Chihuahua verzekeren? Een verzekeringspolis voor uw hond vanaf €7,75 per maand

De Chihuahua betekent ontzettend veel vriendschap. Misschien is het wel je beste vriend. Je denkt er liever niet over na: hij kan iets onder de leden krijgen of een tegenslag krijgen. In dat geval is het niet leuk om te moeten kiezen tussen je hond en een factuur van de dierenarts. Een huisdierenverzekering voor de Chihuahua is een oplossing. Voor slechts een paar euro verzeker je jouw hond de meeste ziektekosten. Onder andere CT-scan en MRI-scan. Assuradeurs als Petplan en andere partijen werken met max. vergoedingen variërend van €1.600 tot wel €5.100. Aan de hand van deze pagina vind je meer info over favoriete Chihuahua verzekeringen (mei 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Wat zijn de voordelen van een huisdierenverzekering?

Jouw Chihuahua is jouw trouwe kameraad. Vanzelf wens je de best mogelijke zorg voor jouw viervoeter. Door het afsluiten van een dierenverzekering garandeer je jouw viervoeter van de beste zorg. Een ongeluk zit in een klein hoekje. Je hoeft je dan niet druk te maken over financiële zaken. Bij veel verzekeraars ben je gewoon welkom bij een dierenarts in de buurt. De rekening gaat naar de verzekeraar. De maximale vergoedingen zijn soms wel €4.000 per jaar.

 • Niet meer nadenken over financiën
 • Veel operaties zijn verzekerd
 • Voor rasdieren en gekruiste honden
 • Meestal zelf dierenarts kiezen
 • Vanaf €9,25 per maand

Euthanasie & inslapen

Is jouw hond oud aan het worden, of is hij ernstig ziek? Hier is het laten inslapen van je dier mogelijk. Voor euthanasie maak je een afspraak bij jouw dierenarts (om en nabij €95), maar mogelijk ook thuis (circa €125). De kosten van inslapen (afmaken) worden deels gedekt in de polis. Aangaande afscheid nemen onderscheiden we een aantal varianten: destructie, cremeren of begraven.

Castratie en Sterilisatie

Het castreren heeft als effect dat je Chihuahua zijn vruchtbaarheid zal verliezen. Het grote voordeel hiervan is: een leuker huisdier. Dit is doorgaans na 6 maanden al mogelijk. Sterilisatie kost al gauw €325. Standaard gedekt bij Reaal dier & zorg. Bij het gros van de andere verzekeraars is het castreren een extra dekking.

dierenverzekering-chihuahua

Wat kost een Chihuahua verzekering?

Een dierenverzekering is eigenlijk hetzelfde als de standaard zorgverzekering bij mensen. In ruil voor een terugkerende premie zijn een heleboel kosten / handelingen gedekt. Jouw hond verzekeren is aanmerkelijk goedkoper dan de zorgpremie die jij en ik betalen. De premie ligt tussen de €13,75 – €40,5 per 30 dagen. Op basis waarvan wordt de verzekering voor dieren berekend? Meerdere onderdelen zijn bepalend voor de kosten. Een belangrijke factor is het type ras of de kruising. Vanzelfsprekend tellen ook gewicht en leeftijd. Ook het gekozen pakket en het gekozen eigen risico bepalen de premie. Een verzekering is er al vanaf €6,7 per maand. Ogenblikkelijk ondervinden wat de verzekering voor de Chihuahua exact kost? Klik op een verzekeraar, vul de vragen over jou en je dier in, en je ziet meteen hoe hoog de premie van mei 2024 bedraagt. Alternatief: verzekering Bullmastiff afsluiten.

Hoe werkt het afsluiten van een verzekering
Zo’n Chihuahua verzekering afsluiten regel je snel & eenvoudig. Een verzekeraar gespot die goedkoop is, of waar je een goed gevoel bij hebt? Gewoonlijk krijg je de volgende vragen:

 1. Selecteer het geslacht van jouw hond.
 2. Selecteer het ras, of kies een kruising.
 3. Betreft het een kruising? Kies dan het verwachte volgroeide gewicht.
 4. Hoe oud is jouw hond?
 5. Kies jouw woonplaats.
 6. Je hebt nu keuze uit enkele pakketten plus eventuele aanvullende dekkingen.
 7. Selecteer de gewenste vergoeding en kies het eigen risico.
 8. Je treft nu de maandpremie. De gekozen dierenverzekering sluit je direct online af, en kan vandaag nog ingaan.

Kosten dierenarts Chihuahua

Consult Prijzen
Consult €39
Consult weekend / avond €71
Chippen €47
Vaccinatie €53
Urine onderzoek €16,5
Bloedonderzoek €57,5
Röntgenfoto €74,5
CT-scan €153
MRI-Scan €775
Castratie Vanaf €210
Sterilisatie Vanaf €290
Tanden en kiezen trekken Vanaf €160
Reinigen gebit Vanaf €71,5

Welke hondenverzekering past bij mij?

Aan het oriënteren op een puppy verzekering voor jouw Chihuahua (reu of teef? We behandelen nuttige variabelen die van belang zijn bij het afsluiten van de verzekering. Handig: ideaal gezien sluit je de polis af als het nog een puppy is. Je hebt dan te maken met een laag tarief. Maar ook deze zaken zijn van belang:

1. Premie per maand
Het ras, gewicht en leeftijd zijn grotendeels verantwoordelijk voor de premie per maand Let op, prijzen verschillen nogal per aanbieder. De basis is een prijsvergelijking.

2. Dekkingsgebied van de polis
Controleer grondig hoe het gekozen pakket eruit ziet. Niet alle soorten ziektes en medicaties zitten in het basispakket. Analyseer goed de voorwaarden van de verzekeraar. Is fysiotherapie ook gedekt? En in welke mate krijg ik een vergoeding voor titeren?

3. Maximum vergoeding
Het bedrag wat je maximaal vergoed krijgt vinden we meestal tussen de €1.100 en 5.400. Wil je een lekker hoog bedrag, dan gaat de premie omhoog. Probeer de kosten ongeveer in te schatten.

4. Eigen risico
Bij ongeveer de helft van de assuradeurs giet met het eigen risico in een bedrag dat je betaalt voor iedere behandeling. Maar andere assuradeurs hanteren een percentage van circa 15%. Vaste vergoedingen liggen rond de €175, het procentuele eigen risico ligt rond de 20%. Mogelijk ook relevant: Centraal Aziatische Ovtcharka verzekering.

Dierenverzekering Chihuahua vergelijken mei 2024

Jij wilt jouw hond verzekeren. Op dit moment zijn er veel aanbieders. Bij welke aanbieder vind ik een verzekering op maat? Geholpen door de huisdierenverzekering vergelijken kan je moeiteloos hondenverzekering voor de Chihuahua vergelijken. Hier tref je aanbieders als Ohra. Aspecten die invloed hebben op de premie zijn onder andere geslacht, leeftijd, het ras, gewicht, postcode. Hieronder bekijk je de meest bekende dierenverzekeraars. Elke verzekeraar heeft weer zijn voordelen.

petplan-verzekering

Petplan

Scherpe premie
Samengesteld door artsen
Online declareren

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Buitenlanddekking
Betrouwbaar Reaal
Ongeacht welk ras/afkomst

ohra-verzekering

Ohra

Buitenlanddekking
€2500 – €5000
Maximale zekerheid

inshared-verzekering

Inshared

Operaties
Staat 24/7 voor jou klaar
Veel keuzevrijheid

hema-verzekering

Hema

Radio Therapie
Beste zorg bij ziekte
Goed beoordeeld

aegon-verzekering

Aegon

Tandzorg
Ook narcose
Vrije dierenarts keuze

Welke dekking biedt mijn hondenverzekering?

De polisvoorwaarden van een dierenverzekering wisselen enorm. De meeste assuradeurs hanteert een basisverzekering. Daarmee worden algemene kosten gedekt. O.a. een consult bij de dierenarts, een röntgenfoto laten maken, opname + verblijf in kliniek of medicijnen. Gewoonlijk is men in staat tot 75% – 80% te compenseren van een declaratie. Bij verscheidene partijen kies je zelf het eigen risico. Bij het gros van de aanbieders zijn er duurdere “top” pakketten. De dekking is hierbij veel uitgebreider, en het uit te keren bedrag is vaak wel het dubbele. Check ook: Reaal dierenverzekering.

Aanvullende verzekering voor jouw hond
Het gros van de assuradeurs hebben de beschikking over uitgebreidere pakketten (aanvullende verzekering). Het kostenplaatje zal wat stijgen, maar je kunt met een gerust hart slapen. Veel voorkomende aanvullende verzekeringen zijn:

 • Castratie van de hond
 • Uitvaart
 • Buitenland-modules
 • Fysiotherapie
 • Tandheelkunde
 • Chemo/radiotherapie

Verzekering Chihuahua afsluiten? Zeker een aantrekkelijke verzekeringspremie van je dierenverzekering!