Coton de tulear verzekeren? Een huisdierenverzekering voor een hond al vanaf €8 per maand

De Coton de tulear biedt jou ontzettend veel gezelligheid. Een onderdeel van de familie. Het is geen populair onderwerp: jouw hond kan een bepaalde kwaal hebben, of een erge verwonding krijgen. In dat geval is het niet leuk om te moeten kiezen tussen jouw maatje en een rekening. Een huisdierenverzekering voor jou Coton de tulear biedt dan uitkomst. Al vanaf een paar euro per maand is jouw hond verzekerd tegen de meeste ziektekosten. Je moet dan denken aan isotopenonderzoek en/of echo. Aanbieders als Aegon en verschillende andere partijen hanteren vergoedingen schommelend tussen de €1.400 tot en met € 4.100. Aan de hand van deze pagina bekijk je gangbare Coton de tulear verzekeringen (mei 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Waarom een huisdierenverzekering afsluiten?

Jouw Coton de tulear is jouw trouwe kameraad. Uiteraard ga je voor het allerbeste voor je dog. Dankzij een dierenverzekering garandeer jij het diertje van goede zorg zonder dat het in de papieren loopt. Onmisbaar bij bijvoorbeeld een operatie. Je hoeft je dan niet druk te maken over financiële zaken. Vaak kan je terecht bij een lokale dierenarts. De nota stuur je (online) naar de verzekeraar. Bij sommige aanbieders ontvang je tot wel €3.500 per jaar.

 • Altijd geld voor een operatie
 • Verzekerd tegen groot aantal behandelingen
 • Voor rasdieren en gekruiste honden
 • Mogelijkheid voor eigen dierenarts
 • Vanaf €6,05 per maand

Inslapen en euthanasie

Is de tijd voor je hond gekomen, of gewoon te ziek? Dan is laten inslapen soms het beste. Dit heet ook wel euthanasie, en dit doe je bij de dierenarts (ongeveer €80), maar is ook op locatie mogelijk (zo’n €160). Inslapen (afmaken) wordt grotendeels gedekt door de verzekeraar. Aangaande afscheid nemen onderscheiden we een aantal opties: cremeren, begraven of destructie.

Sterilisatie of Castratie

Het castreren zorgt ervoor dat de Coton de tulear zich niet meer kan voortplanten. Het grote voordeel hiervan is: een aangenamer gezinslid. Dit kan al vrij snel na de bevalling. Houdt wel rekening met zo’n €215. Reaal dier & zorg vergoedt het standaard. Bij veel andere aanbieders is de castratie gedekte in het aanvullend pakket.

dierenverzekering-coton-de-tulear

Wat kost een Coton de tulear verzekering?

Een dierenverzekering verschilt niet veel van de standaard zorgverzekering bij mensen. Voor een vast bedrag per maand, ben je verzekerd tegen allerlei medische kosten. Het verzekeren van een huisdier is aanmerkelijk goedkoper dan een verzekering voor mensen. In de basis ligt de prijs tussen €12,25 – €42 (maandelijks). Hoe berekenen ze de premie voor mijn huisdier? Veel elementen zijn bepalend voor de kosten. Een belangrijke factor is het ras. Natuurlijk spelen er ook zaken als geboortejaar en het gewicht. Ook het basispakket dat je kiest en het gekozen eigen risico zijn van belang. Jouw viervoeter is al verzekerd vanaf €7,9 per maand. Gemakkelijk weten wat de verzekering voor jouw Coton de tulear concreet kost? Klik op een assuradeur, vul de vragen over jou en je dier in, en ontdek de actuele premie van mei 2024. Suggestie: verzekering Cardigan afsluiten.

Hoe sluit ik een verzekering af?
Zo’n Coton de tulear verzekering afsluiten is in een paar minuten geregeld. Een pakket gezien met een lage premie, of met een dekking die bij jou past? Grofweg werkt het als volgt:

 1. Kies het geslacht van het dier (man of vrouw).
 2. Voer het ras van jouw hond in.
 3. Kies je voor kruising? Kies dan het verwachte volgroeide gewicht.
 4. Selecteer de leeftijd van het dier.
 5. Kies jouw woonplaats.
 6. Kies een dekkingspakket en indien nodig extra zekerheden (aanvullende dekking).
 7. Geef jouw voorkeur door betreft de maximale vergoeding en bepaal het eigen risico.
 8. Je ziet direct wat het kost. Tevreden? Sluit de huisdierenverzekering online af.

Kosten dierenarts Coton de tulear

Consult Kosten
Consult €40
Consult weekend / avond €73
Chippen €49
Vaccinatie €58
Urine onderzoek €19
Bloedonderzoek €59
Röntgenfoto €78,5
CT-scan €145
MRI-Scan €850
Castratie Vanaf €195
Sterilisatie Vanaf €325
Tanden en kiezen trekken Vanaf €210
Reinigen gebit Vanaf €68,5

Welke hondenverzekering past bij mijn dier?

Vandaag nog een puppy verzekering voor jouw trouwe Coton de tulear (reu of teef? Graag noemen we verschillende zaken die belangrijk zijn bij het afsluiten van de verzekering. Advies: de goedkoopste polis is die voor een puppy. Er is dan meestal wel een voordelige polis. Let daarnaast op de volgende zaken:

1. Maandelijkse premie
Het ras, gewicht en leeftijd bepalen grotendeels de premie per maand Vergeet niet, premies zijn per maatschappij erg wisselend. De basis is simpelweg prijzen vergelijken.

2. Wat wordt er wel/niet verzekerd?
Check nauwkeurig wat er wel/niet is inbegrepen. Niet alle operaties en medische hulpmiddelen worden standaard betaald. Achterhaal zorgvuldig de voorwaarden van de verzekeraar. Is transplantaties met lichaamseigen cellen wel of niet vergoed? En hoe gaat het met fysiotherapie?

3. De maximale vergoeding
De maximum uitkering per jaar bedraagt tussen de €1.300 – 3.000. Kies je een hoog bedrag, dan zal het maandelijkse bedrag toenemen. Probeer de kosten ongeveer in te schatten.

4. Eigen risico
Bij enkele partijen betekent het eigen risico een vooraf gekozen vast bedrag voor elke declaratie. Maar andere aanbieders eisen een percentage voor elke declaratie. Vaste vergoedingen liggen rond de €150, en het percentage is vaak 35%. Check ook alles over een Chodsky Pes verzekering.

Dierenverzekering Coton de tulear vergelijken mei 2024

Jij wilt de beste zorg voor jouw hond. Vandaag de dag kan je kiezen uit veel pakketten. Bij wie moet ik zijn voor de beste of goedkoopste verzekering? Aan de hand van de huisdierenverzekering vergelijken kan je erg eenvoudig hondenverzekering voor de Coton de tulear vergelijken. Je leest alles over bijv. Inshared. Onderdelen die invloed hebben op de premie zijn zaken als medisch verleden, het ras, geslacht, leeftijd, gewicht. Nu bekijk je de meest gekozen dierenverzekeraars. We sommen de belangrijkste voordelen voor je op.

petplan-verzekering

Petplan

Opname kliniek
Hond, kat, papegaai en konijn
Hoge klanttevredenheid

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Snelle ingangsdatum
Dekking op maat
Geen kleine lettertjes

ohra-verzekering

Ohra

Aanvullende dekkingen
Direct geregeld
Hoge klanttevredenheid

inshared-verzekering

Inshared

Verblijf in kliniek
Health check
Vele tevreden klanten

hema-verzekering

Hema

Crematie
Binnen 5 minuten geregeld
Online declareren

aegon-verzekering

Aegon

Steralisatie
Met buitenland
Alle kruisingen welkom

Waar ben ik tegen verzekerd met mijn hondenverzekering?

De afgedekte behandelingen van een dierenverzekering verschillen per verzekeraar. De grote aanbieders hanteert een basisverzekering. Met deze polis zijn de standaard ingrepen afgedekt. Denk aan een consult bij een dierenarts, eenvoudige foto’s, een noodzakelijke operatie of hulpmiddelen. Vaak vergoeden verzekeraars 50% tot 80% van een declaratie. Niet zelden kan je het vergoedingspercentage zelf kiezen. Bij veel partijen kan je een premium pakket kiezen. De dekking is hierbij veel uitgebreider, en het max. bedrag per jaar is dan ook hoger. Lees meer over: Inshared huisdierenverzekering.

Aanvullende huisdierenverzekering
Het merendeel van de verzekeringsmaatschappijen kunnen je voorzien van aanvullende verzekeringen op maat. Het maandbedrag gaat omhoog, maar je komt niet voor verrassingen te staan. Voorbeelden van populaire aanvullende verzekeringen zijn:

 • Castratie van de hond
 • Euthanasie + crematie
 • Dekking in het buitenland
 • Fysio-trajecten
 • Gebit
 • Radio- en chemotherapie

Verzekering Coton de tulear afsluiten? Altijd een lage verzekeringspremie van een dierenverzekering!