Cardigan verzekeren? Een huisdierenverzekering voor honden vanaf €8 per maand

Jouw Cardigan biedt jou onmetelijk veel liefde. Het is onderdeel van jouw leven. Het is geen populair onderwerp: hij kan iets onder de leden krijgen of er kan iets anders gebeuren. In dat geval wordt je niet graag gedwongen te kiezen tussen jouw huisdier en een rekening. Een huisdierenverzekering voor de Cardigan biedt dan uitkomst. Vanaf €5,00 ben je verzekerd tegen veel voorkomende ingrepen. Onder andere cocktail vaccinatie of MRI-scan. Assuradeurs als Aegon of nog een aantal assuradeurs keren bedragen uit tussen de €1.600 en €3.200. Op deze webpagina tref je populaire Cardigan verzekeringen (juli 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Waarom een huisdierenverzekering afsluiten?

Jouw Cardigan is jouw trouwe kameraad. Uiteraard ga je voor uitstekende zorg voor jouw hond. Via een dierenverzekering verzeker jij jouw hond van de juiste zorg als het nodig is. Bijvoorbeeld bij ziekte of een ongeluk. Je hoeft je dan niet druk te maken over financiële zaken. Bij veel aanbieders maak je zelf een keuze voor de dichtsbijzijndste dierenarts. De onkosten dekt de verzekeraar online. Bij sommige aanbieders ontvang je tot wel €3.000 per jaar.

 • Geen grote onverwachte uitgaven
 • Veel operaties zijn verzekerd
 • Ook voor kruisingen
 • Vaak geen verplichte dierenartsen
 • Al verzekerd vanaf €6,25 per maand

Euthanasie & inslapen

Begint je hond op leeftijd te raken, of is hij ernstig ziek? Wellicht is inslapen de beste optie. Dit heet ook wel euthanasie, en dit doe je bij de dierenarts (kost ongeveer €95), maar kan ook bij jou thuis (ongeveer €130). Inslapen (afmaken) wordt grotendeels gedekt door een verzekeringsmaatschappij. Omtrent het afscheid zijn er verschillende opties: destructie, begraven of cremeren.

Steriliseren en Castreren

Het castreren heeft als effect dat je Cardigan zich niet meer kan voortplanten. Het positieve effect is: een rustiger dier. Dit is doorgaans na 6 maanden al mogelijk. Kijk niet vreemd op van bedragen als €225. Bij Reaal dier & zorg is dit standaard gedekt. Bij een groot aantal andere aanbieders is castratie als extra optie te verzekeren.

dierenverzekering-cardigan

Wat kost een Cardigan verzekering?

Een dierenverzekering verschilt niet veel van zorgverzekeringen zoals mensen die afsluiten. In de overeengekomen polis zijn een heleboel kosten / handelingen gedekt. Het verzekeren van een huisdier is natuurlijk veel goedkoper dan de zorgpremie die jij en ik betalen. In de basis ligt de prijs tussen €17,25 en €37 (maandelijks). Op basis waarvan wordt de verzekering voor dieren berekend? Meerdere aspecten liggen ten grondslag aan de premie. Een belangrijke factor is het ras van jouw hond. Uiteraard tellen ook het gewicht in KG en leeftijd. Ook het gekozen pakket en het eigen risico werken mee in de premie. Een verzekering is er al vanaf €9,5 per maand. Gemakkelijk weten wat de verzekering voor jouw Cardigan precies kost? Kies direct een maatschappij, vul de gevraagde gegevens in, en je ziet meteen hoe hoog de premie van juli 2024 bedraagt. Suggestie: verzekering Braque Saint Germain afsluiten.

Hoe sluit ik snel een huisdierenverzekering af?
Een geschikte Cardigan verzekering afsluiten is zo gepiept. Een pakket gezien die betaalbaar is, of die jij betrouwbaar acht? In veel gevallen gaat het zo:

 1. Is jouw hond een reutje of een teefje?
 2. Gaat het om een ras of kruising?
 3. Heb je te maken met een kruising? Markeer dan het gewicht van het dier zodra het volgroeid is.
 4. Selecteer de leeftijd van het dier.
 5. Kies jouw woonplaats.
 6. Kies jouw basisdekking en vergeet niet de aanvullende dekkingen.
 7. Markeer de maximum vergoeding per jaar en bepaal het eigen risico.
 8. Je ziet direct wat het kost. Tevreden? Sluit de huisdierenverzekering online af.

Kosten dierenarts Cardigan

Consult Onkosten
Consult €42
Consult weekend / avond €67
Chippen €40
Vaccinatie €54
Urine onderzoek €18
Bloedonderzoek €58,5
Röntgenfoto €75
CT-scan €159
MRI-Scan €875
Castratie Vanaf €230
Sterilisatie Vanaf €310
Tanden en kiezen trekken Vanaf €195
Reinigen gebit Vanaf €66,5

Welke hondenverzekering is voor mij geschikt?

Aan het oriënteren op een puppy verzekering voor jouw Cardigan (reu of teef? Hieronder vind je een aantal zaken waar je rekening mee dient te houden bij het afsluiten van een polis. Advies: sluit de polis af voor jouw hond als het nog een puppy is. Je vindt dan al snel een aantrekkelijke premie. Houd ook rekening met deze zaken:

1. Jouw premie
Het type hond, en z’n leeftijd bepalen grotendeels de maandelijkse premie Vergeet niet, de maatschappijen verschillen onderling nogal. Jouw startpunt is dus een gedegen prijsvergelijking.

2. Dekkingsgebied van de polis
Analyseer zorgvuldig wat de verzekeraar wel en niet dekt. Niet alle behandelingen en medicijnen zitten in het basispakket. Bekijk grondig de voorwaarden van de polis. Wordt lepto en/of DHP vaccinatie wel of niet vergoed? Of hoe zit het met medische hulpmiddelen?

3. Wat wordt er jaarlijks maximaal vergoed?
De maximale vergoeding op jaarbasis schommelt tussen de €1.600 – 3.500. Wil je een lekker hoog bedrag, dan betaal je meer premie. Dit verschilt per situatie.

4. Eigen risico
Bij enkele verzekeraars is het eigen risico een vooraf gekozen vast bedrag voor elke declaratie. Maar andere assuradeurs vragen een percentage per behandeling. Vaste vergoedingen liggen rond de €100, kies je een percentage dan moet je denken aan 20%, afhankelijk van het pakket. Bekijk ook de opties voor een Cairn terrier verzekering.

Dierenverzekering Cardigan vergelijken juli 2024

Jij wilt de beste zorg voor jouw hond. Op dit moment kan je kiezen uit veel pakketten. Wat is nu een verzekering zonder poespas? Geholpen door deze website kan je erg eenvoudig hondenverzekering voor de Cardigan vergelijken. Je komt hier in contact met o.a. Inshared. Factoren die invloed hebben op de premie zijn bijvoorbeeld het ras, leeftijd, geslacht, medisch verleden, gewicht. Verderop lees je meer over de meest bekende dierenverzekeraars. We sommen de belangrijkste voordelen voor je op.

petplan-verzekering

Petplan

Uitgebreide vergoeding
De enige echte specialist
Goede adviseur

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Aantrekkelijk geprijsd
Bewust of Comfort
Veel keuzevrijheid

ohra-verzekering

Ohra

Vaccinaties
Delta Lloyd
Voor de allerkleinsten

inshared-verzekering

Inshared

Tandzorg
50% vergoeding mogelijk
Veel rassen te verzekeren

hema-verzekering

Hema

Buitenlanddekking
Prima basisdekking
Gebruiksvriendelijk

aegon-verzekering

Aegon

Snelle ingangsdatum
Bij ziekte en ongeval
Veel rassen te verzekeren

Wat betaalt mijn hondenverzekering?

De polisvoorwaarden van een dierenverzekering zijn wisselend. De Nederlandse aanbieders hanteert een basisverzekering. Met deze polis worden algemene kosten gedekt. Voorbeelden hiervan zijn consults, foto’s maken bij de dierenarts, een uitgebreide behandeling of pillen. Doorgaans is men in staat tot 75% – 80% te compenseren van gedeclareerde bedragen. Bij een aantal aanbieders bepaal je zelf het eigen risico. Bij het gros van de aanbieders er zijn mogelijkheden voor top of totaal polissen. Dit een volledig pakket qua dekking, en de verzekeraar biedt jaarlijks een hoger bedrag uit. Bekijk alles over: OHRA verzekering.

Aanvullende verzekering
De Nederlandse organisaties bieden daarnaast uitgebreidere pakketten (aanvullende verzekering). De polis zelf gaat omhoog, maar het biedt meer zekerheid. Voorbeelden van populaire aanvullende verzekeringen zijn:

 • Sterilisatie
 • Uitvaart
 • Buitenland-modules
 • Fysiotherapie
 • Gebit-module
 • Chemo- en radiotherapie

Verzekering Cardigan afsluiten? Altijd een goedkope verzekeringspremie voor uw dierenverzekering!