Braque d'Auvergne verzekeren? Een huisdierverzekering voor je hond vanaf €8 per maand

Jouw trouwe Braque d’Auvergne staat voor onmetelijk veel gezelligheid. Jullie zijn misschien wel onafscheidelijk. Het is niet leuk om te bedenken: jouw hond kan een bepaalde kwaal hebben, of een tegenslag krijgen. Dan sta je liever niet voor de keuze tussen je hond en een rekening. Een huisdierenverzekering voor jou Braque d’Auvergne kan moeilijke keuzes uit de weg nemen. Vanaf €5,00 verzeker je jouw huisdier tegen de meeste medische kosten. Denk dan aan bijvoorbeeld acupuncturist behandeling of heupbehandeling. Aanbieders als Hema of nog een aantal assuradeurs keren bedragen uit tussen de €1.400 oplopend tot €4.000. Op huisdierenverzekeringafsluiten.nl ontdek je bekende Braque d’Auvergne verzekeringen (juli 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Waarom heb ik een huisdierenverzekering nodig?

Jouw Braque d’Auvergne is jouw maatje. Logischerwijs wil je de beste zorg voor je dog. Door het afsluiten van een dierenverzekering waarborg je jouw viervoeter van de juiste zorg mocht het zover komen. Denk aan een bepaalde operatie. Je hoeft niet na te denken over geld. In veel gevallen kan je gewoon naar een dierenarts in de buurt. De nota stuur je (online) naar de verzekeraar. De maximale vergoedingen zijn soms wel €3.800 per jaar.

 • Altijd geld voor een operatie
 • Verzekerd tegen groot aantal behandelingen
 • Voor puppy’s en oudere honden
 • Naar je eigen dierenarts
 • Al verzekerd vanaf €6,9 per maand

Euthanasie & inslapen

Begint je hond op leeftijd te raken, of is hij ernstig ziek? Wellicht is het laten inslapen van je dier mogelijk. Euthanasie vindt plaats bij de dierenarts (kost ongeveer €95), maar soms is thuis ook een optie (vaak €135). Inslapen (afmaken) wordt grotendeels gedekt door een verzekeringsmaatschappij. Omtrent het afscheid zijn er diverse keuzemogelijkheden: cremeren, destructie of begraven.

Castratie of Sterilisatie

Het effect van castratie is dat jouw Braque d’Auvergne zich niet meer kan voortplanten. Dit zorgt vaak ook voor een minder onrustig dier. Dit is doorgaans na 6 maanden al mogelijk. Houdt wel rekening met zo’n €315. Reaal dier & zorg vergoedt het standaard. Bij de meeste andere assuranten is het castreren een extra dekking.

dierenverzekering-braque-d-auvergne

Wat kost een Braque d’Auvergne verzekering?

Een dierenverzekering werkt hetzelfde als zorgverzekeringen zoals mensen die afsluiten. Voor een vast bedrag per maand, vallen een groot aantal medische behandelingen. Een verzekering voor dieren is flink voordeliger dan een verzekering voor mensen. De premie ligt tussen de €8,25 tot €27,5 per 30 dagen. Hoe berekenen ze de premie voor mijn huisdier? Een aantal factoren zijn bepalend voor de kosten. Het meest belangrijke is het ras van jouw hond. Uiteraard kijken verzekeraars naar de leeftijd en het gewicht. Ook het gekozen pakket en het eigen risico worden meegenomen. Een huisdierenverzekering sluit je af vanaf €8,75 per maand. Gelijk ontdekken wat de verzekering voor jouw Braque d’Auvergne concreet kost? Navigeer naar een maatschappij, beantwoord de vragen, en achterhaal de actuele premie van juli 2024. Interessant: verzekering Bobtail afsluiten.

Hoe werkt het afsluiten van een verzekering
Een goede Braque d’Auvergne verzekering afsluiten stelt niet veel voor. Een dekking gevonden die goedkoop is, of juist met de beste voorwaarden? Gewoonlijk werkt het als volgt:

 1. Is jouw hond een reutje of een teefje?
 2. Kies het ras van jouw hond.
 3. Is jouw hond een kruising? Markeer dan het volgroeide gewicht.
 4. Wanneer is jouw hond geboren?
 5. Vul je postcode in.
 6. Selecteer de gewenste dekking en vergeet niet de aanvullende dekkingen.
 7. Geef jouw voorkeur door betreft de maximale vergoeding en de hoogte van het eigen risico.
 8. Je treft nu de maandpremie. De gekozen dierenverzekering sluit je direct online af, en kan vandaag nog ingaan.

Prijzen dierenarts Braque d’Auvergne

Behandeling Tarieven
Consult €36
Consult weekend / avond €59
Chippen €46
Vaccinatie €57
Urine onderzoek €19,5
Bloedonderzoek €53,5
Röntgenfoto €72,5
CT-scan €153
MRI-Scan €775
Castratie Vanaf €190
Sterilisatie Vanaf €300
Tanden en kiezen trekken Vanaf €175
Reinigen gebit Vanaf €66

Welke hondenverzekering voor mijn viervoeter?

Meer weten over een puppy verzekering voor jouw Braque d’Auvergne (reu of teef)? We onderscheiden eenessentiële factoren die belangrijk zijn bij het afsluiten van een polis. Goed om te weten: ideaal gezien sluit je de polis af als het nog een puppy is. Je hebt dan te maken met een laag tarief. Maar ook deze zaken zijn van belang:

1. Jouw premie
Het type hond, en z’n leeftijd hebben invloed op de hoogte van de premie. Maar, premies zijn per maatschappij erg wisselend. Stap 1 is dus het vergelijken van de prijzen.

2. Dekkingsgebied van de polis
Analyseer goed wat wel maar ook niet wordt verzekerd. Niet alle geneesmethodes en medische hulpmiddelen worden vergoed bij elk ras. Analyseer grondig de polisvoorwaarden. Is KC of Pneumo vaccinatie ook gedekt? En welke garanties zijn er met cocktail vaccinatie?

3. Maximum vergoeding
De maximale vergoeding per jaar ligt tussen de €1.700 en 4.900. Bij een hoge maximale vergoeding, dan stijgt de premie. Bedenk goed wat je zelf kunt betalen.

4. Eigen risico
Bij enkele aanbieders is het eigen risico een bedrag dat je betaalt voor iedere behandeling. Sommige verzekeraars werken met een percentage van bijv. 20%. Zo’n vast eigen risico is gemiddeld €75, het procentuele eigen risico ligt rond de 25%. Mogelijk ook relevant: Boston terrier verzekering.

Dierenverzekering Braque d’Auvergne vergelijken juli 2024

Jij wilt de beste zorg voor jouw hond. Vandaag de dag is er nogal wat te kiezen. Bij welke aanbieder vind ik een verzekering op maat? Aan de hand van de dierenverzekeringvergelijker kan je simpel & snel hondenverzekering voor de Braque d’Auvergne vergelijken. Je leest alles over bijv. Reaal. Variabelen die ten grondslag liggen aan de premie zijn factoren als leeftijd, gewicht, het ras, geslacht, postcode. Verderop lees je meer over de meest bekende dierenverzekeraars. We sommen de belangrijkste voordelen voor je op.

petplan-verzekering

Petplan

Scherpe premie
Samengesteld door artsen
Eenvoudig

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Chemo
Dier & Zorg label
Veel keuzevrijheid

ohra-verzekering

Ohra

Uitgebreide vergoeding
Ook aansprakelijkheid
Vrije dierenarts keuze

inshared-verzekering

Inshared

Verblijf in kliniek
50% vergoeding mogelijk
Veel rassen te verzekeren

hema-verzekering

Hema

Snelle ingangsdatum
Doorlopende reisverzekering
Hulp en advies online

aegon-verzekering

Aegon

Crematie
€3.500 euro per jaar
Begrijpelijk

Wat betaalt mijn hondenverzekering?

De polisvoorwaarden van een dierenverzekering verschillen per verzekeraar. Het gros van de aanbieders werken met een basisverzekering. Zodoende ben je al vrij goed verzekerd. O.a. een consult bij de dierenarts, een röntgenfoto laten maken, specifieke operaties of geneesmiddelen. Vaak is de minimale dekking tot 80% van een declaratie. Bij een aantal aanbieders kies je zelf het eigen risico. Daarnaast kun je een totaalpakket of plus-polis nemen. Je krijgt dan nog meer dekking, en het uit te keren bedrag is vaak wel het dubbele. Lees meer over: OHRA huisdierdekking.

Aanvullende verzekering voor jouw hond
Het gros van de verzekeringsmaatschappijen hebben de beschikking over unieke aanvullende verzekering (pakketten). Het maandbedrag gaat omhoog, echter ben je verzekerd voor bijna alles! Veel voorkomende aanvullende verzekeringen zijn:

 • Sterilisatie en castratie
 • Cremeren
 • Dekking in het buitenland
 • Fysio-trajecten
 • Tand-dekking
 • Chemo/radiotherapie

Verzekering Braque d'Auvergne afsluiten? Gewaarborgde goedkope verzekeringspremie voor uw dierenverzekering!