Chesapeake bay retriever verzekeren? Een dierenverzekering voor honden al vanaf €6,25 per maand

Herkenbaar? Jouw Chesapeake bay retriever staat voor een hoop gezelligheid. Het hoort bij jouw gezin. Het is niet leuk om te bedenken: hij kan iets onder de leden krijgen of een erge verwonding krijgen. In dat geval wil je geen keuze hoeven maken tussen jouw huisdier en een rekening. Een huisdierenverzekering voor jou Chesapeake bay retriever biedt dan uitkomst. Voor een kleine premie verzeker je jouw hond verwondingen of aandoeningen. Denk hierbij aan radiotherapie en scintigrafie. Verzekeraars als Aegon en nog een aantal assuradeurs staan garant voor bedragen tussen de €1.700 oplopend tot €4.400. Op deze website vergelijk je erkende Chesapeake bay retriever verzekeringen (april 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Waarom een huisdierenverzekering afsluiten?

Jouw Chesapeake bay retriever is misschien wel je beste vriend. Logischerwijs wil je uitmuntende zorg voor jouw hond. Met behulp van zo’n dierenverzekering verzeker je jouw hond van de juiste zorg mocht het zover komen. Bijvoorbeeld bij ziekte of een ongeluk. Je hoeft niet na te denken over financiële zaken. Meestal kies je zelf de dichtsbijzijndste dierenarts. De rekening gaat naar de verzekeraar. Vergoedingen lopen op tot €3.100 per jaar.

 • Voorkom hoge kosten
 • Uitgebreide medische behandelingen
 • Voor rasdieren en gekruiste honden
 • Veel aangesloten dierenartsen
 • Al verzekerd vanaf €9,6 per maand

Inslapen & euthanasie

Is de tijd voor je hond gekomen, of heeft hij te lijden onder een erge ziekte? Mogelijk is inslapen de beste optie. Voor euthanasie maak je een afspraak bij jouw dierenarts (ongeveer €100), maar mogelijk ook thuis (vaak €180). Het proces van inslapen (afmaken) wordt deels gedekt binnen je polis. Ten aanzien van het afscheid zijn er diverse mogelijkheden: cremeren, begraven of destructie.

Castreren of Steriliseren

Het castreren heeft als effect dat je Chesapeake bay retriever geen pups meer voort kan brengen. Het grote voordeel hiervan is: een leuker huisdier. Dit is doorgaans na 6 maanden al mogelijk. Kijk niet vreemd op van bedragen als €225. Reaal dier & zorg vergoedt het standaard. Bij een groot aantal andere partijen is een castratie een aanvullende verzekering.

dierenverzekering-chesapeake-bay-retriever

Wat kost een Chesapeake bay retriever verzekering?

Een dierenverzekering verschilt niet veel van de zorgverzekering zoals wij die kennen. Binnen een vooraf afgesloten pakket vallen een groot aantal medische behandelingen. Jouw hond verzekeren is beduidend goedkoper dan een zorgverzekering voor jou en mij. De prijzen variëren enorm, tussen €13,75 tot €27,5 (maandelijks). Op basis waarvan wordt de verzekering voor dieren berekend? Veel factoren zijn bepalend voor de kosten. Wat als eerste telt is het type ras of de kruising. Vanzelfsprekend houden verzekeraars rekening met het gewicht in KG en leeftijd. Ook de dekking die je kiest en jouw eigen risico bepalen de premie. Een huisdierenverzekering sluit je af vanaf €7,25 per maand. Razendsnel ondervinden wat de verzekering voor de Chesapeake bay retriever nu echt kost? Selecteer een verzekeraar, vul de vragen over jou en je dier in, en vind meteen uit hoe hoog de premie van april 2024 is. Check ook: verzekering Bull Terrier Miniatuur afsluiten.

Hoe sluit ik een verzekering af?
Een goede Chesapeake bay retriever verzekering afsluiten is zo gepiept. Een pakket tegengekomen met een aantrekkelijke polis, of die jij betrouwbaar acht? In de regel werkt het als volgt:

 1. Is het een reu of een teef?
 2. Kies het ras van jouw hond.
 3. Betreft het een kruising? Voer dan in het verwachte volgroeide gewicht.
 4. Kies de leeftijd van de hond.
 5. Vul je postcode in.
 6. Kies jouw basisdekking en vergeet niet de aanvullende dekkingen.
 7. Selecteer de gewenste vergoeding en de hoogte van het eigen risico.
 8. Je treft nu de maandpremie. Je kunt de dierenverzekering meteen online afsluiten.

Dierenarts Tarieven Chesapeake bay retriever

Consult Vergoeding
Consult €42
Consult weekend / avond €67
Chippen €44
Vaccinatie €52
Urine onderzoek €18,5
Bloedonderzoek €55,5
Röntgenfoto €73
CT-scan €155
MRI-Scan €875
Castratie Vanaf €225
Sterilisatie Vanaf €295
Tanden en kiezen trekken Vanaf €215
Reinigen gebit Vanaf €66,5

Welke hondenverzekering past bij mij?

Bezig met een puppy verzekering voor jouw trouwe Chesapeake bay retriever (reu of teef? We behandelen verschillende zaken waar je op moet letten bij het afsluiten van de verzekering. Handig: sluit op jonge leeftijd een hondenverzekering af voor je puppy. Je profiteert dan van een laag tarief. Maar ook deze zaken zijn van belang:

1. Hoogte van de premie
Het ras, gewicht en leeftijd zijn grotendeels verantwoordelijk voor de maandelijkse kosten. Maar, premies zijn per maatschappij erg wisselend. Begin steevast met een prijsvergelijking.

2. Type dekking?
Check nauwkeurig wat er vergoed wordt. Niet alle ingrepen en medicijnen worden standaard betaald. Analyseer zorgvuldig de kleine lettertjes. Wordt bloedonderzoek wel afgedekt? En hoe zit het met consult?

3. De maximale vergoeding
De maximum uitkering per jaar is vaak een bedrag tussen de €1.200 t/m 4.900. Selecteer je €3.500 of meer, dan betaal je meer premie. Bedenk voor jezelf wat acceptabel is.

4. Eigen risico
Bij meerdere aanbieders betekent het eigen risico een vooraf gekozen vast bedrag voor elke declaratie. Een aantal andere assuradeurs werken met een percentage van bijv. 20%. Zo’n vast eigen risico is gemiddeld €75, en het percentage is vaak 20%, afhankelijk van het pakket. Misschien ook interessant: Cavalier king charles spaniel verzekering.

Dierenverzekering Chesapeake bay retriever vergelijken april 2024

Jij wilt de ziektekosten van jouw hond verzekeren. Tegenwoordig kan je kiezen uit veel pakketten. Wat is nu een gewoon goede verzekering? Op basis van de dierenverzekeringvergelijker kan jij binnen een paar minuten hondenverzekering voor de Chesapeake bay retriever vergelijken. Je komt hier in contact met o.a. Ohra. Onderdelen die uiteindelijk de kosten van de verzekering bepalen zijn bijvoorbeeld medisch verleden, gewicht, leeftijd, postcode, geslacht. Verderop bekijk je enkele populaire dierenverzekeraars. Elke verzekeraar heeft weer zijn voordelen.

petplan-verzekering

Petplan

Heupen verzekerd
Interessante dierenblog
Ook je pup verzekeren

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Tandzorg
Bewust of Comfort
Snelle uitkering

ohra-verzekering

Ohra

Kies je eigen dekking
Tel: 126-4004040
Veel rassen te verzekeren

inshared-verzekering

Inshared

Uitgebreide basisdekking
170.000 + verzekerden
Geen kleine lettertjes

hema-verzekering

Hema

Reisverzekering
Prima basisdekking
Alle honden welkom

aegon-verzekering

Aegon

Castratie
Korte wachttermijn
Alle rassen welkom

Waar ben ik tegen verzekerd met mijn hondenverzekering?

De dekkingen van een dierenverzekering zijn per aanbieder weer anders. Het merendeel van de verzekeraars werken met een basisverzekering. Zo ben je al vrij goed verzekerd. Je moet denken aan een bezoek aan de arts, foto’s maken bij de dierenarts, een ingreep of medische hulpmiddelen. Standaard is men in staat tot 75% – 80% te compenseren van een declaratie. Soms selecteer je zelf hoeveel % je zelf betaalt. Daarnaast kun je een totaalpakket of plus-polis nemen. De dekking is hierbij veel uitgebreider, en de verzekeraar biedt jaarlijks een hoger bedrag uit. Lees meer over: OHRA dierenverzekering.

Aanvullende hondenverzekering
Steeds meer verzekeringsbedrijven hebben de mogelijkheid voor unieke aanvullende verzekering (pakketten). Het maandbedrag zal wat stijgen, maar je kunt met een gerust hart slapen. Aanvullende verzekeringen die regelmatig worden afgesloten zijn:

 • Sterilisatie van de hond
 • Crematie
 • Verzekerd in het buitenland
 • Fysio-trajecten
 • Tand-dekking
 • Chemo- en radiotherapie

Verzekering Chesapeake bay retriever afsluiten? Zeker een lage verzekeringspremie voor de dierenverzekering!