van de beste zorg. Je kunt denken aan een specifieke ingreep. Je hoeft niet na te denken over geld. Meestal maak je zelf een keuze voor jouw eigen dierenarts. Declareren van rekeningen gaat gemakkelijk. Het maximum uitgekeerde bedrag kan oplopen tot €4.500 per jaar.

 • Niet meer nadenken over financiën
 • Geneesmiddelen en onderzoeken
 • Voor rasdieren en gekruiste honden
 • Vaak geen verplichte dierenartsen
 • Al verzekerd vanaf €5,95 per maand

Inslapen en euthanasie

Is jouw hond op leeftijd, of gewoon te ziek? In een dergelijke situatie is inslapen een mogelijkheid. Voor euthanasie ga je naar de dierenarts (ongeveer €95), echter kan dit ook lokaal (ongeveer €130). Inslapen (afmaken) wordt grotendeels gedekt binnen je polis. Wat het afscheid aangaat heb je ’n aantal keuzes: begraven, cremeren of destructie.

Sterilisatie of Castratie

Het effect van castratie is dat jouw Cairn terrier zijn vruchtbaarheid zal verliezen. Het grote voordeel hiervan is: een minder onrustig dier. Dit kan al vrij snel na de bevalling. Houdt wel rekening met zo’n €285. Reaal dier & zorg vergoedt het standaard. Bij veel van de andere verzekeraars is een castratie een aanvullende verzekering.

dierenverzekering-cairn-terrier

Wat kost een Cairn terrier verzekering?

Een dierenverzekering werkt hetzelfde als de zorgverzekering zoals wij die kennen. In ruil voor een terugkerende premie ben je verzekerd tegen allerlei medische kosten. Jouw hond verzekeren is aanzienlijk voordeliger dan een normale zorgverzekering. De premie ligt tussen de €9,5 – €43,5 (maandelijks). Wat kost nu het verzekeren van mijn huisdier? Meerdere variabelen zorgen voor de totstandkoming van de premie. De voornaamste variabele is het ras van jouw hond. Daarnaast tellen ook het gewicht in KG en leeftijd. Ook de gekozen dekking en de hoogte van het eigen risico zijn van belang. Jouw hond is verzekerd vanaf €9,1 per maand. Meteen ondervinden wat de verzekering voor de Cairn terrier concreet kost? Klik op een assuradeur, vul de gevraagde gegevens in, en achterhaal de actuele premie van april 2024. Check ook: verzekering Bracco italiano afsluiten.

Hoe sluit ik snel een huisdierenverzekering af?
Een goede Cairn terrier verzekering afsluiten is kinderspel. Een aanbieder gevonden die niet al te duur is, of waar jij veel vertrouwen in hebt? In de regel ziet het er ongeveer zo uit:

 1. Is het een reu of een teef?
 2. Voer het ras van jouw hond in.
 3. Is jouw hond een kruising? Klik dan op het gewicht van het dier zodra het volgroeid is.
 4. Voer de geboortedatum in van jouw hond.
 5. Vul je postcode in.
 6. Je hebt nu keuze uit enkele pakketten plus eventuele aanvullende dekkingen.
 7. Geef jouw voorkeur door betreft de maximale vergoeding en bepaal het eigen risico.
 8. De verzekeraar toont de premie per maand. Je kunt de dierenverzekering meteen online afsluiten.

Tarieven dierenarts Cairn terrier

Situatie Vergoeding
Consult €42
Consult weekend / avond €62
Chippen €40
Vaccinatie €57
Urine onderzoek €15,5
Bloedonderzoek €55
Röntgenfoto €68,5
CT-scan €154
MRI-Scan €850
Castratie Vanaf €175
Sterilisatie Vanaf €315
Tanden en kiezen trekken Vanaf €190
Reinigen gebit Vanaf €65

Welke hondenverzekering past bij mij?

Bezig met een puppy verzekering voor de Cairn terrier (reu of teef? Graag noemen we belangrijke dingen die je niet moet vergeten bij het vinden van de juiste polis. Goed om te weten: de goedkoopste polis is die voor een puppy. Je hebt dan te maken met een voordelige polis. Vergeet ook niet deze onderdelen:

1. Maandelijkse premie
Het ras/kruising van de hond liggen ten grondslag aan de premie Goed om te weten, er zit behoorlijk verschil tussen de polissen. Het vertrekpunt moet zijn een gedegen prijsvergelijking.

2. Wat wordt er wel/niet verzekerd?
Achterhaal altijd wat er wel/niet is inbegrepen. Niet alle operaties en medicaties worden vergoed bij elk ras. Check nauwkeurig de kleine lettertjes. Is operatie met narcose ook gedekt? En in welke mate krijg ik een vergoeding voor chippen?

3. Maximum uitkering per jaar
De maximale vergoeding per jaar is vaak een bedrag tussen de €1.600 en 6.000. Ga je voor een hoog bedrag, dan ga je meer betalen. Probeer de kosten ongeveer in te schatten.

4. Eigen risico
Bij meerdere polissen is het eigen risico een vast bedrag per declaratie. Echter, weer andere verzekeraars werken met een percentage van bijv. 20%. Het vaste bedrag ligt rond de €175, bij een percentage ga je vaak richting de 35%. Mogelijk ook relevant: Bull terrier verzekering.

Dierenverzekering Cairn terrier vergelijken april 2024

Jij wilt de beste zorg voor jouw hond. Vandaag de dag is er nogal wat te kiezen. Waar vind ik nu een verzekering op maat? Aan de hand van de dierenverzekeringvergelijker kan je erg eenvoudig hondenverzekering voor de Cairn terrier vergelijken. Wij vergelijken onder andere Petplan. Variabelen die de premie bepalen zijn factoren als leeftijd, het ras, medisch verleden, geslacht, postcode. Verderop ontdek je een aantal erkende dierenverzekeraars. Ieder met hun eigen voordelen.

petplan-verzekering

Petplan

Steralisatie
Handig dierenadvies
Verantwoord verzekeren

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Scherpe premie
Tot €5000 dekking
Online account

ohra-verzekering

Ohra

Buitenlanddekking
Zelf dierenarts kiezen
Goede adviseur

inshared-verzekering

Inshared

14 dagen bedenktijd
Jaarbeloning
Alle honden welkom

hema-verzekering

Hema

Ellebogen verzekerd
Verbond van verzekeraars
Voor de allerkleinsten

aegon-verzekering

Aegon

Snelle ingangsdatum
Bij ziekte en ongeval
Begrijpelijk

Wat betaalt mijn hondenverzekering?

De dekkingen van een dierenverzekering verschillen per verzekeraar. De Nederlandse aanbieders gaat uit van een basisverzekering. Zodoende worden algemene kosten gedekt. Natuurlijk een bezoek bij de dierenarts, röntgenfoto’s, een noodzakelijke operatie of hulpmiddelen. Vaak kunnen ze de helft tot 3/4 vergoeden van een declaratie. Niet zelden kies je dit percentage zelf. Niet zelden zijn er duurdere “top” pakketten. Je krijgt dan nog meer dekking, en je kunt aanspraak maken op een hogere uitkering. Bekijk alles over: verzekering Reaal afsluiten.

Aanvullende hondenverzekering
Veel van de verzekeringsmaatschappijen bieden daarnaast uitgebreidere pakketten (aanvullende verzekering). De premie zal wellicht toenemen, maar je kunt met een gerust hart slapen. Voorbeelden van populaire aanvullende verzekeringen zijn:

 • Sterilisatie
 • Euthanasie
 • Buitenland-modules
 • Fysio-trajecten
 • Tandarts module
 • MRI-scan

Verzekering Cairn terrier afsluiten? Betrouwbare en scherpe verzekeringspremie van de dierenverzekering!