Clumber spaniel verzekeren? Een huisdierverzekering voor jouw hond al vanaf €7,75 per maand

Herkenbaar? Jouw Clumber spaniel betekent onmetelijk veel vriendschap. Misschien is het wel je beste vriend. Het is geen populair onderwerp: jouw viervoeter kan ziek worden, of een aanrijding krijgen. In zo’n scenario sta je liever niet voor de keuze tussen jullie hond en jouw portemonnee. Een huisdierenverzekering voor de Clumber spaniel is een oplossing. Voor slechts een paar euro verzeker je jouw huisdier tegen de meeste medische kosten. Denk hierbij aan transponder plaatsen en bloedonderzoek. Verzekeraars als Inshared of lokale verzekeraars werken met max. vergoedingen variërend van €1.100 tot en met € 5.500. Op deze website vind je gangbare Clumber spaniel verzekeringen (mei 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Waarom een huisdierenverzekering afsluiten?

Jouw Clumber spaniel is jou heel wat waard. Vanzelf wil je de best mogelijke zorg voor jouw huisdier. Dankzij een dierenverzekering verzeker jij jouw maatje van de beste zorg. Een ongeluk zit in een klein hoekje. Je hoeft niet na te denken over een forse nota. Meestal kies je zelf een dierenarts in de buurt. Declareren van rekeningen gaat gemakkelijk. De maximale vergoeding kan oplopen tot €4.700 per jaar.

 • Niet meer nadenken over financiën
 • Uitgebreide medische behandelingen
 • Alle rassen en kruisingen zijn welkom
 • Mogelijkheid voor eigen dierenarts
 • Al vanaf €5,8 per maand

Euthanasie en inslapen

Is jouw hond oud aan het worden, of heeft hij te lijden onder een erge ziekte? In dat geval is inslapen de beste optie. Euthanasie vindt plaats bij de dierenarts (ongeveer €75), echter kan dit ook lokaal (plus minus €180). Het proces van inslapen (afmaken) wordt deels gedekt door een verzekeringsmaatschappij. Inzake het afscheid onderscheiden we een aantal varianten: begraven, cremeren of destructie.

Castreren of Steriliseren

Het effect van castratie is dat jouw Clumber spaniel zijn vruchtbaarheid zal verliezen. Vaak resulteert het ook in een minder onrustig dier. Vaak doet men dit in het 1e levensjaar. Sterilisatie kost al gauw €250. Bij Reaal dier & zorg is dit standaard gedekt. Bij veel van de andere aanbieders is de castratie als extra optie te verzekeren.

dierenverzekering-clumber-spaniel

Wat kost een Clumber spaniel verzekeren?

Een dierenverzekering is vergelijkbaar met zorgverzekeringen zoals mensen die afsluiten. In de overeengekomen polis vallen een groot aantal medische behandelingen. Een huisdierenverzekering is beduidend voordeliger dan een normale zorgverzekering. De premie ligt tussen de €15,5 tot €45 per maand. Wat kost nu het verzekeren van mijn huisdier? Allerlei variabelen liggen ten grondslag aan de premie. Een belangrijke factor is het type ras of de kruising. Natuurlijk houden verzekeraars rekening met gewicht en leeftijd. Ook de dekking die je kiest en het (vrijwillig) eigen risico zijn belangrijke factoren. Jouw hond is verzekerd vanaf €5,55 per maand. À la minute te weten komen wat de verzekering voor de Clumber spaniel exact kost? Selecteer een assuradeur, vul de vragen over jou en je dier in, en vind meteen uit hoe hoog de premie van mei 2024 is. Suggestie: verzekering Cao da serra da estrela afsluiten.

Hoe moet ik een dierenverzekering afsluiten?
Een Clumber spaniel verzekering afsluiten is erg makkelijk. Een aanbieder tegengekomen met een lage premie, of waar je een goed gevoel bij hebt? In veel gevallen gaat het zo:

 1. Selecteer het geslacht van jouw hond.
 2. Kies het ras van de hond uit de lijst.
 3. Gaat het om een kruising? Kies dan het volgroeide gewicht.
 4. Kies de leeftijd van de hond.
 5. Waar woon jij? Vul je postcode in.
 6. Selecteer de gewenste dekking en optioneel aanvullende verzekeringen.
 7. Markeer de maximum vergoeding per jaar en het vrijwillig eigen risico.
 8. Je treft nu de maandpremie. De gekozen dierenverzekering sluit je direct online af, en kan vandaag nog ingaan.

Prijslijst dierenarts Clumber spaniel

Consult Prijzen
Consult €44
Consult weekend / avond €65
Chippen €49
Vaccinatie €51
Urine onderzoek €18
Bloedonderzoek €58,5
Röntgenfoto €75,5
CT-scan €141
MRI-Scan €850
Castratie Vanaf €200
Sterilisatie Vanaf €295
Tanden en kiezen trekken Vanaf €175
Reinigen gebit Vanaf €76,5

Welke hondenverzekering past bij mijn dier?

Bezig met een puppy verzekering voor de Clumber spaniel (reu of teef? Hieronder vind je verschillende onderdelen die van belang zijn bij het kiezen van een aanbieder. Tip: sluit op jonge leeftijd een hondenverzekering af voor je puppy. Er is dan meestal wel een laag tarief. Let daarnaast op de volgende zaken:

1. Kosten per maand (premie)
Het soort hond en z’n leeftijd liggen ten grondslag aan de maandelijkse premie Vergeet niet, de ene polis is de ander niet. Stap 1 is dus een gedegen prijsvergelijking.

2. Wat wordt er wel en niet vergoed?
Controleer altijd hoe het gekozen pakket eruit ziet. Niet alle therapieën en geneesmiddelen betaalt de verzekeraar. Check grondig de kleine lettertjes. Wordt medische hulpmiddelen ook inbegrepen? En hoe gaat het met KC of Pneumo vaccinatie?

3. Max. vergoeding p/jaar
De maximale vergoeding op jaarbasis schommelt tussen de €1.500 en 4.900. Wil je een lekker hoog bedrag, dan betaal je meer premie. Probeer de kosten ongeveer in te schatten.

4. Eigen risico
Bij enkele partijen betekent het eigen risico een absoluut bedrag per behandeling/declaratie. Echter, weer andere verzekeraars doen dit met een percentage per behandeling. Bij een vaststaand bedrag moet je denken aan €125, kies je een percentage dan moet je denken aan 15 – 25%. Bekijk ook de opties voor een Chinese naakthond verzekering.

Dierenverzekering Clumber spaniel vergelijken mei 2024

Jij zoekt een goede verzekering voor jouw hond. Vandaag de dag kan je kiezen uit veel pakketten. Wat is nu een kwalitatieve verzekering? Via de huisdierenverzekering vergelijken kun je snel en gemakkelijk een hondenverzekering voor de Clumber spaniel vergelijken. Je komt hier in contact met o.a. Aegon. Elementen die de hoogte van de polis bepalen zijn bijvoorbeeld het ras, leeftijd, postcode, medisch verleden, gewicht. Hieronder bekijk je de meest bekende dierenverzekeraars. Elk met eigen pluspunten.

petplan-verzekering

Petplan

Operaties
Basis, Plus, Totaal en Ongevallen
Veel rassen te verzekeren

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Reisverzekering
Alternatieve therapieën
Hulp en advies online

ohra-verzekering

Ohra

Aantrekkelijk geprijsd
Voor hond & kat
Begrijpelijk

inshared-verzekering

Inshared

Verblijf in kliniek
Geldt ook op vakantie
Vrije dierenarts keuze

hema-verzekering

Hema

Castratie
Thuiswinkel waarborg
Goed beoordeeld

aegon-verzekering

Aegon

Reisverzekering
Met buitenland
Eenvoudig

Wat wordt er gedekt door de hondenverzekering?

De dekkingen van een dierenverzekering zijn per aanbieder weer anders. Het gros van de maatschappijen gaat uit van een basisverzekering. Zodoende worden algemene kosten gedekt. Je moet denken aan een bezoek aan de arts, een röntgenfoto laten maken, opname in een kliniekof hulpmiddelen. Normaliter wordt er zo’n 50% tot 75% vergoed van de rekening. Tip: soms kan je het eigen risico kiezen dat bij jou past. Bij veel partijen kun je een totaalpakket of plus-polis nemen. Je krijgt dan nog meer dekking, met een hogere maximale vergoeding per jaar. Bekijk alles over: Reaal huisdierenverzekering.

Aanvullende dierenverzekering
De Nederlandse maatschappijen hebben de mogelijkheid voor aanvullende verzekeringen. De polis zelf wordt wat duurder, echter ben je verzekerd voor bijna alles! Voorbeelden van populaire aanvullende verzekeringen zijn:

 • Castratie / Sterilisatie
 • Euthanasie
 • Europa dekking
 • Fysio-trajecten
 • Tandartsdekking
 • Bloedonderzoek

Verzekering Clumber spaniel afsluiten? Gegarandeerd een goedkope verzekeringspremie van jullie dierenverzekering!