Cane Corso verzekeren? Een verzekeringspakket voor honden al vanaf €7,75 per maand

De Cane Corso staat synoniem voor onmetelijk veel liefde. Een onderdeel van de familie. Het is niet leuk om te bedenken: hij kan iets onder de leden krijgen of een erge verwonding krijgen. In dat geval wil je geen keuze hoeven maken tussen jouw maatje en jouw portemonnee. Een huisdierenverzekering voor de Cane Corso biedt dan uitkomst. Vanaf €5,00 ben je verzekerd tegen veel voorkomende ingrepen. Denk dan aan bijvoorbeeld tumor medicatie en scintigrafie. Maatschappijen als Inshared of nog een aantal assuradeurs staan garant voor bedragen tussen de €1.800 en €4.600. Op deze webpagina vind je alle Cane Corso verzekeringen (mei 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Wat zijn de voordelen van een huisdierenverzekering?

Jouw Cane Corso is jouw maatje. Logischerwijs ga je voor uitmuntende zorg voor jouw huisdier. Met behulp van zo’n dierenverzekering waarborg jij het dier van de juiste zorg als het nodig is. Denk aan een bepaalde operatie. In zo’n geval hoge rekeningen. Bij veel verzekeraars maak je zelf een keuze voor de dichtsbijzijndste dierenarts. De onkosten dekt de verzekeraar online. Vergoedingen lopen op tot €3.100 per jaar.

 • Altijd geld voor een operatie
 • Uitgebreide medische behandelingen
 • Ook voor kruisingen
 • Veel aangesloten dierenartsen
 • Al verzekerd vanaf €9,05 per maand

Inslapen en euthanasie

Is jouw hond op leeftijd, of gewoon te ziek? Wellicht is het laten inslapen van je dier mogelijk. Voor euthanasie ga je naar de dierenarts (ongeveer €75), maar kan ook bij jou thuis (circa €110). Het laten inslapen (afmaken) wordt grotendeels vergoed door de verzekeraar. Aangaande afscheid nemen zijn er verschillende mogelijkheden: begraven, cremeren of destructie.

Castratie en Sterilisatie

Het castreren zorgt ervoor dat de Cane Corso geen pups meer voort kan brengen. Het grote voordeel hiervan is: een huisdier dat minder wegloopt. Dit kan al vrij snel na de bevalling. Kosten van sterilisatie zijn al snel €215. Reaal dier & zorg vergoedt het standaard. Bij de meeste andere partijen is een castratie als extra optie te verzekeren.

dierenverzekering-cane-corso

Wat kost een Cane Corso verzekeren?

Een dierenverzekering verschilt niet veel van de standaard zorgverzekering bij mensen. In de overeengekomen polis vallen een groot aantal medische behandelingen. Jouw viervoeter verzekeren is aanmerkelijk goedkoper dan een verzekering voor mensen. De bandbreedte ligt doorgaans tussen €14,5 tot €40 (maandelijks). Hoe berekenen ze de premie voor mijn huisdier? Een aantal variabelen zorgen voor de totstandkoming van de premie. De verzekeraars kijkt primair naar het type ras of de kruising. Bovendien houden verzekeraars rekening met gewicht en leeftijd. Ook de gekozen dekking en het (vrijwillig) eigen risico zijn van belang. Een dierenverzekering is er vanaf €8,75 per maand. Moeiteloos uitvinden wat de verzekering voor jouw Cane Corso nu echt kost? Kies een aanbieder, beantwoord de vragen, en ontdek de actuele premie van mei 2024. Alternatief: verzekering Braque d’Auvergne afsluiten.

Hoe sluit ik snel een huisdierenverzekering af?
Zo’n Cane Corso verzekering afsluiten is kinderspel. Een aanbieder tegengekomen met een aantrekkelijke polis, of die jij betrouwbaar acht? Normaliter werkt het als volgt:

 1. Selecteer het geslacht van jouw hond.
 2. Kies het ras van de hond uit de lijst.
 3. Kies je voor kruising? Markeer dan het verwachte volgroeide gewicht.
 4. Wanneer is jouw hond geboren?
 5. Voer de postcode (1234AB) in.
 6. Je hebt nu keuze uit enkele pakketten plus eventuele aanvullende dekkingen.
 7. Markeer de maximum vergoeding per jaar en kies een eigen risico.
 8. De kosten staan meteen in beeld. Klopt het? Dan kan je jouw dierenverzekering online afsluiten.

Kosten dierenarts Cane Corso

Situatie Onkosten
Consult €33
Consult weekend / avond €70
Chippen €48
Vaccinatie €52
Urine onderzoek €19
Bloedonderzoek €57
Röntgenfoto €75
CT-scan €141
MRI-Scan €725
Castratie Vanaf €170
Sterilisatie Vanaf €310
Tanden en kiezen trekken Vanaf €170
Reinigen gebit Vanaf €67,5

Welke hondenverzekering voor mijn viervoeter?

Overweeg jij een puppy verzekering voor jouw Cane Corso (reu of teef)? Er zijn een aantal zaken belangrijke variabelen waar je op moet letten bij het afsluiten van een polis. Wist je dat: sluit de polis af voor jouw hond als het nog een puppy is. Er is dan meestal wel een voordelige polis. Maar ook deze zaken zijn van belang:

1. Hoogte van de premie
Het type hond, en z’n leeftijd liggen ten grondslag aan de premie Maar, verzekeraars hanteren uiteenlopende tarieven. Het vertrekpunt moet zijn een gedegen prijsvergelijking.

2. Wat wordt er wel/niet verzekerd?
Achterhaal altijd hoe het gekozen pakket eruit ziet. Niet alle aandoeningen en geneesmiddelen worden vergoed bij elk ras. Check goed de polisvoorwaarden. Wordt lasertherapie wel vergoed voor mijn hond? En hoe gaat het met elleboogbehandeling?

3. De maximale vergoeding
De maximale vergoeding per jaar ligt tussen de €1.200 t/m 4.000. Wil je een lekker hoog bedrag, dan stijgt de premie. Probeer de kosten ongeveer in te schatten.

4. Eigen risico
Bij ongeveer de helft van de assuradeurs giet met het eigen risico in een bedrag dat je betaalt voor iedere behandeling. Enkele andere assuradeurs doen dit met een percentage per behandeling. Een vooraf gekozen bedrag ligt zo rond de €75, kies je een percentage dan moet je denken aan 8 tot 50%. Bekijk ook de opties voor een Bullmastiff verzekering.

Dierenverzekering Cane Corso vergelijken mei 2024

Jij wilt de beste zorg voor jouw hond. Op dit moment vinden we talloze verzekeraars. Bij welke aanbieder vind ik een gewoon goede verzekering? Op basis van onze vergelijker kan je in een paar minuten hondenverzekering voor de Cane Corso vergelijken. Je komt hier in contact met o.a. Reaal. Variabelen die de hoogte van de polis bepalen zijn zaken als medisch verleden, gewicht, geslacht, postcode, leeftijd. Verderop achterhaal je de meest gekozen dierenverzekeraars. We sommen de belangrijkste voordelen voor je op.

petplan-verzekering

Petplan

Radio Therapie
Ruim aanbod pakketten
Alle kruisingen welkom

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Eigen risico kiezen
Tot €5000 dekking
Goed beoordeeld

ohra-verzekering

Ohra

Rontgenonderzoek
Tel: 126-4004040
Alle honden welkom

inshared-verzekering

Inshared

Crematie
Staat 24/7 voor jou klaar
Gebruiksvriendelijk

hema-verzekering

Hema

Castratie
No-nonsense
Geen kleine lettertjes

aegon-verzekering

Aegon

Reisverzekering
€3.500 euro per jaar
Uitstekend beoordeeld

Waar ben ik tegen verzekerd met mijn hondenverzekering?

De dekkingen van een dierenverzekering lopen uiteen. De nationale aanbieders biedt als uitgangspunt een basisverzekering. Daarmee worden algemene kosten gedekt. Denk aan een consult bij een dierenarts, röntgenfoto’s, specifieke operaties of medicijnen. Normaliter vergoeden verzekeraars 50% tot 80% van gedeclareerde bedragen. Tip: soms bepaal je zelf het eigen risico. Niet zelden kun je een totaalpakket of plus-polis nemen. De dekking is hierbij veel uitgebreider, en het uit te keren bedrag is vaak wel het dubbele. Klik verder naar: verzekering Inshared afsluiten.

Aanvullende verzekering
De nationale organisaties kunnen je voorzien van aanvullende verzekeringen op maat. Het kostenplaatje gaat omhoog, maar je kunt met een gerust hart slapen. Veel voorkomende aanvullende verzekeringen zijn:

 • Sterilisatie van de hond
 • Euthanasie
 • Buitenland-modules
 • Fysiotherapie
 • Gebit-dekking
 • Chemo- en radiotherapie

Verzekering Cane Corso afsluiten? Betrouwbare en scherpe verzekeringspremie voor jullie dierenverzekering!